9499
Intel
  • Borg
    Amelyik celeront támogató alaplapot BIOSból nem lehet, azt nem is arra találták ki...
  • KTom
    Hi! Hogyn tudnám húzni a Celeron processzort ha a bios-ban nem lehet?
    kösz
  • ollie
    Nézd, végül is majdnem mindegy, de azért lenne jobb talán az NW magos, mert az már egy kiforrott technológia amivel tuti nem lesz probléma. Na most ha később esetleg bármi gond lenne a Prescottal, akkor a főnököd meg rád tud mutogatni, hogy de hát te állítottad össze a gépet neki...
  • ollie
    Az a baj, hogy nem csak a cache a különbség. Jóval hosszabb benne az utasításokat végrehajtó pipeline is, ami önmagában nagyon lelassítja a végrehajtást. De persze plusz pont az SS3 utasításkészlet, amit végül is előbb-utóbb ki fognak használni a videoszerkesztő-tömörítő programok. Na most ha hosszabb időre kell a gép, akkor talán érdemes ezt választani, de rövidebb időre (fél-egy év), nem javaslom. Igazából a prescottok melegedése miatt érdemes még elgondolkodni a northwoodon, mert hallottam már olyat is pont itt valakitől, hogy a gyári hűtővel is túlmelegedett a proci. Tehát mindenképpen egy nagyon jól szellőző házban kell gondolkodnod, ahol legalább 2-3 rendszerhűtő venti van.
  • NeoMaN
    biztos, hogy jobb az 1mb-s, akármit írnak a tesztek...
    Nem? Nem hiszem el, hogy ez lasabb mint az 512-es.
  • NeoMaN
    nebazz, neked is megvan ez a konfig....sőt...
  • ollie
    Ja 1M cache az csak prescottból van. Szerintem maradj a northwoodnál, az 512k cache-s tuti az.
  • NeoMaN
    Nem értek hozzá azé írtam...
    Elvileg lasabb mint a sima zgye? A gép nem játékra lesz, hanem főleg video kódolás, multimedia stb.
    Egyként aszttem sima p4 1mb kessel...
  • ollie
    ja télleg, biztos, hog prescottot akarsz tenni a gépbe? ugyanis az 1 mega kesses az tuti prescott...
  • ollie
    jó ez, és szívesen lennék a főnököd :)))
  • NeoMaN
    Na hali. Főnöknek öszetettem egy gépet:
    Abit IC7-G
    PIV 3.06/800 1MB kess box
    2db 120-as samsung sata (egyik rack-be)
    pio 170
    sony combo
    2x512 ddr 400
    9600 vivo (nem se, a VIVO miatt kellett ez...)
    420W-os tápos ház.. :D

ez most eddig 290.000 brutto. Jön még hozzá 1 17-es TFT, és egy videodigitalizáló kari.
    Jó ez, vagy lehett vóna jobb is ennyié?
  • Wanax
    Hát akkor ott valami nagyon szar hallod :)) ez nem valami autó bazz, hogy melegíteni kell a motort, aztán ha elérte az üzemi hőfokot addig csak köhög :)) vagy vigye el szervizbe, vagy alkossatok rajta valamit... :))
  • BlackWolf
    nekem ilyen akkor volt amikor meghalt a videokartyan a hutes vagyis szorult es csak egy ido utan indult be
  • Borg
    Nekem akkor kellett melegíteni a gépet, amikor cégnél még az ABIT SA6 volt (i815).
    Egyszerűen szarrá voltak menve rajta a kondik, így csak üzemi hőmérséklet elérése után tudta behúzni a windowst. Addig csak ujraindulgatott a postnál, windows töltésnél stb. Mindig bementem a windows bootmenübe, és ott vártam 2 percet, aztán attól kezdve tökéletesen ment a gép.
  • Zoli007
    De igen...
  • ollie
    És úgy marad egy ideig, majd elkezd bootolni?
  • Zoli007
    Villog a kepernyo led-je, amugy semmi.
  • ollie
    Mi az, hogy nem indul? Sípol, fekete képenyő, kiír valamit és megáll, vagy mi van??
  • Zoli007
    A haveromnak celeronja van 1.7-es, na meg a kov problemaja: bekapcsolja a gepet, de az nem indul csak mikor felmelegedett. Marhasag mi, de komolyan. Onnan veszem, hogy nyaron rogton megy neki, telen meg csak 10 perc utan. Na en masra nem tudok gondolni csak hogy jo neki a ventilatorja, ugyhogy ha van valamilyen otletetek, varom. Koszi1
  • Wanax
    Hmm, ebben igazad van, de a 9600os eléggé népszerű szerintem ahhoz hogyha még hirtelen eltűnik a piacról, akkoris elég sok embernek lesz, és aki cserélni akar, az majd eladja :)
  • ollie
    CSak nehogy eltűnjenek hírtelen a 9600/9800-ak, mint annak idején a 9500/9700-ek, amikor az előbbi karik megjelentek.
  • Wanax
    most vettem a 2,4est, szal kell másik proci a fenének :) egyenlőre ez is nagyon tökéletes... most vidkari a cél... megvárom amig kijönnek az ujak, aztán remélem olcsón hozzámvágnak majd egy jobbfajta 9600ost,9700est vagy 9800ast...
  • ollie
    Szerintem 30 körül is hozzájutsz. Egy 2.8C-t adnak asszem 31-ért vadiújonnan kéz alatt, és a Prescottoktól meg mindenki szabadulni akar.
  • Wanax
    Azér én örülök hogy nincs ilyen gondom, hogy vajon vegyek-e egy Prescottot 50-60 ezerért :)))
  • ollie
    Bár az 1Mb L2 cache a közeljövőben valószínűleg ki lesz használva a játékok egyre jobban fejlődő AI-ja miatt.
  • ollie
    Mire az SS3 elterjed, addigra úgy is elavúlt lesz a 2.8-as proci :)
  • M@TriX
    a tesztek alapján elmarad a Northwood-nál, de behozza majd a jövőben az SEE3 miatt, vagy nem. ;)
    Amúgy én is a jó "öreg" Northwood-ot támogatom...
  • ollie
    Nem, mert rohadtúl melegszik és sokat fogyaszt, és még lassabb is a Northwood magos megfelelőjénél. Szerintem akkor már sima NW magos P4 2.8C.
  • GAAMMEER
    2.8Ghz-es Prescott magos P4et megéri most venni?
  • ollie
    Hát ha csak azon múlna a boldogságom...
  • ollie
    Akkor néz meg a Codegen táp oldalán, hogy mekkora terhelést bír el valójában (kb 180W lesz).
  • LoCk
    Jó gép=jó kedv :)
  • Icebird
    a párosítás nem számít, az a lényeg valamit elcsesztek az Abit lapnál és elsősorban a Déli hídnál.:)
  • Icebird
    Azt értem, de én 300-as 300-asra gondoltam, nem ami 200as valójában.:D Amúgy meg nálam is Codegen 300as van most, és nem emésztette fel eddig.:) Az a baj Legtöbb és főleg közép kategóriás táptól felfele nincs hálózati tápelosztás.:(
  • perempe
    Ez a melegedési probléma jelentkezhet egy 2.8-as P4 - Abit IS7-E párosításakor? (0 tuning.)
  • antijedi
    itt msot nem a 300W-al volt a gond hanem azzal hogy miylen 300-as :P
  • Icebird
    Az újabb Abit lapoknál jön elő a melegedési probléma. Én is csak véletlenül jöttem rá, mivel más miatt megnyekkent a lap és csak ASUSt tudtak hozni helyette. Hiába cseréltem házat, vettem hűtőt, nem változott csak minimálisat. Akinek itt eddig ajánlottam a lap cserét megmondhatja a frankót.

A tápról meg annyit hogy sehol sem zabálnak a mostani cuccok együtt 300W-nál többet. Persze a nagyobb nem árthat. Csak a villanyszámlánál.:)
  • Pink Tiger
    igen hely van rá, majd kipróbálom, hátha elég egy kis kihajtó venti
  • Balli
    Teljesen kezdő vagyok örülök hogy egyáltalán elindult a kódolás. Egyébként 4gb-os lesz az eredmény ha minden igaz. Amugy meg hagy dolgozzon, nekem amugy is tanulnom kellene :)
  • M@TriX
    naná. ;)