9499
Intel
  • Wanax
    hümm, igen? akkor rosszul olvastam a dolgot :) reggeli kóma még bennem volt, akkor ébrettem fel :) sorry...
  • ollie
    Nem arról van szó, hanem hogy az ASUS nem fog intel márkájú alaplapokat gyártani, mert ugye nem magha az intel gyártja a saját alaplapjait.
  • Wanax
    Olvastátok a híreket? érdekes lenne, ha nem lenne több Intel chipsetes ASUS alaplap...
  • the Godfather
    Mennyié?...Ugyebár azért ár/teljesitmény arányt is kell figyelni...
  • ollie
    Celeron D teszt

Végre van megint értelme Celeront venni!
  • ollie
    Akkor lehet, hogy mégis csak jobb az ASUS. :D
  • perempe
    Aida32 memóriateszt: 4914/1634.

Abit IS7-E, P4 2,8GHz HT (no FSB-tuning),
    n/b strap 667, turbo beállítás.
  • perempe
    A 3 leginkább elterjedt Intel chipkészlet összehasonlítása
  • ollie
    Pedig pont hogy stabilabb a proci miatta, és ezért lehet magasabb órajeleket elérni vele. De egyébként ugyanarról beszélünk.
  • Punker
    normális helyeken megadják aaz ASUS-ra is a 3 év gart, ahogy gyárilag lenne csak sajna drágábban is adják :(
  • Z
    jaja! jó ez a deszka, nekem is a GB-ot ajánlották, de mivel sulinetre vettem, úgy voltam vele, hogy egye fene, legyen a drágább asus deluxe. És eddig is ASUS-om volt, amivel meg vagyok elégedve. Pedig a GB-ra 3 év a gari, az ASUS-ra csak 1.
  • Wanax
    Szal, azt a pipeline-t nem kifejezetten a stabilitás miatt hosszabították meg, szerintem nagyobb szempont, hogy a hosszabb pipeline miatt nagyobb frekvencián képes menni a proci, és inteléknél ez a fő cél. természetesen, nagyobb frekvencián gyorsabb a prescottos, csak azonos frekvencián működő northwoodos és prescottos közül a northwoodos a gyorsabb, de itt ne gondolj hatalmas eltérésekre, játékokban pl max pár fps, szal az azér túlzás hogy 2,8as prescott=2,4es northwood.
  • perempe
    A Gigabyte nagyon jó gyártó.
  • JimHUN
    Köszi a segítséget! Akkor örülök a leendő alaplapomnak!

Jaja! Intel itt minden ami jó! Nem is véletlenül jöttem ebbe a topikba!

Tehát a proci stabliabb lett, bár ennek az lett az ára, hogy lassabb és jobban melegszik, ami miatt fagyhat és ezért instabil. Akkor hogy is van ez? :) Valóban stabilabb?
    És mennyivel lassabb az egyik fénysebesség a másikánál? Minek felel meg? Mondjuk egy 2.8-as prescott=egy 2.4es northwooddal? Lehet ezt így mérni?
    És mikor lassabb? Bootoláskor, vagy netán game közben?

Tudom sok a kérdés, de most rákattantam én is a témára.
  • ollie
    Jó lesz az alaplap. Ráadásul Intel LAN van rajta, ami a legjobb. Ja a proci meg azért lassúbb, mert meghosszabbították az utasításokat feldolgozó csövezetéket (pipeline) a prociban, hogy növekedjen a stabilitás és magasabb órajeleket tudjanak elérni.
  • JimHUN
    Amugy mi az oka annak, hogy lassabb?
  • JimHUN
    Köszi!
    És ezt az alaplapot gondoltam hozzá, remélem jól választottam:
    GBT 8IK1100
    Chipset ugyanaz mint az asus-é csak nincs annyi kütyü rajta viszont 20kHUF az árkülönbség..
  • ollie
    1M cache mindig Prescott, 512k cache minig Northwood. És igazat mondtak az üzletben, a Prescott (1 megás) tényleg lassabb valamivel, ráadásul még jobban is melegszik mint az NW. Szóval vegyél Northwoodot (512k)!!
  • JimHUN
    Sziasztok!

Látom, hogy prescott vs. northwood a téma. Ugyanazon paraméterű prociból lehet prescott is meg northwood is? Mert ezt az árlistára nem tüntetik fel, pedig a hőleadás szempontjából úgy látom nem mind1.
    Pl. a P4 2.8GHz/800FSB 1 M cache milyen magos lehet?

A másik kérdés ehhez a procihoz:
    Az egyik szaküzlet eladója azt állítja, hogy tesztelték ezt a terméket meg ugyanezt a fél megás cache-sel, és volt olyan eset, amikor az 1 megás lassabb volt, mint az 512-es. A sulinetes ára egyébként érdekes módon megegyezik. Igaz lehet ennek a tesztnek az eredménye, vagy csak üzleti fogás? Arra gondolok, hogy rájukmaradt a fél megásból 100 darab és így akarják rásózni a vevőkre.

Köszi a válszokat!
  • ollie
    Sok mindentől függ. Ha tudsz még szerezni egy 2.4C vagy 2.6C-t, azok általában nagyon jól húzhatóak. De most van pl egy 2.8C-s széria is, melyek mennek 250-es fsb környékén. De általában minél magasabb az alapórajele egy procinak, annál kevésbé húzható. A Prescottok meg elvileg tényleg jól húzhatóak, de mivel már alapból jobban melegednek mint az NW, ezért ha húzod már nem árt a vízhűtés. Az én 3.0C-m ami ugye NW magos alapórajelen most már 40 fok körül van ebben a melegben terhelés nélkül, egy Zalman 7000A AlCu hűtővel. És pedig a Zalmanok híresek a jó hűtőképességükről.
  • M@TriX
    de talán a Prescot jobban húzható nem?
    Persze én elégedett vagyok a N-al, csak kérdezem...
  • Wanax
    szerintem a northwoodosat, mert a prescottosok baromira melegednek, meg azonos frekvencián a northwoodosnak jobb a teljesítménye.
  • gyick
    és p4-es-böl mijen magosat éri meg megvenni?
  • Wanax
    jah, cerka játékra nem nagyon való... lassú rajta minden mint a rohadás. amugy sztem a p4es cerkák csak ilyen népátbaszás... mer szépen hangzik hogy x GHz, de a teljesítménye az nem olyan jó.
  • ollie
    A proci olyan adatokat tárol benne, amivel épp dolgozik. Minél nagyobb a cache (mind L1 és L2), annál jobb. A mai alkalmazásokhoz és játékokhoz 256k L2 alatt katasztrofálisan csökken a teljesítmény. Ezért nem szabad celeron-t venni, mert annak csak 128k L2 van.
  • M@TriX
    egyet értek, max ha ingyen van, nem éri meg az árát sajna.
    Nagyon meglightosították.
  • gyick
    az L2cache az mire való?
  • ollie
    Nagyon rosszul írták!
  • ollie
    Ne is gondolj cerka vásárlására, mert annyira gyenge!
  • ollie
    Ja, az összes cerka 2.0GHz-től kezdve Northwood magos. Csak az 1.7 és 1.8-as cerkák Willamette magosak.
  • gyick
    én itt néztem
  • Wanax
    Celeron l2 cache: 128 kbyte
    rendes PIV l2 cache: 512 kbyte
    a rendes PIV mérföldekkel jobb, mint a cerka... (ez láccik az árában is :))
    (javitsatok ki ha tévednék, de 2,8as cerka is northwood magos, nem?)
  • gyick
    hi!mejik a jobb egy willamette magos 2.8Ghz-s Celeron vagy egy Northwood magos PIV?és miért
    és mennyire számit az L2cache mérete?
  • ollie
    1 év minimum, de van ahol 3 évet adnak.
  • janos666 #2491
    Általában mennyi garancia van ezeken az alplapokon 1 vagy csak fél év?
  • ollie
    hát vidd vissza, ennél okosabbat én sem tudok
  • janos666 #2489
    Á, nem leégett az ASUS P4P800 Deluxe alaplapom? Nem bírtam bekapcsolni, levettem az oladlát, megpiszkáltam a csatlakozókat stb. és semmi. A végén látam meg hogy amíg nyomom a bekapcsoló gombot füstöl egy kis chip az utólsó 2 PCI slot között. Ezzel még eljátszogattam úgy 2 percig, de aztán a füst is elfogyott. Most vihetem cseréltetni. (semmi nem zárta rövidre, játék közben megnéztem) Nem tudja valaki mit csinál az a chip? (az utólsó 2 PCI közt a végétől úgy 3cm-re) Lehet hogy én csináltam neki valamit vagy simán csak selejt volt?
  • stone
    Nem baj, az már túl drága lett volna (~28000) és úgy se tudtam volna kihasználni ezzel a procival ahogy ezt se.
  • stone
    Kösz
  • M@TriX
    bocs, most látom jól elgépeltem, IC7-et akartam írni.. ;) sorry..