INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

perempe
Upgrade Coolinkra AP350X-re?

* George Benson : White Rabbit *

ja ezt idézõjelben kellett volna! netrõl szedtem google-el!

google ne aggódj, én is ilyen válaszokat szoktam kapni

Most pedig teszünk egy kis kitérõt. Számtalanszor hallani, hogy huuuuuuuu, öcsém, vettem egy király aktivpéefcés/passzívpéefcés tápot! Ne rontsuk el az illetõ örömét azzal, hogy közöljük vele: áldozata lett az új idõk még újabb mókusvakításának. Igen, a tápegységfronton ez a legújabb marketing-duma, az „Active PFC”, vagy a „Passive PFC”. Anélkül, hogy a mûszaki részletekbe nagyon beleásnánk magunkat, tisztázzuk, mit is jelentenek ezek az ezrekbe kerülõ varázsszavak. A PFC jelentése: Power Factor Correction, nem pedig Power Fan Control, ahogy sokan gondolják. Na jó – kérdezhetitek – de mit is korrigál ez a micsoda? Röviden: semmi olyat, ami nekünk érdekes. A villamos hálózatra, pontosabban az energiafelhasználás hatékonyságára rendkívül káros kapacitív terhelést csökkenti. Tehát a 230 voltos oldal felé dolgozik, és vagy aktív alkatrészekkel – tranzisztor, integrált áramkör -, vagy passzív alkatrészekkel – tekercs, ellenállás, kondenzátor – csökkenti a tápegység hálózat felé irányuló kapacitív terhelését. Nem mondom, hogy egy olyan helyen, ahol többszáz gép üzemel egyszerre, nincs létjogosultsága az ilyen tápok használatának. Azt se mondom, hogy aki ilyen módon kívánja segíteni az áramszolgáltatót, ne vegyen ilyen tápot. Azt viszont mondom, hogy a tápegységek kapacitív terhelése igen csekély. Azt meg fõleg mondom, hogy a táppal jó erõsen fejbe kell vágni azt, aki a PFC-s tápot úgy adja el, hogy ez a rövidítés betonstabil túlfeszültségvédelmet jelent! Mert – mint kiderült – nem ezt jelenti. Mégis sok helyen így árulják, és ez nem szép dolog. Összefoglalva tehát: PFC nélkül egész jól el lehet lenni. Most pedig térjünk vissza a tápegységekhez. Ha a tápegység megbízhatóságát, stabilitását, valamint a ráírt adatok valódiságát egy adatba sûrítve csinálunk egy 1 – 10 –ig terjedõ skálát, akkor a dolog így néz ki:

Típus Teljesítmény Rövidzárvédelem Túlfeszültségvédelem Pontszám

Codegen 400W van ? 3

Mercury 400W van egyszerû 6

Azona 400W van egyszerû 6

Huntkey 400W van jobb 7

Chieftek 400W van kiváló 9

Enermax 400W van kiváló 10

csak én nem kapok választ a google-on kívül

perempe
http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/test_report/IS7_Series/10.php

Ezek szerint menni kellene.

perempe
Mi az a pfc?

személy szerint hülyeségnek tartok 20-30ezret kidopni egy tápra legyen az akármilyen márkás
talán majd, ha gazdag leszek... jövõre

én is jobban megbíznék, elég az árára ránézni... mindenesetre egy 300wattos codegen tápot lecseréltem +3000 forintért egy 400wattos pfc! szintén codegen tápra... és nem félek, hogy õ miatta halna be a rendszer... 1001 más dolog van, amitõl sokkal nagyobb az esélye a halálnak

Gerry
Ahhoz nem árt egy erõsebb táp, de amúgy az a Codegen nem olyan vészes. Mindenesetre egy 300 vagy 360W-os Chieftec-ben jobban megbíznék.

perempe
Akkor gond, mert 2 hálókártya (alaplap+integrált), 2 HDD, 2 DVD/RW, tuner.

ollie
Attól függ hogy miylen a konfigod most és hány w-s a codegened. Egy 300w-s codegen kb 180w-t tud. De abban a 180w-ben sem bízok.

perempe
Tuning nélkül is ajánlott a csere?

ollie
Én a Codegen-t mindenképpen lecserélném, ha csak nem akarsz megkockáztatni egy hírtelen halált. Ja és nem is a teljesítmény szempontjából értettem.

perempe
Érdekelne a véleményetek. Kell-e nagyobb táp a default Codegennél, ha 2.6 C-t veszek?

meg pl a 3at még tovább lehet huzni ;P

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Pl. mert nem mindegyiket lehet felhúzni.

ollie
De minek ha veszel egy 2.6-ost és felhúzod 3.2-re?

Nagykerben már 44+ÁFA a 3GHz-es FSB800, illetve 57+ÁFA a 3.2 GHz-es.

M@TriX
hááát, attól függ hol lax.
Ez nem túl baráti, de hivatalosan jó árnak mondható.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

perempe
2.6 Ghz 800-as P4-ben gondolkodom, jobban menne a videókódolás. A 40+áfás ár már csökkentett?

egy világrekordra jó volt, de semmi többre, ugyanis egy ilyen üzemeltetéséhez nagyon sok "üzemanyag" kell
sztem aki ilyen drága cuccot így képes kockáztatni, hogy hazavágja, azt gumiszobába kellene zárni
nem azokra a "profikra" célzok leginkább akik ezt a filmet is lebonyolította, hanem azokra, akik azt hiszik, hogy utánuk tudják csinál és mindez "gyerekjáték" és megvalósítható a mindennapi életben

Nemtudom volt-e már, de ezt sasoljátok...:
P4 5Ghz-en
Itt pedig a videó:
P4 5Ghz-en video
Folynékony Nitrogén... No komment...

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

ollie
mi itt a gond?

dúrvább idõzítéssel meg nem indúlt el, ha húztam a procit... akkor most lehet választani! szerintem egyértelmûen a proci fsb húzás

igen, és? 😊 nemtudom ez miért baj egyébként

janos666
De az FSB-vel az a baj, hogy húzza a procit is!
janos666
Én se ma próbálgattam ilyet elõször, még a dugóból is kihúztam egy kicsit, de nem akart menni!
M@TriX
pontosan, ezzel több erõt lehet nyerni, én is 222-re most felhúztam a memet...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

én sem láttam változást, visszatettem auto-ra (ok nélkül ne nyírjuk már ki a memóriákat); sokkal több, ézerhetõ a különbség, ha manálon állítottam az fsb-t 200ról majd 205-ról 210-re

Gugger
hát én is állítottam a memória idõzítésein, de sok mindent nem tapasztaltam, elhanyagolható a külömbség 8-3-3-2,5 ill. 7-3-3-2 között?!

nem reszetelni kell hatszor, hanem egyszer kikapcsolni, majd vissza és mondja, hogy be kell lépned a biosba... nyomd meg az F1 billetyût! ennyi. a reszet nem használ, csod, hogy neked a 6. reszetnél mégis csinált valamit...

janos666
Hát ez rossz ötlet volt, 6-szor reseteltem mire visszahoztam, nagyon nem tetszett neki.
próbáld ki, hogy pl aida mekkora memóriaolvasást-írást ad!
és próbáld ki, hogy amit 2-re álltottál azt visszteszed 3ra és amit 3.0-án hagytál, azt 2.5re teszed és újra az aidát!

janos666
Wgyébként 3.0 3 2 5 4 lett a vége.
De csak most látom, hogy ilyen szar Nanya Technologies ramom van, semmi Kingston..
azokat meg tedd auto-ra nekem is azon van, egyébként meg nemtom énse miaz

janos666
A clockosak megvannak, ez mát ilyen 64T, stb
de mi lenne, ha azt próbálnád meg csinálni, amit elõzõleg már leírtam? 😊 #1689

Amennyiben a BIOS támogatja, mindkettõben megy. A PAT-tól nem igazán függ a Prescott támogatottság.

Ha bõvebben érdekel a történet, akkor kattanj ide.!

Pupcika
2,8as 800as procira ugyan ez való és mégis kicsit melegnek érzem

Pupcika
hi all
3 GHzes 800fsb procira van külön hûtõ vagy az intelekre általános van?
mert 3as procim OEM és külön vettem hûtõt rá (intel hûtõt) és 55fok átlagba

Az Abit AI-7 alaplahoz jó lenne P4 2.6 800as proci?

ABIT AA8 3RD EYE|Intel P4 530 LGA775|2*256MB TwinMOS DDR2 533MHZ|160GB SAMSUNG SATA|120GB MAXTOR PATA|GIGABYTE nVIDIA GEFORCE 6600GT|SB AUDIGY 2|PIONEER DVR-108BK|THERMALTAKE LANMOTO

Hi.
Nem tudjátok a Prescott magos P4-ek mennek a i865 chipsetban vagy csak i875 ben?

janos666
Hát nyomtam amit lehetett, de sisoft sandra szerint semmi változás!
A DRAM Idle time, meg DRAM refresh rate-nél mi a jó?
janos666
Tehát nem "4 clock" hanem "2 clock"?
minnél kisebb értékkel el tudod indítani a gépet és nem hibázik programokban(nekem hibádzik), annál jobb.

janos666
A "Configure DRAM by SPD"-t. És ott mit mire kéne, többre vagy kevesebbre?
ez is megvan! mindent állítgattam, végül egy nem is tudom már mit... át kellett állítani enabled-rõl disabledre a chipset menüben és így újabb 5 almenü jelent meg! az elsõ négy a lényegesebb asszem. az 5. nem is tudom, hogy gyorsít-e vagy sem... megpróbáltam, hogy mindet 2-re, de el sem indúlt a gép... visszaállítottam 2.5;3;3;7 most és az 5. az 4 vagy 8 lehet, ez 4re van állítva nekem

azért kérdeztem hogy felhomályositsatok de nagyábol már értem a dolgot 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Russ!an
Ha nem sikerul dobj eg privit és megnézem neked este. Most melozom

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Russ!an
Ha ennyire nem akkor elötte olvass utána.
Memóriaidõzités.
Minnél kevesebb idõ alatt végez el 1 feladatot annál gyorsabb. NAGYON EGYSZERÜEN 😄
De ez a te RAM-od tol is függ, hogy milyen "idõzitései" vannak. egy érték pl a sok közül:CAS2,CAS2,5,CAS3
természetesen a CAS2 a legkissebb az a leggyorsabb.
Ennél egyszerübben én nemtom leirni.

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

még1* átböngészem sorról sorra, aztán mára elfelejtem végre a bioszt :J