INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gabesz amd64
elmondod még nekünk azt is h az AMD a 4 magos csipjeit is másolja az Intelrõl? 😊

naja a Prescott télleg jó volt<#hehe>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

MaSzKa
Klamath, Prescott - ezek jobban izzóttak mint a Föld magmája!!!!!4

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Én sosem fogtam ki rossz szériát. Meg mielõtt veszek is egy új intel cpu-t utánajárok. Beismerem túlzás a "mindig minõséget ad el" De ami nyilvánvalóan nem jó azt úgyis látják az emberek.( vagy nem). De én nem tekintem normális cpu-nak a celeront. Én vérbeli cuccokról beszélek. azok között gagyival még nem találkoztam. PL. Tualatin, 486DX, Klamath, Prescott, És sztem eddig minden 2 magos széria jó. Bár az elsõ széria hamar kiesett.

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

MaSzKa
ha neked az igazság hülyeség akkor............

Gabesz amd64
mert akkor még nem írtál hülyeségeket 😄DD

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

MaSzKa
most voltál ittHUN mégsem hoztál repairt<#ejnye1>

MaSzKa
ha intel lennék akkor én is ezt mondanám
õk sem hûlyek maguk alatt nem vágják a fát
ki kell magyarázni a hibát valahogy nem!?

Gabesz amd64
Maszka! majd én megjavítom a CPU-dat 😄 ha hazamegyek viszem a Repair Kit-et 😄

MaSzKa
pont erre akartam rávilágítani

sokan az elsõ reviziós c2d procikat kereseik, mert azokat jobban meg lehet tépni!

Gabesz amd64
"az intel mindig is minõséget ad el."
még egy két inteles is elismeri h mostanásg nem adnak minõséget,mivel az elsõ "példányokat" igenis jól lehetett tuningolni,mostmeg nemigazán

Gabesz amd64
"az intel rukkol elõ valami újjal, azt az AMD megnézi,vizsgálja majd megpróbálja kompenzálni."

na nem mondod? LOL

ezt melyik agyacskádból pattant ki? 😊
inkább fordítva igaz...

Punker
"Ám nem mindenki látja ilyen súlyosnak a helyzetet. Például Linus Torvalds, a Linux-kernel fejlesztésének koordinátora szerint a TLB-hiba valójában nem is hardveres hiba, csupán arról van szó, hogy az Intel eddig nem dokumentálta kellõ részletességgel a Core 2 címfordítási pufferében bevezetett változtatásokat – ezért reagálnak késve a szoftverfejlesztõk. Az pedig a világ legtermészetesebb dolga, hogy bugok vannak a processzorokban – teszi hozzá a Linux-guru.

Az ügyben megszólalt a legilletékesebb, az Intel is. Amint a sajtónak küldött nyilatkozatukban fogalmaznak: „A processzorhibát úgy javítottuk, hogy egy BIOS-frissítést készítettünk a partnereinknek. Ez semmilyen hatással nincs a rendszer teljesítményére. Az esetet hibaként dokumentáltuk is. Minden gyártó minden processzorában vannak hibák, az Intel ezekrõl bejáratott módszerrel tájékoztatja mind az ügyfeleit, mind a nyilvánosságot. Arra is felhívjuk a figyelmüket, hogy a hiba elõfordulásának esélye csekély.”

idézgetni én is tudok, majd ha vid vágás közben kijön lehet még morcos is leszek érte, addig meg lesz@rom magasról 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

MaSzKa
"Theo de Raadt kommentárja, amelyben ilyen mondatokat olvashatunk: „Ezek a processzorok irgalmatlanul bugosak. És e hibák egy része nemcsak a fejlesztés során okoz problémát, hanem kétségtelenül kiaknázható felhasználói oldalról is.” A programozó szerint legalább 20-30 olyan hiba található az Intel listáján, amelyeket nem lehet szoftveresen kiküszöbölni. „Egyelõre, amíg ezeket a problémákat nem orvosolják (amihez szerintem legalább egy évre lesz szükség), nem tudom ajánlani Core 2-alapú számítógépek vásárlását” – zárja vészjóslóan a levelét."

Jó is az a Imac! Én csak Macbook-ot láttam mûködni. Hát az nem semmi cucc.
Bár a MAC os rendszer sem az atomûber stabil. Erre most kedden lett bizonyíték. Bár az új kernel volt az ami a galibát okozta. Szörnyû látvány volt. Még a windows xp sem halt úgy meg mint a mac os tiger aznap. 😞((

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

Punker
olvass issza 1-2 hetet, Maszka elöször jött hogy atom a procija, aztán szar, aztán megint de jó tuning alap, aztán megint szar, most itt tartunk 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Csak azt nem értem hogy mindenki most az intelt szipolyozza közbe meg nézem hogy az intel rajongók táborába vagyok 😄 Úgy néz ki a topic címek nem mérvadók 😊

Én ezek után inkább arra gondolok hogy neked a RAM-jaid hibásak.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

MaSzKa
nekem is volt AMD Athlon64 3800+ s939 és 3800+ X2 Windsor

nagyon meg voltam velük elégedve és olcsó is volt viszonylag

ezt kár hogy nem tudtam elöbb:

http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html

PyRex
ja és mondom ezt úgy, hogy most készülök amd-rõl intelre (inteles iMac-re 😊 váltani. hogy miért? mert egyértelmûen JELENLEG jobban járok vele. De 2 éve, amikor ezt a gépet megvettem (AMD 3700+ San Diego), akkor ár / teljesítményben magasan nyerõ volt, pláne, hogy 2 éve nem kellett új windowst telepíteni (érdekes, hogy mik vannak, ugye?) pedig igen sok dologra használom a gépet. Kb. 2 hetente van restart (!) és pár nyaralástól eltekintve folyamatosan megy a gép. Ja és alapfeszültségen 4600+ -on megyeget.

És akkor idejön valami okos és beírja, hogy az AMD nem minõségi - lol 😊

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
így van! ezért is vettem akkor celeron 300A-t 😊

de a kezdeti p4 celeronok... na azok voltak az igazán gagyik, azok valami hihetetlen szarok voltak 😞

meg ugye a core2 szériánál sem ment azért minden flottul... 😄

http://it.news.hu/hirek/2007-06-29/hibas_intel_core_2_duo_szeria_jo_mennyire.html

nem lett annyira felkapva mondjuk, mint 1994-ben a pentiumok hibás FPU-ja, de aki ezek után szentként tiszteli az intelt, mert olyan minõségi, azt körberöhögöm.

Ez nem egy érv, a 200-as MMX proci pl. gyorsabb volt mint a nem butított PII-300. Procigeneráció váltásnál mindíg ez volt. A P4-1.6GHz lasabb volt mint egy 1.3-1.4GHz-es Tualatin. Az 1.2-es Tualatin celeron meg gyorsabb volt tán még a 2GHz-es "P4" celeronnál is. Stb. Az elsõ kivétel a C2D volt, de az is csak azért, mert kihagyták desktop részen a Core Duo-t.

Az "Intel" proci támogatásáról meg ... nem hiszem, hogy a programozók többsége az Intel C++ környezetet használná fordításra. (Mert van ilyen cucc is.) Egy általános fordítót meg kidobhatnának az ablakon ha valamelyik procira lenne csak optimalizálva. Értelmes kóder meg úgy is csinál legalább részleges optimalizálást mindkét procira. Szerintem.

MaSzKa
jav: legelsõ L2 chache nélküli celeron 266/300

MaSzKa
a legelsõ l2 chache celeron is 1 szánalom volt mert gyorsabb volt 1 166MMX is

PyRex
nanana, ezért nem kéne sarkítani. A Core procikig az intel olyan szinten volt lemaradásban (teljesítményben, árban és technológiában), hogy az már inkább a szánalom kategóriába sorolható, az amd-nek volt 1-2 (3) ütõs éve.

A falra mászok ezektõl a mondatoktól, hogy az intel mindig is minõséget ad el. Persze b+ kezdve egyes kezdeti pentiumok elcseszett fpu-iktól, a pentium4 celeronokon (lol) keresztül, sorolhatnám, hogy mennyi szar selejt hulladék procit adott el - és meg is vették mert jó volt a marketing.

Mindenki tudja, hogy jelenleg ismét az intel van fölényben, de azért nem kéne túlzásokba esni...

MaSzKa
LOL
"No meg szoktak mondani ilyeneket hogy egy játék AMD párti meg ilyenek. Akárhány programozót kérdeztem mind azt mondta hogy a programnyelvek többsége intel erõforrásokat támogatja leginkább."

pár játék az intelt pár játék az amd-t támogatja pár játék meg egyiket se:-)

az irodai programokat meg általába úgy csinálják meg hogy minden procin jól fusson és stabilan

MaSzKa
"Kinek volt elõszõr 2 magos cpu" hát az tutti nem az intelnek
cell gyártott régebben többmagosakat

AMD is megelõzte az intelt

az elhiszem hogy az intel minõséget ad el, de mostnába az AMD is régen voltak már a 90-es évek azt hiszem

Sziasztok!

Az én véleményem az, hogy az intel mindig is minõséget ad el. Amióta csak számítógépem van azóta csak intel CPU-m volt és sosem volt vele bajom. Innentõl kezdve jöhetnek azok a tényezõk amelyek esetleg a vásárlókat az AMD irányába tereli de ezek nem olyan hátrányok ami miatt az AMD jobb lenne. Jó példa erre a hõtermelés. Most egy AMD nem lesz jobb mert kevesebb hõt termel. Amit az AMD-sek nem tudnak elfogadni hogy több területen az intelt minõsítik elõnyben. Nézzenek körül egyetemeken. Cégeknél. Linux intel alapokon nyugszik. Apple cég azt mondja,hogy a mac os nem intel alapú rendszer. A mondat árulkodik arról hogy az intelhez mérten mérlegeli rendszerük architectúráját.
Lehet hogy túlzok de az AMD jó ha van mert konkurenciát képez az intellel szemben. De viszont az is biztos, hogy általában az intel rukkol elõ valami újjal, azt az AMD megnézi,vizsgálja majd megpróbálja kompenzálni. Ezt is nehezen viselik az AMD-sek.
Néhány aranyköpésem lenne az AMD mániával kapcsolatba ami arra utal hogy háttérismeret nélkül jobbnak vélik az AMD-t. Aranyköpések:

1. Egy srác egyszer közölte velem hogy az intel lopja el a technológiát az AMD-tõl. Nos hát kinek is volt elõszõr SSE utasításkészlete? Assembly nyelv melyik cpu utasításkészletét támogatja leginkább? Kinek volt elõszõr 2 magos cpu-ja? Gondolkodjunk már. Kivételrõl nemtudok

2. Ez a legjobb ez nem is rég volt. Egy srácnak van 4800+ X2-es AMD-je. Ámen. Közli velem hogy semmi pénzér nem venne intelt mert hogy feleáron kihoz egy 2x olyan drága intel cpu tudását/sebességét.
Kérdem tõle hogy mire gondolsz.
Azt állította hogy ezt a 4800+ felhúzta 5600+ ra. Ha ezt megfelezzük akkor 1 magra jut 2.8ghz. És nézzétek meg hogy 2.8ghz/mag intel cpu mennyibe kerül és egy 4800+ mennyibe kerül. Na ez már sok lett nekem. Mert aki tisztában van a CPU architectúrával és a tuning lehetõségeivel az tudja hogy a tuning az nem a tényleges % növekedést produkálja hanem azért vannak korlátok. SLI legjobb példa. No most az AMD órajelét én még konkrétan sosem tudtam meghatározni tehát nemtudom hogy mondjuk egy 3000+ cpu mennyin ketyeg. Bár nála másképp kell ezt számolni sztem. Szóval sztem a tuninggal kizárt ha eléri azt az intel szintet.

No meg szoktak mondani ilyeneket hogy egy játék AMD párti meg ilyenek. Akárhány programozót kérdeztem mind azt mondta hogy a programnyelvek többsége intel erõforrásokat támogatja leginkább.

Summa: én azt mondom hogy az intel jobb az amd, nem hiába drágább is. ÉS inkább minõséget veszek, maximum több ideig kell spórolnom.

köszönöm hogy elolvastátok személyes véleményem!

PyRex
visszaolvastam a topic kezdõ hzzászólásait.. omg mennyi lúzer 😊

yas
kimaradt, hogy ellenõrizni kellene a vinyó kábelcsatlakozásait (alaplap és vinyón).

yas
Nekem is inkább hardver problémának tûnik.
Vinyó csatlakozásait táp, és adat kábel. Sata-nál ha csak egy pillanatra szakad meg a kapcsolat, hasonló jelenséget produkál.
(csak egy ötlet)

MaSzKa
miért õ nagy kertbõl:-) vette ....... nem

Gabesz amd64
tõled? LOL
ne nevetess már,nem vagy Te se nagyker se kisker,inkább bolhapiacos 😄DDDDD

MaSzKa
Gyere inkább BMW M3 Challenge

Gabesz amd64
1. CRYSIS
2. INTEL rajongók ide
3. Battlefield 2
4. Stranglehold
5. Önbizalomhiány
6. XBOX360
7. A Pc-s játékoknak leáldozott! vol. 2
8. Közösségi portálok legmagabiztosabb hölgyei
9. PlayStation3
10. Sims 2

sok a szpem gyerek sok a szpem 😄D

MaSzKa
miért nem tõlem vettél gépet akkor nem lenne ilyen gondod

Kicsit...öhm...mérges vagyok...

Bocsi de vettem két hete a gépet és még szinte nem tudtam vele játsazni semmit..

Wanax
az ember próbál segíteni te meg leb*szol... Ha ennyibõl tudnám mi a baja akkor szakmát váltanék és elmennék jósnak.
A memtest amit Maszka irt az jó ötlet, legalább a memóriát végig tekeri és azon látszódni fog hogy csak windows alatt hasal el igy a géped vagy akkoris ha nem a win fut. Viszont az hogy a power gombra se reagál úgy meg fagy az már nem hangzik annyira jól, ez már inkább valami hardver gondra enged következtetni (mielõtt megint mondanád hogy ez semmitmondó, ez csak elmélet)

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

MaSzKa
memtest-et floppy-ra vagy iso-ból cd-re(boot) tudod kiirni

MaSzKa
ha nem bukik ki akkor frissíthetsz bios-t az alaplapon

ha idáig eljutottál akkor irj

MaSzKa
jól telepíted

csak mielött felrakszbármit is az új gépre: memtest86-com
memtest86 3.3-as futtasd le legalább 1x alapbeállításokkal a bios-ba
2gb ram letesztelése kb 1.20perc és a proci is kibukik ha szar

lefagy gép...feladatkezlõbõl ctrlaltdel esen azjelzi ki 0-2% a proci gondolom csakmert azt megnyitottam....a gép nem indul ujra vagyis igen ujraindul mert a lefagyásnál resetelni kell..még aztse veszi észre ha benyomom a power gombot...
De már elnézést miezhogy szoftveres hiba? ez olyannyira nem definiálatlan és komolytalan válasz h hihetetlen...
sokra nem megyek avval hogy szoftweres hiba...

Wanax
Érdekes helyzet. Vinyót nem tekeri a gép egyfolytába? Esetleg a Feladatkezelõben (asszem igy irja a magyar win, angolba task manager) nem látod hogy a proci folyamatosan 100%on lenne valamiért?
Ahogy elmondtad nekem ez szoftveres problémának tünik, bár ha jól emlékszem azt irtad elõbb hogy le is fagy a gép meg újraindul, vagy ilyen nincs?

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Vagy rosszul csináltam vmit esetleg?

Hát bazd+... már bocs...semmi szükségem a megjegyzéseitekre...de azért leirom hogy én hogy telepitem fel a windowst:
1. berakom a cd-t
2. restart
3. amikor szol megnyomok egy gombot...elkezdi felmérni a cuccokat...
4. c-re rámegyek (azon van a win xp...) d t nyomok törlés...enter folytatás...l törlés végleges elismerése...
5. kijelölöm a patricionálatlan területet... enter... formázás (simára mentem nem gyorsra...)
6. leformázza
7. elkezdi gyüjteni a szükséges elemeket
8. restart
9. telepités...magyarra beállitás..regionális beáll..stb...hungarian...gép neve...telepités befejezése...
10. restart. megkérdi optimalizálja e a képernyõt? > igen erre berakja 1024 de át állitom vga driver install után...utána már enyém a gép és felraktam azokat amiket leirtam az elõbb

Gabesz amd64
format C:

amilyen láma vagy Te még azt is elcseszed

Pontosan...énis igy tettem..amik a cd n nem voltak frisebbek azokat netrõl szedettekrõl tetem fel amik meg a cd n a legfrissebbek még mindig azokat pedig onnan...

Ezek mind a legfrissebbek? Én nem a CD-k rõl telepítenék, hanem a netrõl leszedetteket.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Naigen, de megirtam régebben hogy ma raktam fel az uj xp t amit szereztem és az egyetlen egyszer nem jelezte ki hogy a cd n nem talál bármit is...szal ez kilõve...
Telepités után felraktam a 162 es whql forceware drivert
Egér driver (a4tech x750f
Bill driver (genius ergomedia 700)
Alaplapi drivereket gigabyte s3ra > inf update, raid/sata, marvell lan driver, yahoo ugye nem kell, még ezenkivül a listán rajta van egy olyan hogy usb driver 2.0 de nem találja a cd express installja ugyahogy a töbi gigabyte alaplap cd je sem, de aztmondtátok hogy windows xp sp2 re nem kell usb 2.0 driver...
Ezután hangkari driver, monitor driver(samsung 913 n)
Ezeket miután felraktam...
Beraktam a háteret feketére, 1280*1024 felbontás háttéernek, 75 hz optimális frekvenciára, 32 bites szin...
kiraktam asztalra a sajátgépet
felraktam nod32 + nsane 2.2 fix
egy spyware doctort (pc tools tól)
teamspeak rc2winrar
x fire
tuneup utilities 2007
diskeeper pro
activison cod 2
Ezeket raktam eddig fel a gépre slussz passz. Csináltam reg cleant felesles fájlok törlését (internet nyomok..) registry defragmentation tuneuppal meg defragmentáltam a diskeeperel. Meg pb setuppal frissitettem a cod 2 pbjét...
Enyit csináltam eddig... Hát ha ezzel elbasztam a gépet akkor :SSSS...
Annyit hozzáttennék a témához hogy azt vettem észre hogy hveromnál a gigabyte s3 alaplap hoz adott raid controller progi minden startupnál megjelenik és ott a lap képe meg ienek...nekem megjelenik ez egy pillanatra és elis tünik...ha rámegyek a start menü >programok > gigabyte technology corp > gigabyte raid configurerre ugynez...pillanatra felvillan de elis tünik...
Na...

Punker
nem te mondtad nem lett minden dll felrakva? ergó eleve nem 100%-os a rendszer. ha már megfagy telepítéskor a win már az gondot okozhat.