A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Fajin lenne már valami mozgó produktum a termékrõl, mert ez így elég hihetetlenable!

Továbbra is aszondom, hogy retacsvörk!

Gány a víz azon a képen!

Lesz ebbõl a projectbõl valami, vagy csak rajzolgattok, meg terrain editorban nyomkorásztok?

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Hát persze...hát persze...

Þór vígi þessi rúnar

M. Tibor
Ez mind igy igaz, de ugy nehez dolgom van, hogy az editorban mar nagyon sok beallitasi lehetoseg van, amit szepen lehet majd parameterezni idovel es egy gombnyomassal kesz.😊 csak meg nincs megirva a megfelelo rutin hozza. 😊

Valoszinuleg kap az editor egy beepitett paintot, azert kell, hogy ....................,
Nem egy Photoshopra kell gondolni, de a hatast ez is emelni fogja, legalabbis vizualisan.😊

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

M. Tibor
No retus a kepeken.

Gregorius
És amikor az ember azt hiszi nem lehet szebb, akkor...
Bár egy jó tanács; ha ez a köd effekt akar lenni, akkor ködben, legalább a fák magasságában az ég texturát sem szabadna látni, vagyis ugyanolyan színûnek kéne lennie, mint a ködnek.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

ranGer2
#6152es a #6149re ment.. 😊

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

ranGer2
Ok! nem irom többet.. 😊
Amugy most kell leesni az államnak?
mert megtörtént... 😄

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

petesilver
Uhh, ez ütõs!!! Ez már részecske rendszerû effekt, vagy layer in game, vagy retus, mert rádjött egy kis PS retus?

Mission Impossible 2010: PRO Class

öhm...
állllat!!!!!!
idõjárás még nincsen?

football without ultras is nothing

M. Tibor

Mielott beirnad Ranger, hogy "LS! MSN plzzz!"
Ls gephianyban szenved meg egy par napig. 😞

Gregorius
A kép, meg hogy halad a dolog, meg jópofa a Buggy benne. Ez már igazi tákolt szerkónak néz ki. 😊

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Carlos
Mármint mi tetszik?

Þór vígi þessi rúnar

Gregorius
Nekem is! 😊

Nekem teccik !!!

------------ A legújabb generáció: http://www.b13.hu

ranGer2
LS! gondolom Szombat ra nem kell sokat tanulnod..! ugyhogy pls gyere minél elõbb MSN re.. thanx!

Carlos
És a fû?
LOLLERABLE!
Talán ha egy kis videó is felkerülne, akkor lehet, hogy hihetõable lenne a cucc, mert ez így édeskevés!
Retacsvörk!
MUHA!

Þór vígi þessi rúnar

ranGer2
#6139 Ok de ha befejezte akkor feltétlen jöjjön!

Piksz
ÁÁÁÁ, HAGGYÁ 😄DD

Creativity kills more than a gun...

Ezen mit kell nezni? Azt hogy az utkozes vizsgalat maitt a kocsi rafekszik az feluletre? 😊

M. Tibor
Na mitlatunk a kepen. 😊

"Ranger LS Tanul. 😊"

ranGer2
LS! MSN plzzz!

ranGer2

Nah csinálni mostmárt az a buggy wiew ert mert baj lesz!

Gregorius
Ez egy Freud-i értelmezés volt, nem szólok bele...

ranGer2
LS! MSN ha ráérsz... thx!

...vérzik és nyöszörög 😊

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

CSOCSO
atnezegettem az utcso par oldalt!! egyre komolyabb a cuccos!!!!! ZSIIIR!!!
Gregorius
Én azt mondom, hajrá bele kell vágni a fejszét az egyikbe, és majd meglátjuk hogy néz ki. 😊

Amikor két autót mondtam, akkor egy kis izgalmas leszorításos akciózásra gondoltam, ahol a két kocsi oldalával egymáshoz simulva száguld. Ilyenkor a gömbök miatt a két kocsi oldala nem sima, hanem "rücskös", ezért kicsit öszeakadnak. Persze buggykkal ilyet nem lehet csinálni, és terepjáróknál sem gyakori 😊

Még nem olyan, mert még nem mûködik .

Ant, ez azért nekem kicsit furán hangzik. Igazából nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan számítod a poligon-poligon ütközést, mert szerintem azt rendesen kiszámítani lehetetlen 😊 De ha jól értem, akkor a kocsi poligonjait elõször egy AABB-be foglalod, majd ez köré írsz még egy gömböt is, és ez ütközik végül a talaj poligonjával. Nem lesz ettõl olyan, mintha az autó a talaj felett lebegne?

Na a Race Driver sorozatot inkább ne is emlegessük a fizikával egy lapon 😊 Na jó, ellenpéldaként lehet 😊

Az általam eddig látott pályákat és kocsikat tekintve szerintem a buggyba sem feltétlenül szükséges egy pontos poligonos ütközésmodell. Arra gondolok, hogy a pályák az autók méreteihez képest viszonylag nagy poligonokból állnak, ezért például az autók gömbös lefedése is kellõképpen jól használható. Ráadásul a buggyk sajátos felépítése miatt a karosszéria szinte sosem érintkezik semmivel (csak ha fejre áll), általában csak a kerekek ütköznek. Ezért csak a kerekek ütközésmodelljét kellene pontosra csinálni. Ott viszont talán nem poligonosan kellene, mert szögletes lesz a kerék, és pattogni fog. Persze egy jó rücskös guminál ez akár reális is lehet, csak attól tartok, hogy ez a kicsi, de nagyfrekvenciás rezgés megbolondíthatja a fizikát.

Én már rengeteget törtem a fejem ütközés-modellezésen, és végül mindig arra jutottam, hogy ha két poligon ütközik, akkor bazi nagy gáz van 😊 Igazából talán valami térfogat alapú módszer kéne, de szerintem egyelõre nincs az az algoritmus, ami azt valós idõben pontosan kiszámítja.

Jelenleg az ütközési fa alján megtalált boxokat a kocsinál gömbként kezelem, mert tényleg felesleges tovább szenvedni vele.

Hi,

Sikerult erthetetlenul fogalmaznom 😊 (mennyi?30...)

Dav irta le, amit mondani akartam. Autot lehet automatikusan gombokkel befedni. A 2 auto kozotti utkozesnel a gombos lefedes pontossaga hatarozza meg a pontossagot. Nem kell nagyon kis gomboket hasznalni ahhoz, hogy ne lehessen latni a 2 auto utkozesekor a problemat.

Amit viszont nem vettem szamittasba: az autok nagy resze nem zart karosszeriaval rendelkezik 😞
FanThomas szerintem azt írta, hogy csak az autót fedd le gömbökkel, a pálya maradna poligonos. Ez tényleg egyszerû és gyors lenne, és valószínûleg elég pontos is, amikor az autó a pályával ütközik. Szerintem ez csak akkor gáz, amikor az autó másik autóval érintkezik, mert olyankor a két test "rücskös" lefedettsége esetleg fura erõket eredményezhet. Bár ez inkább rendes, zárt karroszériás jármûvek esetén számít, buggyknál valószínûleg nem.

A pixeles árnyék régen kész van, csak gépfüggõ lesz, mivel állandóan renderelni kell az árnyékot.

Ja..
".. gondom az, hogy lehetne ezt jobban, gyorsabban, egyszerubben is, "
Nem, ez a leggyorsabb módszer sok háromszögre...

Általában nem ilyen ütközési modellt használnak, mivel nincs mindig szükség rá, és nem is egyszerû megvalósítani. Lásd Race Driver 2 Demóban a kocsi téslatestként ütközik. Ilyen volt az RCCar proginkban is.
De a Flatout már ezt fogja használni, és a mi proginknak se fog ártani, ha tud ilyet is. Ha nem jön össze, akkor marad valamelyik régi technika.

Ismerem ezt a gömbös módszert is.Az egyik fõ probléma ezzel akkor jön elõ, ha az user szerkeszt majd pályát, neki kellene beeditálni az ütközési objectet ,ami szerintem amatõr dolog.
Amúgy ebbõl az AABB fából is lehet gömbökkel kitölteni az objecteket, csak nem kell lemenni a fán teljes mélységben, és a kockák befoglaló gömbjét kell venni.

Gregorius
Üdvözlet, és legmélyebb tiszteletem! 😉

Amúgy ez az információ engem is érdekelne, meg, hogy milyen FPS-en dolgoztok most? PErsze biztos Classified, de hátha valami...! 😊

petesilver
jesszus!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

M. Tibor
Gondolom a S4x4 textura domborzattal volt megoldva a terep, es ott nagyon gyors utkoztetest lehetett felepiteni.
Sajnos nalunk ez nem igy lett megoldva.😞
De szepen alakul a pontos es a gyors utkozes, nem lesz vele semmi gond.
Megneztem a felhasznaloi informaciodat.😊
3 ev es 4 honap alatt kemeny 8 hozzaszolasod volt.😊
Szaporithatnad a hozzaszolasaidat egy kis eszmecserevel, ha van kedved. 😊

Hello FanThomaS!

Meg amúgy is mi van a Steel of Haste-al? 😄

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Alexease
HI!!!!!!!

Nem akartok csinalni egy jo szimet?!?! Esetleg Screamer 4x4 2 vagy hasonlo?! 😊)) Azota fent van amiota megjelent, neha-neha megyek vele egy karikat, teljesen jo a mi napig!!
Hi,

Miert nem probalod meg gombokkel lefedni az autot ? 😉
Nem 100%-os a pontossag, de jo eredmenyt adhat. (lasd S4x4)

bye,
Fnt/Clevers

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Gregorius
Az világos, de én is ritkán szoktam az összes tpoicot nézegetni, mivel modemes vagyok. Inkább beteszem õket a favorites-be, és onnan szelektálok.

ha beírsz a topikba, legfelülre kerülsz

football without ultras is nothing

Gregorius
Bocsi, tudom, hogy ilyet nem illik, de sajnos ha úh topicot nyitok, amit mindenki elolvasna, akkor leanyáznak, hogy ilyen már van 1000, ezt nem akarom elcsúfítani ilyen mellékszállal, de ha meg egy régibe írok bele, akkor nem jár arra a kutya sem. Úgyhogy ha valaki megszánna, és átjönne ide egy picit segíteni nekem, azt nagyon megköszönném. 😊

Egyébként mi ez a nagy csend. Mi az, hogy StarGate-en kívül ma nem hallani semmirõl? 😊)
Persze Kellemes Ünnepeket! 😉

arty
marmint stargate 😉

Forza.

arty
sg rulz 😊

Forza.