7782
-
#3034 VÁÁÁÁ!! mondjuk te ezzel foglalkozol! az lenne a sz*r ha nem tudnád! nem? -
ANT #3033 Tudni kell egyszerusitve latni, ennek pl a lenyege:
a legellenallas F=0.24*v2 a Corvette-nel,a tobbi csak helykitoltes,mertekegysegek etc...amugy kb egy eve mar asszem ezeket is vegigolvastam ,meg meg tobb tucat pdf-et. -
#3032 Bazz!! te ezt érted?? -
#3031 "Alapveto fizikai ismeretek" 6. fejezet, Sebesseg es Teljesitmeny c. resz (a 8 keplet sorbol az egyik):
-
#3030 Nem egy jatek-fizikai-engine-forrast igertem, csak egy kis hatter infot:))))))))
Ebbol persze nem lehet programot irni, ez meg keves, de gondoltam, esetleg talalnak benne valami ujdonsagot is
De valahol meg lattam, olvastam hasonlo leirasokat, foleg autoszimulatorkesziteshez, ugyanigy kepletekkel, rajzokkal stb. Ott ha jol emlexem volt gumi es felfuggesztes fizika is reszletesebben. -
dav #3029 Ahogy elnézem, az első húsz fejezet elég alapvető fizikai ismereteket taglal, ennél szerintem az ASK-s srácok már profibbak (de ha mégsem, akkor jobb lesz, ha mielőbb abbahagyják az autószimulátor fejlesztést :) ). Meg egy csomó infó van, ami inkább egy vezető számára hasznos, nem egy programozónak (például az ideális ívekről). A 21-es fejezettől viszont elkezd durvulni a varázsképleteivel, amiről így első ránézésre nem tudtam megállapítani, hogy mennyire használható.
Viszont beígért egy részt a rugó-lengéscsillapító működéséről, az kimaradt, pedig talán hasznos lenne. És rengeteg egyéb dologról sem esik szó, ami kéne. Például a lentebb említett oldal- és hosszanti irányú csúszás közti eltérésről sem ír, vagy a laza földút és a beton közti különbségről. Kár, mert engem is érdekelnének ilyen dolgok.
Üdv:
dav -
#3028 Eleg durva, de egy GPL valami hasonlobol epul fel:))))) -
#3027 Tessek!:)) Itt egy 27 reszbol allo leiras (angol) az autofizikajarol, szamitasairol, kepletekkel, kepekkel stb:))
Physics Intro
Physics 1 Physics 2 Physics 3 Physics 4 Physics 5 Physics 6 Physics 7 Physics 8 Physics 9 Physics 10 Physics 11 Physics 12 Physics 13 Physics 14 Physics 15 Physics 16 Physics 17 Physics 18 Physics 19 Physics 20 Physics 21 Physics 22 Physics 23 Physics 24 Physics 25 Physics 26 -
ANT #3026 "Az abroncsok oldal és hosszanti csúszási együtthatója sem ugyanaz."
Erre valami linket tudsz adni? -
#3025 Basszus, sűrűben kellene bejárnom, itt nagyon pörög az esemény, nagyon jól néz ki az új viewerről a képek. ;)
Kiadóügyileg mik a kilátások, tudom voltak dumcsipartik, de van már valaki? Vagy senki nem akar szimulátort kiadni csak árkád esti versenyeseket? ;) -
#3024 Sznupi Messenger közelben vagy? -
sznupi #3023 Ott nem Shark bólint, hanem én, hogy megcsinálom-e vagy sem, egyelőre még nem tudom... 8-)) -
#3022 Ja, és még valamire oda kéne figyelni a fizikai modellezésnél, amire általában vagy nem figyelnek oda egy ilyen játéknál, vagy csak a hatást nem érzem, de lehet, hogy hülyeséget mondok.
A csúszási és a tapadási surlódási együttható két külön dolog. Az abroncsok oldal és hosszanti csúszási együtthatója sem ugyanaz. Ez föleg az ellenkormányzás fizikai valósághűségét dobná fel szerintem. (De csak ötlet) -
#3021 Esti versenyekhez jó lenne, ha be lehetne állítani a fényszóró magasságát, esetleg pozícióját.
Poén lenne, ha elektromos pisszavillantó-állítás is lenne benne. :) -
#3020 Huh Alexease te vagy nagyon tudsz valamit vagy csak tényleg beszélsz össze vissza! :) Nos szerintem is jobb a sátras megoldás... Petersilver ötleteivel!! A kamion és a többi cucc skinelhetősége szintén jó ötletnek tünik,legalábbis nekem tetszik! Kérdes hogy Shark bácsi bólint e vagy sem!! -
M2 #3019 ...és persze megfelelő mértékben fékezi az autót.
Tényleg, mi az alap koncepció, full szimulátor lesz szigorú fizikával vagy valami arcadosabb (szép magyar szó ez) ? -
#3018 Pelda:))
Gondolom, teljeskoru legellenalas szamitas sem lesz, mivel felesleges:)))
Vagyis, a felszerelt szarny-tipushoz egyszeruen csak hozzarendelni egy "szamot", vagy ha allithato - bar fizikalisan nem latszik - akkor a beallitott szamhoz parameterezni a dolgokat, ami egyszeruen csak az auto hatuljanak a csuszasi es a sebessegfuggo leszoritoero (fuggoleges vektor) parametereit modositja.
De nem ertek hozza, vagyis szovegelek ossze-vissza:)) -
#3017 Es lassan erdemes lenne atbeszelni, a fizikai parameterezest is. Melyek lesznek azok az ertekek, vagy mely ertekeknek lenne ertelme, amiket erdemes lenne az fizikai engine-ben skalazhatova, menubol, "garazsbol", "beallitasok"-bol modosithatova tenni.
Pl. egy buggynal az automagassag, rugoero, lengescsillapito ket erteke, guminyomas, fekelosztas, fekero stb. biztos hogy ertelmes pareameterek, es erdemes is oket allithhatova tenni. Talan meg az atteteleket, difit is. De mondjuk a camber, caster, toe miegymas, mar nem biztos hogy sokat szamit a buggynal terepen, vagy nem sok ertelme van.
De ha teljeskoru fizikai model lesz, es minden allithato, mindent korrekttul szamol, akkor ez is passz, csak akkkor hajjjraaa!:))) -
#3016 Akkor a #3012-es hozzaszolasom van ervenyben:))) thx! -
sznupi #3015 A viewer nem csak ide a fórumba lesz, hanem a végleges játékba is, hogy ha valaki akkor akar majd saját skineket rajzolni magának, akkor meg tudja nézni őket. -
sznupi #3014 Jogos, ha lesz rá időm, akkor megcsinálom. 8-))) -
#3013 De ha a viewer "csak" ide a forumba, a skinekhez kell, akkor jo ez ami van, ne pocsoljetek vele:)) Ha kesz lesz a Pinball (), akkor inkabb a jatek engine-t nyomjatok, hogy haladjunk is valamivel:)))))))))))))))
Kivancsi lennek mar a jatek-engine-nel keszult kepekre, es foleg a fizikai megoldasokra:)))))) -
#3012 Ha ezt a Viewer-t veglegesre szeretnetek majd, vagy ez kerulne bele a jatekba is, mint "segedlet", akkor tenyleg jo lene normalisan kialakitani.
A garazs tenyleg mar kicsit elcsepelt, es a buggy-k hoz sem nagyon megy egy zart, tiszta, szepen felszerelt garazs.
De esetleg, egy kulso terepes, a palyaszelen, valami felig fedett, vagy satorszeru, vagy olyan mint a rally versenyeken szokott lenni stb. Igy meg is csak egy "garazs" vagy "szerelo" helyen all az auto, es megsem a "pusztaban", de megis meg lehet jeleniteni nehany grafikai feature-t (pl. fu, fa, bokor, tocsa, viz, palyamenti objektumok stb.)
A hatterben levo autok, verseny, emberek, por, fust stb. nem kell, mert furcsan nezne ki a statikus viewer-ben. Dinamikus viewer meg teljesen felesleges:))
Vagyis, aki naggyon benne van a scen-ekben, az tervezhet es osszerakhat egy komplett MAX-es viewer nezetet:))) -
#3011 kÉT VERZIÓT TUDNÉK ELKÉPZELNI:
1. Szerelősátor, elején teljesen nyitva, benne a Rallyból, és autóbemutatókból imert 2 sávos fémfelfutós, fémemelvény, amire felmegy a buggy a szereléshez.
2. Elől nyitott sátor, középen fémelvény. 2 oldalsó sátorlap, hátfal a Buggyt szállító szerelőkamion, aminek a széléről nyílik le előre a szerelősátor teteje. Én a garázst elvetném, adjunk neki nomád jelleget!!
És még valami. Lehet macerás megcsinálni, de én Buggyt, overált, sátort, illetve kamiont is skinezhetővé tenném a játékban.
A kamionos megoldásnál a kamion oldalára lehetne felfogatni a szerszámtartókat, sátorba szerszámos szekrények lennének. -
Imurai #3010 Szvsz (ha más nem, max csak a játékban) úgy kéne ezt a "garázs"-dolgot +oldani ,hogy (mivel a garázs "kissé" már elcsépelt) a szerelés kinn folyna a pálya mellett, látszana a trailer, a háttérben pedig menne 1 verseny...
Szerintetek? Najó, csak 1 ötlet... -
YaniMan #3009 Kapok objectet??? mikó? Amúgy tényleg ott a pont -
sznupi #3008 Ne hallgassatok YaniManra, köze nincs a dologhoz, Ő már csak a kész objecteket kapja. 8-))
Szal, vagy MAX vagy 3DS fileban küldjétek mert a Unit rendszer úgysem fog egyezni és azt valszeg nagyítani vagy kicsinyíteni kell majd.
A texturak pedig TGA vagy BMP, értelemtől függően ha alpha csatorna van, akkor TGA, ha nincs, akkor BMP, hogy jó minőség legyen.
A UNIT rendszerrel meg ne foglalkozzatok, azt majd én beállítom.
Amúgy én arra gondoltam, hogy szerintem logikusabb lenne a viewert úgy megcsinálni, mintha valami garázsban állna a kocsi és akkor az lenne a végleges változat ami a játékba is belekerül majd, de szerintem ezt Ti döntsétek el és úgy lesz kialakítva.
Mivel a játék nagyrészt külteri lesz, ezért lehet nem ártana ha a viewer egy garázsban lenne mondjuk fékpadon.
Várom az ötleteket, akár privátban is vagy e-mailban. -
YaniMan #3007 Ja: 1 egység 1mm (milliméTEJ:) -
YaniMan #3006 Hmm... na ja :) Ezt Antiék tudhatják, én nem foglalkozom a 3D-vel. Küldjétek MAX-ban hehe -
#3005 ASE milyen Unit Setup-pal legyen? Vagy az ASE exportnal atforgatja sajatba?! Texturak? TGA, JPG, DDS? Az ASE-be csak a Mesh, Textura koordinata, Material kell (a tobbi felesleges is;-)? Tizedesek 1-4? -
#3004 Hja, és a faláda oldalán persze fent legyen az A.S.K. Homework felirat! -
#3003 Igen. És a végén jöhet az új elnevezés: Island viewer with Buggy model :) Vagy rakjatok be egy bódét, és az új buggy előtt bódéskinező verseny kírása. Vagy híd, amin jött a buggy. De mégjobb a helikopter fent, lelógó kötél, és a buggy a széttört fakonténeren áll, fadarabok szétszóródva a bokorban, fa tövénél. De ez a képjelenet leanimálva lehetne a játék intrója is. Helikopterrel megérkezik a pály fölé a buggy, lerakja a konténert, és kirobban belőle a buggy, és indulhat a verseny! :) -
YaniMan #3002 Küldjetek be ASE-t textúrákkal, és ha jó, belerakjuk. Persze ne úgy legyen, hogy minden nap jön száz új kép, szal csak mérsékelten tessék munkálkodni, de ha tényleg valami jó jön, azt beletesszük :-) Na? -
#3001 Ja-ja...M2-n jót mulattam, de nem rossz. -
#3000 Nem tudom, illik-e az összképbe, de egy kis szigeten talán egy horgászbódé, kikötött csónakkal. merugyehogymentoda...(ja, de akkor horgász is kellene)...hmmm
Lehet, hogy elég lenne egy kis gyékény köré, vagy nád. -
#2999 A bokorban gubbaszto pilota, mellette egy tekercs Kreppto-val:))))
De a faronk, farakas, ki kerites talan jo lene. -
M2 #2996 Matula bácsi kunyhója és kikötve egy tutaj, evezővel...
(Balaton feeling) :-) -
#2995 Egy turistajelző tábla,
mondjuk, hogy itt jobbra turisták találhatók :) -
#2994 A kicsi kis szigetre kellene valami diszites de mi?
-
sznupi #2993 Új kocsi azért nincs, mert PurePinball XBox-os változatának az utómunkálatai zajlanak jelenleg és oda kell dolgokat csinálni, de azzal amint kész leszünk, nekiesünk teljes mértékben a Buggynak. Kitartás emberek! 8-)))