9499
Intel
  • ollie
    Ezt nem vitatom, de aki játék közben videót kódol, az ne csodálkozzon...
  • Zetorg
    Hamarabb itt lehet az asztali Core 2 Duo

alig várom :)
  • Zsoldos
    Meg fogsz lepodni, vannak helyzetek amikor lassit a HT. Sot, ha szervert uzemeltetsz, kifejezetten ajanlott lekapcsolni.
  • bertino
    ettől féltem :\
    nehéz lesz

bár mind1, mert akkorra lesz annyi lóvém, hogy végre új comfigot vegyek...
  • Punker
    ha tudsz várni aug közepéig kb akkor kiderül :)
  • bertino
    Intel rajongók, ti mit mondtok erre:

INTEL P4 DUAL 3.0 GHZ/800/775/DOB. 2x2MB 64bit 50k br.
    avagy érdemesebb megvárni a Conroe-t ? lehet vhol azt tudni, mennyi lesz a Conroe procik ára... ?
    rohadtul idegesít, hogy rák a gép és semmit sem lehet rajta csinálni :\
    továbbá azt se tudom, mikorra érhet a magyar kiskerekbe az AMD X2 árzuhanása...

melyik érné meg jobban ? mire érdemesebb beruházni ?
  • Punker
    Fél év múlva kihalnak a régi foglalatba illő Intel CPU-k
  • CzGobe
    Fogadnék veled, h többet ért hozzá, mint te^^ Amúgy érdekes, kikapcsolt HTvel nem akadozik...
    " A HT nem azt jelenti, hogy egyszerre 2 procid van." - Ez hogy jött ide? Ki mondta?
  • ollie
    LoL, nagyon okos haverod lehet, hogy játék közben konvertál, és csodálkozik, hogy lassul a játék. A HT nem azt jelenti, hogy egyszerre 2 procid van.
  • CzGobe
    Van 1 haverom, akinek baja volt a procival, kikapcsolta a HT-t és jobb lett.
    (A probléma: volt neki 1 P4660asa, konvertált és játszott 1szerre, akadozott, pedig a proci nem volt jobban kihasználva, mint 50%
    A megoldás: kikapcsolta a HTt, onnantól fogva nem akadozott, és nem vett észre semmijen lassulást.)
    Az AMD pedig azért akarja kikapcsolni a 2. magot, h csökkenjen a fogyasztás amikor nem használod (ez olyan, mint amikor az Intel leveszi 2,8GHzre a frekvenciát - emellett, lehet benne van a HT )
  • ollie
    lál, ezek is nagyon értenek a procikhoz: Intel Pentium 4 3,06 Ghz / 800 MHz FSB OEM (S478)

ilyen proci ugynais nem létezik
  • ollie
    Ember, már miért lenne lassabb bekapcsolt HT-vel a proci?? Az intel biztos azért találta ki, hogy lassítsa a procijait, nem?
  • Guer
    hehe
  • Richard90
    haha nagyon vicces vagy
    inkább maradtál volna csöndben, vagy válaszoltál volna NORMÁLISAN a kérdésemre!
    köszi
  • Punker
    vegyél konzolt az való neked inkább :)
  • Richard90
    nem is mondták inkább következtettem... mert az amd ennek az ellentettjét akarja megcsinálni... ezért gondoltam hogy nem olyan jó
    de ha nincs igazam szókjatok :)
    na akkor érdemes-e kikapcsolni vagy nem?
  • Richard90
    ja és újak
  • Richard90
    Itt találsz Intel Pentium 4-et
    Ha nem jönne be akkor itt kezd (Processzor----socket478----2. oldal)
  • Zetorg
    szakértő vagy rendszergazda mondta, igaz? :)
  • Richard90
    hello
    atz szeretném kérdezni hiogy ha kikapcsolom a hyper treading technológiát, akkor gyorsabb lesz a gép??
    mert úgy hallottam nem sokat ér ez az egész
  • Punker
    kap még rendes gyári garral is demand-os listából dolgozó boltból szerintem.
  • ollie
    A prohardver.hu hardver piacán keress, ott tutira fogsz találni.
  • Punker
    van hozzá rendes P4 de mivel jó ideje nem gyártják kicsit nehezebb beszerezni de google a barátod.
  • d0n
    Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, h van egy ASUS P4P800 as alaplapom, és hozzá egy Intel Celeron 2500 ös procim. Na most a procit szeretném legyerélni, egy másik Intelre ami nem celeron... Szóval, az a problémám h s478 tűs Intel procikból csak celeronokat találtam, na most én vagyok a hülye (minden bizonnyal :P ) vagy ehhez az alaplaphoz csak celeron procit tudok venni? mivel nem nagyon vagyok otthon a hardverekben, abban kérnék segítséget h létezik e s478 tűs intel proci ami nem celeron? és ha igen hol kapok olyat?

Előre is thx!
  • Narancs
    Kösz sárcok, csak megzavart, hogy azt a bizonyos kettest a core és a duo közül rendszerint lefelejtik
  • Inquisitor
    Core Duo (Yonah s479) <> Core 2 Duo (Conroe Socket-T)
  • Zetorg
    nem
    azokban most core duo van, az yonah.
  • Narancs
    nem értem, a laptopokban már nem az van?
  • izb
    jul 24-re igérték
  • Arti
    Mikor jelennek már meg a core duo procik?
  • CzGobe
    Tegyük fel, 3GHzes a proci, ennek az 1%a 30MHz. Van nálunk 1 450MHzes P3am, aminél én láttam 1%os kihasználtságot, ami 4,5MHzet jelent, ez a 30MHz-nek is csak a 15%a, így a 3GHznek 0,0015 (tízenöt-tízezrede). Ez nagyon kevés :)
  • Bucser
    lehet olyan mionimális volt valami processhez a használat hogy lefelé kerekített?? ugyanis egészben írja a processzor használatot (még ha százalék is) és lehet összesen nem használt ki egy %-ot ami futott:)
  • ollie
    jah
  • Punker
    0% hogy a f@szba lehet 0%?
  • ollie
    Mi lol? nemértem...
  • Punker
    ez de lol :)

• Blasta
    Zsír, kösze! ;)
  • ollie
    Saját XP home feladatkezelője:

• ollie
    Gondolod te. A home is kezel 2 procit.
  • [Jakuza]
    Hat amilyen puritan sima Inteles lapokkal en mar talalkoztam.
    Gyari Intel lap nem is kellene, ebben biztos vagyok.