9499
Intel
  • Visor
    Intel P4 3,4 Ghz.
  • kirol
    Valaki?

Amúgy mi a leggyorsabb proci, amit bele lehet rakni Abit IS7-be (Socket478)?
  • Zetorg
    nem kicsit gyorsabb lesz.
  • Tomy Lee
    Hy!Kérdésem lenne!Mégpedig:szeretnék venni egy processort [Intel Pentium 4 3.00 GHz 800 MHz FSB Socket478 BOX 1MB cache] ez helyett:celeron 2.2ghz 128mb cache.Namost teljesítményben mit javítok a gépen ha beleveszem ezt a P4-es procit?Mivel elég jó áron van ezért kérdezem.Jah az alaplapom 478-as foglalatu de működik 800mhz-en is.Előre is thx!!
  • kirol
    Na azt mondták, június környékén jönnek majd új procik, amik 2 magosak lesznek. És lesz hasolló jó árú, mint a 805. Ha ez igaz, akkor megvárom. Nem olyan sürgős a dolog.

A mostani CPU-m hogy tudnám egy kicsit feljebbhúzni, hogy stabil is legyen? Ebben tud valaki segíteni?

Emeltem én feszt is mindhárom helyen, csak nem tudom, hol mennyit kellene, hogy jó is legyen. Mert megy 3.0 Ghz-is, csak egyszer gondol egyet, és újraindul. Ami nem túl jó, mert ha dolgozok (amit most sokat kell sajnos), elvész az adat.

Ez az alap:

Beállítási opciók Választott érték

CPU Operating Speed 2666(133)
    - Ext. Clock (CPU/AGP/PCI) 133/66/33 Mhz
    - Estimated New CPU Clock 2666 Mhz
    - N/B Strap CPU As By CPU
    - DRAM Ratio (CPU:DRAM) By SPD
    - AGP Ratio (CPU:AGP:PCI) Auto
    Fixed AGP/PCI Frequency 66/33 Mhz
    CPU Power Supply CPU Default
    CPU Core Voltage 1.5250v
    DDR SDRAM Voltage 2.60v
    AGP Voltage 1.55v
    Hőmérséklet XP alatt 43 - 45,5
    Hőmérséklet játék alatt 50-55
  • Zetorg
    micsoda osztás megy :)))

megosztok veletek egy fontos infót azért...
    ha valaki esetleg 805-ös procit venne és van a boltban pár darab, álljon neki válogatni :)
    a doboz egyik oldalán van egy egy nagy fehér matrica, rá van írva a típus meg pár infó, sorozatszám.a harmadik sor vége PCG05A, vagy PCG05B.ha van 05B-s, akkor csapj le rá azonnal :)
  • Gabesz amd64
    30k englandba a D 805 télleg jó vétel ;)
  • NeoMaN
    Punki, engem csak és kizárólag a géme érdekelnek. Már ittas vagyok picit, de hátha tok linkelni:

Jó a proci nem vitás, de Quake 4-en kívűl nem virít sehol. A gyanúm pedig az, hogy az Intel direkt marketing okból dobta piacra. (tuning ár/teljesítménylegenda).
    Ettől függetlenűl ha Intel fronton gondolkoznék, biztos felhajtanék egy ilyet és abba ruháznék be.
  • Punker
    ha végig nézted a tesztet 1 maghos procikat húzás nélkül is veri, és nem mindegy azért hogy 40k-ért van jó procid vagy 150-200 ért mert a nagy 2 magosok ott kezdődnek.
  • NeoMaN
    Ha MEGTÉPED és műxik.
    +1,2GH iszonyatdurva tényleg, és le a kalappal.
    De ugyebár ez messze nem 100%.
  • Gabesz amd64
    meg nem sok helyen lehet kapni
  • Gabesz amd64
    hihi
  • Punker
    ha az ikermagos procikat nézzük akkor ez most a best buy mondhatsz akármit, ezért is szünteti be az intel túl jó lett és nem veszik a drága procikat a népek :(
  • NeoMaN
    Lehet Zetorg és Punki mingyá pofánköp. :P
  • NeoMaN
    Tuningbajnoknak tuningbajnok, de vicces, hogy 3800 MEGAHERTZEN megy így. :)
  • NeoMaN
    Utánanéztem. Hááát...:)))

Marad a 3000+@4000+ nemdualcore
    :)))))

• Gabesz amd64
  • NeoMaN
    Mi ez az agyonistenített 805? Linket PLZ! :)
  • Punker
    mert az alaplapom nem támogatja vga cserére lesz most csak pénzem.
  • Gabesz amd64
    pontosan...néha ennek csökken az ára néha annak

nembaj legyen mindig harc a két gyártó közt,ez úgyis csak a felhasználóknak kedvez :)

apropó Te mér nem cseréled le a 805-re?
  • Punker
    nekem csak jó ha az amd is csinál procikat, így megy le az Intel ára lásd 805 :)

• Gabesz amd64
    és erre még büszke vagy,hogy megsütőttél több alkatrészt wehehehhe
    jaja tudod mit kell venni,nem tagadom

"elvakult vagy fáj elismerni hogy dual procinál a bestbuy nem a te istenedtől van ennyi" OMG micsoda szavak,csak kár,hogy ezt pont tőlem vetted(#3230)
    egyelőre még nem érdekel a dualproci,met még nincs kiforrva a dualproci és nem sok átlag felhasználó vesz dualcore-s procit.

inkább dicséretes,hogy ez a kis procigyártó így megállja a helyét és tornássza fel magát egyre feljebb... és Te is belátnád elég sokat produkált az AMD...de nem fogod úgyse.na de nem érdekel :P

konzolt az életbe nem fogok venni...látogass be a Pc-s játékoknak leáldozott topicba ott mondogathatod ezerrel ott isteniteni fognak
  • Punker
    elméletileg annyiban más hogy kevesebbet fogyaszt, szal pont az hogy elég neki kisebb hűtő, én se láttam sehol listán, volt 1 cikk/hír azt annyi.
  • CzGobe
    "jobb lehetne" a 630-nál, úgy értettem.
  • CzGobe
    Punker, mit olvastál a 631-ről? Én vmi olyasmit, h jobb lehetne, de mégsem az, habár ha felteszel rá 1 jó hűtőt, akkor mégis jobb(, de mégsem). Tehát nem tudtam eldönteni, h milyen is? Nem mintha látnék boltokban, meg kéne, csak mégis...
  • Inquisitor
    Most egy Sempronom van, az se fogyaszt sokat. Na igaz nem is ennyire gyors, viszont sokkal gyorsabb mint a régi P4-em volt. :)
  • Punker
    háborúzni egyenlő felek szoktak, téged csak tanítani lehetne ha akarnál :)
  • Punker
    több alkatrészt sütöttem meg mint te az biztos szal ez se nyert, én vettem a fáradtságot és megkerestem a képet az agp-s kártyáról (ok nem volt nehéz mert tőlem vették:) eladtam már jópár ezer alkatrészt szal tudom mi az amit nem szabad megvenni, veled még mindig az a baj hogy elvakult vagy fáj elismerni hogy dual procinál a bestbuy nem a te istenedtől van ennyi, konzolt meg csak a hozzád hasonlóknak ajánlok :)
  • Gabesz amd64
    tárgyalni? LOL

abból gondoltam az NX-et,hogy pl. a Leadtek-nél Px az Pci-exet jelent.
    Az MSI-nél az N az biztos Nvidia-t jelent.abból gondoltam...de te hamar lerendezted a választ: "Mert az MSI NX-el jelöli a kártyáit"
    LOL
    blokkosra nem mondok semmit
    A VGA sütésről meg annyit,hogy amikor mondtad,hogy kell téged is leosztottak,hogy azt nem úgy kell.no comment

"nem az a baj hogy nem értesz hozzá hanem hogy úgyteszel mintha értenél, én az amd topic-ban a tapasztalataimat írtam le szal gondolkozz el kicsit mielött baromságokat mondanál azoknak akik segítséget kérnek."
    LOL mert pont Te vagy az aki segít az emberkéknek :)
    válaszaid a 3 legfontosabb:
    1.vegyél konzolt!
    2.ez és ez hulladék!
    3.dobd ki a kukába!

ezzekel nagyon sokat segítesz egyesenek a döntésben.
    Ha én valami fasságot írok és megírja más,hogy nem ugy van azt beismerem...nem mint egyesek.

nem baj örök háború lesz köztünk de ez cool,mert így unalmas lenne itt:)
    (jah és ne gyere a nicknevemmel kösszi + a fanatizmussal,mert találok itt nagyobb fanatikust úgyis)
  • Punker
    monitor + gép fogyasztása vita közben :)
  • Inquisitor
    "de régebben fél év alatt duplázódott a teljesítménye a prociknak."
    Jó lesz az 18 hónapnak is.
    Amúgy a nemrég eladott 2,4-es P4 procimnál (3 éves!) nem nagyon készült 1 magos proci ami 2x gyorsabb. Talán a Conroe 2.66-3GHZ, de az még nincs forgalomban.
  • Punker
    aszem 45k körül vettem 1 éve a 630-ast, azok most megeszik reggelire
  • Inquisitor
    Akkor ha nem érted, vegyél "jó áron" P4 965 EE procit, az tutira gyors húzás nélkül.
    Most miért fáj, ha valaki vesz emberi áron egy procit, és maghajtja mint Zinger a varrógépet?
    Ha jól láttam a PH-n van 35e-ért 805-ös (2.66/2MB/533), meg talán 43e körül 820(?) (2.80/2MB/800), ennél többet a franc se adna ki procira, csak akinek túl sok pénze van, sznob vagy a gépéből él meg.
  • Punker
    tény hogy már nem időszerű de bakker jók voltak azok tényleg :)
  • Punker
    Izb-vel lehetett tárgyalni veled nem, lássuk a baromságaidat, így kicsit vissza gondolva NX = nvidia Pci-E persze ott virít az AGP-s kártyán, nem megy e tönkre a CPU blokk (ezt még mindig nem értem hogy a f@szba gondoltad, mi tud tönkre menni 1 darab fémen?) mikor vga sütésről volt szó te bent akartad hagyni a gépben és úgy csinálni, soroljam még? nem az a baj hogy nem értesz hozzá hanem hogy úgyteszel mintha értenél, én az amd topic-ban a tapasztalataimat írtam le szal gondolkozz el kicsit mielött baromságokat mondanál azoknak akik segítséget kérnek.
  • NeoMaN
    Monnyuk a totyik alcímét átírhatná egy modi, mert enyhén nevetséges... :)))
  • Gabesz amd64
    miről beszélsz?miféle baromságokat?Te se veszed észre magad mit művelsz itt, valaki kérdez valamit és Te egy szóval lerendezed: vegyél konzolt
    vicc

amikor Izb osztott téged hamar csendbe maradtál mert igaza volt és már nem tudtál mit mondani...

befejeztem,mert a végén adsz még egy büntit
  • Punker
    az biztos ha most vennék procit akkor 805-ös lenne elötte a 631-et néztem aminek jobb a fogyasztása mint a mostani 630-asomnak.
  • Punker
    tudod pont ez a baj veled, te tényleg azt hiszed értesz hozzá és sorban írkálod a baromságokat osztod az igét.....
  • kirol