9499
Intel
-
blablakiss #7179 Nem mondod komolyan h az intel grafikus csipeké a jövő :) Elég szomorú lennék... Ugyanis, bár leht ezt nem erre fórumra kéne, de a prociktól eltekintve kicsit kiábrándult vagyok a gyártóval kapcsolatban. Megpróbáltam ugyanis összerakni egy gépet, a változatosság kedvéért kicsit flancolva, intel ház, intel alaplap, intel proci... az ember azt hinné h ennek működnie kéne. Bár benne van h csak szoftverben gyengék és user manualban :) -
#7178 Nvidia's and ATI's problem in the war against Intel are FABs
link -
#7177 E8400. A nagyobb órajelet még jelenleg jobban kihasználják a játékok, mint a 2-nél több magot ! -
blablakiss #7176 Ha találsz játékot ami minda 4 magot használja... De a viccet félretéve, nem rég volt alkalmam játszadozni, egy kellemes 2*4 magos xeon alapú géppel, és tényleg hasított a mysql, de ha olyasmivel próbálkoztam ami csak 1 magra volt hitelesítve, akkor kiábrándítóna hatott a 2,33 Ghz :)
Ráadásul ha jól emlékszem a 6600-as még 65 nm, 1066 rendszer busz melett 8 MB L2 cache. A 8400 as viszont 45 nm, 1333 rendszerbusz, és 6 MB L2. És mintha az L2-t magonként illene számbavenni. Nekem ebből az jön le, hogy a 8400 csöndesebb, kevesebbet eszik, és talán még gyorsabb is lesz, mindaddig amíg nem kezdesz el játék mellet videót tömöríteni. De persze nem vagyok szakértő, viszont, ma jött frissen egy gép, pont egy 6600-al, majd megnézem mit tud. Igaz ezt számolni vettük, videokártya mérsékelten van benne :) -
pero001 #7175 ja és elsősorban játékra lesz használva a gép -
pero001 #7174 hali!
már eldöntöttem milyen gépet veszek, de tegnap kicsit megkavartak proci meg vga téren:S
melyik proci jobb egy Intel Core2 Duo E8400 3.00Ghz-es 45-ért vagy
Intel Core2 QuadQ6600 2.40Ghz-es 45-ért?
vagy van ennél jobb max 50 ezerig? -
#7173 ühüm -
Inquisitor #7172 Ja igen, és vegyük hozzá azt, hogy mindkét procinál a chipset többet eszik, a többi komponensről nem beszélve. Tehát ha összehoz valaki egy 40W-os hordozható eszközt (csak hasraütöttem), akkor egy másik eszköz eszik 42 vagy 38W-ot, nem ez fog a kettő között dönteni, hanem az ár/teljesítmény. -
Inquisitor #7171 Nem találtam hitelt érdemlő adatokat a fogyasztásáról, de ha jól értettem 3.5W a TDP-je, és ha azt nézzük, hogy olyan Looser cég feejlesztése mint a VIA és 65 nanométeres, ahhoz képest nem rossz. Vitatta a fene, hogy az Atom minden szempontból fejlettebb. De nem rossz a VIA-tól. Engem megleptek. -
zoolee #7170 LOL!!! Az atomokból a legerősebb is alig 2w-ot fogyaszt.:) -
Inquisitor #7169 Utánanéztem az eredeti hír szerint a hiba a már kété éves 680i-ben is benne van, nyilván valaki melléütött egy betüt. Így viszont érthető az előző generáció szöveg. -
Inquisitor #7168 Gondolom a nagyobb érték a jobb, hiszen a Via C3-tól C7-ig procijai híresen sz*rok voltak. 1GHz-en otthagyta őket egy 500-as Celeron.
Viszont így meg érdekes, az Atom lasabb a Celeron-M procinál. Igaz sokkal kevesebbet eszik vagy a negyedét?
Ellenben éppen fentiek miatt meglepő az a VIA proci! Az se kér sokat, és nem is lasabb. Hmmm.
Lehet az NVidia tud valami mini noti ügyileg, hogy rázizzent chipset ügyileg az Isaiah procira? -
#7167 Abit NF7-S 2.0 a legjobb nforce2-400-as lap :D -
Inquisitor #7166 Most elkézeltem, hogy veszek egy Striker II-t 85-100 ropiért, aztán kapok egy nyugtató levelet, hogy ne akarjak benne tuningolni. Lol.
Ellenben a 780i az mitől is régebbi generáció? Az egész NF7 egy széria nem? Egyszerre lettek bejelentve meg minden. -
#7165 Az NForce 780i után a 790i lapkakészletben is ugyanazt a hibát találták. A gyártó egyelőre tanácstalan. Az NVidia utóbbi időben rendre elrontja felső kategóriás Intel processzort fogadó lapkakészleteit, pedig a teljesítményhajhász, több NVIDIA GeForce grafikus kártyát hajtó felhasználók mindig nagyon várják az új NForce lapkakészletet, illetve az arra épülő alaplapokat.
--------------------------------------------------------------------------------
Hiába, az öröm most is korai volt, ugyanis a felhasználók ugyanazt a hibát vélik felfedezni a NForce 790i-ben, mint amit az egy generációval idősebb 780i esetében: hibás adatok íródhatnak a merevlemezre a rendszerbusz- vagy a memóriaórajel emelésének hatására.
A PC World beszámolója szerint az NVIDIA és az alaplapgyártók már kézhez kapták a felhasználók hibajelentéseit, aminek reprodukálásán és javításán a mérnökök már gőzerővel dolgoznak. A hiba forrásának felderítéséig és a hibajavítás megjelenéséig a gyártó arra kéri az NForce 790i tulajdonosokat, hogy minden téren a gyári órajeleket használják, ezzel elkerülhető az további adatok sérülése.
-
#7164 Nagyobb érték a jobb? -
#7163 -
zoolee #7162 F@szályos a kúler a GX2-n. -
#7161 nyád' :O -
#7160 -
ZÓÓÓcsi #7159 Akkor te jobb példányt fogtál ki, mert nekem 2,8 GHz-en csak 1,3V, vagy a fölött indult csak el... -
zoolee #7158 deszka intel alá.: DDD -
#7157 Meg kell fogni a bordát. Ha 75fokos akkor az már az éget kategória.
Amúgy nekem E6320@2800mhz fesz emelés nélkül, tovább nem probáltam. HyperTX van rajta, 50fok fölé sosem megy, csak nyáron amikor irto meleg van. -
ZÓÓÓcsi #7156 Szerintem sincs az annyin... Az a 45 fok lesz a jó. Legalábbis ez lenne az ideális. -
#7155 Lázmérő -
zoolee #7154 Vagyél hőmérőt gépbe, és aplikáld bele-rá a colerre. Közel a procihoz... -
#7153 Egyszerűbb megldás?
Mert nemhiszem hogy mindenki ilyennel szaladgál meg méreget -
#7152 vezsel 1 infrás hőmérőt olyan 4500Ft -
#7151 De akkor honnan tudom meg hány fokos? -
zoolee #7150 Nincs az annyi...
Szar a szenzor, ez köztudött..
Nekem már volt fagypont alatt a procim: DD -
#7149 Hát akkor nemfogom huzni hiszen ha alapon huzás nélkül szinte 70 fokos gyári hűtővel akkor huzva már gázos.
Csak nemértem az everest mérését mert egyik miért 45 fok a másik kettő meg 69 és 67 ?? -
#7148 azt biztosan bírja,még a d820-asom is (alapból 2,8 Ghz) bírja 3,5-ig bár ez jobban melegszik sokkal, de tuninghűtővel megoldottam és 60 fok körül tartja :] -
ZÓÓÓcsi #7147 Köszi!
Ha jól tudom az a proci 2,66 GHz-en ketyeg! 3GHz-ig muszáj húzni fesz emelés nélkül, de szerintem még tovább is bírná pár száz MHz-el... -
#7146 Az aláírásában lévő linken megtalálod h E6750-es procija van. -
ZÓÓÓcsi #7145 Jó lenne tudni, hogy milyen procid van?
Az én tapasztalatom: az aláírásomban lévő húzást még bírja fesz emelés nélkül, de a fölött már nem indul el! Lehet nem a legjobb példányt fogtam ki, vagy az alaplap a rossz.. ki tudja.
Az biztos hogy ezek a procik egy 4-500 MHz húzást (akár 1GHz-et) simán bírják fesz emelés nélkül GYÁRI hűtővel!
Az evereszt értékeket 100% load-on 2240MHz cirka 400 MHz-es húzással mértem.
A 69 fok meg sok szerintem! -
#7144 De nem meleg az alap órajelen tehelve ez a 69fok???
Alapból vajon mennyit birhat a gyári hűvője?3GHz-et birná??
3ghz-re ha huzni akarom elég csak az fsb-t növelnem? -
ZÓÓÓcsi #7143 Húha! Nekem azért nincs ekkora küldönbség: CPU 48, CPU1:46, CPU2: 49. -
#7142 Az everest 3 értéked dob a procira CPU: 45 fok CPU1mag:69 CPU2mag:67fok (ezek terhelés alatti értékek)
Most akkor hány fokos a proci? Van valami értelmesebb mérő progi? -
#7141 A helyedben gondolkodás nélkül elcserélném... -
#7140 Nem venni akarok, hanem van most egy x2 4000+@2650-em Asrock crossfireos lapban, és lehetőségem lenne egy az egyben elcserélni egy gigabytos lapban futó E4400-ra, ezért kérdem.