9499
Intel
  • ChristianID
    nem is azza van a gond, hogy vegyek egy násik (sata) dvd-t... DE Miért nem ismer fel semmilyen Pata eszközt??? Nem igaz, hogy egy alig 1 éves (Pioneer) dvd-t ezért dobjak ki... ráadásul van vagy 5 Pata vinyóm,mind tele fontos cuccokkal... azokat is vágjam ki? vagy az op.rendszer felrakása után már menni fog?

Ráadásul az is érdekes, hogy a bios-ban csak sata eszközöket (sata1...sata4) detectál, nincs is lehetőség esetlegesen manuálisan beállítani...
    Már próbáltam a satás vinyót mindegyik portban, hátha az nem tetszik neki... de ua.
    Nem hiszem, hogy a külsős (JMicron) Sata- Ata vezérlő lenne rossz..(mivel ugye az alaplapi chipset már nem kezel le Pata eszközt... mert egymás után két alaplapban ezt el nem tudom képzelni
  • zoolee
    Elméletileg amin van ugye statport, ott az az elsődleges..Nekem is szarozott kicsit a p5k, de aztán ment...Csak nem toom már mitől:D
    De 5 k ért lehet venni satás NEC et 18x os at...
  • ChristianID
    Üdv!
    Az alábbi problémával küzdök:
    Gépújítás (P5KC, E6750, 2x2 GB Kingmax 800, 8800GT, vinyo), a többi komponens (PATA DVD, PATA-s vinyók, stb) maradt a (nem olyan) régi...
    Gép összerak, (már nagyon sokadik...), Bios-ban bootolás dvd-ről beállítva... és semmi... nem ismer fel fel a szűz Sata vinchesteren kívül semmilyen más eszközt... kb. 4 óra szenvedés után (Biosban létező minden opció állítva, három különböző PATA vinchester, csatlakoztatása, Master, slave, cable select kipróbáás, ATA kábelcsere.... SEMMI...

Alaplapot kicseréltettem garanciában, elkönyvelve, hogy vmi hibás darabot fogtam ki... Gyorsan gépet újrarak... és Ugyanaz! Egyszerűen nem értem... ezek az alaplapok már nem kezelik le bootolás alatt az Atás cuccokat??? Most asszem veszek esg Satás dvd-t, hogy legalább kipróbáéljam, működnek-e egyáltalán a cuccok...

De ha vki találkozott már ilyennel, pls Segítsen...
    Chris
  • Inquisitor
    Szerintem elmúlt 6 generációs desktop prociban talán egy olyan volt, amiben első szériában nem voltak hibák (és/vagy a késöbbi szériákban nem hagytak semmit), nem véletlenül vannak "biztonsági" frissítések minden új procicsalád bevezetésénél. Mi számít hát "félkész" procinak?
    (GPU-val meg ugyan ez van, csak pl. S3 abba bukott bele, hogy túl sok hiba volt a Savage 2000-ben, nem tudták szoftveresen javítani őket ...)
  • Inquisitor
    "Mivel 1066 os QBP je van így az 1066 ost biztos támogatja.."

Szerintem meg a dual chanel miatt, ha egyéb dolgok nincsenek átállítva, az 1066-os QBP-vel 533!!! lesz az órajele a ramnak, 1333-al meg 667. Ha az ember átállítja az FSB-t (pláne kellemes szorzólock mentes procinál), akkor ott lehet kellemesebb órajeleket belőni, vagy valahol vacakolni kell oszókkal, de akkor nem annyira elegáns a megoldás.
  • zoolee
    Naja...
  • grebber
    Volt mindkét eset is anno AMD nagyon melegedett de ez nagyon régen volt.
    Manapság szerintem minkét cpu gyártónak korrektek a cpu hőmérsékletei!
  • zoolee
    Hát, ugye régen mindenki mondta, hogy jajj de melegszenek az INTEL ek, és hogy az AMD mennyire hűs....És erre írtam, hogy talán negyed, de lehet hogy ötöd akkora hűtőkkel mint az AMD sem melegszik nagyon.
  • grebber
    Kérlek magyarázsd el ehhez a cikkhez hogy jön az AMD! Mert nekem nem sikerült utalást sem felfedeznem!
  • zoolee
    LOÁL! És akkor az AMD nem melegszik! XDDD
  • grebber
    Intel VGA-ról infok
  • zoolee
    Azért nem kell, mert ez nem félkész proci..Itt minden meg van tervezve, és csinálva ahogy kell..Amúgy igen, 64 bites vistán télleg van valami intel mappa, de csak 1 file van benne, ami gondolom valami 64 bites vezérlés..
  • Zoli007
    Kössz, és még azt mondd meg légyszíves, hogy miért nem. Más a technológia, az világos, de most akkor a Windóznak valami beépített driverje van, vagy hogy az istenbe?
  • zoolee
    Mivel 1066 os QBP je van így az 1066 ost biztos támogatja..Magasabbat is támogat, de azokat már lehet csak tuninggal.
  • ates84
    Sziasztok

Az Intel Core 2 Quad 6600-as proci mekkora memóriát támogat max? 800-asat vagy 1066-os?

thx
  • zoolee
    Nem, az intel nem forgalmaz sufnituning,félkősz procikat.
  • FlyHigh
    Tartós használatra tervezve!
  • Zoli007
    Intel procikhoz is kell olyan dual core optimizer, meg speedstep driver?
  • LittleMole
    jaja...na mostmár helyre állt a rend :]
  • zoolee
    Seagete powa.:D
  • LittleMole
    ja játék közben volt 59-61° környékén...legalább a hűtő bevállt...amúgy közben itt nézem folyamatosan, sztem a kis maxtor vinyó szállt el, és vitte a tápot is xD . mert azon van a win, és néha úgy dönt h lefagy, aztán meg nem ismeri fel a vinyót a gép hmm...
  • zoolee
    Ha 60° alatt tudod tartani terhelve is, akkor mehet neki a tuning.
  • LittleMole
    csak azért is érdekelne hogy merjem-e vissza"húzni" a procit, vagy hagyjam így alapon?!
  • LittleMole
    ahoj, az volna a (mostani) kérdésem, hogy: egy picit húztam a procimon 2,8-> 3,36ghz re, de egy picit a fesz.en is 1,3375ről 1,3875 re. na most nem is találtam semmi gondot, lefuttattam a 3dm.06ot meg játszottam is eleget.DEEE most megint csak játékkal mulattam az időt, és egyszer csak úgy gondolta hogy kikapcsolja magát a gép, na mondom "huhhh" megpróbáltam bekapcsolni, csak a ventik ledjei villantak és off...[ez itt a para része]..végül is akadt elfekvőbe egy másik táp, mondom megném hátha, na azzal jó is most a gép-->na a lényeg hogy lehet a tuning kozta ki a tápot, vagy talán egyéb okból kifolyólag?! (remélem nem nagyon üt el a kérdés a topictól)
  • zoolee
    Kicsit kevésnek tűnik..:S
  • tiburon26
    megoldottam!azért köszi!valószinüleg azért GZ-mert nem értek az alaplapokhoz!-más.érdemes illetve lehetne huzni a procin?(intel p4 3.00ghz)
  • MaSzKa
    kevés?
  • zoolee
    LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLL!!!!!!!!!!!!!!!
    5,5 GHZ?!!!!!!!
  • Inquisitor
    "szoval chipsethez honnan szedjek megfelelő drivert"
    Intel.com-on nincs fent??? Egyébként miért pont egy szénnégerrélt GZ-s verzió, alig volt drágább a "normális" G945, ami esetleg tudhat normális PCIE-t, nagyobb mennyiségű memóriát, stb.
  • Livius
    Nah akkor ezt viheted is az Abit topicba. Itt minket az ilyen nem érdekel.
  • MaSzKa
    Big Winner of 2007 — The abit IP35 Pro
    "an enthusiast's dream"
    January 4, 2008 - The big winner of 2007 in the motherboard industry has definitely been the abit IP35 Pro. With more than 40 awards worldwide during the cause of 2007, the IP35 Pro is still continuing to collect awards. And as the year has drawn to an end, it has been widely recognized as the best motherboard of 2007. Media such as Bit-tech from the UK, InfoKomputer from Indonesia, and Overclockersclub from USA already awarded the IP35 Pro with accolades for the Best of 2007. Bit-tech comments the IP35 Pro as the "Best Motherboard in 2007"; InfoKomputer gives the "Best Product of 2007"award to the IP35 Pro, and Overclockersclub awards the IP35 Pro Motherboard of the Year".

ja és az év alaplapja is lettt :D

http://www2.abit.com.tw/upload/english/ip35-series/

• MaSzKa
    Világ rekord ABIT-tal :D

Held Joint National OC Event in China
    "World Record with a QX6800 CPU on the IP35 Pro motherboard"
    Novermber 21, 2007 – With "Tremedous" success from the very exclusive city of Beijing, "China Ultimate OC Competition" was hosted by abit and Intel with co-sponsorship from seasonice, this very event took placed at the Friendship hotel inside its exceptionally elegant VIP Salon. The event brought crowds with woos and ahhs while top overclocker Bing Cheng Deng of Canton province reached amazing scores at both Intel medium and extreme level CPU competitions. Not only did he push external clock speeds of the Intel E6550 up to 660MHz on the abit IP35 Pro platform, but also dominated by an achievement of 5472MHz core speed with Intel's QX6800 processor, successfully topping the world record. All overclockers at the event witnessed such a historic moment and were all excited about this stellar achievement. With the 5472MHz core speed record, player from Cantonese, Bing Cheng Deng, not surprisingly, won the championship under everyone's compliments.

abit.com.tw
  • tiburon26
    asrock 775i945GZ lap.realtek drivert találtam hozzá nemis a hang a gond hanem a chipset.a gép februárba lesz 1éves szóval nem régi."normális" vistaban bennevan a friss csakhogy ez byte vista tehát kicsit megfaragták ugyhogy valszeg ezis kilett véve belőle.amugy más "normalis"vistaval nincs ijen gond.mégis lecserélném mivel kissebb szebb és joval gyorsabb is.szoval chipsethez honnan szedjek megfelelő drivert és ha megvan telepitem és kész?
  • Inquisitor
    A procihoz meg nem kell driver, chipsethez kell, de ha ilyen régi gép, akkor Vistában úgy is friss van.
  • Inquisitor
    Hát jó esélyed van rá, hogy régi laphoz nem feltétlenül van Vista driver.
    Ha megmondod milyen ethernet vezérlő van a lapodon és/vagy a lapod típúsát, akkor megnézhetjük van e hozzá normális driver? Pl. Realtekhez 101%, ha meg pl. Marvell akkor szívás ...
  • Mokus1
    Jok lettek a hőfokok a következő venti ekkorát már nem valoszinű h dobni fog csak ugy 5öt:)
    Menj fel a netre ahonnan most és töltsél le az Asrock oldaláról drivert:)
  • tiburon26
    hali!tudna valaki segiteni?olyan problémám lenne hogy váltottam byte vista home premium op.-re gyors és szép csak az a gondom vele hogy nemmegy a net!az ethernet vezérlő nem müködik megfelelően-ezt irja!a proci(intel p4 3ghz) driverem pedig xp-re jo.mit tegyek?honnan szerezzem be a megfelelőt?alaplaphoz(asrock)is csak xp-drivert kaptam!help!előre is köszönöm!
  • do2
    na a mostani hűtéssel ilyen értéket kapotam amit most láttok amit lentebb az a hűtés előtti állapot.... Asszem ma veszek az oldalára is 1 ventilátort, mert sokat javitott ez az 1 is

mostani:
    Property Value
    CPU Core 0 Temperature 39 ºC (102 ºF)
    CPU Core 1 Temperature 39 ºC (102 ºF)
    GPU 57 ºC (135 ºF)
    HDD Temperature (SAMSUNG HD400LJ) 32 ºC (90 ºF)
    HDD Temperature (ST3160815AS) 33 ºC (91 ºF)

régi:
    Property Value
    CPU Core 0 Temperature 40 ºC (104 ºF)
    CPU Core 1 Temperature 40 ºC (104 ºF)
    GPU 73 ºC (163 ºF)
    HDD Temperature (SAMSUNG HD400LJ) 39 ºC (102 ºF)
    HDD Temperature (ST3160815AS) 37 ºC (99 ºF)
  • mycso
    Mint már írtam is, oldalról befele fújjon ;)
  • do2
    szerintem az lezs a legjobb ha az oldalára is teszem.. és szerintetek hgoy tegyem az oldalára hogy befelé fújon, vagy hogy az is szivja ki a levegőt ? a hátára úgy tettem hogy szivja a levegőt