INTEL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
Mi lesz itt nyáron 20-25 fokos szobában, ha már 18 foknál ilyen meleg.
fullon sose megy, ami kb 2200rpm lenne!!
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
Asus P5Q-E; Intel E8400; 4x1GB Corsair TwinX 800mhz; GigaByte 6850; 1TB Samsung; 500W OCZ ModXstream; Bitfénix Shinobi; Cooler Master Hyper TX2; BenQ G2420HDBL
én tuti maradok a gyári hûtõnél, teljesen meg vagyok elégedve vele. 😊
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
Asus P5Q-E; Intel E8400; 4x1GB Corsair TwinX 800mhz; GigaByte 6850; 1TB Samsung; 500W OCZ ModXstream; Bitfénix Shinobi; Cooler Master Hyper TX2; BenQ G2420HDBL
terhelve kb 60-ig megy fel.
egyébként a procihûtõm soha nem megy teljes sebességgel. a gépemben mondjuk elég jó kis szélvihar van, oldalt két 8centis venti, egy 8-as elõl, és még a táp is szívja ki a meleget. de tényleg ne aggódj! <#circling>#circling>
Jobb hûtõvel alap feszen 30fok körül lehet tartani a procit.
GanXstaZolee#2709
Olyan 7x fok körül elkezdi visszavenni a szorzóját/órajelét, majd ha tovább melegszik, akkor lekapcsolja a gépet.
Esetleg annyit csinálhatsz, ha nem akarsz új hûtõt venni, hogy szétkapod és levakarod azt a gyári hõvezetõpasztának nevezett "szart" és raksz rá normális hõvezetõpasztát --> valamennyit segít.
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
Persze vannak olcsóbbak is, csak ezek ilyen extrén 100% tuninghoz valóak....
Lenne egy nagy gondom. Vettem egy új vasat: Asus P5B lap, 2x512 800 mhz RAM, 2.8 GHz Dual Core 2*2MB proci, 7800 GT videokártya. A baj az, hogy a proci alapból nagyon meleg, bekapcs után 50 fokos (gyári hûtõvel, nem nyúltam a hûtõpasztához, dobozos a proci). A házban két 12 centis venti van, az alaplap 26 fokos. Emellett kis terhelés hatására is felmegy 60 fokra, ott meg már beszól a PC probe. Vmi ötletetek van, hogy mi lehet a gond? W.
Ezt is írja meg azt is. (mindkettõnél ott van a 6300-6400)
Egyébként lehet tényleg így van --> intelnek végülis ez egyszerû és gyors megoldás...
Egyébként meg mindehol azt írják, hogy mindegyik E6000-es Conroe magos (az összes tech oldal), és az intelre hivatkoznak.
C2D
Ez az "állítólag ez az elsõ valódi Allendale " meg majd ha tuti lesz akkor elhiszem.
Addig nekem E6400-ig marad Allendale és felette Conroe.
Forrás: Prohardver
E6300 és E6400 az nem conroe, hanem allendale!!!
Öööö, A most kapható E6300/6400 (meg a soha ki nem jövõ E6200) az nem Allandale magos?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
(Viszont jelenlegi áresés okán E6300 árában jelenleg X2-5000+ procit kapni! És ha mázlis darab az új maggal, akkor már bõven mehet 3,5GHz körül is jó hûtéssel, ramokkal, stb.)
Nem elég ügyesen kerested 😉
LINK
Gyerekek? Honnan tudom en aztat meg hogy melyik a jobb egy Core Duo 6300-as es egy AMD X2 kozott ?
Nem talaltam neten semmilyen infot hogy melyik a jobb..
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
Nekem a CM coolerem egy full alu blokkból és egy mókuskerékbõl állt, egyáltalán nem egy durva hûtõ volt, mondom valami 2k-ért vettem boltban.
Ilyen volt.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
A te hõfokaid nagyon magasak, nekem a 3gigás E0 prescottom egy 2k-s CM hûtõvel még 4gigán sem (~1.6v) ment még talán 55 felé sem 100%-ra terhelve.
250FSB(3.75GHz) alapfeszen, idle volt 42 fok körül.
Alapórajelen 35-7 körül volt.
Ugyanezzel a coolerrel a 3.2-es prescottom /a durvábbik=103.5w 😞/ szintén 4 giga körül, 1.6v-al viszont már 100%-ra terhelve 65-67 fokokat mutatott és alapórajelen idle 45 fok körül volt.
Nem teljesen pontosak az értékek, mert régen volt már de kb. ilyesmik voltak.
Tehát a te G1-es prescottodra vagy rosszul van rárakva a hûtõ (kvés-sok vagy szar paszta).
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Vagy akkor már várd ki a C2D E6320-at, abban már legalább 4 MB cahce van! 😄
3.0 GHz / 3.8 GHz
CPU 0%-on: 48 / 52 Celsius fok
CPU 100%-on: 66 / 72 Celsius fok
Gyakorlatilag tegnap este óta van a gépemben, úgyhogy még túl sokat nem nyúztam. Lehet, hogy a procit még lehet feljebb is vinni, csak vissza kellene osztani a memóriát 5:4-ben, majd kipróbálom azt is, habár általánosan elfogadott vélekedés, hogy akkor jó a tuning, ha szinkronban megy a memória a procival.
A 60 fok az azért durva, mert a 2.8-as Northwood-om 100%-on terhelve volt annyi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem egy Thermalright XP-120-as 5 hõcsöves hûtõ van a CPU-n, ami a nagyhírû Zalman CNPS7700-at is lepipálja. Szerintem szerezz be valami komolyabb, hõcsöves hûtést te is, lehetõleg 12 centis ventillátorral.
Next PC upgrade: 2022
nekem alapon 60! 😉
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Milyen lapod van?
Én most cseréltem le a 2.8 GHz-es Northwood-omat egy 3.0 GHz-es Prescott-ra, ami G1 stepping-es. Hát nem tudom, hogy a korábbi szériák mennyire melegedtek, de ez a Prescott kb. 10 Celsius fokkal melegebb terheletlenül és terhelve is a Northwood-omnál 0%: 40/50, 100%: 60/70.
Nem tudom, hogy mi a maximális üzemi hõmérséklete, ami még biztonságos, de azért ez elszomorító volt elsõre. A dolgot viszont ellensúlyozza, hogy feszemelés nélkül
3.8 GHz-en úgy tûnik stabil.
<#eljen>#eljen>
Szóval ha az alaplapod támogatja, akkor megéri lecserélni, pláne ha 0-szaldóval tudod.
intel p d 945 (3.4ghz/2*2mb/800mhz, dual core) (s775) box
amd athlon 64 x2 4600+ cpu (sam2) box
köszi
Ha 3.06-os, akkor 133 az FSB-je.
Viszont lehet te írtad rosszul és 3 gigás nw-ról van szó.
ja, nem Cel-em van, hanem Intel természetesen...
Egy 3.4-es prescott (200FS😎 mindenképpen gyorsabb lesz nála.
G1 stepping: ez valami nemrég kiadott proci lehet (asszem a tavaji évben jöttek ki a g1-esek.)--> nagy tuningpotenciál és kisebb melegedés.
megéri? a G1 steppinges mennyivel jobb, mondjuk programfutás, stb. szempontjából?
Érezhetõ sebességnövekedés várható?