9499
Intel
-
#8459 Hát igen az a Q9650 eléggé kecsegtető de persze csak a külföldi ára (66 ezer ) nálunk ez 80-90 ezer között lesz ami nagyon nagyon sok.
Bár ha jönnek újabb versenyzők majd év végégére talán még fog ez csökkenni.
4 magnak még mindig nem látom sok értelmét hogy ennyi pénzt invesztáljak bele. -
Inquisitor #8458 Persze attól is függ mire, mert pl. renderelésre lehet a hatmagos Xeon jobb :D -
Inquisitor #8457 Intel i7 965 Extreme Edition. Cirka 200.000 HUF, plusz 80.000 egy lap hozzá, meg mégennyi a DDR3 kit mellé. -
miniszterke #8456 melyik a legjobb intel proci?? -
#8455 Kuanyu:/ -
sz4bee #8454 Még ez is mehetne lejjebb.Remélem majd a közel jövöben lemegy 70ezer körül mint az amerikai árlistán, de azért ez se rossz. -
Inquisitor #8453 Akkor nézd meg ezt ...
Ezek az áresés ELÖTTI japán árak, kb. 2vel kell beszorozni, ott még annyiba se kerül, és akkor ott van még a Q9400 és társai ... -
#8452 q9550 az nagyon durva 60k ért:|||||||| -
#8451 Nálunk is fog majd érződni csak fene se tudja mikor!
Itt az első 2 az már jó árnak nevezhető
-
sz4bee #8450 Itthon mikorra várható ez a csökkenés és itthon is körülbelül ennyibe fog kerülni vagy ez csak az amerikai árlista? -
#8449 Árcsökkenés!
-
#8448 Van rá sansz, mivel "boltos"... -
#8447 ...de te gondolom már túl vagy a 10.ik általad leírt konfig tesztelésén, ha ilyen kategorikusan kijelentesz dolgokat. -
#8446 én ilyet nem tapasztaltam. -
#8445 Azt tudom AMD-s topikba én is ezt írtam.
Remélem Q3-ra már a Phenom 2 ára 50 ezer alatt lesz!
-
Inquisitor #8444 A vicc az, hogy pl. Giga X58-UD5 meg sem mozdul Biosfrissítés nélkül a 920-as procival, csak a 940/96x-el, az meg ugye halomban áll a szervizek polcain. -
#8443 Ja meg számold hozzá az X58-as lapot, meg a DDR3-at (gy.k.: #8441) Így az ár már nem lesz túl fincsi a Phenom ellenében... :) -
#8442 Intel Core i7-920 BOX 2.66GHz
Users:76,500 Ft
PCLand: 72,840 Ft
PCX: 71,011 Ft
Lord: 70,800 Ft
Hardverker: 69,000 Ft
A 76 ezres Phenom 2 X4 940 -es ellnében nem is rossz árak! -
#8441 "Az Intel esetében a Core i7 processzorok és X58 alaplapok eddigi szereplése keltett csalódást, a vásárlói igények ugyanis a kívánt szint alatt maradtak. A cég ennek láttán úgy döntött, hogy az 5-ös sorozatú chipkészleteket csak 2010-ben mutatja be, idén ugyanis immár nem várható a DDR3 gyors ütemű elterjedése, ezzel együtt pedig a forgalom megugrása."
link
Kivánt szint... Stupid intel. Ilyen idióta árakon jó hogy nem veszik. Az igaz hogy a DDR3 is drága, és fingnyi teljesítménytöbblete van a DDR2-höz képest. Szóval egy csak DDR3-ra épülő platform jelenleg öngól. -
#8440 Késik a Core i5 CPU és a P55-ös lapkakészlet.
A jelenlegi piaci helyzet és a halomban álló készletek lassításra késztetik a gyártót.
A Digitimes forrásai szerint az Intel a Core i5 néven emlegetett Lynnfield processzorok és a P55-ös lapkakészletek megjelenésének elhalasztásáról döntött. Az eddig ismert július végi start augusztus végére, szeptember elejére változott, ám ha az akkori piaci helyzet úgy diktálja, akkor további halasztás is elképzelhető.
A csúszás fő okának az alaplap gyártóknál feltorlódott 4-es szériájú lapkákat jelölték meg, az Asusnál pl. 6-7 millió Intel 4×-es lapka áll gyártásra és eladásra várva. Valamit kezdeni kell a készlettel, ugyanis az Intel a P55 megjelenését követően nyugdíjazni fogja a P45 és P43 lapkákat, az IGP-t tartalmazó G-s változatokat pedig a belépőszintre száműzik.
A háttérben természetesen azért zajlanak a fejlesztések és próbagyártások, friss hírek szerint az Intel már februárban megkezdi a később belépőszinten megjelenő Havendale processzorok mérnöki példányainak gyártók felé történő postázását. A tömeggyártás valamikor ősszel kezdődhet meg, az új széria bevezetése azonban valószínűleg átcsúszik a következő év első hónapjára. Ezzel is időt hagyva a Core-alapú alsó-kategóriás processzorok kifutásának.
info: Gamestar -
kissoliver #8439 köszi a segítséget -
kilcsir #8438 akkor ezt ajánlom: INTEL Core2 Duo E8400 -
kissoliver #8437 max 40 ig tudok elmenni. 9600gt-m van de nem sokára gép felújítás lesz Úgy hogy lesz egy jobb is.. -
kilcsir #8436 mondj egy árat, játékra egyenlöre a kétmagos proci a legjobb.
Mien vga-d van?
-
kissoliver #8435 Le szeretném cserélni régi túlhajtott e4500- amat(LGA775)(2200Ghz ről 3400Ghz:D) egy izmosabbra. Ti mit ajánlotok inkább 4 magost vagy elég még a 2....
Tudtok ajánlani pár procit ami elfogadható áron van és azért erős is valamennyire . Amugy játékra használnám.
-
krys002 #8434 köszi:) -
#8433 Igen, jó az az 5200 as.És elég jól is tuningolható megfelelő hűtővel. -
krys002 #8432 hali all!! gépfejlesztésre készülök a kédrés az, h milyen procit vegyek. E5200 jólenne? játékra szeretném használni a gépet. majd lesz új vidikarim is nemsokára, most egy HD 2600XT-m van. alapnak egy Gigabyte G31-est gondoltam, már azért is, mert mATX-es a házam, meg ezt ajánlották sokan, azt mondták, h lehet vele jól tuningolni, ez igaz? ramból Kingmax 2gb 800 mhz-t vennék, már csak proci kéne, légyszi segítsetek!! köszi előre is!!! jah az egészre 40k-m lenne. szal a procit max 22k-ért vennék. -
#8431 Milyen alaplapod van???
Egyébként az a proci szorzója volt, és alap esetben 12.5-nek kell lennie. -
WorldTorrent #8430 Dual Core E5200 2.5 ghz-es processzorom van es bios-ba alapbol 2.1 ghz-re volt allitva volt valami beallitas ami 10 volt alapbol azt 12-re vittem fel az volt a max es mostmar 2.5 ghz , igy hagyhatom vagy allitsam vissza 2.1re ? -
phoenix1 #8429 Már csak egy gond van, hogy ahol szoktam vásárolni ott nincsen se Chieftec se Corsair :( ellentétben van Thermaltake, mondjuk ezekről is halottam sok jót.
[off]Talán kellene nyitn egy "tápokról mindent" topicot :)[on] -
#8428 Nagyon jó, csak hát az árak vannak nagyon elmenve...ez most 14k körül van.
Ebből a 450-es 19k körül.
Szeptember környékén gondolkoztam táp vásárláson, akkor 15k körül volt a 450-es.... -
phoenix1 #8427 Régen Corsair tápot nézegettem, erről mit gondoltok? -
#8426 Kösz! Most már tisztába vagyok vele -
#8425 Yate Loon -
#8424 Hát azt tudom hogy milyen nagy venti van benne, de azt nem hogy milyen márkájú a venti -
#8423 Kis teszt a 450-es ről: 450W
A 400-asban is ugyan ez a venti van, halknak halk, de nem néma. (én cseréltem egy GT silentblade-ra) -
phoenix1 #8422 Nagyon jó. :) Nem tudod, hogy a Chieftec-ben milyen venti van? Jó pár éve nekem is meggyűlt a bajom proci hűtővel, szinte minden félévbe kelett cserélnem, tovább nem bírta, aztán kaptam egy alkatrész gépet onnan lekaptam a zalman hűtőt...most lekopogom azóta nincsen gondom. Elég sok jót halottam a zalmanokról. -
#8421 Nekem Chieftec van és nem is hallani a zaját, az FSP-ben pedig zalman ventilátor van ami szintén halk. -
phoenix1 #8420 Kedves mycso, JSbyMSI8800 nagyon szépen köszönöm. Később szeretnék még fejleszteni, nem csak grafkártyát, gondolkoztam még egy hdd vagy dvd írón esetleg ezekhez nem árt egy nagyobb táp ahogy írtátok.
JSbyMSI8800: mennyire zajossak a Chieftec vagy az FSP tápjai?