9499
Intel
  • MaSzKa
    mivel olyan alaplapja van amibe csak intel proci megy!
    nem lehet belerakni sajnos 1 olcsó de jó kis AMD-t
  • Videe
    Köszi mindenkinek a tanácsokat!
  • tugyiti
  • NeoMaN
    heh, tényleg
    :))))
  • Wanax
    Na, eljutottunk oda hogy Maszka mostmár másoknak is ajánlgatja a C2D-ket? :)
  • Inquisitor
    De ahhoz is kell alaplap, ami minimum mégegyszer annyiba kerül, valamint már azzal a procival is fenáll, hogy kicsi a VGA.
  • MaSzKa
    akkor vegyen Intel E2160 Box azt remekül lehet tuningolni és 2magos is

pentium d-k már elavultak rendesen
  • zoolee
    OKé..bocsi...
  • ollie
    Figyelj. Van 15k-ja összesen. Szerinted fog tudni belőle venni új alaplapot és procit, valamint VGA-t, mert ugye már túl gyenge lesz a konfighoz a VGA?
    Nem, ezért marad az új proci.
  • zoolee
    e4400 at írtam..De ez most nem lényeg..Itt meg nem akartam full hülyeséget írni..
  • zoolee
    De az a mostani játékokhoz már éppen éppen elég...
    És én azért írtam, mert gondolom nem akar fölösbe venni 1 et, aztán cserélni ...

De amúgy télleg van jvaulás, de nem akkora mint egy c2d vel.
  • ollie
    Amit meg írsz (E4300), proci szinten nem csak 2x-es hanem 5-6x-os lenne a javulás. Viszont ha vesz egy Pentium D-t, az is legalább 2-3x-os gyorsulást hoz a cerkához képest.
  • ollie
    Eh, ne mondjm ár ilyet, hogy semmi javulás nem lesz. Gondolkozzál már egy kicsit, hogy milyen óriási a különbség a Celeron D meg a Pentium D között.
    Hülyeségeket azért ne írjunk már...
  • zoolee
    Jobban megéri a lepcsere is..
    Ahogy nézem karid is pci e -s szóval jobb lenne ha lapot is vennél...
    Nem érdemes ma már sima p4 et venni...Nem lenne igazán látványos javulás.Most kidobsz 15 k t és semmi javulás.Megéri? Nem hiszem.
    Az én ajánlatom az, hogy vegyél valami lapot pl amit én is nézek p5k vagy ha nem kell a raid akor p5k se. az első ~ 29 a második ~23 k...
    Ez IP35 ös lap. Éppen támogatja a 667 es ramokat.
    És prociból pl egy c2d e4400..
    Ez már jelentős javulás lenne..kb2x es.
  • ollie
    Szó szerint nagyon nagy lesz a különbség, szóval hajrá.
  • Videe
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem: Szeretnék venni egy Pentium D 3,0GHz/800MHz LGA775 2X2MB processzort. Most egy 3,2Ghz Celeron van a gépben. Az lenne a kérdésem, hogy mekkora javulást érek el vele mind játéknál, mind általános felhasználásnál? Core 2 duo-ban a lapom miatt nem gondolkozom...nincs "kedvem" lapcseréhez. Köszi!
  • Hedgehunter #6242
    A raidben az a jo hogy veszel 4 80gigasat raid 5ben beallitod es van 320gigas vinyod sata1 el szamolva 6gbit/sec sebessegu vinyod....
  • zoolee
    De mondom, nem az én gépem, tesóm meg úgyse hogy 4-500 gigákat tölteni..
  • NeoMaN
    Jó, csak egy példát írtam. 250-es seagate 1 lemezes a legjobb nyilván, ár/teljesítményben.
  • NeoMaN
    Nálam is a vinyó a leglassúbb sajna...
  • mycso
    Nem baj, ha kiadják csak akkor valamit trükközniük kell majd az árakkal.

2140 14-15k körül van
    Egy 440-es celeron 10k körül

Tehát akkor valószínűleg esnie kell a 400-as sorozat árának, bár E1000-ből nemtom mennyi tipus lesz.

Alészeg, hogy 10 és 14k közé kell beárazni.

Hát érdekes lesz....
  • Inquisitor
    Hmmm, Intel lehet megörült? Még is kiadják a régóta pedzegetett E1000-es Celeroncs szériát (két mag, 512K cache) ....
    Vagy csak tudnak valamit?
  • Inquisitor
    Például mikor, feltéve ha nem a ram a túl kevés? Néhány spéci videódigizést leszámítva?
  • Inquisitor
    "2*200-as raidbe kötve, és dupla sebességed van, mintha lenne egy 400-asod."

ÖÖö, nos ... Szvsz egy 200GB vinyó, amiben vannak pl. 40 vagy 80GB lemezek, az szerintem raidben se olyan gyors, mint egy 2x250GB lemezes 500GB vinyó. Ha meggebed sem. (Amúgy van ám 300 és 400MB/sec vinyó is, csak nem SATA/ATA, hanem SAS/FC, akinek van pénze rá, az nyomathatja, Raidet meg az is tud.)
  • Hedgehunter #6234
    Foleg a mai rendszereknel megfontolando a raid hasznalatamert nalam ami visszafogja a rendszert az a vinyo... 3-4 et berakni es fasza....
  • czky
  • Mokus1
    Szóval akkor jobb.Azt jobban megéri venni mert gondolom majd ha 4magra optimalizánlak akkor még jobb lesz.játékra használnám leginkább.
  • NeoMaN
    mellesleg a raidet a mai vinyó áraknál már nagyon érdemes megfontolni
    2*200-as raidbe kötve, és dupla sebességed van, mintha lenne egy 400-asod....
  • NeoMaN
    azért hogy húzd

bármelyik c2d megy nemhogy 1333-on, hanem 1600FSB-n, 7x vagy 8x szórzóval.

• zoolee
    TESSÉK itt már csak bekell írni a chipseted nevét és már ki is adja..
  • zoolee
    Nyilvánvalóan jobb a q 6600 a + 2 mag miatt, de télleg csak húzással, mert az az 1066 mhz FSB elég szűk, és memóigényes feladatoknál nem tudja kiszolgálni az északihíd a CPU t és a RAM ot elég adattal, és az kicsit visszafogja, de ha megtekered hogy kb 1400-1500 mhz FSB legyen az már elég szépen tud muzsikálni..
  • zoolee
    Az csak kariig marad.
  • 1Emese
    Sziasztok!
    Van egy Intel Chipset-es notebookom, és egy drivert keresek ilyen néven: INTEL GMA 950 (egy ASUS géphez). Légyszi segítsetek gyorsan, mert a kedvenc programom nem akar működni.
    És légyszi közvetlen linket ha adnátok a driverhez.
    Légyszi gyors helpet, kérlek.
  • Hedgehunter #6225
    Avideokari vissza fogja fogni a gepet....
  • Mokus1
    Melyik a jobb e6840 vagy q6600?Azt mondják huzással jobb a quad
  • Gabesz amd64
    flémkeltésért akár kaphatsz 2 büntit is...
  • zoolee
    És akkor ott van az alap 1333 mas, és még azt is tudom húzni duplájára.:D
    Amúgy alapból e6420 at vettem volna,de ha már ez még olcsóbb is egy 1000 ressel, akkor miért ne?
  • Inquisitor
    "Bakker, ha ott van az 1333 FSB t tudó lapom, minek vegyek gyengébb procit?"

Mert lehet sokkal olcsóbb, de fel tudod húzni duplájára? :)
  • zoolee
    Én azért akarok SE-t mert én nem fizetek + 4 rongyot RAID ért, amit úgy se használok...

6218#: Bakker, ha ott van az 1333 FSB t tudó lapom, minek vegyek gyengébb procit?
    És 1333 masban a 6550 a leg kissebb..És azért egész jó árban van...

6217#:Az a GE pedíg majdnem GTS szintre húzott cucc, és még tovább is bírja a tuningot...Én simán adnék érte 28 at... De nem bizt, hogy nagykerből lesz.A probléma pedíg az, hogy most ennyire futja neki, mert felel tőlem lesz , fele sajátjából..(pénz)
    És én ésszerőbbnek látom most 28-30 ért GE t venni, aztán majd karira egy jelenleg 8800 GT néven ismert kütyüt szerezni...És akkor még én is rávetem megam a játékre...hehe..Nyárig.:)Az én gépem ig...
  • Inquisitor
    OFF: AZ SE olyan jelölés Asusnál, aminek a user örül, mert Second Edition, de néhány kivételtől eltekitve általábban butítva van az eredetihez képest. Bár 1x előfordult, hogy újabb procikat is támogatott. :)