9499
Intel
-
Livius #6298 De nem fagyott le végleg, csak 10mp-re és egyből jött a kékhalál, és a kékhalált a Forceware dirver valamelyik dll-je okozta. Ha táp lett volna akkor simán kikellett volna kapcsolnia, vagy újraindulnia. Te nagyon láma . Most már ne adj tanácsokat, mert már rég orvsolva lett a probléma, mert kiderült hogy a VGA hűtés szar volt. Mellesleg egy Chiftec tápra csak a legvégső esetben gondolnék. -
ha ingadozik a feszültség akkor kifagyhat a gép és az a táp hibája is lehet -
Livius #6296 Ember!! Nem a táppal volt a gond, hanem a VGA-val. A tápot azt csak a te nagy szaktudásod találta ki, hogy lehet hogy rossz. A táp az nem is lehetett volna rossz ilyen kékhalál hibával. -
#6295 biosban hol találom az FSB-t? -
#6294 alaplapom asrock 775i945GZ.RAM 2X512 DDR2.a procit kb 3.2ghz-re vagy kicsit feljebb szeretném huzni.
-
#6293 Milyen alaplapod van???
Leg egyszerűbb mód, hogy a biosban az FSB-t emeled!!!!
A ram frekvenciát is hozzá kell állítani --> vigyázni kell nehogy túlhúzd a ramot, mert akkor fagyás, újraindulás, stb...
Ha a proci vagy ram hibázik, nem indul, stb.. akkor emelhetsz szintén a biosban minimális feszültséget (megemeled a legkisebb egységel) -
#6292 pc tuning rovatba kérdezz meg valakit :-D -
#6291 ok.és hogyan fogjak hozzá?
-
#6290 kb 3.6ghz-ig tutti menni fog
kérdés hogy lesz e értelme mert melegedni fogjobban és többet is fogyaszt majd -
#6289 hali!van egy intel p4 3ghz-es procim ezt szeretném kicsit meghúzni de nem igazán értek hozzá!ebben kérném a segitségeteket!mijen progi kell honnan stb.2x512ram x1950pro-ezek vannak ha kell.ja és zalman hűtés a procin!előre is köszönöm! -
#6288 nem értem mit csinálsz a géppel vagy mi van arra tifelétek
nálunk itt 1 salakhegy poros itt a levegő de a tápegységeim amik 3éve mennek egyikbe se állt meg a venti igaz nem alap chieftec
persze ki por venn bennük
a gépet fél évente kiporólom -
Livius #6287 Nem tápegység mert nekem egy Chieftec 420W-om van. Már meg van a hiba. Annyira koszos volt a ventije, hogy nem tudta már pörgetni, és túlmelegedett game közben. Már ki lett tisztítva és újra jó. Alapon 42 fokos szokott lenni, de most volt 70 fok is. -
Mokus1 #6286 Mivle huzzak egy celeront ami latopba van?bátyám erre kért megyek si a biosba de nem leeht ott de progival mivel? -
#6285 tápegység hiba is lehet
vegyél fsp 350W-t 6500ft és halk is PNR vagy PNF -
Livius #6284 Sose volt húzva. Hétfő óta csinálja ezt. -
#6283 ha húzva van akkor az a gond.... -
Livius #6282 Nah kéne egy kis help srácok. BF2 alatt néha kapok egy szép kékhalált hogy az nv4_disp végtelen ciklusba lépet, és ezért a winfos bla bla bla szokásosam kékhalált dop ki. hozzá teszem kékhalál elött a game megfagy kb 15-20 mp is. A VGA még garis 2008 Júliusig szerencsére. Volt már XP reinstall és a legújjabb Forceware is, de minidg eljön a hiba. Ez eggyértelműen VGA hardwer hiba?
MSI 6800-asom van. -
#6281 ez 1 vitz - -végigolvastam -
#6280 -
zoolee #6279 Szépen lassan emeljed..
Talán óvatosan adhatsz neki 0,02 feszt.. -
Ari18 #6278 Hello!
Húzni szeretném a procimat,de ha 270 re emelem az FSB-t, már akkor nem indul el a windows.Soha nem csináltam még ilyet.Nem tudom mi lehet a baj.Ennyire antituning procit csak nem fogtam ki. -
#6277 és erre büszke vagy h hozzájárultál? lol
:)
sose lesz fordítva a profit... -
Livius #6276 Csak azért mondják, mert alíg várják, hogy megszabaduljanak tőle. -
#6275 Már mind1, megtudtam, hogy a lapom nem támogatja a tuningot, a tápot meg leszarom, minden boltba azt mondták hogy jó, ha meg beszarik, akkor vessek magamra. -
zoolee #6274 Én semennyivel...:]
-
#6273 na számoljunk ki mennyivel járult hozzá :) -
zoolee #6272 6269-6270 Láttam már..szép, de a v8 as elég tré így multi gpu nélkül és tuning lehetőség nélkül..Remélem lezs valami új chipset..:] -
zoolee #6271 NAh, akkor azt a kódgány tápot dobd ki mert nem csak, hogy szar, de még kevés is...
Szóval..letöltöd möst így előre a 3dmark 06 ot és az orthost..
Menj be a bios ba és 5-10 mhz kkel kezd el emelni az FSB -t .
Majd tesztelj kb 100 mhz n ként..
Ha elérted a 2,4 ghz t akkor tesztelj kb fél órát ha semmi hiba nincs meg is lenne a dolog..
Ha pedíg megtetszene a tuning mulatság akkor mehet feljebb az FSB és a fesz. DE CSAK TUNING HŰTŐVEL EMELJ FESZT MERT AKÁR 2X ESÉRE IS NŐHET A HŐTERMELÉS..
Ha pedíg nem indulna el a gép valamiért akkor próbálkozz a RAM ok visszaolsztásával 2:1 re... De így tekerd meg jobben, mert így lassú lesz a ram.
Remélem érthető voltam...
Ha nem akkor kérdezz nyugodtan.. -
#6270 no! meg erre is :D -
#6269 lehet büszkélkedni :D -
#6268 Hello!
Kéne nekem egy ember, aki szájbarágósan le tudná írni, hogy hogyan kell felhúzni a procim (C2D E4300) órajelét.
Alapon 1.80 ghz-en van, ezt szeretném egy 2.4ghz-re felvinni (alaphűtés)
Leírom, amik esetleg kellhetnek:
Alaplap - Abit IL9 Pro
Memória - 2*1gb DDR2, 667mhz
Táp - Codegen 350w (gondolom jön a fikázás, h szar, de nem érdekel, mert nem szar)
Nem tudom, hogy meddig lehetne ilyen körülményekkel húzni, de nekem egy 2.4 bőven elég lenne. -
zoolee #6267 Igen, de ahoz rendesen tuningolni kell, mert alapon nagyon kevés neki az FSB és memó igényes feladatoknál nem tudja az őszakihíd kiszolgálni a memót-cpu t. -
Mokus1 #6266 mért nem ajánlod most megnéztem egy tesztet és ha huzva vannak akkor a quad megveri a duot. -
#6265 kvadot semiképpen -
#6264 Hát egyárba vannak az tény,de ha a jővőbe tekintesz akkor szerintem 4 magosat vedd! -
Mokus1 #6263 Sziasztok mit ajánlotok játékhoz Q6600at vagy E6850-et?Mondjuk ugy h mindketőtt tuningolom?vagy anélkül köszi:) -
#6262 ha jól emléxem régen a Pentium4-es alaplapokon ilyen csatlakozó
igazából semmit nem befolyásolt szinte, mert sok alaplapon P4 csatlakozó is volt ezenkívűl -
#6261 Oké mert az én procim mellé nem kötötték be boltba ahol vettem és müködik rendesen :D
Csak kérdeztem kell-e ,de ha nem oké. -
zoolee #6260 Régebben asszem a nagyobb teljesítmény felvételű EE -s p4 ekhez kellett. -
#6259 Tápegységemen van egy 6 pin for cpu kábel.
Kérdésem ez mire jó és kell-e egyátalán??