9499
Intel
  • Akuma
    ok, köszi a segítséget!!!
  • ollie
    Most még csak kevés játék használja ki igazán a 2 giga ramot. Egy biztos, ha doom3 és sw galaxies az életed, na meg autocaddel dolgozol, videókat vágsz és a renderelsz orrba-szájba, akkor ajánlott a 2 giga, egyébként meg még nem nagyon van rá szükség. A helyedben persez lecserélném a procit egy kicsit gyorsabbra (prohardver fórumán keresd Gianni-t, mert ő beszámítja a régi procit), pl egy 3.2-esre, na meg pár hónapon belül vennék is még 1 giga ramot, és akkor elég lesz a géped jövőre.
  • Akuma
    is, aktív vírusírtó tűzfal letöltésvezérlő
  • ollie
    CSak akkor, ha nagyon memóriaigényes dologra használod. Játékhoz?
  • Akuma
    esetleg jelentős gyorsulást okozhatna, ha hozzávágnék a géphez még 2 ugyanolyan ramot, mint amim van..???
  • ollie
    Jelentős gyorsulást max csak a 3.4 Extreme Edition provical érnél el, az meg rohadt drága (200 ezer Ft). Szerintem nem éri meg lecserélni, mert bármire is cserélsz, jelentős változás nem lesz. max akkor, ha a leendő proci megy 3.6-4.0 körül húzva, de ritka az olyan. Eladni meg talán 25k körül lehetne a mostani procid.
  • Akuma
    Help kéne!! mi az a proci ami beleillik a gépembe és jelentős gyorsulást lehetne érezni a jelenlegivel szemben? ja és mennyiért lehet szerintetek eladni a procimat?
  • Hooker
    Esküszüm lesz@pom magamat. :))))
    Most meg jóóó
    abszolut nem nyultam a beállításokhoz azóta amióta volt ez a gixer és most néztem most meg jóó
    Na mind1. Örülök magamnak.
    Biztos megiedt, mert megfenyegettem hogy kidobom a 7ikről. (Drága mulatság lett volna)
  • Hooker
    azért kössz a helpikét
  • Hooker
    tuti a beállításokkal van a gond csak még nem jöttem rá :)))
  • [Jakuza]
    HAt pedig mas nem lehet.
    Ertheto lenne a rossz programozasu BIOSnal hogy nem latod mondjuk az IDE vezerlot, de akkor ha visszacsereled a regi BIOSt akkor ismet mukodnie kene.
    Szoval csak valami beallitasi gond lehet.
    Ujrainditaskor tuti default beallitasokkal inditotta ujra a gepet a program tehat valoszinuleg valamit kikapcsolt vagy elallitott.
  • Hooker
    ráadásul elég balfasz 1 biosa van ennek az intel deszkának. Ennyi pénzért már valami normálisat is összeüthettek vóna
  • Hooker
    ennyire azért nem vagyok láma :)))
    minden ba van állítva ugy ahogy kell
    és a biost sem resetlte, ami számomra meglepő 1 kicsit.
  • [Jakuza]
    Nincs veletlenul BIOSban letiltva az integralt 2. IDE vezerlo ?
    Szerintem a restartnal resetelte a BIOSt az ExpressBIOS program es kikapcsolt valamit.
    Lehet, hogy letiltotta a vezerlot, vagy nincs autodetectre allitva a masodik ide csatornan levo cucc vagy valami hasonlo lehet.
    Kar hogy nem elottem van a gep. akkor mar valoszinuleg mukodne a cucc. :P
  • Hooker
    és windowsban jön csak elő
  • Hooker
    nem windows alatt hanem már biosban
  • [Jakuza]
    Azt mar nezted, hogy csak windows alatt tunik e el a 2. ide csatorna ?
    Nem lehet hogy csak valami nyugje lett a windowsodnak ?
  • Hooker
    Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem amire eddig nem kaptam senkitől sem értelmes választ illetve megoldást.
    Van egy Intel 875PBZ alaplapom. Pár nappal ezelőtt a gyári bios-t (P25) fel frissítettem az Intel oldalán található legfrissebre(P27).
    A frissítést az ún. ExpressBios-al végeztem ami a windowsból indítva automatikusan elvégez mindent helyettem (leállítja a gépet , be bootol, frissíti a Bios-t, majd újraindul).
    Az úrjaindítás után azt tapasztaltam, hogy az alaplap nem látta az 1ik IDE csatornát - speciel akkor az 1. volt az - (ezért nem tudta betölteni a windowst.
    Megcseréltem gyorsan a kábelt, úgy elindult a gép, de továbbra is csak a secondary IDE channelt látta. Aztán egy kicsit kavartam a Bios beállításaiban, nagy nehezen be tudtam állítani, hogy az elsődleges csatornáról Bootoljon. De továbbra is fenn állt a probléma, hogy egyszerre csak az egyik csatornát látta a BIOS.
    A Windowsban viszont már mind a két IDE csatornán lévő eszközök megjelentek és működtek is.
    Azóta már próbáltam visszatölteni a régebbbi Biosokat is de ua. az eredmény volt. Volt már bios reset meg minden amit el tudok képzelni.
    Na ki mit tud erre monani. Miért van ez? Fordult már elő valakivel hasonló eset?

Várom a válaszotokat.
    Köszi
  • [Jakuza]
    Mi van ez a topic meg el ?
    Azt hittem hogy Okt 19.-e utan mar nem is irnak bele, mert tonkre ment az Intel. :P
  • Narancs
    oké, köszi!
  • ollie
    Szerintem felejtsd el, fontos, hogy a tualatint tudja kezelni.
  • Narancs
    Oké köszi!
    Tehát p3 és celó p3 -nak ugyanaz a foglalata.
    Ezt az ajánlatot kaptam:

"Coppermine a P3? Ha igen, akkor MS-6333 alaplap VIA 694 chipset (IBM X200-as Serverben volt) microATX, de van hozzá egy plussz bővítő kártya (+ 2db PCI), amivel full ATX-es lesz. A lapon van 3 PCI (+2), AGP, integrált hang, integrált Intel hálókártya, 2 soros, ps/2 egér, bill, 2db USB, gameport) -> 4000HUF"

Szted ez jó lesz? Nrm intel chipsetes...:(
  • ollie
    Ugyanaz a foglalat van a Tualatin vonalhoz, tehát a P3 és tua cerka egyfajta (talán 900MHz felett és Celeron 1GHz-től, de van nem tualatin 1GHz cerka is, de asszem az is ugyanaz a foglalat). A lényeg, hogy ha cerka, akkor Tualatin legyen, mert annak a cache 16/256, mint a mostani Celeron D-knek. A legmagasabb órajelű belőle az 1400-as (100MHz az FSB, tehát 1000-1400-ig vannak).
  • Narancs
    Amúgy szted ez milyen foglaltba illeszkedik? Ha celeron, akkor más a foglalat?
    Vagy 1.1 es celó nem is volt?
  • Narancs
    Oké, köszi!
  • ollie
    A lényeg, hogy intel 815-ös chipset legyen, a márka meg Abit vagy Asus szerintem... Jah, persze csak SDRam megy bele.
  • Narancs
    Hell Intel rajongók!
    Sztetek melyik a legjobb deszka egy 1100Mhz es intel proci alá?
    Egy barátomé, szerinte P3, gőze sincs milyen deszka kell alá, nekem sincs ami azt illeti...
    Szóval melyik chipset volt akkor a népszerű/legzsírabb P3 ra?
    Milyen lapot érdemes alá venni?
    (használtan vennénk természetesen a lapot, szal nem kell oltani, hogy már rég nem kaphatók ezek a cuccok...)
  • ollie
    Akkor tuti nem tudja a HT-t. A Northwood-ok közül csak a 200(800)-as FSB-jűek, és a 3.06/533-as tudja a HT-t, de a Prescott-ok közül is csak a 200-asok tudják (abból is van 533-as sajnos).
  • embör
    hi
    nem Prescott
    Northwood.

• fdi-brutal
    Köszi, a hálám örökké üldözni fog.......ha nem jó....akkor meg én!:)))
    thx téleg:)
  • ollie
    http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/Product_Filter.asp?ProductID=816
  • ollie
    Szerintem nem. Mi ez Prescott?
  • fdi-brutal
    Sziasztok!

Sajna volt egy kis internetoff otthon és lemaradtam kissé frissítésekkel.
    ASUS P4P800-as lapom van és érdekelne, hogy hol és kell-e leszednem hozzá új chipsetdrivert, ha igen melyiket /link plz/..vagy rakjam fel az eredetit amit kaptam a lappal?

thx
  • embör
    hi
    vettem egy 2.8/533mhz-es procit
    ez a proci tudja a HT-t???
    thx
  • via_mala
    Hát pont ez az! Lehet, hogy a SiS-es chipset a ludas, de lehet, hogy csak az AGP port. Pedig korábban a SiS-es alaplapokkal nem vold gond.

Bucser: SP2 fent van, de korábban SP1-el és SP1a-val is ugyanezt csinálta.
  • ollie
    Hmmm, nekem R9800 pro és ASUS P4C800 lap van, és semmi gond, előtte meg P4PE volt, de ez mind intel chipset.
  • Bucser
    SP2 nicns fent véletlenül???
  • via_mala
    Volt már valamelyikőtöknek a következő párosítással gondja?
    alaplap: Asus P4S800
    videokártya: Sapphire Radeon 9800 Pro

Ugyanis nálam ezek az alkalmazások nem futnak:
    3DMark05, Richard Burns Rally Demo, Far Cry, Doom 3, CMR04, MOH: Pacific Assault Demo, Vulpine GLMark
    Vagy kifagy és monitor kikapcsol, vagy VPU Recovery jön.

Ugyanez a videokari egy AMD-s konfigban simán futtatta a 3DMark05-t és a Richard Burns Rally Demo-t.
  • oneal1
    a memoria volt gáz neki
    visszavettem 320 ra és most tök jól megy
    aquamark3:44401
    cpu:9549
    fx:5781
  • oneal1
    3d markban lassult 100 pontot
    már rég visszaraktam:))
    de máűr szedem az aquamark 3 at majd meglátjuk
    de a doom 3 nak jót tett a húzás