A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
A nap sárga, csak a képen a fény túlzottan sárga volt. Komprende amigos?
estefelé:
ill:
ZÖLD A NAP?
KÉK A NAP?

hmm..!

(kétféle kép)
football without ultras is nothing

Errõl az utolsóról meg annyit, hogy én sem vagyok aggresszív, csak úgy viselkedem.
De részemrõl lezártam a vitát, talán fel lehetne dobni egy sárga és egy fehér Napos képet, és lehetne tartani egy szavazást, hogy melyik mutat jobban a játékban.
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Csupán azt állitom hogy fehér fényt bocsájt ki...
De ha én vagyok egyedül buta, no meg talán azok, akik velem együtt azt állítják, hogy a Nap színe nem fehér, akkor mivel magyarázod a lenti ábrát?
Vagy ezt?:
A fehér színhez minden hullámhossznak a látható spektrumon belül egyenlõ intenzitásúnak kellene, hogy legyen, nem?
Vagy a sötétített lencsés Nap felvétel miért nem szürke, ahelyett, hogy narancssárga lenne?
A hidrogén égése sárga fényt bocsát ki:
És szeretném felhívni a figyelmed erre az oldalra, és azon belül is a G színosztályra!
http://www.gothard.hu/astronomy/astroteaching/anloos/specclass.html
Erre a hozzászólásodra meg csak annyit, hogy vagy magaddal vagy túl szigorú, vagy engem akartál személy szerint megsérteni, vagy abszolút nem értem, hogy mi volt vele a szándékod. Én nem kívántalak téged megsérteni, de ha gondolod, én vállalom, hogy én vagyok a buta, hogy sárgának hívom a Nap fényét.
Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

editor? hm? vagy térjünk vissza a nap szinéhez? 😄
Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.
Mi a helyzet kiadó téren? Van már kapás, õk nem keresnek titeket ennyire, vagy ti húzzátok az idõt, hogy minél késõbb kössék meg a kezeteket?

-A Naprendszer messze legnagyobb tagja egy gáznemû sugárzó gömb, a Nap.
-átmérõ: 1,390,000 km.
-tömeg: 1.989e30 kg
-a mag hõmérséklete: 15,000,000 K.
-felszíni hõmérséklet: 5800 K
A Naprendszer tömegének 99,87%-a koncentrálódik benne, a fennmaradó rész háromnegyedét pedig a Jupiter teszi ki. Átmérõje a Földének 109, míg a Jupiterének közel 10-szerese. Óriási tömege révén a Nap hatalmas gravitációs erõt fejt ki, s ez az erõ tartja együtt a rendszert, és irányítja valamennyi bolygó és kisebb égitest mozgását is.
A Napból áradó fantasztikus mennyiségû energia elsõsorban közeli ibolyántúli, látható és infravörös sugárzás formájában hagyja el a csillagot, de emellett a Nap kisebb mennyiségben mindenféle más sugárzást is kibocsát, a gamma- és röntgensugaraktól egészen a rádióhullámokig. A Nap elemi részecskéket is kisugároz, amelyet napszélnek nevezünk.
A Napból másodpercenként kisugárzott energia teljes mennyiségét a Nap sugárzási teljesítményének nevezzük, és ugyanúgy wattban fejezzük ki, mint egy villanykörte teljesítményét. Ez az érték 3,86e26 watt. A kisugárzott energiamennyiségnek legfeljebb csak tízmilliárdod része éri el a Földet. A földi légkör 1 négyzetméterére merõlegesen beesõ teljesítmény még így is 1370 watt. Ez a mennyiség a napállandó.
A Nap szerkezete:
A Nap középpontjában a hõmérsékletet kb. 15 millió K-re, a sûrûséget pedig a ránehezedõ külsõ rétegek hatalmas nyomása miatt 160000 kg/m3-re (a víz sûrûségének 160-szorosára) becsülik. A Nap rádiuszának mintegy egynegyedéig terjedõ központi mag fúziós atomerõmûként mûködik ahol az energia nagyenergiájú fotonok, így gamma- és röntgensugárzás formájában szabadul fel a könnyebb elemek nehezebbekké való egyesülése közben.
A Nap magjában lejátszódó fúziós folyamatban proton-proton reakció zajlik le, melynek során hidrogénatomok magjai (vagyis protonok) egyesülnek, s héliumatommagok jönnek létre. Minden reakcióban 4 proton egyesül egy-egy héliummaggá, kettõ pedig átalakul neutronná. Minden reakcióban egy kicsiny tömeg energiává alakul át az E=mc2 képletnek megfelelõen. Bár az egyes proton-proton reakciókban a tömegnek csak 0,7%-a alakul át energiává, a lejátszódó nagy számú reakciók miatt a Nap másodpercenként 4 millió tonna anyagot használ fel fényerejének megtartására. Az óriási anyagvesztés ellenére a Nap még a mostanihoz hasonló szinten 5 - 6 milliárd évig sugározhat.
Ezt veszi körül kb. a sugár 70%-áig a röntgensugárzási zóna. Ebben a tartományban a fotonok gyakran ütköznek, elnyelõdnek, majd véletlenszerûen kisugárzódnak. Egy-egy fotont oly sokszor érik ilyen megpróbáltatások, hogy legkevesebb tízezer, de akár 1 millió évig is eltarthat mire a felszínre ér.
A Nap felszínközeli külsõ, 25 - 30%-ot kitevõ részében nagyarányú konvekció zajlik. A hõ az anyag áramlása révén jut el a fotoszférába, majd onnan sugárzódik ki a világûrbe. Ezt a réteget konvektív zónának nevezik.
A Nap átlagos sûrûsége (1410 kg/m3) a Föld átlagos sûrûségének csak egynegyede, a víz sûrûségének pedig 1,4-szerese, ami azt sugallja, hogy a Napot fõként könnyebb kémiai elemek alkotják: 73% hidrogén, 25% hélium, 2%-ban pedig nehezebb elemek.
A Nap gyorsabban forog az egyenlítõjénél mint a pólusokon. Az egyenlítõn mért forgási periódus 25 nap, a sarkok közelében 35 nap.
A Nap légköre
A Nap "látható" felszíne a fotoszféra, amely vékony gáznemû réteg s gyakorlatilag az összes napfény ebbõl származik. A fotoszféra hõmérséklete mintegy 5800 K. A fotoszféra fölött a pár ezer kilométer vastag ritkább réteg a kromoszféra helyezkedik el. A kromoszférában a fotoszféra fölött néhány száz kilométer magasban a hõmérséklet 4300 K-re csökken. Ezután a hõmérséklet gyorsan nõ addig az átmeneti rétegig, amelyik a kromoszférát a Nap legkülsõ rétegét a koronától elválasztja.
A korona a Nap rádiuszát többszörösen kitevõ távolságig terjed, hõmérséklete 1 - 5 millió K között van. A kicsiny sûrûségû korona belsejében a részecskék mozgása igen nagy. A korona túl halvány ahhoz, hogy speciális eszközök nélkül látni lehessen, ami alól kivétel a teljes napfogyatkozás ideje, amikor a holdkorong legfeljebb néhány percre takarja el a fotoszféra vakító fényét.
A koronából áramlanak ki azok a részecskék amiket napszélnek nevezünk.
A Nap fehér fénye színképnek (spektrumnak) nevezett színes fénysávra bontható a vöröstõl a kékig és az ibolyáig. A látható spektrum pontosan olyan, mint a szivárvány, mert a levegõben lebegõ vízcseppek fénytörõ prizmaként bontják színeire a napfényt. A prizmával elõállított spektrum színeirõl elõször Newton mutatta ki, hogy további színekre már nem bonthatók. A napfény folyamatos színképében több ezer abszorpciós vonal található. Az abszorpciós vonalak ujjlenyomatként jellemzõek a Nap mélyebb légkörében található kémiai elemekre.
Olvasgassatok.. okosodjatok 😊
De lesz ebbol 3 is.😊
(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)
Innentõl maguktól kódolnak a gépek, megoldódnak a polygon-szintû ütközések problémái, mindenki a fehér piacon fogja beszerezni a játékokat, ingyen lesz az internet és tehéntúró is bazsarózsás lesz!
Ez egy igazi szolgalati hivas sg vonalon.😊
Anti fagyott a cucc, szombaton 12.50-kor.
Gyere pls.
Meg ma, ha lehet, vagy holnap.
Szeretettel varlak.😊
Probaltalak telefonon hivni, de teged elerni 01001001010101. 😞
on

Mission Impossible 2010: PRO Class
Nem tudom, hogy túl sárga-e? Én mondtam, hogy vonjatok ki ugyanannyi sárgát a texturákból, mint amennyit a Nap fényéhez hozzáadtatok, és nézzük meg mi lesz belõle! Engem személy szerint érdekelne. Persze tudom, hogy a munkának folynia kell, és nem biztos, hogy van idõ ilyen ökörködésre, de szerintem tök jól mûködne.
Hö?
Csak jót szabad mondani vagy semmit!

Ezen vitázni...
De egyébként nagyon tetszik a dolog, alakul, és szépül minden oldalról, de talán kicsit sok a sárga.
Na jó, tudom ezért mi jár:

Ha megnézitek a Nap fényének spektrális grafikonját, akkor jól látható rajta, hogy a sárga intenzitás és egy nagyon kis foltban talán a kék, de erre most nem emlékszem pontosan jóval magasabb a többinél.
Még másfél óra!!!!!!! 😊)))))
befolyasolja az elkeszult kepet, amit a monitorra pakol, sorolom:
1. textura szine
2. vertex szin
3. nap vagy is a lens flare szine,+alfa ertek
4. felho arnyek, +alfa ertek
5. felho, ami feletted van duplan.😊 2xalfa ertek
Na, ez mind szinez mindent egyszerre.
Csak ennyit kell megfeleloen beallitani, hogy megkozelitsuk a termeszet szineit a gepen.😊
Nem csak 1 db textura adja meg a szinvilagot, hanem mind. 😊))))))))))))
Vitatkozzatok csak nyugodtan, majd holnap elolvasom.😊))))

Mission Impossible 2010: PRO Class
. A napfényben túlteng a sárga. (Ezért sárgulnak be a fényképek
) De ha nem így van, akkor szóljatok, mutassatok valami bizonyítékot, és én rögtön lebontom a paradigmám. 😊Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
De szerintem teljesen mindegy😊 A nap szine a foldon sosem feher, a fehertol a vorosig a sargan keresztul minden van. A meghatarozobb amit a kornyezeten latunk, az meg ugy sem a kozvetlen napfeny, hanem a reflektiv abient megvilagitas
Azt meg meg 3D render progikban is csak trukkokkel szamoljak, nem hogy jatekprogramban😊)Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)
Call of Duty hajrá I.O.W.A. klán! Volkswagen, Honda, Tuning....
\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"