A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gregorius
Így van, ráadásul a két játék közel sem ugyanolyan. A grafikai világa is teljesen más és az AI felforgathatja az egészet.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

ranGer2
privi ment..

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

Nemtom mi a bajod. Nem hiszem hogy le van vedve a buggy game keszitesi joga. A masik az, hogy honnan tudod, hogy mennyi ideje dolgoznak rajta? A kepeket elnezve nem fel eves melo az tuti. Csak az Invictus nem ilyen nyiltan fejlesztette mint az ASK, talan ezert nem tudtal/tudtunk rola. Nembaj, majd lesz ket ilyen game. Ugy is hiany van a piacon.

ranGer2
Én is debreceni vagyok.. szerintem ANT csak nyugtatgat. nehogy eleresszem a szám abban a topicban.. de meglehet hogy rég tudnak róla csak az a rég eléggé relatív!

Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?

M@TriX
dehogy, mint hallottad ANT tudott a dologról és ha jól tudom mind a 2 csapat Debreceni...

lehet le van ez beszélve. csak mi errõl nem tudunk.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ranGer2
Fogadjunk hogy hamarabb fogják kinyomni azt a ...-t? és aztán lõttek itt mindennek! 😊 vagy nem!

M@TriX
😉) csak fõ a nyugalom 😊

nem kell elõzetesen messzemenõ következtetéseket levonni...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ranGer2
dede dede de de dedede de.. hogy lehetnek ilyenek? láttad?

Relax...

ranGer2
Hú de ideges vagyok!

ranGer2
Vazee! nem ajánlom senkinek hogy benézzen a Cross racing championship topicba! ha nem akarja hogy dührohama legyen... nekem ez már sok!

Gregorius
Volt, terep verseny buggy-kkal és teherautókkal, amolyan Screamer 4x4 módi.

Gnihtyreve daer nac elpoep emos. Dluoc ydaerla R143u4r, NospmisRemoh dna. Gregorius\' Corner (http://www.gregoriuscorner.com)

Olyan itt nincs.Mi van benne?

Gregorius
Most nézzétek a Hálózatot! (TV)

Az is.De most a fórumot vonta meg magától.

ranGer2
Sztrájkolás az mibõl áll ha Tibi csinálja? nincs kávé?

A sztrájkba?

Alexease
Akkor fog meg sztrajkolni igazan, amikor el kezdek kampanyolni a kornyezet fizika miatt (inverzükinematika szinten😄DDDD)😊))
M@TriX
reméljük nem törik bele a cápafoga. 😉
Szorítunk!

ranGer2
Igen? KIRÁÁLY! sztrájkoljon már addig is mí nem lesz berakva az uj buggy a viewerbe!

Sztrájkol Shark.
Addig nem ír be , amig nincs kész az ütközés...

ranGer2
meglehet! 😊

M@TriX
biztos dolgozik rajta 1000L😉

ranGer2
Hahó Shark! nah miujságvan? 😊 ütközésvizsgálat?

Detto

Gregorius
Részemrõl vizsgaidõszak. Páratlanul sikertelen a tetejébe! 😞

ranGer2
huhh eléggé!

nagy itt a pangás...

Alexease
?!
jójó... 😊

M@TriX
hmm, fincsi. 😉

Alexease
Nem menne a fuvon, mert igyis-ugy is kell csinalni egy "AI-path-t", ami ellenorzi a levagast, az utan, es ilyen esetben, -1 kor hatrany azonnal😊

Meg nehogy mar azert ne legyen reszletes, normalis ut mert lenne nehany autotologato, aki levagna a kijelolt palyat😊)
Kb. erre vonatkozott annak idején az úttal kapcsolatos piros pontos ötletem is, de végül mégsem csinálták meg, mert kicsit számításigényes lett volna 😞

De azóta az is eszembe jutott, hogy ha az út részletesebb és egyenetlenebb, akkor az élelmes játékos inkább a füvön megy, és az gáz 😊

Alexease
En mondjuk csak arra akartam valahogy kilyukadni, hogy jo lenne, vagy elvarhato (😄) hogy ha lehetseges lenne a fontosabb helyeken, de foleg a kijelolt uton a minimum 30x30 cm / 2 face felbontas. Vagyis lehetne kb. egy kerek szelessegu melyedest, kereknyomot csinalni, vagy hasonlo egyeletlenseget stb.

De ha megoldhato lesz, hogy legalabb 16 fele uttipus legyen, es ezekbol barmelyiket lehessen hasznalni az uton is, es ezkhez tartoznanak kulon texturak, efektek, de foleg FFB, akkor mar nem annyira veszes, mert texturaval, bumpmappal megoldhato, es ugy is az FFB szamit.

Bar, sokkal korrektebb lenne, ha az egyeletlenseg fizikalisan is befolyasolja a felfuggesztest, vagyis nem csak egy kamu razas lenne. 😊
Gregorius
Basszus, a lényeg lemaradt, most látom, a (C)Gregorius féle vizesárok!

Gregorius
Én meg arra gondoltam, és elõször, mikor olvastam azt hittem az lesz belõle, hogy miután ez egy sim, és fõként az úton kell menni vele, miért kell, hogy olyan jó felbontása legyen a talaj többi részének. Tehát azon is lehet spórolni. Messzirõl úgy sem látszik, rá nem megyünk nagyon, tehát a fizikába is csak elvétve szól bele, úgyhogy megfontolandó. PErsze valószínûleg már egyébként is ezen az elven mûködik a SPACE redukálás.

Az AABB ütközés mûködik , csak dinamikailag hibázik néha az engine.

" Mi lenne, ha a palya alapbol csak 1 lapbol (2 face) allna, es ha az X meter atmeroju ecsettel el kezdek maszatolni egy XY helyen (koordinatan) akkor csak azt a reszt bonja fel a megadott szamu poligon halora? "

Igy mûködik , csak fordítva , mivel egyszerûbb ha a teljes mátrixból indulunk ki.

Az nem 1 millió , mivel 128x128-as a terep , x4 mivel 4 layer van ,az 131072 , ami a végén jóval kevesebb lesz , mivel a be nem festett részek kiesnek .Még rá lehet majd adni az optimalizációt , ami a laposabb területeket adja össze kevesebb háromszöggekké.
Az eredmény 32000 alatt van.

Alexease
En sem vagyok programozo, ugyhogy valszeg baromsagot mondtam😊)) Igazabol nemgondoltam at teljesen, csak hirtelen otlet volt😉
Szerintem ha egy ilyen lapon maszatolsz valahol es nagyobb felbontast akarsz elerni, akkor jon a gaz. Mert ha joltom 3 oldalul polygonok vannak a gameban igy ha csak picit emelsz egy helyen a felbontason, mar alapbol sok polygon-t kell alkotnia az editornak, hogy meglegyen mindenutt a a maximalisan 3 el. Igy szerintem meg rosszabb is, mert egy ido utan tul is lepsz a mostani megoldason es tobb polygont csinalsz egy alapbol nem is nagy reszletessegu palyan.
Meg ezzel a modszerrel elofordulhat, hogy a kelletenel fog egy vertexbe kerulni es az sem jo dolog.

Nem vagyok programozo zseni sem grafikus, ugyhogy lehet baromsagot mondtam 😊

Gregorius
Hû atyám, rég éreztem magam ilyen sötétnek! 😊

Alexease
Boldog Szulinapot!
Alexease
Hogy legyen valami erdemleges is😊
Uj otlet, bar teljesen uj alapokra helyezi a dolgokat, de talan sokat lehet vele nyerni😊) Mi lenne, ha a palya alapbol csak 1 lapbol (2 face) allna, es ha az X meter atmeroju ecsettel el kezdek maszatolni egy XY helyen (koordinatan) akkor csak azt a reszt bonja fel a megadott szamu poligon halora? Esetleg, allithato lenne, annak a felbontasa is.

Pl. most egy 4×4 meteres teruletet 4 poligon (8 face) fed le, vagyis barmilyen szintkulonbseg csak 4 meterenkent allithato. De ezzel egyutt, az 500×500 meteres palyat, meg ha teljesen sik is, az alapban 1 millio poligon?!?! Ami eleg durva es hirtelen feleslegesnek tunik😊 Foleg, hogy dimbes-dombos-godros palyahoz eleg karcsu a felbontas😞

Persze, itt jon a texturazasi problema, mert jelenleg azert lehet ilyen jo texturazast, festegetest csinalni mert egysegnyi teruletre esik egy textura. Ha meg egy-egy bazi nagy lap lenne, akkor csempezni kellene - mint altalanosan - es elo jonnenek az ismert problemak.

De esetleg, lehetne kombinalni. Vagy nem is lenne annyira erdekes, mert a fontosabb helyeken jo lenne a textura, az elnagyolt, kulso reszeken meg ugy is mindegy😊) Kiveve, ha FPS-t is akartok ebbol kesobb fejleszteni. De azt inkabb ne😊))
petesilver
Boldog szülinapot!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Gregorius
Nem kaptál szülinapodra egyet? 😊 És akkor most nem is halad a munka? :?

Little Shark
Koszonom szepen!De meg mindig nincs gepem!

http://www.askhomework.hu

Pyx
Hepi Börszdéjtet!!!!!44

Have no fear of perfection - you\'ll never reach it.

ranGer2
Vigyázzá mert leoszt!

hmmm
ja! 😊
sztem kezd kiöregedni a srác a szakmából, nem? 😛

football without ultras is nothing

ranGer2
Boldog Szülinapot Little Shark!