9499
Intel
-
#2485 Ja neked tutira NW van. -
#2484 Nem, az Northwood előtt voltak a Willamette magos P4-ek (és a 1700 és 1800-as cerkák), amik minde 400-as FSB-n mentek (asszem 1500-1800-ig). -
#2483 Az AI7-ben is i865PE chipset van csak Raides alaplap ha jól néztem. Csak a Raid miatt jobb? Vagy stabilabb? -
#2482 a 2,66os 533as FSB-vel és 512 cache-el az tuti Northwoodos, mert a Prescottosok tudomásom szerint mind 800as FSBsek. -
#2481 533-an fog menni ne aggódj. ;)
talán az az "only" azt jelenti, hogy Prescott-ot nem kezeli, most hirtelen nem tudom...
De előzetesként annyit elmondanék, hogy sztem érdemes lenne egy I7-be belefektetned, csak pár ezerrel drágább, de jobb alaplap, ha csak a chipsetet nézzük is.
de nem kell aggódnod, na jó it vannak a specifikációi, most mondom fejből. ;)
Abit IS7E Socket 478, I865PE, DUAL DDR400, SATA, FSB800, 6chanel audio x
Tulajdonságok:
Processzor:
Intel Pentium 4-es Socket 478
800/533/400 MHz FSB
Intel Hyper-Threading Technológia támogatása
Lapkakészlet:
Intel 865PE / ICH5
Dual csátornás DDR 400 memória támogatása
Memória:
4 db 184 tûs DIMM
Maximum 4 GB-ig ( Single/Dual csatornás DDR 400 memoria )
AGP:
AGP 8X/4X (0.8V/1.5V)
SATA:
2 csatornás Soros ATA ( 150MB/s adatátvitel )
LAN:
10/100Mb LAN
USB 2.0:
8 port USB 2.0 ( 480 Mb/s )
Audió:
6 csatornás AC 97 CODEC
BIOS:
SoftMenu Technology
Plug-and-Play (PNP)
ACPI ( Advanced Configuration Power Interface )
-
#2480 Hali.
Lenne egy láma kérdésem: Honnan lehet tudni hogy Northwood procim van e? Most akarok új alaplapot venni (Abit Is-7e) és ezt írják: FSB: 800/533MHz, 400MHz only for Northwood CPU. Ez mit jelent? 533MHZ lesz az FSB? Vagy Nortwoodnál 400MHZ?
A procim: Pentium 4 2,66GHZ/533MHZ FSB/512kB Cache. Ez most akkor milyen?
-
#2479 Ok. -
#2478 Állítsd annyira, amennyi a vidkarin van, de max 128, ha csak fél giga ramod van. Nekem is úgy volt fél gigánál, most pedig már 256-on van. -
#2477 Hi all!
Van Biosban egy olyan beállítás hogy AGP apperture size. A kérdésem a következő lenne: Mennyire érdemes ezt állítani? A beállított értéket lefogja a szabad ramból az tuti és elvileg arra találták ki hogy ha a videomemória kevés akkor a ramból használ még annyit amennyi be van állítva, persze ez sokkal lassabb. Olvastam valahol hogy nem érdemes sokra állítani mert lassít de nállam igy még lassabb a videokártya ha pl. 4MB-ra állítom. Ezt az értéket csak akkor használja a kártya ha már teljesen telítve van a videoram? -
#2476 Fel! -
#2475 Hali!
Sokmindent állíthat, mert alaplapja válogatja, de sztem is frekit variálhatsz vele! -
#2474 Hi!
Van egy régi gép amiben S370-slot1 átalakítóval van egy 533celi.
Az átalakítón van egy jp1 jumper.
Mit állít esetleg v.laki tudja mert nincs semmi leírás róla.Egy abszolút noname átalakítóról van szó.
Esetleg a frekit állítja 66-100 -ra? -
#2473 Összeraktam a gépet, nem volt nehéz. Még csak a bootot láttam. A ram megy duálban. Meglepett az Intel coolere, nagyon jó megoldás a kétoldali karos rögzítés. -
#2472 Szerintem egy átlag user nem érzékel semmi különbséget. Talán az egyik jobban húzható, de hogy melyik? Az üzletben meg úgy se tudod meg, hogy melyik steppinges, legfeljebb a gépben, de az sem biztos. -
TANKboy #2471 Szóval tök mind1 milyet veszek? -
#2470 Pont ma vettem ilyet. -
#2469 nemtom, de nem is hiszem. -
TANKboy #2468 2,8 GHz-es Northwood 800MHz FSB-s procinál láttam hogy van két Core Stepping-es megoldás. Az egyik az M0 a másik a D1. Ezek mit jelentenek? Számít ez valamit? -
#2467 The chips being canceled include the fourth-generation Pentium 4 chip, code-named Tejas -
#2466 Menj a prohardver fórumra, ott nem szoktak átverni, ott vannak olcsón procik.
A proci berakását csak akkor tudod elrontani, ha nem fiygelsz oda, amikor a slotba helyezet, és egy kicsit ferdén áll. Amúgy nem lehet, teljesen egyértelmű hogyan kell, és csak egyféleképpen lehet beletenni. A lényeg, hogy amikor ráteszed a hűtőt (ez is egyértelmű, annak az alján legyen nagyon vékonyan egy szilikonpaszta réteg. -
#2465 szerintem viszont ez jobban megérné (vagy nem :-)
mennyit nyom a latba az FSB,és le tudnátok írni, hogy kell berakni egy procit: mire kell figyelni? mire kell vigyázni? művelet lépésről-lépésre
fontos lenne -
#2464 #2453 <-- ez kell neked!
leveszed a hűtőt, kinyitod a kis "kart", kiveszed a procit, berakod a másik procit, visszahajtod a "kart", raksz a procira szilikont, rárakod a hűtőt, bekapcsolod a gépet -
#2463 le tudnátok írni, hogy kell berakni egy procit: mire kell figyelni? mire kell vigyázni? művelet lépésről-lépésre
KÖSSZ A VÁLASZOKAT -
#2462 hmm, ez azér nem igy van.. énis használtam vettem a procimat... (nem mondom kitől mert szokott itt is lenni, mint később kiderült :) szal nem nagy az esélye annak hogy átbasznak... a procira meg ugyebár rá van irva gyárilag hogy milyen... ha azt nem látod akkor ne vedd meg :) mondjuk a használt cuccos csak olyankor gázos, ha pl vincsit akarsz venni vagy hasonlót amiben van mechanikus alkatrész. egy proci ilyen szempontból nem gázos, max ha agyon volt húzva, akkor az nem előnyös... (bár ez az ilyen agyonhuzásos tápfeszemeléses kinzás ahogy néztem az AMDsek sajátja...) -
#2461 ezt találtam:
P4 2, 4/512/533 NW magos processzor eladó. Ára 20000Ft -
#2460 várjá
megnézem az aproneten a procikat -
#2459 hülye vagyok a gépszereléshez
egyszerű betenni egy procit? -
#2458 én eddig az összes procimat apróneten vettem és soha nem volt velük baj!
de ha te meg tudod venni boltban akkor tedd azt!
én 40-ért vettem a 3ghz/800FSB-s procit -
#2457 használt cuccot elvből nem veszek, mert nagy rá az esély hogy átb***ás -
#2456 körülnéztem az árak között
van egy 2.66ghz 533FSB(ennyit bír az alaplapom) 45e FT-ért
megéri? -
#2455 ja, azt nem tudtam :D
ha van rá keret szerintem ilyen (#2453) procit vegyél, mert nekem is volt és nekem bevált! -
#2454 köszi
amúgy ami alul van nem a saját gépem kölcsön van -
#2453 Itt van a megoldás! :D
P4 2. 6/400 3. 2 alapfeszen. kiprobalhato. par nap garancia.
Hely: Budapest Feladás dátuma: 2004-05-06
Feladó: P4 2.6/400 Lejárat dátuma: 2004-05-13
Telefon: 70/5675875
Ár: 21
-
#2452 Akkor inkább vegyél egy 1800-as P4-et, ami sokkal gyorsabb, és felhúzható akár 2400-re is! -
#2451 de ha eladod a régi procid + 25e, akkor tudsz venni aproneten egy 2.8-as 533-as procit!asszem az alaplapod nem tud 800-as FSB-t!?
celeront ne vegyél!200mhz plussz meg semmit nem ér! -
#2450 szasztok
éppen gépfejlesztés előtt állok
a procival
kb. 25e FT-ből(bruttó)ki kellene jönnöm
gondolom, csak cel jöhet szóba
2.6ghz-ra gondoltam
megéri ennyiért -
ATISoft #2449 Ez elég meggyőzően hangzott, köszi.
Akkor várok még egy hetet. Az a helyzet, hogy vidéken lakom és az itteni boltosok nem tartanak raktáron szinte semmit, hanem hetente járnak BP-re a nagykerekbe és onnan hozzák a cuccokat. De persze nem akarom elsietni a vásárlást, szóval inkább várok még. -
#2448 Ne vedd meg a 2.4-es Prescott-ot, mert agyon van butítva! Csak 533-as FSB és a HT is le van tíltva!!! Mérföldekkel lassabb egy 2.4C northwoodnál! -
ATISoft #2447 Inkább itt folytatom, mert már nem az alaplap a téma. :)
Szóval elméletileg holnap mennék a prociért (2,4-es Prescott), de vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Olvastam róla jót is, meg rosszat is, de inkább rosszat. Most a véleményetekre lennék kíváncsi. Az alaplap egy ASUS P4P800 Delux, 2x256mb ram. Kérdés, hogy elvigyem a prescott-ot, vagy inkább várjak amíg hoznak egy northwood-ot? A gépet főleg video digizésre, szerkesztésre és játékra használnám. És egy éven belül semmiképp nem akarom lecserélni. Segítsetek, még nincs késő. :) -
#2446 próbáld meg szoftveresen
ClockGen