9499
Intel
  • Akuma
    Alacsony költségű gépbe tényleg az E2160 az ideális választás, de itt nem volt szó arról, hogy minnél olcsóbb legyen. Az E8200 meg már egy kicsit drága lehet egyeseknek. E7200 ~26ezer Ft ami eléggé baráti ár ahoz amit ad, főképp tuning mellett.

Na nem vitatkozok, elvvégre egyik sem rossz vétel, az árát szerintem mindhárom processzor megéri, vegye mindenki a pénztárcájához illőt.
  • MaSzKa
    nekem az a véleményem

vagy E2160 M0 Box 13,5eFt

vagy E8200 Box 36,5eFt

azt tuningolni 3ghz-re

a többi proci nem éiri meg az árát
  • zoolee
    Jah, és az kevesebbet is fogyaszt, és a szénné tuningolás lehetősége ott van.:P
  • Akuma
    Az E4600 árán vehetsz E7200-at, ami tényleg jó vételnek számít...
  • Nortu
    Háj!
    Nem vagyok sem Intel, sem AMD rajongó, de van egy kérdésem:
    Melyik proci számít jobb vételnek ezek közül?
    - Intel P. Dual Core E2220, vagy
    - Intel Core 2 Duo E4600
    Kösz
  • Akuma
    Ez várható volt. Köszi az infót! :)
  • MaSzKa
    én AMD-t veszek legközelebb :D
  • ToCsEk
    Fincsii
    *ha volt már sry
  • Akuma
    Igen és valószínüleg a nagy gyorsítótár miatt melegszik ennyire... Kellene találni valami hasonló procit, ami kis gyorsítótárral van, de lehetőleg még 4 magos legyen és továbbá is 45nm-es legyen... Bár szerintem ilyen még nincs :( Ha tud valaki ilyenről, szóljon lécci!!
    Az én procimnak (E2160) nincs is harmad szintű gyorsítótára és a másodszintűje is csak 2MB, ha jól tudom. Ezért lehet annyira hűvős, amennyire a tesztek is igazolják.
  • davidka003
    Ja az AMD X2 6000+ az még 90nm-es.
  • zoolee
    Teljesen hihető, a 8xxx 45 nM, az AMD nem..
  • Akuma
    Annyitól nem lehet baja! Én most csak azért vagyok erre így rákattanva, mert egy hangtalan gépet akarok összedobni és ilyenkor minden fok számít... nameg forint is :) Nagyon nem szívesen nyúlnék pénztárcába egy komoly robosztus passzív hűtőért... Azt próbálgatom, hogy a gyári dobozos hűtője elég e, ha passzívban van, persze visszavett órajelek és energia (feszültség) mellett.
  • ZÓÓÓcsi
    Jah mondjuk egy olyan hűtővel tényleg sok...
    Nekem gyári hűtővel max 50 fok. Az gáz szerinted? (Húzva van kb 400MHz-et)
  • Akuma
    Nekem igen, mivel nincsen ilyen drága hűtőm hozzá... :( És nem is akarok ennyit kiadni egy hűtőért...
  • ZÓÓÓcsi
    44 fok magasnak számít?
  • Akuma
    Na megvan a tettes: 65W-ot vesz fel az E8xxx processzor, így melegebb is a vártnál, a teszt szerint.
    Zalman CNPS9700 LED cooler lett használva, ami csalódást jelent számomra... És meg vele együtt is magas maradt a hőmérséklet. Igaz egy 100%-ban kihajtott állapotot tükröz:

Az én procim meg csak 60%-ig volt hajtva a videotömörítésnél. Ezekszerint mégsem ideális ez a proci család a csendes pc-hez.

Na utánanézek még a Q9300-nak és Q9450-nek is. Ha találok valami értelmeset, akkor írok :)
  • Akuma

Ez eléggé hihetetlennek tűnik... pedig xbitlabs-nak általában lehet hinni.
  • mycso
    Ja.
  • Akuma
    Ja halk gépet amúgy is lehet csinálni, mondjuk egy 10ezres passzív hűtéssel, nade ezt én ki akarom kerülni. Inkább veszek egy 10ezerrel drágább procit aztán az kussol, ha meg az kell, hogy gyors legyen, akkor visszaállítom a biost és szárnyal...
  • Akuma
    Mint írtam abból a célból, hogy hangtalan legyen. Nem a fogyasztás a lényeg, de az a proci ami kevesebbet fogyaszt, az kevésbé melegszik, összesen ennyi az összefüggés. Nem az a 10-20W fog meggazdagítani, viszont elalváskor nem idegelne a ventillátor búgó zaja, ha pl. éjszaka letöltésen hagyom a gépet.
  • MaSzKa
    alig fogyaszt is kevesebbet max 30%-al

Eist alapból visszaveszi kicsi órajelre amikor üresjárat van így nagyon sok áramot se spórólsz
  • ates84
    de a célját nem értem... tízezreket spórolsz így a villanyszámlával? halk gépet amúgy is lehet csinálni
  • Akuma
    Pontosabban mondva, adott órajelen a több tranzisztoros processzor valószínüleg gyorsabb.
  • Akuma
    Annyira úgyse tudom visszavenni az órajelet, hogy használhatatlan legyen... Se a szorzót se az FSB-t nem lehet egy bizonyos szint alá vinni...
  • ates84
    de ha visszahúzod az órajelet akkor minek "erős" proci?
  • Akuma
    Még az E7200-as is csak 45W-ot fogyaszt, így belőle is kinézném, hogy elketyegne így venti nélkül.
  • Akuma
    Többek között ezért érdekelne baromira mit tud egy E8200-as proci... Tuti össze lehetne belőle dobni egy zajtalan, de még egész erős gépet... :)
  • zoolee
    Ok, értem.
  • Akuma
    Nem szar a szenzor, az E2160 ilyen hűvös proci, amit méghűvösebbé tettem azzal, hogy visszavettem az órajelét 1800MHz-ről 1200MHz-re, a feszültségét, meg 1,45 voltról 1,1 voltra... Nézz utána más fórumokon, hogy mennyi egy ilyen processzor alaphőmérséklete...
  • zoolee
    Szar bennük a szenzor: DD
    Sokkal több volt az.szerintem.
  • Akuma
    Ki is próbáltam, venti kihúzva, gyári dobozos borda van rajta. Win és egyéb automatikus programok betöltését követően is csak 31 fokos a proci!

Virtualdub-al megtúráztatva 8 percig tömörített egy filmet tömörítetlen avi-ból ffdshow avi-ba! Még 8. percnél is csak 36 fokos volt, amit már az első 3 percnél elért... tehát tartotta ezt a hőfokot, nagyjából 60% cpu kihasználást mutatva. 9180MB-os fájlból csinált 465MB-osat ez idő alatt!
  • Akuma
    Nem fogok, füst nem lesz, mert azt még a nem létező hugom is tudja, hogy a műanyag 100 fok alatt nem füstöl... Addíg biztos nem melegszik a proci bordával ilyen alacsony áram mellett...
  • MaSzKa
    ha füst lesz ne csodálkozz
  • Akuma
    Ha kipróbálom, előbb csak a ventit kötöm le, aztán kiderül lesz e merszem levenni a bordát... de mint írtam, E8200 kevésbé hajlamos melegedésre, mert kevesebbet eszik. Nekem nem az a célom, hogy az E2160-as procimmal játszak, hanem az E8200-at akarom tudni, hogy mit bír...

Amúgy te húztad a procid, én meg épphogy visszavettem az órajelét és az áramot is...
  • MaSzKa
    M0

passzívba használod???????
  • mycso
    Próbáld ki, aztán majd kiderül.....

Nálam [email protected] 1.375v-on (asszem) --> hiper tx passzívban idle 40 fok környéke.
  • Akuma
    És ezt mire alapozod olyan magabiztosan???
  • MaSzKa
    borda nélkül tutti kaputt neki

egy ideig visszaveszi a sebességet azt lefagy
  • Akuma
    Mellesleg tudtommal az én procim alap értéken 65W-ot eszik, míg E8200 már csak 45W-ot...
  • Akuma
    Én most 1200MHz-en járatom a gépem, 1,1V-al, gyári hűtőjével 20 fokos a proci és kb ennyi a szobahőmérsékletem is... Ezért gondoltam, hogy akár hűtőborda se kéne, nemhogy még rá ventillátor!