9499
Intel
  • Narancs
    Nem rossz...szal nem kell, hogy az adott progi támogassa a HT -t, és 2 procit lásson? Megy az magától is?
    És a vinyós gond hogy hidalható át?
    Vagy csak nálam az 512Mb ram miatt kerregteti a vinyót, ha mindjuk nyomok egy Lock ON -t, letöltést, meg feltöltést?
  • B@dsector
    Nekem ilyen van, és tényleg királynak mondható a HT:
    Játék (The Chronicles Of Riddick) + DVD írás + letöltést nem igazán érzi meg egyszerre a CPU.

De röviden erről van szó:

Ennek az a lényege, hogy a CPU-t az operációs rendszer és az alkalmazások is két processzornak látják, és párhuzamosan tudják használni. Így a különböző, egyidejűleg futó alkalmazások - internetelérés, víruskeresés, tömörítés stb. - jobb hatásfokkal használhatják ki a processzor erőforrásait. Tesztek szerint a hiperszálas technológiával azonos órajelnél a normál processzorokhoz képest 20-30 százalékos teljesítményjavulás érhető el.
  • Narancs
    És működik?
    Nem kell vmi szoftver támogatás neki?
    Nem igazán értem ezt a dolgot, én ha mondjuk elindítok egy kemény videó tömörítést, és közben egy videó lejátszást is, akkor a proci még vinné, de szerencsélen vinyó folyamatosan kerreg, és emiatt lassú a dolog.
    Szal nekem sose a proci miatt lassú ha több kemény dolog fut, hanem a vinyó nem bírja az iramot, és ezen a HT mit tud változtatni?
  • M@TriX
    az lehet, erre nem gondoltam, viszont szerintem intel procit csak HTsat érdemes venni, mert az igazán előrelépés.

Szigorúan csak az én véleményem, de én várnék, ha nincs meg a megfelelő pénzmag addig, hogy egy HT-t kezelő lapot és egy HT-s prockót vegyek.
    De ez az én véleményem. Csak ha most veszel egy procit aztán meg lenne zséd alaplapra, akkor ott vagy HT nélkül ami meg jó dolog.
    Lehet kapni már bazi olcsón is HTs alaplapokat, esetleg Sulinetbe is megjátszhatod a dolgot. és akkor még feleződik is a dolog.

HT: Hyper Trading, a Windowsod 2 processzornak látja a HTs procidat, így mondjuk egy kemény videótömörítés és CD írás egyszerre sem kizárt, ami ugye egy nem HT procinál nem ajánlott, meg haosnló jó dolgok, ha valami processzor művelet van, te meg elindítasz valami sofvert akkor az elindul nem pedig vár és lassan bedöcög.

Persze ez a HTnak nem ez a tudományos magyarázata. de a lényege ez. :)
  • ollie
    Várj csak a te alaplapod szerintem nem kezeli a HT-s procit ,szóval csak régebbi P4 2.4B-t vegyél, ami 133 FSB-s.
  • PLackó
    HT az mi?
    a game-ek meg maga a gép gyorsaságán is lenne javulás?
  • PLackó
    :D
  • M@TriX
    jah az egy elég jó proci még, 20as alatt mázli ha megkapod, még most is.

gar van rá?

ebben van HT igaz, mert szerintem akkor igazán érdemes megvenned. Az sokat javít a géped kihasználhatóságán. Saját tapasztalat.
  • Wanax
    akkor mondd neki hogy adja 18ér :)
  • PLackó
    visszaírt az emberke,de sajnos azt mondja hogy semmiképpen nem adja 17-ért..
  • Wanax
    jah, az bőven jó... én kb 1 éve vettem az enyémet, akkor még 20 fölött vettem használtam... ugyanigy vettem a videokarit is :) csak meg kell találni a megfelelő embert...
  • ollie
    Szerintem jó.
  • PLackó
    most írtam egy mailt egy gyreknek akivel 15 km-re lakunk egymástól.P4 2.4 GHZ-es procit árul,azt mondjam meg mennyit adnák érte.
    17000-et írtam.szerinted az jó ár?
    mert ahogy néztem újonnan 30-35000 FT...
  • ollie
    Olyan embertől vásárolj, akinek sok hozzászólása van.
  • PLackó
    és megbízhatók?
  • ollie
    Látogass el a prohardver hardver piacára, mert ott lehet olcsón használtat szerezni.
  • PLackó
    köszi,akkor P4 lessz ;)
  • ÁjjLe BoBBi
    igen terhelten. akkor király! thx :)
  • ollie
    Terhelten 50? Mert az teljesen jó.
  • ÁjjLe BoBBi
    hi!
    vettem egy P4-es gépezetet 3.0Ghz-es a technika
    ez az első és nem nagyon tudok róla semmit. pl a proceszzor hőmérséklete hány fokon jó? nekem 40-45-50 között mozog
  • Wanax
    Hali!
    Szerintem is jobban járnál egy használt sima p4el, azért az gyorsabb akkoris mint a Celeron D. a sima p4-et azér fogadja az alaplapod, mert az nem prescott magos. de az 1,7es cerka az télleg nagyon lassú játékra... (tudom mer nekemis volt) még anno az nfsu 1 is akatt alatta, igaz akkor 9100es radeonom volt, nadeakkoris...
  • PLackó
    köszi,csak előbb még nem volt ennyi odaírva :DD
    ezekszerint a P4-et még fogadná?az jó.
    nah,jó8
  • ollie
  • PLackó
    hát új deszkára már tényleg nincs túl sok pénzem.
    akkor egy ideig így maradok...
    na mindegy,köszönöm a segítséged!
  • ollie
    Biztos, minimum i865PE chipset kéne, mert a celeron D Prescott magos.
    Szóval akkor már neked olcsóbb egy használt P4 beszerzése. Egy 2.4B proci használtan 18-20k.
  • PLackó
    pffff.
    komolyan?biztos hogy nem fogadná?
  • ollie
    Elég szerintem, de akkor már inkább 2600-os, van kb 1-2 ezr Ft különbség. De a mostani alaplapod nem jó hozzá.
  • PLackó
    nálam meg az 800*600 mediumon nagyon akad :(

a 9600 XT-hez szerinted elég egy 2400 MHZ-es Celeron D vagy inkább már P4 kéne?
  • ollie
    Ez attól függ. Egy VGA limitált játékhoz tök mindegy, hogy Celeron D vagy P4 (de a sima NW cerka már ekkor is kevés). Egy proci limitált játékhoz viszont nem árt a P4. Manapság a játékok egyre jobb AI-val rendelkeznek, tehát ha valakinek van pénze P4-re, akkor mindenképpen azt javaslom. De ha mellé csak egy gyenge VGA jutna, akkor már inkább a cerka D, és egy jobb VGA.
    Most állítattam össze ezt a konfigot egy havrenak, mert viszonylag kevés pénze volt:

Abit IC7
    Celeron D 2600
    Radeon 9600 (sima)
    512MB ram

Na ez elég szépen muzsikál, még NFSU alatt is (1024x768, minden maxon, csak nincs AA és AF), akadás nélkül megy. Mondjuk szerintem egy Ti4200 jobb lett volna (mert a sima 9600-nál gyorsabb), de az nem volt.
  • PLackó
    hmm.akkor szerintetek nem kellene azt a qrva drága P4-et vennem hanem elég a celeron D?game-ekhez elég?
  • ollie
    Az L1 is kéccer annyi.
  • Wanax
    hmm, az új Celeron D egész pofásra sikeredett... legalábbis a többi celeronhoz képest egész jó a teéjesítménye :) persze mivel kétszer annyi l2-t tartalmaz, igy nem csoda :)
  • PLackó
    hajrá celeron!
  • Wanax
    elvakultak itt az emberek :) de énis Intel párti vagyok
  • ollie
    ez is igaz :)
  • tomsh
    Na jah, jó bornak nem kell cégér. Ebben a topicban nem kell állandóan bizonygatni, hiszen mindenki tudja: Intel4ever!
  • atee
    Nagyon rég, de Intel4ever
  • mEkLaU
    :)
  • ollie
    Hát régen lehettél, mert eléggé haldoklik a topic.
  • atee
    1168 üzenet mióta nem voltam itt :)