9499
Intel
  • DarkSector
    A-1
  • duracellmumus
    egymás ajnározása helyett írhatnátok valami hasznosat is, és arcból is lehetne A0-tól kiseb.
  • duracellmumus
    egy xp-hez biztosan...
  • duracellmumus
    Én nem fikázom az i7-et. csak még kicsit kételkedem abban hogy 300ból most nem lehet komolyabb (nem újabb) konfigot kihozni,persze játékra gondoltam, nem webszerverre...
  •  Evil
    Jobbak persze, de sajnos ahogy írtad nem akarják használni a 4 magot, Stalker,NFS még a 2. magot is alig akarják használni, pedig azért nem egy régi játékok...
    Jelenleg bőven elég mindenhez egy húzott c2d, jövőben meg egy két év múlva lehet hogy olcsóbban jobbat kapsz, arról nemis beszélve hogy lassan kezd kiforrni a fizikai gyorsítás a vga terén (8.12 Catalyst,physx) ebből adódik hogy lehet hogy még kisebb szerep fog jutni a processzornak.

Teszt végén meg még azis szerepel hogy még így is Vga limit be ütköztek (átlag fps terén) Far Cry 2 nél hogy csak 1280x1024 ben teszteltek aa és minden egyéb nélkül GTX280al..
    Pedig azért illő lenne egy ilyen gép mellé egy wide 22" os monitor ami ügye nem 1280x1024 es felbontású.
    És akkor elis érkeztünk a Vga limithez akár I7 ed van akár C2d, és sajna jelenleg még a videokártyák is gyengék egy i7 es procihoz ami szintén hátrányára válik.

Végszónak:
    2-3 év múlva amikor tökéletesen támogatott játékok lesznek 4 magra és brutál VGAk lesznek mellé, akkor jó vétel lesz de jelenleg felesleges.
    Persze akkor meg a 8 és a 16 magos Intel core i8 ról fogunk vitatkozni de az még odébb van
  • Tomsteel
    :D Jól szolgált a kicsike, majdnem 3-4 évig rá se kellett gondolnom, hogy egyáltalán van proci a gépben :) Nagyon jó vétel volt akkor, remélem ez is ilyesmi lesz.
  • Omega888
    :):):):) Furcsa de én is socket 478-ról áltam át most csak nekem 4.5 éves volt.
  • Tomsteel
    3 gigás kit...bőségesen elég
  • Tomsteel
    Hogy jön ki neked 9 giga?

6 slot van, lehet kapni 3, illetve 6 gigás triple channel kiteket.
  • Tomsteel
    egy mondat erejéig:

Egy teszt a sok közül

Tudom, írtad, hogy nem szintetikus tesztekről beszélsz, de azért maradjunk annyiban, hogy 2szer olyan gyors a leggyengébb i7, mint a te procid. Játékokban pedig MÉG nem tapasztalhatsz nagy különbséget, pár év múlva fogsz, és akkor már nem biztos, hogy találsz majd 775-ös procikat.
    Én egy 5 éves p4-ről állok át, és próbálok a lehető legkorszerűbb rendszerbe befektetni, amilyenbe tehetem.

Egyébként meg annal ellenére is tapasztalható jelentős különbség a játékokban is (az i7 javára természetesen), hogy az i7-nek egy normális drivere-e sincs, se kiforrott bios.
  • solo
    9 giga ram 38? azt hogy?: O
  •  Evil
    Vicc az egészben hogy az én 300ks configom 4870x2 tővel és húzott c2d e8400 al lazán gyorsabb 3dmarkon kívül mindenben, de igaz vga miatt még abban is XD (ja és ebben benne van minden egér bill monitorral stb :D)

De ahogy mondod szabad ország vegyed a drágábbat ha az boldogít

(persze tudom viszonylag a 4870x2 is pazarlás, de legalább megis kapom azt a teljesítményt amiért fizettem, és ha én 8aa val akarok játszani akkor bírja is)
    Másik vége a dolognak a programozás stb, de nemhiszem hogy itt olyan sokan a munkájukhoz vennének gépet, szal erre nemtérek ki.
  • Tomsteel
    Egyébként ti dolgotok mit gondoltok, nem tudom, és nem is akarom megváltoztatni. Senki nem tart fegyvert a tarkódhoz, hogy de bizony neked ezt kell venned... szabad ország ...
  • Tomsteel
    sőt akkor már új asztal, új szék, és nem árt kifesteni a szobát is, ja és most jut eszembe, hogy nem ártana kertesházba költözni, tehát lényegében egy i7-es rendszer olyan 15-20 millió forint...hát ez tényleg sok
  •  Evil
    + monitor ügye a crt t is kikéne dobni, vinyó,dvd író,a golyós egért is.
    Mert aki új gépet vesz úgy álltalában nem a c2d t cseréli le :)
  • Tomsteel
    jah és egy winyó +10k
  • Tomsteel
    helyesbítek:

lap: 66
    ram: 38 (három csatorna, bár tök fölösleges, de a drágábbal számolok)
    proci: 70
    videókari: 70
    ház: 20
    táp: 24

Összesen: 287
    És ez már a hardcore kategória.

Az én konfigom 240 volt.
    Az enyém
  • Tomsteel
    Te már csak tudod.
    Számold át ez mégegyszer...egyes fiam ülj le
  • solo
    Lap 70
    ram 100
    proci 70
    videokari 110
    ház 20
    Szal messze nincs 4kiló.
  • Tomsteel
    Bírom az ilyen együgyű embereket, akik bejönnek ide, idebüfögnek valamit, fogalmuk nincs az egészről, egyszer hallott, vagy olvasott valamit, és már fikáz is mindent, és mindenkit.
  •  Evil
    Egy normál gép Core i7 el 400e...
    Az hogy te most veszel egy erős procit és mellé egy 8 éves Vgat
  • Tomsteel
  • Omega888
    A vicc kedvéért de közel sem volt 400e.
  • duracellmumus
    hát igen akinek van türelme összevárni azt a 400ezret...
  • Tomsteel
    Én is :)

Plusz, ha az ember vált egy nagyon régi rendszerről, akkor legalább olyat vegyen, ami nem "elavult" a megvétel pillanatában.
  • Omega888
    Amúgy pont ezért is döntöttem a corei7 mellett annak ellenére hogy drága.
  • Tomsteel
    Hát nemtom, de szerintem ez a teljesítmény jónak mondható, ha figyelembe vesszük, hogy két 200 ezer forint körüli szörnnyel mérik össze.
  • Omega888
    Itt jobban látni a játékokkal kapcsolatos teszteket.

http://gamestar.hu/intel-core-i7-premier-es-teszt.html
  • Tomsteel
    Jaj de jó, a p4-nek ordít mint a sakál. :D
  • Omega888
    Nem is hallom ,mondhatni nincs hangja.
  • Tomsteel

Egyébként milyen hangos a gyári hűtője?
  • Omega888
    Úgy van.
    Én is számítok arra a jövőben hogy javulni fog.
    Bár most örülök hogy a rendszer hamarabb tér észhez és a programok is gyorsabban mennek.
    Jáétkokat illetően meg ha jól tudom akkor a videókártya dominál.
  • Tomsteel
    Én bizakodó vagyok, fog ez az így sem rossz eredmény tovább javulni !
  • Omega888
    Szerintem maga a prociról komolyabb tesztek játék alapján alig akadnak mert mindenki tudja vagy gondolja hogy nem arra valók.
  • Omega888
    Pedig ha jól olvasom pont azzal a lappal tesztelték amit vettél.
    Igaz irja hogy kicsit még kezdetleges volt de hát...
  • Tomsteel
    A guru3d-s teszt például abszolut meggyőző, tartja a majd 200ezres extreme core2-t.

A HOC-s tesztnél pedig egy nagyon kezdetleges alaplapot használtak, nem nevezném lojális eredménynek.
  • Omega888
    http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=1&y=474&z=11

első kép alatti szöveg
  • Omega888
    Némely teszt lehet hogy okés de én erre gondoltam

http://www.hoc.hu/index.php?p=articles&cid=1&y=474&z=9

vagy

http://www.guru3d.com/article/intel-core-i7-920-and-965-review/19
  • Tomsteel
    Ha végignézed ezt a tesztet, bizony büszke lehetsz, mert jól választottál :)
  • Tomsteel
    Hát amit írtál, hogy játékokban hasonló teljesítményű, mint az i7.

Egy teszt a sok közül, ebben például a qx9650-et is nem csak tartja, de meg is tudja verni a 920-asunk, pedig az egy majdnem 200 ezres processzor.