9499
Intel
  • Livius
    A másik. Tegyük fel, ha az E6550-et húznád, akkor mennyi lenne a max FPS? Szeretem mikor azért jobb az olcsó CPU, mert megy annyi Ghz-en mint a másik. Csak elfelejti mindenki hogy a másik drágább is mehetne nagyobb Ghz-en, és akkor úgy kéne összehonlítani, és már más lenne az eredmény is.
  • MaSzKa
    de E6750 van ami ugyan az mint az E6850 csak 3ghz helyett 2,6 ghz-n megy és alig veri meg a 8400-as ami sokkal drágább
  • Livius
    De a tesztben nincs e6850. QX6850 van.
  • MaSzKa
    én az e6850-el hasonlítottam össze az e8400-ast mivel mind2 3ghz-n megy alapon
  • MaSzKa
    te 1 láma vagy semmit se számít szinte a chache

volt E2140
    E6550
    és most megint E2160

ezek mindegyik 3GHz-n ment ugyanabba az alaplapba
    75 fps helyett csak 71fps volt ami nem olyan nagy eltérés azt az E2140 az 14eFt az E6550 az meg 35eFt

az ár alapján leglább 140fps-t kéne tudni mivel 2x többe kerül jóval
  • FlyHigh
    Alúl három kétmagos proci van. Az E6750 2.66GHz meg az E8400 3.00GHz között van 2 pont "külömbség", szerintem ezért gondolta, hogy semmivel sem gyorsabb mint egy E6850. Hőfok meg a tuningolhatóság persze kiemeli.
  • zoolee
    Értsd már meg, ez nem AMD, itt sokkal jobban számÍt az L2.
  • Punker
    komolyan vannak még emberek akik megnézik maszka teóriáit?
  • Livius
    De Maszka szerint ami intel az szar. Neki ez a lényeg.
  • Inquisitor
    Hát az oldalon aztán sok minden kiderül, lol. :D
  • Inquisitor
    Te megnézted azt a táblázatot?
    Az ott egy négymagos QX6850-es, ami egyrészt négymagos, másrészt HT-s a négy magja, nem kéne a kétmagos Wolfdale-t ellenében fikázni.
    A wolfdale ugyan azon órajelen kb. 10-20%-al gyorsabb, mint az E6xxx széria, és 10 fokkal hűvösebb, és még olcsóbb is, ugye a 2x3GHz-es E8400 jóvval olcsóbb, mint az E6800/E6850, és még gyorsabb is. Na meg baromira nem mellékes a 4GHz+ tuning sem szerintem.
  • pcmed
    Szerintem is kapható. :)

pcmed.hu
  • MaSzKa
    nem rossz
    de hova kell ennyi GHz

sztem a E8200-as is menne ennyit és annak magasabb az FSB-je így a ramokat 1:1 ósztóval jó kihajtaná

• MaSzKa
    semmire nem jo a 8400 ugyan az mint a 6850
  • MaSzKa
    E2140BOX M0 1600Mhz 1MB 13500Ft
    E1200BOX 1600Mhz 0,5MB 11700Ft

szal rosszul lötték be az árat 10eFt alatt nyerő lenne, mert a chache alig számít valamit és mivel kevesebb a chache elvileg kevésbé melegszik és jobban tuningolhatónak kelle lennie
  • Inquisitor

Biztató, bár nehezen tudom elképzelni, hogy annyival olcsóbb legyen az E2140-nél, hogy megérje ...
    (Intel Celeron Dual Core E1200 proci 512K, 3.25GHz-re húzva)
  • MaSzKa
    G0-át akartam irni
  • MaSzKa
    azt hallottam nem annyira tuning mint az E6550 M0 volt
  • zoolee
    -.-
    Erről nem is tudtam..
    Lefoglalt a felvételi..-.-
  • Inquisitor
    Nekünk elvileg napokban kéne jönnie E8400-nek, fix ára még nincs, de szerintem 48.000 bruttó körül lesz.
    Nyilván berendelős, egyszer majd jön ... vagy nem árlistáról rendelve, és/vagy trükkös féláfásan kevesebb lesz az áruk.
  • mycso
    E8200 39.9k
    E8400 43.9k
  • zoolee
    A qx9650 már kapható..Semmi több..De az is 200 k.
  • NeoMaN
    Szerintem meg már kaphatóak...
  • zoolee
    Egyszercsak....
    De elméletileg február-március során kerül az összes piacra..
  • Xerabazz
    Nem tudja véletlen valaki h melyik nap lesznek végre kaphatóak a wolfdale procik és h leviszi e a többi c2d árát?
    köszi
  • ChristianID
    Igen, bár nem gondoltam volna, hogy bármi gond van vele, mivel előtte működőképesen húztam le az előző alaplapról...
    A lényeg, hogy most megy szépen (végre) minden...
  • Livius
    Én nem is szeretem bekapcsolni, meg rádugni az első kivezetést. Volt egy lap amihez szerencsám volt, annál hazavágódott a hátsó kivezetés. Egyszerűen nem érzékelte csak az elsőt. Meg az a baj ahány ház annyi fajta csatlakozó, és nem mindegyik ugyan olyan, estleg rövidzárat is tudsz csinálni velük.
  • zoolee
  • yas
    Próbálgasd boot közben folyamatosan nyomkodni a ctrl-j, lehet nem írja ki, de be lehet lépni.
    Esetleg próbált a J-Micront RAID-re állítani. Akkor tényleg be kellene jönnie a feliratnak, hogy nyomj ctrl-j -t.
    Ha továbbra sem jön be akkor nincs több ötletem.
  • ChristianID
    Apám....ilyet még nem pipáltam...
    Lehúztam az alaplapról (kínomban) a ház előlapi audio csatlakozóját... És ELINDULT a telepítő... (Win Vista)
    Hogy mi a túró köze van a Jmicron csiphez a HD Audio előlapi kivezetéshez...
    Most telepítek (végre, egy hét után...) :)
  • ChristianID
    Így is van beállítva minden, de mivel nem fut le a JMicron Biosa (setup-ja, akármilye) a POST után, így nem is tudok a ctrlJ-t nyomni (amit ugye nem is ajánl fel)...
  • yas
    Nézegettem a kézikönyvet.
    Ha jól látom a BIOS setup utility-ben az Onboard Device Configuration-nál van a J-Micron eSATA/PATA Controller-t Enabled-re kell állítani és alatta a Controller mode-t pedig IDE-re. (kézikönyv 4-24 oldal)
    Ezután a BOOT menü, Boot Device Priority-nél az 1st Boot Device-nál az ATAPI CD-ROM -ot kell kiválasztani. /Igy cd-ről indul a gép/ (kézikönyv 4-30 oldal) Ha itt be lehet állítani a J-Micron-t akkor símán fog menni az IDE vinyó is, de erre nem tér ki a kézikönyv. Lehet, csak akkor fog itt megjelenni az IDE vinyó, ha már a J-Micron setup-jában beállítottad a merevlemezeket.
    Valamikor alul, kiírja, hogy Press <Ctrl-J> to enter RAID Setup Utility... akkor nyomjál Ctrl-J -t. ekkor bejön a J-Micron Setup-ja, itt tudod beállítani az IDE eszközöket. (kézikönyv 5-30 oldal)
    Restart, és így elvileg működnie kellene.
  • ChristianID
    Nos, ma újra lecsekkoltam mindent...
    - A rendszerben 1db Sata vinyo és 1db Pata DVD (önállóan az IDE kábel végén masterre jumperolva
    - A BIOS upgrade-eltem 0804-re
    - JMicron vezérlő bekapcsolva, "Compatible IDE" beállítva
    ... és semmi... ua., mint eddig.
    A legnagyobb gondom, hogy az irodai gépem közel ua. mint az otthoni (P5K-C helyett P5B Deluxe... és ott a POST lefutása után lefut a JMicron BIOS-a (a gép Bios-ába belépés előtt is), így ott már eleve lehet választani primary boot-ot... Nos, az otthoni gépemen egyszerűen NEM FUT le a JMicron boot-ja, a POST után egyszerűen kéri a korrekt boot médiát, vagy a helyes boot beállítást--- mindkét P5KC-nél... egyszerűen nem tudom, mi van vele...
    Ja, és a BIOS frissítés nem hatott semmire...
  • Livius
    Amikor scannali bios a meghajtókat akkor megjelennek? Biztos Biosban lesz valami beállítás. Keress valami opciót hogy hogy ismerje fel a meghajtókat. PL a SATA-kat lehet IDE eszközként, vagy valami ilyesmiket próbálj.
  • zoolee
    Hát, legrosszabb esetben veszel egy mobil rack et, bele a vinyót, és átkoppizol mindent:S
    De elméletileg vinnfozs felrakása utánn észlelni e kell...
    Jumperelés?Az biztos jó? Nekem is volt, hogy véletlen benéztem kicsit, fáradt voltam, és minde a 2 master volt, és nem ismerte fel..Szarrá idegeskedtem magam, mondom megnézem, hátha az, és az volt.
    És amúgy is kell venned új vinyókat mert csak 1 pata port van a lapon a p5k tól felfele, és így az necces:S
  • zoolee
    Hát, ott van hogy bootmenü, és ott nézz körbe..Lehet, hogy lehet azt állitani, hogy mi legyen az esődleges..Pata vagy sata, de nemhiszem..De azért nézd meg ott is.
  • ChristianID
    Illetve ha biztos lennék benne, hogy op.rendszer feltelepítése után már látni fogja a rendszer a mobil rackban lévő PATA-winchestert (van 4 is belőle, tele cuccal), egy percig nem haboznék a SATA DVD-n...
    Csak érdekes, hogy ez az EIDE port miért nem ismeri fel az alig egy éves DVD-t (Pioneer 112D), illetve egyáltalán semmilyen PATA eszközt...
  • ChristianID
    Én szeretném a Vistát feltenni, de nem tudom, mivel nem olvassa be a telepítő lemezt a dvd, mivel nem látja a rendszer...
  • Gipsz75
    Azért mert ennél már csak 1 IDE felületű eszköz van, ami nem "normál ide", ezért nem tud indulni róla az XP, és a régebbi ide felületet igénylő programok. Vagy felrakod a Vistát, vagy beszerzel 1 sata felületű optikai eszközt. Nekem P5K-m van, és nálam is a régi pata felületű dvd-ről, még csak ghost-ot sem tudtam csinálni
  • ChristianID
    Bocs a gépelési hibákért... laptopról nem egy leányálom :)