9499
Intel
-
#2805 Én is így remélem, mert őszre ilyen fog csücsülni a gépemben, addig várok. -
#2804 végre, remélem őszre normális lesz az ára :) -
#2803 ASUS P5P800 alaplap létezik, de csak AGP csatolóval müxik. -
#2802 Megérkezet a 64bittes Perscott -
#2801 a táblázat szerint lényegesen rosszabb ,nem? -
#2800 Az szerintem P4P800 lesz. X600XT meg szerintem csak PCIE-s van, szóval nem fogod tudni beletenni a P4P800-ba. És igen, az X600 XT ugyanaz mint egy 9600 XT, csak PCIE verzióban. -
#2799 Van egy Asus P5P800-as alaplap amin AGP foglalat van.
Vagy az új proci PCIE-n keresztül tud igazán nagyot alkotni?
Nézegettem a X600XT-t 35k nettó nagyker. Ez kb. melyik AGP-snek felel meg teljesítményben? -
#2798 Talán azért, mert nem gyorsabbak az S478-ös prociknál.
Viszont szerintem megéri az újabbat venni, mert később könnyebb lesz upgradelni (persze ha már most veszel PCIE vga-t). -
#2797 Azt nézegettem, hogy kb. egy árban vannak a Socket-775 és a Socket-478-as procik (Sebesség, cache, fsb szinten) és lapok.
Érdemesebb az újjabbat venni vagy mindegy?
Egyáltalán miért nem sokkal drágább? Idáig ha kijött egy új mindíg jóval drágább volt. -
mEkLaU #2796 A 128 is nem? -
#2795 Bekapcsolható a 64 bit a Prescott processzorokban?
Ehez mit szoltok?
http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/news/cid/1/y/7165.html -
#2794 2 éve a fél mega cache-t se használta ki semmi, ma meg már az a minimum ami kell. -
#2793 feszítsd de ne törd el :) -
#2792 Please help!
tudom láma vagyok de egy ilyen kérdésem van.most veszek ki először procit ki a gépemből,de nem megy.a ventinek kipöcköltem azt a két karát,d az a műanyg tartója vagy milye nem engedi hog kivegyem. -
#2791 ha lesz, ha nem lesz csere mindenképpen lesz.
szerintem... -
#2790 szted augusztusban lesznek kétmagos 64 bites intel procik? :) -
#2789 Én idén kb. augusztus felé, újítok be egy új gépbe valószínüleg ez a kétmagos 64 bittes Intel proci + alaplap + memória + pci-e vga + BTX táp. -
#2788 a lényeg hogy utánna ne kelljen min 2 évig cserélnem, tesztek annyira nem hatnak meg hiszen úgyse használom ki fullosan. -
#2787 háát, szerintem érdemes megvárni a teszteket mert amiket hallani, nem annyira sok újítás van, a legnagyobb az, hogy 2MB cess lesz, de azt régebbi tesztek is mutatták, hogy az nem nagy előny.. majd meglátjuk. -
#2786 nekem lassan 3 éve pörög szegényke ideje lenne váltani :) -
#2785 nem sok:
"az új lapkák továbbra is 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, azonban 2 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak, emellett támogatják a 64 bites utasításokat (EM64T), valamint az EDB (Execute Disable Bit) biztonsági technológiát. A magas hőtermelésnek a noteszgépekbe szánt processzorokból már ismerős Enhanced SpeedStep aktiválásával szeretné elejét venni az Intel."
szóval valszeg még hagyom simán a prockómat egy ideig... jó lesz ez még egy ideig. -
#2784 64-es cuccról valami új infó van? -
#2783 Igazából valszeg nem is a HT a gond, hanem hogy nem kezelné a 800-as FSB-t. -
#2782 akkor jó.megnyugodtam.thx. -
#2781 Az NW-t igen. Csak akkor lehet HT-s, ha 800 FSB-s, vagy 3.06 GHz. -
#2780 ajjaj.és azt honnan tudom hogy HT-s-e?
a northwood magos procit fogadja a lap? -
#2779 Ez sok. Milyen a ház szellőzése? Van rendszerventi? -
#2778 Sziasztok:
Kellene egy kis help.Van 1 3ghz Intel Ht proci,gyári ventivel.Alapon 75 fokos.Sokszor fagy is a gép.Lehet ettöl?Mennyinek kellene lenni egy ilyennek?Lehet kevés neki a gyári venti?És milyen ventit érdemes rátenni erre a procira?Elöre is köszi a válaszokat. -
#2777 Azért jó az a HT, de játékokban semmit sem számít. -
#2776 Tökéletesen igazad van. NW magos 533 no HT P4-et én is lecseréltem HT-s 800 FSB-s procra, de megbántam, mert 1xerűen nem érte meg. HT ide vagy oda. De, játékok alatt nagyon brutál volt a NorthWood noHT 2.53@3G/533 P4 is, semmivel sem jobb a mostani 3G/800FSB HT-s...
( Egyébként asszem 533 NW-kben is benne a HT, csak le vagyon tiltva)
Egyszó mint száz, az NW cerka és az NW HT nélküli P4 között óriási különbség van, egy lapon nem említhető a két proc! -
#2775 Figyelj. Nekem volt 1800-as celeronom, utána meg egy 2.4 P4-em, amiben nem volt HT. Tudom miről beszélek. A 3 gigára húzott HT nélküli P4 eleve gyorsabb volt, mint a mostani 3 gigás HT-s P4-em. Ne próbáld már bebeszélni neki, hogy nincs nagy különbség. Olyan nagy a különbség teljesítményben az NW cerka és az NW HT nélküli P4 között, mintha egy 1 gigás procit egy 3 gigásra cserélnél. -
#2774 írtam, hogy erQsen saját vélemény :)
amúgy áttérni szerintem azért nem lesz annyira egyszerq, elpasszolni még a jövQben egy HT nélküli P4et de ez majd akkor kiderül.
Amúgy abban igazad van, hoghy a PIV1.7 cerkánál minden jobb, sok gépbe azt nyomtak bele, pedig még az én akkori PIII 1.4-es Tualatinomnál jóval lassabbak voltak és most is. Az csak arra jó, hogy elmondhasd, hogy PIVed van, de most komolyan.... -
#2773 kicsit komolyabb melónak vetettem alá a technikát, meg csináltam minden mást közben hogy a HT -t is beteszteljem.
dvd tömörítés + 5.03 winamp és proci 56-57 fokos, rossza szavam nem lehet rá. nagyon kitalálták ezt a ht-t. egyszerüen isten. -
#2772 Hát figyi. A Cerkához képest a HT nélküli P4 is óriási előrelépés. NEhogy már lebeszéljétek róla, csak mert a mostani lapja nem isemri a HT-t... Később is áttérhet rá, és nem is kell sokat ráfizetnie. -
#2771 de ha szépen lassan felépíti a gépet, akkor igen. De mint írtam sima INtel P4-be szerintem nem nagyon érdemes beruházni... #2762 -
#2770 Meg Hyper-Threading Technology-t támogató alaplap is kell hozzá. :( -
#2769 Szal ahoz, hogy ki tudd használni a HT -t, kell gyors HDD + gyors és sok memory...szvsz akkor Plackónak nincs sok értelme HT -s cuccot venni, ha nincs hozzá 1Gb ramja, meg elég gyors vinyója... -
#2768 Teljesen egyetértek M@trix-al itt, ami befolyásoló tényező lehet a HDD fordulatszáma, és a lot of memory. -
#2767 Egész jó kis dolog ez a HT...azt hittem nincs sok gyakorlati haszna, csak jól hangzik hogy 2 procit lát.
Amúgy 7200es vinyó persze. De nekem nincs is HT -m...:P
-
#2766 Az oprendszer mivel két procit lát ezért tudja kezelni. Vannak olyan szofverek amelyek ki tudják használni a HT-t, azaz lefoglalják mind a "2" procit, de ez még ritka.
7200-es a vinyőd? Vagy 5400-es, mert a HT kihasználáshoz tényleg jó ha 7200-es a winyó, hogy ne az legyen a gyenge pont.
A RAM sztem elégnek kellene lennie, de sajnos ehhez nem tudtok konkrétan hozzászólni, mert 1GB RAmom van és 7200-es winyóm. De annyit talán, hogy így minden király :)