9499
Intel
  • Akuma
    Alacsony feszültségen egy passzzív hűtőbordával biztosan menne! És nem kell hozzá szélcsatornás ház sem... Nézd csak meg a processzor energiafogyasztását! Nem termelhet több hőt, mint amennyi energiát megeszik... Alacsonyabb fesszel még annyit se eszik, mint az az intel weboldalán fel van tűntetve...
  • MaSzKa
    én nem bíznék meg benne

hacsak nem valami nagyon jól szellőző házba van
  • davidka003
    Miért lenne kizárt? Láttad mekkora a gyári hűtő hozzá? Egy 1 cm vastag kis alumínium borda. Ráraksz egy Asus Silent Square Pro venti nélkül simán vinné alacsony frekvencián.
    Elég jók már a heatpipe-os hűtők.
  • MaSzKa
    kizárt
  • davidka003
    Alulfeszelve+alacsony frekvencián egy kis passzív borda is simán elvinné.
  • MaSzKa
    persze hogy müködik 1percig azt csá

amúgy venti nélkül passzív bordával is csak sztem olyan 10percet adnák neki

ezek már nem 486DX2
  • Akuma
    Próbálta már valaki az E8200-as procit, hogy mi az a legkisebb frekvencia, amin stabilan működik? Természetesen feszültség állítással együtt érdekelne. A cél az lenne, hogy működik e a processzor hűtőborda nélkül?! :-))))
  • ates84
    viszont nem rinyál
  • ZÓÓÓcsi
    Csak a gép nem pofázik vissza!
  • G18XM8
    A számítógép olyan mint egy feleség... Rengeteg időt, és még több pénzt kell belefektetni.
  • MaSzKa
    ne cseréld le

10%-al kevesebbet fogyaszt és kb35%-al gyorsabb

kicsit jobban tunigolható

viszont 2x többet kell fizetni érte mint amennyiért elmegy a 6600-os (23eFt)

így nincs sok értelme

majd esetleg nyár közepén mikot olcsó lesz de akkor az e6600 még kevesebbet ér

viszont hiába gyorsabb a proci 35%-al a játékok jó ha 5%-al gyorsabban futnak majd csak
  • ates84
    mindenképpen
  • w77d
    akkor lehet elnéztem.... de az E8500 ugye lényegesen jobb az E6600-amnál??
  • ates84
    Az E6600-at ne keverd a Q6600-zal!
    Az egyik dual core a másik quad core.
    Sztem a quad core-ra gondolsz, amikor azt írod, hogy kb. egy árban vannak, de a Q6600 sincs egy árban az E8500-zal - olcsóbb a 4 magos.
  • w77d
    szerintetek a mostani CPU-mat megéri lecserélni erre?: Intel Core 2 Duo E8500 BOX 3.16 GHz (FSB 1333),6MB L2,Wolfdale (45 nm),65W 1 év garancia

azért vagyok bizonytalan, mert majdnem egy áron adják az E6600-at és ezt. Mennyivel gyorsabb az E8500? Ez mennyiben látszana meg a játékokban??
  • broman191

• ZÓÓÓcsi
    Köszönöm a pontos választ!
  • [Jakuza]
    A processzorgyartok igy azonositjak a microprocessorok gyartastechnologiajat, eljarasat.
    Hiszen azonos is elteresek lehetnek az idokozbeni technologia valtasoknal, mint peldaul a kisebb nanometeren keszult peldanyok es sorolhatnam.
    Hiszen nem mindegy milyen feszultseget vesz fel kisebb vagy nagyobb nm-en gyartott azonos csaladbol szarmazo processzor. Az sem mindegy mennyire kiforrott egy uj technologiai atallasnal gyartott processzor (gyerekbetegsegek).
    Az elso peldanyokat altalaban A kezdobetuvel jelolik es mogebigyessztenek egy szamot (pl A0,A1 stb), altalaban nem szoktak par szamnal nagyobbat adni a kovetkezo steppingeseknek, hanem inkabb ABC sorrendben novelik (A0,B0,C0 stb)
    Melegedes,tulhajtas informaciojanak szempontjabol lehet ez fontos egy hozzaerto szamara, mivel ezek az azonos steppinges processzorok hasonlo eljarassal keszulnek, igy a legyartott peldanyok kozott szamottevo nincs kulonbseg. Tehat mondjuk egy D0 steppinges processzort a tobbseg jobban tultudja hajtani mint pl az B0-t, igy akkor inkabb azt erdemes megvenni, mert nagy valoszinuseggel a mart leirtak alapjan, hasonlo tuningpotenciallal rendelkezik, mint a tobbi.

Amugy jelolni szoktam a processzorcsaladot is F (Family), Modellt, Steppinget es reviziot is szamos esetben.

• ZÓÓÓcsi
    Hello!
    Lehet le fogtok szólni, de akkor is megkérdezném, hogy el tudja valaki magyarázni mi is az a stepping és miért is olyan fontos tényező a processzoroknál?
  • VTomi75
    Hát, pedig jelentősen gyorsabb lett a gép. Az alaplapomat meg egyre jobban szeretem. Ez a Q6700 most 3.2 GHz-en jár, mindössze 1.3V feszültséggel, EIST bekapcsolva, így alapon 33-36 fok, stab.teszt során se ment 52 fok fölé (mondjuk 24 óráson nyilván feljebb menne, de a gyári 71-től messze van). Pinnacle Studio és Crisys alatt döbbenet a különbség. A Crysis kapcsán sok volt a vita, hogy kihasználja-e a 4 magot. Szkeptikus voltam, de olyan 40%-kal nőtt az FPS-em, ami talán nemcsak a +400 MHz-nek tudható be.
    Apropó: ha valakit érdekel az E6550, alku nélkül 15-ért viheti (30 újan az *ponnál ;) [email protected]
  • UUUU
    Szerintem felesleges még lecserélni a jelenlegi processzorodat.
    A tuning pedig erősen stepping és szerencsefüggő kérdés, na meg persze a hardware környezet is befolyásoló tényező.
    A stabílitási teszthez, pedig ott vannak a megfelelő tesztprogramok, mint Orthosz, különböző memória tesztszoftverek és nem utolsósorban maguk a használt szoftverek.
    Nem feltétlenül eredményez tökéletes müködést ha ezek a tesztek lefutnak, közrejátszhat akár az integrált audió strapabirása, az adott emelt órajelen és sorolhatnám tovább.
    Csak magad fogod tudni pontosan lemérni a stabilitást géphasználat közben.
  • VTomi75
    Nnnna... nyert a Q6700. A 9300-as nem győzött meg.
  • VTomi75
    Hát nem tudom. Láttam a minap egy 6600-ast, nem ment 45 fok fölé még a stab.teszt során sem. 3000-et vitte alapfeszen, bár órákig nem nyektettük.
  • zoolee
    q6600.
    Bár nem valami tuningbajnok.És nagyon melegszik.Bár, 9700 asnak meg se kottyan.
    9300 is lehet, mert az jóval kevesebb hőt termel.
  • VTomi75
    Te húzod? Ha igen, mennyire és milyen fesszel?
  • Barny
    q6600...nekem is ezvan:d
  • VTomi75
    Másképp kérdezem:

Q9300 3 GHz 400x7.5 FSB1600
    Q6600 3 GHz 333x9 FSB1333
    Q6700 3 GHz 300x10 FSB1200

Alapfeszen kellene stabilan a 3 GHz. Szerintetek melyik legyen?
  • VTomi75
    Sziasztok! A jelenlegi processzoromat szeretném lecserélni egy négymagosra, jelen árak mellett a Q6600 a "best buy", viszont jött ugye a Q9300 (láttam egyet működni, gyárihibás volt, de nyilván egyedi eset, 1 napot bírt ki) és most drasztikusan esett a Q6700. A 9300 igazából nem alternatíva (márcsak a cache miatt se), de a másik kettő közül melyik legyen? Az árkülönbség nem zavar, viszont egy kis tuning kellene. Arra gondoltam, hogy a Q6600-as FSB-jét 1333-ra húzva 3 GHz-en fog menni. Erre jó esély van a lenti hűtővel alapfeszen, jól sejtem? A 6700-as ezzel az FSB-vel 3200-on menne... szerintetek bírná stabilan alapfeszen? Anno volt egy E4300-asom, ami simán ment 3 GHz-en éjjel-nappal keményen nyúzva, aztán ugyanabban a lapban egy E4400-as 2.9-nél már kékhalálozott. Szóval ha az ár mindegy, Q6600 vagy Q6700 legyen? FSB1333 a koncepció. Köszi minden választ előre is.
  • Inquisitor
    El kell felejteni. Ha mindenáron kell, akkor olyan 4-7.000 között van egy USB-s floppy. Ami egy vicc, mert ennyiért CD/DVD írók vannak. Meg elmúlt években gyártott floppykon örülsz ha 10 percig megmarad az adat :)
  • Livius
    Intel DX38BT alaplapot fogok vásárolni, de már kiderült a Floppy vezérlőt nem tartalmazza. Valahogy valamilyen kártyával lehetne pótolni, vagy teljesen elkell már felejteni a floppy korszakot? Igazából az ilyen hülye adó és más nyomtatványok kitöltésére kellene még az a fránya floppy, mert a magyar electronikus adó bevallások még néha erre alapulnak.
  • blablakiss
    Intel ház első kézből: nagy, nehéz, és kék :) Természetesen szerver házról beszélek.... Egyébként elég kultúráltan szerelhető, bár a beépített kábel kötelgelőket kicsit túlzásnak éreztem. Hot swappes ventilátorokkal és redundáns táppal. A ventikről csak anyit, h képesek a ház ventijei passzív hűtéssel elvinni a két xeon 5420 ast, ellenben bootnál kicsit ferihegyen érzi magát az ember :) Komolyan felszállási engedélyt kell kérni power on előtt :):) Viszont határozottan meglepődtem rajta, h két ember kellett a ház megemeléséhez.... Ja persze mindez kb annyiért mint amennyibe az otthoni gépem került monitorostól.
  • broman191
    Talán ellenfél lesz az S3-nak...de majd a jövőben kiderül :)
  • Solten
    Pedig úgy néz ki.. :) Kiváncsi leszek az intel GPU-ra :D
  • broman191
    Vagy csinálsz valami maszek modot fából/bármiből...de az eredeti sem rossz:D Jól szellőzik :D
  • MaSzKa
    akkor inkább már berakom az E28-as BMW-t a szobámba :D
  • broman191
    Volt szerencsém élőben látni ilyeneket. Volt piros meg kék is.
  • Inquisitor
    Én tegnap látam Intel házakat valami online boltban, nyilván csak ilyen szerverházak, meg ilyen "tálcás" géphez való volt borsos árakon.
  • MaSzKa
    delux gagyi házát látjuk a kép

sokan akik lámák azt hiszik BMW házat vettek :D
  • broman191
    :)

• MaSzKa
    intel házat nem láttam még

de inteles bmw-t azt igen