9499
Intel
  • Mokus1
    Mindenhova teheted ha az oldalára teszed az a proci hűtőjének segit a többi meg nem engedi h a meleg levegő meg áljon a házadba.
  • mycso
    Az igazi és leg egyszerűbb megoldás ez lenne:

Ház elejébe egy 12-es venti, a hátuljába pl: egy 8-as.
    (a 12-es befelé fúj a 8-as kifelé szív)

Esetleg:
    A fenti megoldás meg alacsony fordulaton egy 8-as ventit fogass rá a vga-d bordájára.

Sőt:
    A fenti 2 megoldás, de ha a vinyóknak nem lenne elég ez a kis huzat akkor lehet venni a vinyó elé vagy alá szerelhető vinyóhűtőt.

Akár:
    Ha van rá lehetőség akkor a ház oldalába (oldallap) is rakhatsz egy ventit, ami szintén befele fúj.
  • do2
    ja vbocs láttam mit irtál te a vga kártyára irtad a befelefújást okés :)
    amúgy házhűtást hova érdemesebb rakni a ház végére ahol vannak a billentyű egér stb, vagy a ház oldalára ? mert nekem ez a 2 lehetőség van
  • do2
    intel core 2 duo 2.66
    hogy érted hogy belefújon ?hát vana ventilátor része hátul van a motor a túloldalán meg a lapátok.. a motoros része felé megy erősebben a levegő... de a lapátos résznek kell a gépfelé lennie nem ?
  • timantes
    Kialakult a végső eredmény, egy ilyet akarok venni JÁTÉKRA és nem akarom tuningolni a procit:

Intel Core 2 Duo E4500 (2,2GHz/2MB/800MHz)
    /az előző procim egy mezei P4 3,4 Ghz )

megéri ???
  • Mokus1
    Nem tudom CPU hűtőt soha nem használtam gyárit sokan azt mondják szabályozni kell én nem.Én ugy vagyok vele vettem csendes venti a hűtőmre és 100% inkább legyen hűvős a CPU és 1,5 év mulva veszek uj ventit 1500Ft-ért mint a cpu kazán legyen.
    a VGA-ra persze tehetsz ventit.Arra figyelj a házhűtésre h belefujjon.
    Milyen CPU-d van?
  • do2
    megyek veszek 1 házhűtőt akkormár gondolkoztam én is rajta... Amúgy a proci ventilátorom elég hangosan pörög az uggyó 2 napban is úgy hogy meg sincs terhelve a proci, azazal mit lehet tenni ?
  • do2
    igen silengem van kéne ventilátor a vga kártyára is ?
  • Mokus1
    ÉS silent a karid?Szerintem vegyél valami kis házhűtő ventiket.kb 60lenne a vga-d és 35alá menne a HDD ami élettartm szempontbol előnyös.
  • do2
    8600 gt kártyám van.. hát folyamatosan van terhelve a hdd 4 vritualis xp futtatok diablo botokat.. igy kihasználtság elég fullon vam...
    sima xpt használok sp2
  • Inquisitor
    Esetleg 64 bites XP? (Igaz valójában Win2K3, de sokkal jobb a driver ellátotsága a Vistánál ... sajnos ... ellenben nem annyira erőforrásigényes.)
  • Mokus1
    a videokarid az a 73.Milyen kari??Nekem még a 37 39 fokos HDD is soknak tűnik./egyik sem vészes se a HDD és a VGA csak több mint kéne/
  • do2
    ez az érték mondd vmi vkinek ?
    Property Value
    CPU Core 0 Temperature 40 ºC (104 ºF)
    CPU Core 1 Temperature 40 ºC (104 ºF)
    GPU 73 ºC (163 ºF)
    HDD Temperature (SAMSUNG HD400LJ) 39 ºC (102 ºF)
    HDD Temperature (ST3160815AS) 37 ºC (99 ºF)

ilyen megterhelés altt van a gépem
    vmelyik soknak számit ?
  • do2
    mondjuk restart után néztem, mert a gépem sosincs lekapcsolva....
    Mennyi az ideális hőmérséklet alapból ?
  • Mokus1
    de 54 BIOS-ban soknak tűnik.
  • Mokus1
    Everest mindent kiir gpu HDD CPU alaplap attól függ min van érzéekelő.
  • do2
    alapból hány fokon kell mennie a procinak ? a biosba néztem 54 fok volt
    milyen progival nézhetném meg xp alatt ?
  • LittleMole
    ja amúgy vírusok nélkül volt annyi alapon
  • LittleMole
    eddig nekem is 70-80 fok volt a cpu :S de most vettem új hűtőt :D mindjárt csak 47-50 fok. néztem is nagyokat
  • zoolee
    VÍrusokaat esetleg szedd le..
    Nekem XPn ez volt.
  • MaSzKa
    erre nincs progi
    takaritsd ki vagy ha új akkor ez van
  • mycso
    XP vs 4GB

LINK
  • rvn
    Üdv! Laptopoba intel t2250 es proci van ami 1.73 on megy csak az a bajom h alapon 60 terheleve 78 80 fokos... mit tudok tenni? Valami prgi vagy vmi?
  • LittleMole
    4gigát 3,25nek ismer fel xp (nálam legalábbis, bios frissítés után) 64bit vista-m van még, az felismeri mindet, de amennyi erőforrás kell neki inkább maradok xpnél(még mindig jobb teljesítményt mutat, amik főleg játékoknál mutatkozik meg nálam) :]
  • mycso
    Jó lesz az sima xp-vel is, szerintem is a 800-asok most a leg olcsóbbak a tudásukhoz képest, pl: 2gigás kingmax kitet már 9k körül meg tudsz venni...
  • SzocsA
    64bites xp kell 4gb ramhoz!
  • MaSzKa
    most vannak mélyponton a ram árak ennél már csak több lesz

az 1000mhz-sek is jó árba vannak a márkás kitek is olcsók
    Geil ultra 800 2x1gb 12eFt
  • ChristianID
    Thx a válaszokat... igazán, átfutva az árakat, Kingmax 800-as a legjobb ár/érték arányú, 1066-os 1,5-szer annyi...
    A procit igazából egy P5KC-be akarom rakni, 2*1 GB társaságában (sima 8800GT-vel).Igazából a dilemmám még az, hogy érdemesebb-e inkább eleve 2*2 GB modult beletenni (bár XP úgytom nem kezeli le az egészet, Vistával meg nem szimpatizálok)
    Még1x thx a segítséget...
  • zoolee
    4500 ért kapni 1 gigás kingmax mars ot, 800 ast..
  • mycso
    Hát ha húzni nem fogod, akkor szinkron 1:1 arány mellett elég a 667-es ram is...

A jövőbe tekintve (akár másik proci, akár mégis csak tuning) árdemesebb minimum 800-as ramokba beruházni (főleg, hogy sziinte semennyi eltérés nincsen köztük árban, sőt...) esetleg ha találsz jó árban, akkor jöhetnek nagyobb ramok is...
  • ChristianID
    Üdv!

Annyi lenne a kérdésem, hogy egy E6850-es procihoz (333 FSB) elég a 'sima' DDR2 666-os ramok, vagy érdemes vmi jobb skálázású (800-as, esetleg 1066-os) memóriába beruházni... Húzni nem nagyon akarom, asszem, a 3GHz elég...

Előre is thx
  • Inquisitor
    Hát most, hogy tovább halasztják az eredetileg novemberben, aztán januárban várt procikat, szerintem nem éri meg várni ...
  • davidka003
    Simán húzhatod 3.2 GHz-re.
  • Blekk Síp
    E6750-et gyári hűtéssel merjek húzni?
  • zoolee
    asus p5k 25 k e6550 meg 33-35 k...
  • LittleMole
    csak az új cuccokhoz új alap is kell, és hát most nem biztos hogy ez beleférne a keretbe. csak ha elég időtálló a 6550 akkor inkább azt, aztán később új alap, és proci. bár lehet hogy ez a hülyeség és inkább gyűjteni kéne, utána majd egyben cserélni..hmmm... xD bekavarodtam
  • zoolee
    Szerintem nagyon jó kis cucc a 6550...tuningolni még nem tuningoltam, mert nem teljesen az enyém a gép, és ha elb@szom nem kapok másikat márciusba..-.-:D

De ha már vanni akarsz akkor várd meg az új darabokat, olcsók lesznek, ha lehet ezt mondani.:D
  • LittleMole
    hát ja, nem rossz azért ha más nincs(mert még nem telik jobbra), de most biztos nem ilyet vennék már, csak hát majd egy éve még ez vót :D. ja amúgy ha már itt tartunk, szerintetek érdemes-e venni, 6550, vagy 6750-t , esetleg várjak még az újdonságokkal (45nm) ami mondjuk új alaplapot is jelent? téháiksz
  • Inquisitor
    Hát azokból sajnos csak a P4 kétmagosait (800-as és 900-as széria), ami nem túl szerencsés, mert ha kapni őket, akkor erősen túlárazva. :(
    Meg hát mint kétmagos, annyira nem volt egy nyerő architektúra, ugye.
  • tobias88
    ez azt jelenti, hogy 2 magos procikat nem is támogat?