9499
Intel
  • MaSzKa
  • Solten
    Pár gyártó próbálja megdugni a fizikát, nem nagyon esélyes, így maradnak a jól hangzó pr szövegek...
  • Solten
    Jah, mikor a gépet: start menü, alvó állapot...
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    80Plus az nem teljesen egyenlő a 80%-al
    bogár rovar esete kb (nem minden rovar bogár.......)
  • MaSzKa
    18eft volt 5év garival

szerintem megérte

még 1 Corsair-os kicsi zsákot is kaptam hozzá + vastag matricát is :-)
  • zoolee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az én 500 as chieftech em ami szintém 80%+ volt 16

És full hangtalan..
    Bultkor kipróbáltam...
    AI gear ral levettem a proci ventit a legkissebbre, és a VGA ventit is, hallani nem lehetett a hangját.
  • zoolee
    És mennyit fizettél érte?
    20?
  • MaSzKa
    a Corsair-omhoz mellékeltek 1 jelleggörbét is miszerint van olyan pontja a tápnak mikor elérheti akár a 86%-os hatásfokot is (225W)

de mivel megkapta a 80Plus minősítést ez a táp ezért a legrosszabb érték a 80%-os hatásfok
  • Solten
    Na azért nem arról van szó, hogy egy táp nem noném, akkor meghajtja a mosógépet is... Mindegyiknek van "vesztesége" tehát egy 420-as táp 380-at tud kb.. A 420W az a névleges teljesítmény. Egy jobb minőségű táppal annyi a különbség hogy kb. 80%-os hatásfokkal működik.
  • Livius
    Pl most kérdezgettem a haverokat hogy 450W alatt még menne egy GTX és erre mondták azt hogy ha Chieftec, FSP, vagy valami fasza tápod van, azok még a 350W ból is meghajtják. Akkor valószínű nem szar a Chieftec. Ismerős ugyan ezzel a 420W-os Chiefteccel nyomja a GTX ét és a C2D-jét.
  • Livius
    Ezek a 410W-osok már elég régen voltak, és azok tényleg szarok voltak. Azóta már változott a dolog egy kicsit. Egy 350W-os Chieftec simán viszi a GTX et is. Olvastam ilyet.
  • MaSzKa
    szerintem is felesleges a nagy táp
    mert ha nem 80Plus-os akkor többet is fogyaszthat a gép, idle-be, mert sok táp a max hatásfokot csak maximális terhelésen tudja leadni

ezt nekem Stohl-ph-s tápszekértő mondta mikor kinéztem a Corsairt
  • zoolee
    Én nekem az alábbi konfighoz van egy chiftech 500 as....
    És sztem azért vesz mindenki ekkora tápot, mert jobb egyszer 20 at, mint 1 szer 15 öt és utánna 20 at, vagy többet ha fejleszteni akar...
  • FlyHigh
    Én csak azt nem értem, hogy a többség minek vesz ilyen nagy tápot? Közepes gépeknek nem kell 600Wattos táp. Tápszerelő írta hogy egy 500Wattos táp, elvisz egy quad procit, SLI-be kötött vga-kat, meg még a raid tömböt is simán elindítja. Ezeknek a bekalibrált mérőeszközöknek lehet hinni szerintem.
  • MaSzKa
    az Abit IP35 Pro Intel chipsetes alaplapok elég sok díjat zsebeltek be az utóbbi hónapokba pedig az IX38 is kapható már 1 hónapja
    még mindig slágertermék és garancia a jó tuningolhatóságra
    http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=6&id=2420
  • MaSzKa
    nem csak kondihibásak voltak hanem készenléti áramkör is hibás volt a sirtec belsővel szerelt táegységeknek
    valamelyik el se indult és nem csak a 410W-os volt a rossz széri a Chieftec részéről

ph bizonyíték (hegyekbe tudok gyűjteni ilyet:-)):

"mostanaban kezdtunk atallni markasabb tapokra igenyesebb konfigok eseten, mondvan mar ezek is megfizetheto aruak, es azt kell mondjam, hogy eleg lesujtoak a tapasztalatok. az eladott darabszamhoz kepest tul sok a hibas tap. . chieftec, coolink tapokat hasznaltunk, leegett tap ezek kozott eddig egy sem volt,csak leallo, lefagyo gepek. az 410 v. 420 12cmes chieftec kozul tobb mar eleve nem mukodott, (ok, ez kozismerten hibas szeria). coolinkel is voltak gondok. enermax-al meg nem. mast nem nagyon hasznaltunk (1-2 Q-TEC regebben)."
  • MaSzKa
    ezt találtam:

"Ezt már annyiszor megbeszéltük, hogy a Tagan az szar. Évtizedek óta elavult PWM Controlert használ (amit 1980 után fejlesztettek, az akkori igényekhez!!!, nincs semmilyen védelem benne, sőt Codegen tápok is ezt a vezérlőt használják), igényetelnül bedolgozott nem működő PFC kör. Fuhjjyu és Jenpo kondik. A hűtés valóban halk, de eszméletlen átgondolatlan (komolyan, olyan érzésem van, mintha fizikát nem tanultak volna a tervezők ). Egyszerűen az egész konstrukción látszik, hogy a külsőségek elvitték a pénzt mert belül egy nagy rakász szar az egész. Tipikus "nem minden arany, ami fénylik" termék.
    A chieftec hibás szériája a Sirtec által gyártott ATX-410-212. A Sirtec-et nem sorolnám a top gyártók közé, bár a legújabb fejlesztése jól sikerült, ez nem elég ennyi gyenge eresztés után.
    Az Enermax jó tápokat gyártott egy ideig, aztán a Noisetaker-nél valamiért leadta a minőséget, nem véletlen, hogy olyan hamar elkészült a Noisetaker utóda a Noisetaker 2 (annyira nagy baja nem volt a tápnak, csak jóval többet halálozott az Enermax-tól addig megszokott átlagnál). Ez olyasmi, mint a Sirtec HPC szériája, jó táp, csak relatíve sok romlik el belőle. Szerencsére a Liberty-t már észel tervezte. "

http://www.gamestar.hu/forum/lofiversion/index.php/t369-3400.html
  • Gabesz amd64
    akkor gondolom azt is olvastad h a kondik nem jók a tápba?

azért szar...
  • Gabesz amd64
    ha mindenki hülyének néz akkor hogy gondolod azt h neked van igazad? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • MaSzKa
    chieftec tápok delta belesek (ezt használja nagyon sok minőségi táp gyártó köztük az FSB is

látom nem vagy képbe

az FSP-nek nem szállít be senki mivel az egyik legnagyobb gyártó maga
  • mycso
    Na erről beszélek, idézgetsz itt minden szart, meg írod hozzá a baromságaidat, mint egy fogyatékos....

ügyes vagy
  • mycso
    Fúú, bizony mert elírtam a nagy sietségbe egy P-betűt B-re ....

Látom a vga topikban is osztod az észt...

Tényleg hagyjuk...
    Én már leszarom te miket írsz.
    Tényleg mindenki hülyének néz téged, te mégis állítod a hülyeségeid. NC

Nem is állítottam, hogy kizárólag delta belesek ,)
  • MaSzKa
    1 fórumról idézet:

"Amivel nekem jó tapasztalatom van, azok a Chieftec, Coolink és az Enermax tápok. Tudni kell azonban, hogy a Chieftec nem gyárt tápot, hanem átmatricázva forgalmazza más gyártókét, akik a beszállítói, pl. Delta, Seasonic. A Delta a Chieftec mellett igen sok nagy nevű gyártónak is szállít tápokat, ha jól rémlik, akkor már Fujitsu-Siemens és HP szerverekben futottam bele ilyenekbe."

• MaSzKa
    amiket írok annak igenis van valóságalapja
    szerintem meg te nem értesz hozzá csak azt hiszed

"táp gyártó köztük az FSB" - ilyenről nem is halottam

a cieftec tápok belseje jó ha tudod 3 nagy beszállítótól érkezik és nem kizárólag a Deltá-tól
  • mycso
    Ezt csinálod amióta itt vagy, linkelgetsz mindenféle szarságot, fikázol mindent eddig még nem volt egy értelmes hozzászólásod sem aminek lenne valóságalapja.

Ha ennyire futtatod magad, hogy te mennyi mindennek utánaolvastál, akkor tudhatnád azt is, hogy a chieftec tápok delta belesek (ezt használja nagyon sok minőségi táp gyártó köztük az FSB is), és egyedül 410-es szériájuk volt szériahibás....

Ha egy táp kurv@drága akkor jó is??? LoL vagy

Kicsit olvasgass még, és ha képben vagy mindennel csak utána alkoss véleményt!

(nem furcsa neked, hogy itt is és ph-n is mindenki hülyének néz???? kicsit gondolkozz el rajta)

és én ezzel be is fejeztem, ha akarod megfogadod ha akarsz offolsz tovább ;)
  • mycso
    Akkor valószínűleg nem jó a lapodba a c2d proci...

Tehát új lap is kéne, ha új lap akkor új ram is kéne, no meg új vga is, mert gondolom s478, agp, ddr1-es a mostani lapod;)

És valószínűsíthetem, hogy a tápod is kevés lenne...tehát kicsit összetettebb a dolog, nem csak procit kellene venned.
  • MaSzKa
    mi ebbe a baromság indokold meg?
  • mycso
    Neked lehet abba kéne hagyni az informatikai fórumokon való tevénykedést...
    Ontod magadból a baromságot, méghozzá hatalmas elfogultsággal...

Szerintem mennyél szedjél hangyát vagy rajzolgass, vagy keress magadnak valami állatos vagy játszós topikot!
  • MaSzKa
    ez a tápegység 50000Ft
    te szerinted biztos szar lehet?
    http://depo.hu/antec/phantom_500pec

• MaSzKa
    onnan tudok, hogy utánaolvastam
    nem úgy mint te

Antec szerinted Lol?

elmondom neked nagyon minőségi cuccokat csinálnak

az átlag számítógépháázuk 28eft felett kezdődnek
  • Gabesz amd64
    ANTEC
    DTK

LOL
  • Gabesz amd64
    honnan tudsz ilyen pontos számokat?

na jó lenne ha kicsit pihennél,mert túl sok amit itt müvelsz az sg-n :S
  • MaSzKa
    persze, hogy érdekel

a Corsair VX550W 5év garival sok helyen 21eft többet ne adj érte

lehet a trafón kívűl mással is lehet baj de ez kiderül ha kipróbálod az újjal

gondolom garancia van és ami szar azt vidd vissza
  • Col Andrew
    van az extreme digitalba is corsair. picit drágább, de annyira össze akarom rakni már ezt a szart, hogy megveszem. Majd irok, hogy megy-e, persze csak ha érdekel :)
  • MaSzKa
    http://prohardver.hu/hir/uj_modularis_hocsoves_tapegyseg_a_zalmantol.html
  • MaSzKa
    ipon.hu
    prohardver.hu hardver bazár+teszt is van róla No1 lett :-)

de tudok vagy 20 helyet
  • MaSzKa
    látom ennek a mondatnak az értelmezésében kudarcot vallotál

a Zalman tápok FSP belsővel készülnek és ami FSP az csak jó lehet

tehát mivel a zalman a trafóiba Heat-Pipe-os hűtést is rak ezért

olyan mint a BMW-nél az Alpina -> a a jó még jobb lesz
  • Col Andrew
    hol nézted ezt a corsair tápot?
  • Col Andrew
    Hát abból indulok ki, hogy most az 550-es nem viszi.. az igaz, hogy szar, de akkor már tutira akarok menni:)