9499
Intel
  • Inquisitor
    "Az XP a rendszertulajdonságoknál nem jelzi, hogy "két proci" van a rendszer alatt?"
    Dehogynem, feladatkezelő teljesítmény fül :)
    Persze csak ha Pro, a Home ugye csak egy procit támogat.
  • Blasta
    Ez tény, de még mindig jobban bízom az intel saját procijához gyártott lapjában mint másban (csak a stabilitást nézve).
    Mind1, ennél olcsóbban úgysem jutottam volna korrekt laphoz, szal ez van, ezt kell szeretni :-)

#3482-t vágod?
  • [Jakuza]
    Na de azon sem Intel chipkeszlet van, hanem Ati.
  • Blasta
    Egy számtech nagykernél dolgozom és ahhoz tudok OLCSÓN és gyorsan hozzájutni, ami raktáron van, ezért lett az intel lap.
    És tényleg jobban bízom az intel lapok stabilitásában mint az asrockban, ezért is lett ez.
  • [Jakuza]
    Ilyen erovel valaszthattad volna az Asrockot is.
  • Blasta
    Naív kérdés:
    Az XP a rendszertulajdonságoknál nem jelzi, hogy "két proci" van a rendszer alatt?
  • Blasta
  • [Jakuza]
    Milyen lappal ?
  • Punker
    nekem volt egy tippem hogy a ddr3 más foglalat lesz.
  • Blasta
    Na itten vagyok, már az új rendszerrel.
    Egyelőre ok, semmi baki nem volt, minden elsőre a helyére került (persze biosban semmi tuning lehetőség, hát evvan...)
    Annyi, hogy minden egyes driver felrakása után a telepítő újraindítja a rendszert (alaplap, vga, directX, lan, audio, mindegyik után restart, idegesítő kicsit, ráadásul nagyon lassan mennek fel a driverek)
  • Inquisitor
    Múltkor írtam. hogy az ATI RS600 chipset támogat DDR3 ramokat is a Conroe proci mellett.
    Hát nincsen egyedül: Intel Bearlake Chipset To Support DDR3
    We already knew that the Bearlake chipset can support the faster 1333MHz FSB and the future Core processors such as Kentsfield and Wolfdale. Bearlake series chipsets come in 3 different forms; P, Q and G and will be paired up with ICH9 series such as ICH9, ICH9R, ICHDO & ICHDH. We have learned that Bearlake includes the support for the faster DDR3-800/1066 memories. DDR3 offers a lower 1.5V Vdd compared to 1.8V on the DDR2 as well as 8bits Prefetch compared to 4bits.

Magyarán amelyik chipset 1333MHz-es FSB-t támogatja, annak illik az ilyen órajelű ramot (ami ezek szerint DDR3-as mind?) támogatni.
  • Blasta
    Szal, #3473? :)
  • Zetorg
    én próbáltam egyben tuningolni...
    asus p5rd1-v.2,9-ed cel d volt benne, ugye alapbol 133-as fsb.160-as fsb-nél bios checksum error :))
    zsír
  • Blasta
    [NEM IS AKARNA TUNINGOLNI, DE MEGNÉZTE VOLNA AZT A 3,6 GHZ-ET] :D
  • Blasta
    Zsír.
    Gondolom a proci legendás tuning lehetőségeit nem fogom tapasztalni ebben a lapban, mi? :-)
  • Inquisitor
    "High Definition Audio subsystem using the Realtek* ALC883 audio codec"
    Nos. Integrált Audioban ez az egyik legjobb (ALC882, 883), talán az integrált Live! 24 jobb esetleg, viszont ez tud olyat, hogy egyszerre is működik az előlapi füles csati, meg hátul a 7.1 kimenet.

Az AsRock-nak van egy ilyen lapja, amiből a 2.0-ás már Conroe ready, és fogad DDR és DDR2 ramot is :)
  • Punker
    az árak közbe szólnak
  • Inquisitor
    Mondjuk jó lenne, ha nem ATI SB400 vagy SB450 déli hídja lenne, mert azokon állítólag lassú az USB 2.0. Nekem monsjuk SB450 van, de engem nem zavar. Gyors cuccokhoz meg satbilitáshoz használjon az ember FireWire-t ;)
    Némelyik ATI-s alaplapon ULI chipset van déli hídnak. Azok jobbak.
  • Blasta
    Hát még nekemse, majd kiderül :-d
  • Blasta
    Jogosssss :-D
  • Inquisitor
    Amúgy vicces, hogy az "eredeti Intel" alaplap (made by AsusTek) ATI és SiS chipsetekkel készül. Most jöjjön valaki az Intel procihoz Intel chipset dumával :)
  • Punker
    nem volt dologm még ati chip-es lappal azért kérdezem hogy milyen a támogatottsága.
  • Inquisitor
    Sima Catalyst driver kell hozzá. Május végén jött ki a Vista drivere, múlt héten meg a "sima" Catalyst 6.5 ... persze nem a Radeonos, hanem az integrált lapokhoz való Catalyst. Nekem ugyan most AMD-s van ilyenből, viszont még régi 6.3-as driverrel tökéletesen megy vele minden, és stabil. (Pedig két különböző ram van benne, de szépen megy dualban. Ezt csak azért írom, mert valamelyik fórumon írták, hogy válogatós a ramokra. Hát nem vettem észre.)
  • Inquisitor
    Én a második géphez akarok Inteles lapot (biztos ami biztos, legyen egy AMD meg egy Intel gép), viszont megvárom az RS600-as alaplapot.
  • Blasta
    ???
    Hogy érted?
  • Punker
    driverekkel hogy áll?
  • Blasta
    Ok, majd igyexem, de olyan nagyon nem tervezem ám letesztelni, jáccani nem jáccom, egyéb teszprogikat sem nagyon akarnék használni, egyetlen követelmény, hogy S T A B I L legyen ;)
  • Punker
    majd nyilatkozz milyen az ati chipset
  • Blasta
    Na ezt a deszkát néztem ki. Stabilitás szinten megbízom az intelben, frankó a 3D gyorsító is rajta és nem is drága (ráadásul nem baj ha 2 IDE csatoló van rajta)
  • Blasta
    Köszi. Akkor 945-öt nézek, mert most az olcsóság a lényeg
    (ti. nem akartam már költeni a PC-mre ameddig meglesz a notebook, de az még egy kicsit odébb van és a gépem totál behalt, muszáj költenem rá, pláne mert munkaeszköz)
  • M@TriX
    de mondjuk ha eladni akarod még jól jöhet...
  • [Jakuza]
    Semmi gond nincs azzal az Uli chipsettes alaplappal. (Bar Uli mint olyan nincs mar, mert felvasarolta az Nvidia)
    Sokan hasznaljak atmeneti megoldaskent az olcsosaga miatt, br 12-14k uzlettol fuggoen.Kb a 945-os lapok es a 955 lapok kozott van teljesitmenyben, stabilitasban nincs gond vele.
    Igen a 945ben elmegy benne a 805D proci.
    Az a legkisebb Intel chipset amiben a dual core processzorok hivatalosan is mukodnek.
  • Blasta
    Tegyük fel, hogy nem szeretném frissíteni a procit (ezután hamarosan notebookot tervezek), így nem kell nekem Conreoe ready lap, nem?
    És a 945 chipsettel mi a helyzet, abban eldöcög ez a 805ös proci, vagy mi miatt nem érdemes 945öt venni?
  • Blasta
    Hmmm, KÖSZE!
    Ez az ULi chipset, ez milyen?
    Mostanság nem követtem az IT ezen szekcióját, régebben voltam jártas a dologban, ezért ez az ULi elég furcsán hangzik :-)))
  • [Jakuza]
    Ovatosan az osszes 975X lappal, mert egyaltalan nem biztos, hogy menni fognak bennuk a Conroek.
    Raadasul ehhez kepest halalosan draga az osszes.
  • Punker
    asus-t nem találtam.
  • [Jakuza]
    Ha nem Intel akkor Asrock 775Twins-HDTV R2.0
    De csakis a 2.0as reviziot vedd meg, mert az mar Conroe ready.
    Itelesbol meg semmit jelenleg nincs Conroe ready lap, ezert ezeket meg nem eri meg megvenni.
  • Blasta
    Tán eccerűbb úgy a problémához állni, hogy:

Kéne egy lap ehhez a 805-ös procihoz, tudnátok ajánlani egyet? Követelmények:
    -Stabil (ezért gondoltam Intel deszkára)
    -Integrált VGA (de PCIE slot azért legyen)
    -a lehetőségekhez mérten olcsó legyen
  • Blasta
    Igen, időközben énis megtaláltam. :/
    Gáz, mert ilyen GUXL lapot tudtam volna occsón beszerezni alá.
    Na majd akkor meglássuk, van-e vmi olcsó 955-ös intel deszka raktáron a cégnél.

HTXVM!
  • Punker
    nem, 915-ös nem kezeli azért van még 630-asom :)

955-ös lapot vegyél