9499
Intel
-
#8259 hogy érted?
Az lga775-ös közül egyenlő szintű? -
#8258 Melyik a másik proci, amelyikhez hasonlít? -
#8257 Na most a hasonló teljesítmény az persze játékra értem.
A bios-t illetően pedig nem volt alkalmam kipróbálni alap biossal mivel már első bekapcsoláskor megcsináltam az újra való frissitést.
Többnyire az alapján itélem meg hogy mi van a changelog-ban és úgy frissitek. -
#8256 Írtad korábban, hogy hasonló teljesítményt nyújt mint a korábbi generáció...
Szerintem a driverek, illetve a bios kiforratlansága is kihatással lehet a teljesítményére. Majd egy bios frissítés, illetve gy következő service pack után kíváncsi leszek rá. Amióta frissítetted a Bios-t, érzel valamilyen változást ? -
#8255 így van. -
#8254 ez pedig a tied:
"ASUS EPU
System Level Energy Saving
The ASUS EPU providing total system power savings by detecting current PC loadings and intelligently moderating power in real-time. It automatically provides the most appropriate power usage for the CPU, VGA card, memory, chipset, hard drives, and system fan- helping save power and money!" -
#8253 Konkrétan az asus-nál az Epu 6 csinálja ezt. -
#8252 "Dynamic Energy Saver Advanced
GIGABYTE Dynamic Energy Saver Advanced provides better energy saving capabilities and enhanced system performance. GIGABYTE Dynamic Energy Saver Advanced is the world’s only motherboard energy saving technology with hardware-based Dynamic 6-Gear* Switching. With support for VRD 11.1, GIGABYTE’s DES Advanced allows the motherboard to switch to 1 Gear phase switching during idle, allowing for a dramatic increase in power savings.
GIGABYTE has also retooled Dynamic Energy Saver to allow overclockers to experience the benefits of multi-gear power phase switching while overclocking, providing ultra stable, ultra smooth overclocking performance." -
#8251 Így igaz, sőt az alaplap is képes valami ilyesmire.
-
#8250 Bár hallottam valami olyasmit hogy a proci képes kikapcsolni a nem használt magokat hogy ezáltal energiát takaritson meg. -
#8249 A proci az 130 wattot eszik ezt tudom, de az alaplap, winyó, videókari, ramok fogyasztását illetően homályban vagyok. -
#8248 De hát én eleve úgy számolgattam hogy nagyobbat tápot is akarok mivel új tokozás meg proci meg minden. -
#8247 Szerintem is elég annyi, csak ha az ember teletömi winyókkal, meg crossfire, meg anyámkínja, akkor azért megugrik rendesen az étvágya. -
#8246 Most már elég többször látok corei7-es komplett konfigokat boltokba ahol legtöbb esetben 500 vagy 550-es táppal szerelik. -
#8245 Először választottam egy 550-es ASUS tápot, de az ürge lebeszélt róla, mondván, nem ajánlja hozzá, mert egy ilyen rendszerhez komoly táp kell...ehh, mondom fasza, aztán kiválasztotta ezt, 3 ezerrel volt több.
Mindenesetre fura. -
#8244 Nézem hogy neked is nagy a táp mivel mondták nekem ismerősök meg haverok hogy a mostani 620-as is sok.:) -
#8243 Enyém:
Gigabyte EX58-UD5
Intel Core i7 920 (dobozos)
Corsair XMS3 DDR-3 2Gb/1333 TWIN3X2048-1333C9DHX G (2x1Gb KIT)
Ati Radeon HD4850 1Gb GDDR3 PCI-e Gigabyte (GV-R485MC-1GH)
Gigabyte Superb 720W GE-P610A-C2
Samsung winyó
Nekem a ház volt az ami már megvolt :) -
#8242 Én így hoztam össze:
Asus p6t deluxe
Intel corei7 920 Box
Kingston 2GB 1066Mhz CL7
Gigabyte GTX260OC 896Mb
Corsair 620W
Meg egy szabvány ATX-es ház
vinyó már eleve volt. -
#8241 Ja ja, én így kalkuláltam mikor megvettem a gépet. -
#8240 Így vagyok vele én is, az olyan dolog, amit ha akarod, a későbbiekben viszonylag olcsón ki tudod cserélni, nem jár semmilyen vonzattal. Így vagyok a videókarival(4850) is, később, mikor kevés lesz, és mikor már a béka popója alatt lesz az ára, veszek bele még egy ugyanilyet. -
#8239 Inkább veszek 1066mhz-est de legalább normális időzítéssel. -
#8238 Én is.
Egy helyen láttam egyedül háromcsatis memóriát corsairt 39e-ért viszont nekem az drága főleg hogy CL9-es.
-
#8237 Ez lemaradt az előző kommentemből :) -
#8236 Memóriából háromcsatornásat vettél hozzá?
Én egyelőre egy dual channel kit-et rendeltem. -
#8235 Ja meg hogy kb plussz 12e-rel kerülne többe csak az oc palm-os kütyü. -
#8234 Én is így vagyok vele, tekintve hogy az oc palm-os tuningra való én meg nem húzom a gépet. -
#8233 OC Palm-os a tied? Nézegettem én is az ASUS-t, de valamiért gigához húz a szívem. Komolyabbnak érzem a hűtést is rajta.
Ennek a gigának van egy extreme változata is, de hát az jóval drágább, legalábbis többel, mint amennyi pluszt ad. Adnak hozzá egy felszerelhető chipset hűtőt, de hogy én azért nem fogok még 10 rugót kiperkálni, az biztos. Nem áll szándékomban tuning világrekordod felállítani, szóval ez az ideális lap a számomra. -
#8232 Végül is igen.
Eleinte én is egy gigabyte-ot terveztem csak végül asus lett belőle, mivel vásárlás elött megnéztem mind a kettőt felszereltség és teljesítmény tekintetében.
Nem beszélve arról hogy összeszerelés után azért nyomott egy kék halált a vista telepítőnél de szerencsére utólag kiderült hogy az optikai meghajtó miatt volt. -
#8231 Gyerekcipőben jár még nagyon, biztos kiforratlanok még ezek a BIOs-ok, de ha nem működne tökéletesen, akkor nem adnák ki őket szerintem. Én ebben bízok. Egyébként csak jókat hallok róla, tesztelők nagyon ajánlják mindenhol, főleg az ár/felszereltség/teljesítmény aránya miatt, furán hangzik, de nekem külsőre is jól eltaláltnak tűnik. :) -
#8230 Ja arról én is halottam hogy a "p" a végén azt csak tesztelők kapják , tehát azok akiknek közvetlenül a gyártó küldi teszt jelleggel.
Csak úgy érdekesség képpen mivel nekem asus p6t deluxe megy alatta és eddig minden oké vele de azért összeszerelés után nyomtam egy bios update-et.
Ez a gigabyte nem tudod hogy áll a bios terén mivel halottam hogy az X58-as lapok bios-ai kiforratlanok még? -
#8229 Ő az -
#8228 lol "P"-nélkül -
#8227 Gigabyte X58-UD5P
Miért kérdezed ? -
#8226 És amúgy te milyen alaplappal szereled? -
#8225 Örülök, hogy segíthettem :)
És köszi az infokat ! -
#8224 Észrevétel gyanánt maximum annyit hogy eléggé gyors főleg a fájlkezelés a windowsban.
Játék terén minthogy tesztek már bizonyították semmivel nem gyorsabb az előzö generációhoz képest. -
#8223 most így 32C-on megy. -
#8222 10ezer köszi hogy szóltál érte.
Hogyan lehettem ekkora hülye hogy ezt elnéztem. -
#8221 Ez jó hír, én is a 920-t rendeltem.
Biztos jól raktad fel a hűtőt? -
#8220 Én a 920-ast vettem és szerintem elég jól megy bár a táblázatot nézve nekem kicsit többen megy, konkrétan alapjáraton 60C.