9499
Intel
  • ollie
    Az én gépemen amúgy gyorsabban kódolja le a filmet divx-be, mint amilyen hosszú percben.
  • Akuma
    gondolom közre játszik, hogy nem csak konvertálnia kell a gépednek, hanem dvd-t is írnia... én egy szimpla cdírással is meg tudom mozgatni a winyót, nemhogy egy dvd-vel
    na persze SCSI vinyó és dvdíró ;)
  • ollie
    Te, mi lenne ha mondjuk egy 10-20 megás file-on tesztelgetnél? :)
  • M@TriX
    Történet: ;) Nekem egyszer kellett rippelnem egy DVD-t, és én szeretek minden egy lépésben csinálni.
    Találtam is egy DVDtoAvi progit ami a DVD-t egyből DIVX-be nyomja. Egyszerű, de nagyszerű progi.
    Amúgy egy 1,5GB-os vob-ot 1,5 óra alatt alakított át.
  • Balli
    Bátyám kint dolgozik klföldön (tehát elég ritkán nézhet magyar szinkronos/feliratos filmet) s van egy házimozija igy érthető hogy talán örülne egy-két jó kis filmnek
  • Balli
    Olvastam, hogy egy: 1800+ os XPn kb 3-3.5 óra alatt végez egy 700 megás anyaggal.
    Én már kb.: húsz perce elinditottam ezt a 'DVD-átalakitó progit' a celeronomon s még mindig azt irja ki hogy 32 óra van már csak hátra. Ja s most ugrott 1%-ra
  • ollie
    Bár az is igaz, hogy a celeroncs memóriakezelése meg határozottan jobb (400MHz szemben az AMD 266/333 MHz-jével).
  • Akuma
    egyébként meg hova sietsz?? :) vagy tömeggyártásra akarod használni? (avi->dvd)
  • ollie
    próbáld ki ,de szerintem az AMD a jobb
  • ollie
    Nyílván az AMD proci, ugyanis itt sokat számít az L1 és L2 cache mérete. P4 Celeronnak csak 8/128k van, AMD-nek meg az L2 cache vagy 256, vagy 512 (az L1-et nem tudom).
  • Akuma
    egyértelműen az amd opteron :))
    (a celeroncsot egy atlon ájemdé is elver)
  • Balli
    Van egy 1700-as cerkám, s egy Athlon XP 1700+-as gépen.
    Majd avi-ból DVD-ket akarok kreálni, s mintha ugy tudnám ebbe a celeron jobb (ha másban nem is)
    Szval valaki tudja a válészt?
  • ollie
    De csak van venti hely a ház hátulján, ahova beszerelhetsz egy olcsó 1000Ft-s ventit?
  • M@TriX
    ;)
    Ezen még nem is gondolkodtam. ;)
  • Balli
    Ha AVI ból DVD-t csinálnok, akkor a Celeron vagy az AMD végzi el gyorsabban a munkát?
  • Pink Tiger
    rendben köszi
  • M@TriX
    nézz át a "hűtés" topicba, ott kivesésztük mi a legjobb...
    ha nem a karod nyitvatartani a házad.
  • Pink Tiger
    visszatérve a táp kérdésre, ha kevés a táp az okozhat azon kívül gondot hogy ha túl sokmindent dugok rá, azonkívül hogy akkor nem megy a rendszer? rongálódhat valamilyen hardwarem ebből adódóan?

most nekem a tápon van egy:
    presc magos p43ghz-es proci
    (egész pontosan 103 wattot igényel a hivatalos adatok alapján)
    armor2 es proci hűtő
    2 satás(7200rpm) és egy atás vinyó
    radeon 9600xt fireblade videokárd
    is7 alaplap
    és egy kismeghajtó... és semmi más (csak ilyen apróságok hogy hálókárd stb.)
  • Pink Tiger
    ja és a satás vinyóból "kijár" a táp és az adatkábel is
  • Pink Tiger
    egyébként igazatok volt
    leszereltem a ház mindkét oldallapját és gond nélkül mükszik a proci, sőt kb 30 fokkal!!!!!!!! kevesebbre melegszik csak fel...
    hhetetlen, ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire megrekedt a levegő a tisztalyuk házamban
    /külön olyan ventim ami kihúzná a meleg levegőt a házból olyanom egyébként nincs/

őszintén nem örülök mert nem nagyon akarok új házat venni, a mostanit pedig nem szívesen használnám teljesen nyitottan
    de legalább van megoldás:)))

srácok nagyon köszi a segítséget

pink
  • Pink Tiger
    igazad van de néha "magától" kicsúszik, legalábbis nekem...
    ez pedig mégsem az igazi
  • antijedi
    hát jah, szerintem pont a táp az amviel nem érdemes sporolni...
  • hali
    :))
  • ollie
    Na akkor használd egészséggel, de mi figyelmeztettünk...
  • hali
    dvdolvaso, cdiro, 4-5venti, 4vinyo, p43.0, 9700pro, (meg egyket pci-os eszkoz)
    ja bocs, 350es a táp
  • ollie
    na, mi van a gépedben?
  • hali
    nemtom mi baja van mindenkinek a codegennel (300W), nekem kb fel eve van, es gond nelkul meg, pedig van egy keves cucc a gepben.
  • ollie
    Na de van olyan ventilátor, ami kinyomja a meleget a házból? Ha nincs, nem nagyon fog kijönni az a meleg... Ja és a tápot felejtsd el, hamar meg fog halni a géped vele, ugyanis a 300W Codegen jó esetben tud kb 180W-t produkálni, és csak a Prescottnak kell vagy 100W ebből...
  • ollie
    Persze hogy kijár, mert a SATA támogatja a hot plug-ot, ami annyit tesz, hogy ki lehet cserélni a vinyót a gép bekapcsolt állapotában is. Na most ha nehezen lehetne kihúzni a tápcsatit, akkor nehezen lehetne ezt megoldani.
  • antijedi
    nem midnig elég a szellőző lyuk, tot tesz neki ha nem csak tápventi van hanem még min 1
    codegen meg tudtommal nem jo, chieftec, enermax van a toppon bár az áruk is
  • Pink Tiger
    egyébként kösz a segítő kezet:)
  • Pink Tiger
    lehet hogy hibás a procim?
    akkor nem is menne, nem?
  • Pink Tiger
    azt hittem codegen az jó..hm
  • Pink Tiger
    a ház oldalt és hátul is tele van szellőző lyukakkal...
    ha felteszem a ház oldalát akkor leáll a gép egy idő után ha leveszem csak ninó-ninó van...
    azaz a melegedés elég extra
  • Pink Tiger
    aham
    nos a hűtő elméletileg jól van felrakva, de leveszem felteszem újra, jó ötlet
  • antijedi
    amugy 300W codegenből nagyon kevés..., még egy chiefteck szintüböl esetleg de codegen...
  • antijedi
    nem lehet hogy bénán van feltéve a hütő? vagy nem szellőzik a ház rendesen?
  • Pink Tiger
    na lenne nekem egy hülye problémám srácok:(

a P4 presc magos 3Ghz(800)1Mb-os procim ha durva játékot használok túlmelegszik egészen 75 fokra és az alaplapom ninó-ninó figyelmeztetést nyom, majd kikapcsol a gép
    /ha kilépek a játékból abbamarad a ninó és minden megy tovább rendesen/

a hűtőm egy armor2-es, azaz ahogy írtam kurva hangos de ha jól tudom elégnek kell lennie
    IS7-es alaplappal
    a tápom 300wattos(codegen)elméletileg gondolom elég
    videokártyám csúcs

próbáljak ki egy nagyobb tápot? próbának költséges...
    vagy bios frissítés segíthet?
    vagy próbáljak ki egy nagyobb hűtőt?
    /szerintem lehetetlen hogy egy armor2es max rpm-mel nem elég.../

nincs valami ötletetek?

• Icebird
    Némelyik laphoz adnak átílakítót is. Zalmanak láttam már SATA-val felszerelt tápot. Nálam még nem akart elmászni a tápcsati.:) Örültem hogy végre legalább ennél elfelejthetem az őskori csatlakozást, amit néha fogóval kellett kiráncigálni.:DD Mondjuk igazán megcsinálhatták volna ennyi erővel hogy SATA kábelen kapja a tápot.
  • Pink Tiger
    van átalakító hozzá, de egyelőre érdemes olyan satás vinyót venni amin van normál táp bemenet is, mert a satás táp elég szar...kijár...:) szívok is néha vele rendesen