7782
  • M@TriX
    hmm, fincsi. ;)
  • Alexease
    Nem menne a fuvon, mert igyis-ugy is kell csinalni egy "AI-path-t", ami ellenorzi a levagast, az utan, es ilyen esetben, -1 kor hatrany azonnal:)

Meg nehogy mar azert ne legyen reszletes, normalis ut mert lenne nehany autotologato, aki levagna a kijelolt palyat:))
  • dav
    Kb. erre vonatkozott annak idején az úttal kapcsolatos piros pontos ötletem is, de végül mégsem csinálták meg, mert kicsit számításigényes lett volna :(

De azóta az is eszembe jutott, hogy ha az út részletesebb és egyenetlenebb, akkor az élelmes játékos inkább a füvön megy, és az gáz :)
  • Alexease
    En mondjuk csak arra akartam valahogy kilyukadni, hogy jo lenne, vagy elvarhato (:D) hogy ha lehetseges lenne a fontosabb helyeken, de foleg a kijelolt uton a minimum 30x30 cm / 2 face felbontas. Vagyis lehetne kb. egy kerek szelessegu melyedest, kereknyomot csinalni, vagy hasonlo egyeletlenseget stb.

De ha megoldhato lesz, hogy legalabb 16 fele uttipus legyen, es ezekbol barmelyiket lehessen hasznalni az uton is, es ezkhez tartoznanak kulon texturak, efektek, de foleg FFB, akkor mar nem annyira veszes, mert texturaval, bumpmappal megoldhato, es ugy is az FFB szamit.

Bar, sokkal korrektebb lenne, ha az egyeletlenseg fizikalisan is befolyasolja a felfuggesztest, vagyis nem csak egy kamu razas lenne. :)
  • Gregorius
    Basszus, a lényeg lemaradt, most látom, a (C)Gregorius féle vizesárok!
  • Gregorius
    Én meg arra gondoltam, és először, mikor olvastam azt hittem az lesz belőle, hogy miután ez egy sim, és főként az úton kell menni vele, miért kell, hogy olyan jó felbontása legyen a talaj többi részének. Tehát azon is lehet spórolni. Messziről úgy sem látszik, rá nem megyünk nagyon, tehát a fizikába is csak elvétve szól bele, úgyhogy megfontolandó. PErsze valószínűleg már egyébként is ezen az elven működik a SPACE redukálás.
  • ANT
    Az AABB ütközés működik , csak dinamikailag hibázik néha az engine.

• ANT
    " Mi lenne, ha a palya alapbol csak 1 lapbol (2 face) allna, es ha az X meter atmeroju ecsettel el kezdek maszatolni egy XY helyen (koordinatan) akkor csak azt a reszt bonja fel a megadott szamu poligon halora? "

Igy működik , csak fordítva , mivel egyszerűbb ha a teljes mátrixból indulunk ki.

Az nem 1 millió , mivel 128x128-as a terep , x4 mivel 4 layer van ,az 131072 , ami a végén jóval kevesebb lesz , mivel a be nem festett részek kiesnek .Még rá lehet majd adni az optimalizációt , ami a laposabb területeket adja össze kevesebb háromszöggekké.
    Az eredmény 32000 alatt van.
  • Alexease
    En sem vagyok programozo, ugyhogy valszeg baromsagot mondtam:))) Igazabol nemgondoltam at teljesen, csak hirtelen otlet volt;)
  • Nyiri
    Szerintem ha egy ilyen lapon maszatolsz valahol es nagyobb felbontast akarsz elerni, akkor jon a gaz. Mert ha joltom 3 oldalul polygonok vannak a gameban igy ha csak picit emelsz egy helyen a felbontason, mar alapbol sok polygon-t kell alkotnia az editornak, hogy meglegyen mindenutt a a maximalisan 3 el. Igy szerintem meg rosszabb is, mert egy ido utan tul is lepsz a mostani megoldason es tobb polygont csinalsz egy alapbol nem is nagy reszletessegu palyan.
    Meg ezzel a modszerrel elofordulhat, hogy a kelletenel fog egy vertexbe kerulni es az sem jo dolog.

Nem vagyok programozo zseni sem grafikus, ugyhogy lehet baromsagot mondtam :)
  • Gregorius
    Hű atyám, rég éreztem magam ilyen sötétnek! :)
  • Alexease
    Boldog Szulinapot!
  • Alexease
    Hogy legyen valami erdemleges is:)
    Uj otlet, bar teljesen uj alapokra helyezi a dolgokat, de talan sokat lehet vele nyerni:)) Mi lenne, ha a palya alapbol csak 1 lapbol (2 face) allna, es ha az X meter atmeroju ecsettel el kezdek maszatolni egy XY helyen (koordinatan) akkor csak azt a reszt bonja fel a megadott szamu poligon halora? Esetleg, allithato lenne, annak a felbontasa is.

Pl. most egy 4×4 meteres teruletet 4 poligon (8 face) fed le, vagyis barmilyen szintkulonbseg csak 4 meterenkent allithato. De ezzel egyutt, az 500×500 meteres palyat, meg ha teljesen sik is, az alapban 1 millio poligon?!?! Ami eleg durva es hirtelen feleslegesnek tunik:) Foleg, hogy dimbes-dombos-godros palyahoz eleg karcsu a felbontas:(

Persze, itt jon a texturazasi problema, mert jelenleg azert lehet ilyen jo texturazast, festegetest csinalni mert egysegnyi teruletre esik egy textura. Ha meg egy-egy bazi nagy lap lenne, akkor csempezni kellene - mint altalanosan - es elo jonnenek az ismert problemak.

De esetleg, lehetne kombinalni. Vagy nem is lenne annyira erdekes, mert a fontosabb helyeken jo lenne a textura, az elnagyolt, kulso reszeken meg ugy is mindegy:)) Kiveve, ha FPS-t is akartok ebbol kesobb fejleszteni. De azt inkabb ne:)))
  • petesilver
    Boldog szülinapot!!!
  • Gregorius
    Nem kaptál szülinapodra egyet? :) És akkor most nem is halad a munka? :?
  • Little Shark
    Koszonom szepen!De meg mindig nincs gepem!
  • Pyx #6213
    Hepi Börszdéjtet!!!!!44
  • ranGer2
    Vigyázzá mert leoszt!
  • skristof
    hmmm
    ja! :)
    sztem kezd kiöregedni a srác a szakmából, nem? :P
  • ranGer2
    Boldog Szülinapot Little Shark!
  • ranGer2
  • Imurai
    Nem is te lennél...
  • ranGer2
    #6203 Baszki ha én lebaszást kaptam azért hogy beraktam egy másik játékról képeket ide akkor te mit fogsz kapni erre?
  • Carlos
    Télleg...
  • ranGer2
    #6196 a "salyát" az pontos j! lsd: saját
  • Carlos
    Klassz a skydome, és jó a fű (távolról)!
    A második képen már kezd szépülni a tavacska... :)
  • Carlos
    "A mai napon az Invictus hivatalosan is bejelenti az új játékját, melynek munkacíme:
    Cross Racing Championship
    - röviden CRC.

Képek és információk a www.invictus.hu-n lesznek elérhetők.

Véleményeket, hozzászólásokat szívesen veszünk a fórumon keresztül is de akár elküldheted közvetlenül nekünk is az [email protected] e-mail címre.

Kozák Tamás
    Invictus"

Pics in Cross Racing Championship topic (Carlos)
  • M. Tibor
    Animot a fraps hibajabol most nem tudok kesziteni, de igerem, hogy hamarosan keszitek egyet csak neked. :)

Itt van 2 kep, nem akartam belinkelni mert egy picit nagy lett.

Kep1
    Kep2
  • M@TriX
    egyet értek...
  • Carlos
    Részemről no problem!
    Sok sikert mindenkinek! Várom a fejleményeket!
  • Gregorius
    That's all I'm asking... :)
  • Gregorius
    Csak azért, mert nem kéne rányomni semmilyen szűrő effektet, és akkor a pixeles megoldás miatt olyan, mintha lobognának a levelei :) Az 1nsane-ben is olyan alacsony felbontásban, és jól is néz ki.
  • Gregorius
    Ez esetben én is elnézést kérek, elhamarkodottan ítélkeztem :) Tévedtem.
  • Carlos
    A félreértések elkerülése végett én nem lejáratni akarlak Titeket, csak eddig én(!!!) (és csak én! és nem az Invictus ) nem láttam videót, amiből láthattam volna a Terméket!
    Ezennel elnézést kérek az ASK fejlesztőitől és mindenkitől aki "fikázásnak" vélte a mondataimat.

További jó munkát és sok sikert kívánok!

(Ezt a hozzászólást salyát szándékból semminemű kényszer ill. kényszerítés hatására írtam, ezáltal ez a magánvéleményem, melytől az Invictus véleménye eltérhet!)

Tisztelettel:
    Szappanos Gábor
    Invictus
  • ANT
    "ha ez a köd effekt akar lenni, akkor ködben, legalább a fák magasságában az ég texturát sem szabadna látni, vagyis ugyanolyan színűnek kéne lennie, mint a ködnek."

Igy a felhő jobban néz ki, mintha a horizonton egy kék folt lenne.Majd lehet ezt is állítani, kinek hogy tetszik.
  • ANT
    Azért zöld a víz, mert a felhő árnyéka át lett szinezve, emiatt zöld lett minden.De ez csak Shark egyik újabb próbálkozása, vissza fog kékülni aminek kéknek kell lennie.
  • M. Tibor
    AAAAAAA.:)
    jpg es kicsinyites mar mit a kep amit belinkelltem. :)
    En is azt irok amit akarok. :)
  • M. Tibor
    Igen, te is azt irsz, amit akarsz.
    Pl: #6191 Nem hasznalunk jpeg tomoritest es AA. de mi van a fa texturaval? :)
  • Gregorius
    A JPEG tömörítés és/vagy kicsinyítés miatt van csak, vagy tényleg leledzik valami AA vagy hasonló a lomkorona textúrán? Persze mozgásban jobban látszik.
  • Gregorius
    Tehát Kozák Úr is azt ír ide, amit akar, és az nem felesleges!