INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stone
Üdv!
A következõ kérdésem lenne: Egy 2,6-os Intel 533Fsb- s procihoz érdemes olyan alaplapot venni ami a memóriát nagyobb frekin is kezeli mint 266Mhz? Húzni nem akarom és így a memória csak 2x133 a proci meg 4x133-on megy normál körülmények között.

perempe

* George Benson : White Rabbit *

ollie
Tuningolni nem tudnál az tuti. A legjobb a 400-as ram lenne, de ha tuningolna akarsz akkor 500-as az ideális. Szal jó a 333-as is, de mivel alapból egy modul, nem lesz túl gyors a memóriakezelése, és ráadásul lassabb is, mint az fsb.

Knox
Szasztok!

Konfigujitás van tervbevéve és nyomozok! Szoval az lenne a kérdés hogy egy 2.8 as p4 800Mhz-es fsb-s cumot mennyire fog vissza egy modul 512ddr 333-as ram! Plusz érdekelne, hogy tuning szempontjábõl mire mennék ezzel! Sajna ramra nincs pénzem!

kösz az infot!

Nekemmegakonfigomaznagyongyorsansuhanmegszámoliséshangkártyámisvanokosan

hmm, ok thx 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

ollie
P4A 400 FSB no HT
P4B 533 FSB no HT kivéve 3.06 HT
P4C 800 FSB HT

de akkor ez a C pontosan mit jelent homályositsatok már fel pls 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

ollie
Minden C jelû proci HT-s és 800 FSB-s. És a HT-t tudja az i845, i848, i865, i875 lapok bármelyike, szal van választék. De 800 FSB-s változathoz min i848 lap dukál.

ok, azért montam igy az árat mer tpontosat nem tok, meg boltja válogatja ugye, de kb iylen árban van...

perempe
Nálam már van egy IS-E, decemberben vettem, de még a processzor hiányzik belõle.

hát kérdés menyi pínzed van mert 3ghz már msot sem oylan drága..., fullextras asus alaplapal együt kijön egy százasból

perempe
Nekem az a 3Ghz körüli kellene, nekem nem kell annál több. Videófeldolgozásra használnám, nem játékra.

fog csak amire lecsöken már elavult lesz 😛

perempe
Nekem minimum 6 hónapon belül kell bele CPU, remélem, hogy addigra csökken az áruk. Fog-e szerintetek?

*ismerem

akkor azt nem isemrem 😄DD

perempe
2.4C, nem Celeronra gondoltam.

ha a C celeront jelent akkor svzs tök midnegy mert aki celeront vesz annak minek HT?...
celeront szvsz el lehet felejteni...

perempe
A 2.4C-s P4 nem tudja a HT-t? Csak a 800-as FSB-s modellek? Kell még egy 865-ös lap is?

mindkettõ 😊

perempe
A HT feature-höz alaplap kell vagy processzor?

Zetorg
úgy néz ki, hogy tudok szerezni ingyen rezet meg meg is csinálják nekem!

Egy egyedi gyártású rézblokk nem 2ft, én tudom, mert már jópárat gyártottam le megrendelésre. Eleve az alapanyag is drága, nemhogy a megmunkálás. Mondjuk jobb minõségû lesz, mint a gyári ötvözött szirszarok.
Zetorg
Nem hiszem, hogy olcsóbb lenne mint ha csinálnék, mert csak pár dolgot kell megvennem!

Gugger
inkább vegyél egy gyárit valszeg olcsóbb is lesz, mint a gyártás, és megbízhatóbb is! pl.: ilyent !

Zetorg
Megvan a megoldás!Építek egy vízhûtést!Ha tudtok légyszi segítsetek, hogy milyen belsõ kialakítású blokkot készítsek!?

Gerry
Nem nagyon segít a Prescotton a léghûtés... Oda már sajna víz vagy poltier kell! Prescott RuLeZ! (Azért szerintem a Northwood mérföldekkel jobb az utódnál, ezt valljuk be elkapkodta az Intel.)

Gerry
Elvileg a CPU-nak 71 foknál már ki kéne kapcsolnia a gépet, függetlenül attól, hogy hány fokra van a warning belõve. Én általában Intel prociknál a Warning-ot 65 fokra szoktam venni, mert általában a leggyorsabb Northwoodok sem nagyon szoktak 60 fok fölé menni, 70 fölött meg beindul a leégésvédelem, tehát 71 fok fölé biztos nem megy a CPU. A Prescottoknál ez nem tudom mennyi, mindenesetre fura, hogy 75-ön még üzemel.

ollie
Hát sûrgõsen szerezz be egy jobb hûtõt.

Zetorg
Nekem BIOS-ban 85 fokra van állítva a warning temperature, és ez a szemét pcmark2002 közben sípolt mint állat!

Gerry
Hát igen... Nem genyóskodásból mondom, de így jár, aki nem olvas utánna a dolgoknak... Már pár nappal a megjelenés után rengeteg oldalon lehetett olvasni, hogy gyári hûtéssel sem megy mindegyik rendesen, nagyon melegszenek, alig tuningolhatóak, ráadásul lassabbak az azonos órajelû Northwoodoknál, és komolyabb CPU terhelés mellett léghûtéssel akár olyan magasra is felkúszik a hõmérsékletük, hogy leállítják a gépet. Ez azért kicsit nevetséges; néhány éve hasonló problémák voltak az Athlonokkal, de úgylátszik, hogy most az ûberistenített rivális esik hasonló hibába! Mindenesetre elgondolkodtató a tényállás!

Zetorg
Én vettem egy 3.0-ás prescottot, mert ugye intel fan vagyok és ahogy megláttam mondom nekem kell ilyen.Aztán szóltam haveromnak és õ is:nekem is kell!OK.Felhívtuk az embert megbeszéltünk vele mindent.60k/db.Mondta az eladó, hogy melegedni fog, de szartam rá az izgalomtól.Most 59 és 75 fok között mozog és így nem tudok tuningolni(léghûtés),és nem is megy jobban mint a 2.8-asom ment!Haver jobban járt valamivel, mert neki Aquarius2 van és azzal megy 3.75-ön,1000-es FSB-vel.Szóval kidobtam az ablakon 22e forintot!Ezért ne vegyetek MOST Prescottot!

u.i.:tegnap láttam 3.4-es extreme editiont apróneten 110k-ért, és már be is indult az agyam, de rájöttem, hogy nincs cash!

Wanax
Na igen, igy már igaz, ezek miatt nem érdemes venni prescottot...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Gerry
Úgy módosítanám, hogy MOST NE vegyetek még Prescottot, mert drága, és jelenleg lassabbak mint a csúcs Northwoodok. Késõbb majd jönnek ki magasabb órajelû Prescottok, meg hozzájuk optimalizált chipsetek, és majd akkor talán érdemes lesz már arra váltani.

ollie
Szerintem is csak akkor éri meg venni, ha viszonylag alacsony órajelût vesz az ember (pl 3GHz), mert azok még nagyon jól tuningolhatóak.

Wanax
Nem lennél egy kicsit bõvebb? miértne?

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Zetorg
Egy jó tanács:NE VEGYETEK PRESCOTT-OT!!!

Gerry
Ne is tegyél, anélkül sokkal tovább tuningolható a lap!
Bocs, a hozzászólás természetesen bgaborka-nak szólt, csak bandzsa vagyok, és félrekattintottam...

ollie
Nekem gyári hûtéssel 25%-ot gond nélkül viszi, sõt még fesz emelés sem kell neki.

a 2,4-est/2,6-ost mennyire lehet húzni egy jó hûtéssel?
ollie
Én nem teszek bele semmilyen procit

Gerry
Egyetlen Intel procinál sem lehet állítani a szorzót. És szvsz húzással sem tudsz kihozni 800-as FSB-t abból a lapból ...

Gerry
850-es Chipsetet szinte kizárt, hogy 800-on beindíts, fõleg a Rambus memók miatt. Vagy tegyél bele 2.66/533-as procit, vagy 2.4/533-ast, mert ha jól tudom, akkor a HT sem támogatott abban a lapban.

az mit jelent, hogy húzásal? hogy jön ki a 800?
még egy kérdés, most egy 2ezres cel. van bent, de nem tudom állítani a szorzót, a P4-nél ezt lehet állítani?
ollie
Abba a lapba szerintem 533-as P4-et vegyél (tehát B jelû és nem HT-s), mert legfeljebb húzással lehet 800-as procit beletenni (de az sem biztos, hogy annyira lehet húzni a chipsetet).

INTEL P4-2,40Ghz/512K/800Mhz S478 HT OEM 39.900ft
megéri ezt megvennem egy ASUS P4T-533C-s alaplapba?
ollie
Az nem a hõfok miatt van.

Gerry
Hogy fagyna már ki 56 fok körül az XP??? Kollégám 3GHz-s P4-ese 60 fok felett megy, ha húzza 3.4-3.6-ra, és nem fagy semmi, csak maximum 70 fok után a CPU hõvédelme beindul, és lekapcsolja a gépet. 56 fok körül semmi baja nem lehet egy P4-nek sem. Nekem az Athlon XP-m 62-63 fokon üzemel stabilan.

ollie
Az a kártya jó, ami biztosan tud 4x és/vagy 8x AGP-t.

oneal1
aha ok az fasza
29 en van alapban

asszem 45 volt a max

!Forza Ferrari!