INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igaza van!
Mi se megyunk AMD-t lehuzni AMD topikba!
Tudjuk szar a P4 celeron!
A P4 meg draga!

ollie
most kötekedni akarsz?
mindenki tudja, hogy a P4-es Celeronok nem nagy számok.
de csak azért ne írkálj, hogy beleköss valamibe.

Úgy mondod ezeket, mintha nem lenne tisztában ezekkel mindenki...

Btw, a magasabb FSB miatt jóval gyorsabb lehet, szal nem összehasonlitási alap semmiképp sem.
A 2.53-as az 533FSB nem? Azon aligha húzol annyit, mint a 2.0-esen.
Az a teszt nem mérvadó, ugyanis a P4 ott nem húzott FSB-vel szerepel, tehát logikus hogy lassú.

Ha egy 200FSBvel járatott 2.8as P4 lenne, akkor valóban nagy szám lenne, hogy lemarad a tiédtõl.
A heten valtok 2.0 rol 2.533 ra
eddig 2.6 on nyuztam!
a 2.533 as proc mennyin megy altalaban!
Nem az extrem esetekre vagyok kivancsi 😄
Sima leghutes!

sanzik
udv
springdale vagy canterwood ?
mondjatok mar valami okossagot ezekrol,melyik a nyero?
Ameddig az alalapod, ramod, winyód, és a szerencséd engedi.

Te tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy ezekre rá lehet mondani, mondjuk a 2.4-es 3.4ig birja... ilyen nincs.
Miért kellene tovább mennie? Hol van az leirva, hogy egy 1.5Ghz-es P4nek tovább kellene birnia?
Ez nem változtat a tényen, miszerint a szoftveres shutdown semmit sem ér, mert már eleve van a biosban is, és az sokkal jobb. Csak ennyi a lényeg.
Figy, ha egy proci eléri a shutdown temperaturet, ami általában 75fok felett van, akkor cseszheted a szoftveres reakcióidõdet.
Telejsen mind1, hogy pl egy intel prociban alapból is megfelelõ hõvédelem van, a szoftver rekacióideje akkor sem ér a hardweres nyomába. Ezért nem ér semmit az ilyen figyelõ progik shutdown temperature állitása, max a warning temperature, amihez értelme van riasztást állitani. Nem az egyéb funkcióikról beszéltem az ilyen progiknak, hanem a shutdown temperatureról.
Punker
akkor passz

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

TUSL2C-m van, és ezzel megy rendesen.
Van egy kis logikai gixer az elgondolásodban.
Ugyanis az ASUSprobe-ban nem véletlenül nincs benne a shutdown. Eleve az lenne a gáz, ha abban lenne benne, ugyanis szoftveresen lószart sem érne a reakcióideje miatt.
Bármelyik ASUS lap BIOSát megnézed, ez a funkció ott van, ott lehet beállitani a shutdown temperaturet, mert ott van értelme.
MBM5 is csak egy pofon a szarnak olyan esetben, hiába tudja...
Punker
tanusítom nekem is az van 1 éve 2133-on és még soha nem volt baj vele.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
Az igazság az hogy ezzel az alaplappal nam is próbáltam csak anno a TUSL2C-vel de lahat hogy nektek van igazatok....

ollie
egy 2,4-es P4-et néztem ki, de ha már ez megvan, akkor a köv pár hónapra ki akarom használni maximálisan...

Gerry
Bírja, de nem sokat ér, mivel a celeron a maga felépítésével eleve nagyon gyenge, inkább vegyél egy 1600A-s P4-et, és simán megy 2133-on, sõt, még felette is akár...

ollie
celeron 1800 mennyire bírja a tuningot?

ollie
SIS chipset, jaj!

Gerry
Én is így gondolom, bár mivel már itt többen is tudják, hogy mi az álláspontom a SiS chipsetrõl, ezért azt nem részletezem, de lehet, hogy ki kéne próbálni telepíteni az internetrõ letölthetõ legfrissebb ASUS Probe-ot, és ha azzal sem megy, akkor elgondolkodni, hogy mi is lehet a baj...

ollie
Nálam sem volt soha semmi baja, bár igaz, hogy még egyszer sem installáltam fel...
;DDD

Nálam sem volt soha gond az ASUS probe miatt, leginkább nálad lehet a baj...
Gerry
Nem csak én, hanem az ügyfelek, akik tõlünk vették az ASUS-os gépeket, és a haverjaim is... Mondom, én még nem láttam sehol sem összeakadni a probe-ot semmilyen progival...

Punker
Akkor te mázlista vagy....

Gerry
Nekem soha SEMMIVEL nem akadt össze az ASUS PC Probe, sõt, még sehol nem láttam semmivel sem összeakadni...

Punker
Nekem S533 van a gyári progit felejtsd el mert mindennel összeakad 😞

Bandee_
P4 nem szokott defaultba 52-56 fokos lenni!!
Azé INTEL Rulz!!!!
Gerry
Vedd lejjebb, max 70 fok legyen a riasztás, de a 65 mégjobb!

Met
A progi szerint a max hõmérséklet 100 fok a procinak és 90-nél riaszt, ez jó vagy vigyem lejjebb?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Gerry
Nincsmit!

Met
Köszi

Gerry
Ja, és állítható, hogy ne fusson "rezidensen" magyarul te indítod el kézzel!

Gerry
Direkt ahhoz van az ASUS PC Probe nevû progi... Alaplapi CD-n és az ASUS oldalán is fellelhetõ!

Met
Van valami nem rezidens progi amivel a proci és esetleg a lap hõmérsékletét méri?
P4 2.0G, AsusP4B533- hoz.

ollie
P4!
A celeronnak csak 128k cache van. Egy 1,8 celeron nem gyorsabb egy 1,3-as celeronnál, mert a régibbnek 256k cache van. Az 1,6 -os P4 gyorsabb.

ollie
Hogyan tudok Celeront (S478) tuningolni?
Ez csak az alaplapi BIOS-tól függ?

Sir Quno Jedi
Olyan nincs hogy xbox ! 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ollie
XBOX-ba?
;DDDDDDD

Sir Quno Jedi
Csakis Northwood minima !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

ollie
Hát igen, a celeronos esetben én is birka voltam. De azért nem is mondtam hogy belemegy az S370-be.

FCPGA2: Flip Chip Pin Grid Array 2
Attól hogy a P4-ek is FCPGA-k, még nem mennek bele a S370-be, amit az FCPGA2-höz van...

Egyébként meg senki nem mondta, hogy P4 celeront kell venni😊
Hasonlo eset a GeforceFXhez. A 9700PRO is elveri, és jóval olcsóbb nála, mégis sokan istenitik az FXet. Ott az FX 5200, amit még egy õs gef4mx440 is elver, mégis húdefasza kártya.
Miért? Hát mert a sok birka úgyis bedõl a PR dumának, hogy ilyen meg olyan jó...
Nade ennyit OFF.
ollie
Az FCPGA2-õt az intel site-ról vettem (package type-nak írják), valszeg nem ugyanaz mint a tokozás.
http://www.intel.com/products/desktop/processors/celeron/detail.htm?iid=ipp_dlc_celeron+table_cache&

A második dologban igazad van, de azért túlzás, hogy kétszer annyi pénzért ugyanazt a teljesítményt kapod. Egyébként még 20k Ft különbség sincs egy Celeron 2000 és egy P4 2000 között. Akkor már inkább gyûjtök még egy kis ideig.

Az 1700 feletti Celeronok nem FCPGA2-esek, hanem S478, tehát már P4 magosak. Egyátalán nem ugyanaz, mint a tualatin celeron.

Másrészt, a P4 celeronnal meg tud venni a kedves user egy P4 rendszert, olcsón, amibe késõbb bõvithet. Ugyanez nem mondható el a tualatin celeronos rendszerrõl.
ollie
Ja, még valami:
Celeron 1300 100Mhz FSB
Celeron 1800 400Mhz FSB

no comment...

ollie
Intel sux!

Adott a következõ 2 proci:

Celeron 1300MHz FCPGA2 256k L2 cache
Celeron 1800MHZ FCPGA2 128k L2 cache

Mindenféle teszt szerint a két proci teljesítménye nagyjából ugyanaz (alig van különbség), ami a lecsökkentett L2 cache miatt van. Viszont az 1800-as majdnem a duplájába kerül a 1300-asnak. Ennyit errõl, nekem ez nagy csalódás volt az Intelben, pedig Intel párti vagyok.
Ha bárki venne Celeront, akkor a 256k-s változatot válassza!

Bandee_
DirectX is kiírja!
Sir Quno Jedi
Mármint az Intel Application Accelerator nem felel meg e célra neked ???? Vagy az ASUS probe (ASUS-nál) ?????

gyraph
Granite Bay = Intel E7205 ?

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
És melyek a Granit Bay chipsetek? ájdono 😊

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.