INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
egy 3Dmark, valamely gém, munka esetleg. 😉 egy CorelDraw...stb.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

stone
És most Aidával mennyit ír?

Ramore
Tudtok valami spéci beállítást a biosban (Abit IS7-E) , amit a szervízesek nem tudhattak, de érdemes beállítani esetleg? Bios frissítésre szükség lehet?
Ramore
Mindenkinek köszönöm a segítségét, tegnap délután óta mûködik az új gépem. Dual-ként mennek a ramok, de a proci nem lett húzva (egyenlõre). 😊

Mit tanácsoltok, hogyan teszteljem le, hogy valóban minden okés-e?
Zetorg
Én is akarok zalmant csak nem fér el!
Köszi, de ez Kit of 2, azaz 2x1024mb!

Törölt felhasználó
A zalman, nagyon kúl, és kurva halk...
Most mondjuk maradtam ezeknél a freki beallításoknál, mer aszondták, hogy hamar szétmegy a kari, ha sokat húzom!
De ezzel max a 774/582-t bírja a kari szemetelés nélkül. 😉
Ja és veszek neked is ramot, de 2-t, hogyha az egyiket túlhúznád legyen pót!
ollie
Valójában 2x512, és javítottam is. A lassúság meg single channel esetén van, de ezt írtam is akkor.

Zetorg
Nekem nem is veszel?

Amúgy milyen a zalman?

Törölt felhasználó
Kettõt, plusz haveromnak ajándékba!
Zetorg
Veszel egy szettet?

Törölt felhasználó
Az a király!
Zetorg
Vegyetek ilyet:
2048MB DDR-SDRAM 2GB PC400 CL3 (3-3-3) DIMM (Kit of 2) 328 563 Ft

Biztos jól menne dualban!

Törölt felhasználó
Van 1024-es is egészben, már láttam, és ha azt írta 1024, akkó valszeg az is, mert különben 2x512-t írt vóna... (sztem)
Wanax
Szerintem két 512esbõl jön ki az 1gb neki...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

stone
Hy Ollie!
Ez mi az aláírásodban: Infineon 1024M/360? 1GB ram 360MHZ-en? Miért nem 2 512-est használsz a duálos alaplapodba? Pár napja írtad hogy lassu az írás/olvasás Aidával, nem ezért? Lehet hogy láma a kérdés nagyon, de írd már le ha lemaradtam valamirõl.

játék közben 50-52, de nagyon hangos 😞
Lehet holnap veszek bele 4db Cooler Master-t + 1 szabályzót...
kösz a tippet, tényleg az volt a baja

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

M@TriX
😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

most 44, de nagyon hangos

értetetem, akkor belenyomok ketõt, most szereeltem ki 2 tápventit 2 kurva régi 200-as tápból...
Meglássuk mi lessz, majd irom mennyi igy a hõmérséklete

ollie
Hát akkor az a baj. Muszáj lennie legalább 1 rendzserhûtõnek, különben bent reked a meleg levegõ, és az nem fog magától kihülni, a proci meg a vidkari csak egyre jobban bemelegíti az egész rendszert. Még ha a tied lenne a legtáposabb léghûtõ a világon, akkor is ugyanígy bemelegedne rendszerhûtõ nélkül...

ott nemtom, de ugyan annyi a hõmérséklete

Ramore
Köszi, már csak a táp az egyetlen kérdés, de azt a "táp" topikba írtam, nem off-olok. 😊
nincs, multkor volt bent 2, de kivettem mert iszonyatosan zúgott...

ollie
Van rendszerhûtõ a gépben?

ollie
Meg fog maradni minden, a winxp boot cd-hjérõl csinálj egy repair-t, és még a zikszpé is müxeni fog.

M@TriX
hardver cserénél érdemes újradobni a wint.

M@TriX
alapjáraton is fagy?

Ramore
Köszi mindenkinek a segítséget, megvettem a 2.4-es procit gyári hûtõvel, Samsung 2x250DDR 400-as ramokat (dual) és az Abit IS7-E alaplapot is.
Holnap lesz összerakva, ha minden igaz.

A wincsimen az adatok meg fognak maradni, ha átkerül az új gépbe, vagy elveszhetnek? A c-n van az Xp, a d-n minden más jelenleg.
alaplból volt a borda alján paszta
a venti elvileg 3.2-ig birja, és a fordulata is annyi ami a dobozon fel van tüntetve
Néztem alapjáraton a procit de ott is ugyan ennyi a fõmérséklete

M@TriX
65 alatt simán mennie kellene, de bizonyosodj meg arról, hogy a proci melegedése miatt fagy. Biztos amiatt?
Ha igen, akkor egyszerû aképlet:
- nézd meg, hogy megfelelõ mértékben van e paszta
- cserélj ventit
- ne húzd a procid, mert nem bírja.
- más nem jut hirtelen eszembe. 😉

Hali, csak annyit szeretnék kérdezni, hogy 1 intel procitol mi számitt normális hõmérsékletnek?
2.6/800-am van 3.0-ra húzva, glacialtech hütõvel és chieftec zárt házban, és 49fokos, ha elkezdek játszani pl. Africa Corps-al akkor kb 10perc után annyira felmelexik, hogy kifagyasztja az egészet...

Wanax
na ezaz, énis igy gondoltam hogy csak a chipsettõl függ... de azt olvastam hogy két ugyanolyan márkájú meg nagyságú ram volt, és nem ment dualban. de aztán lehet hogy ez egyedi eset volt csak 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
Az alaplapi chipsettõl (i864 vagy i875 kell), ill talán a ramok minõségétõl is (fontos viszont, hogy 2 ugyanolyan modul legyen, lehetõleg a márka is). El tudom képzelni pl, hogy gagyi ramokkal nem mûködik bizonyos lapokban a dual.

Wanax
ollie, egy kérdés tõled: az hogy a ramok mennek-e dualban az csak az alaplaptól függ, vagy a ramok márkájától? mer láttam olyan hogy irta srác hogy ilyen fajta ramokkal nem ment dualban, más márkájúval meg igen...

Wanax
én nem sok Intel alaplapot láttam eddig 😊 de teljesen jó minden fajtához... én a Bluefishben beszéltem errõl a szervizes csávóval, aztán õ is azt mondta amire tippeltem, hogy a gyári intelnél nem nagyon van csöndesebb meg jobb hûtõ... szerintem max átbaszni akartak azzal hogy ne dobozos procit vegyél, mer akkor még külön lehúzhatnak a hûtõ miatt 😊))

ollie
Na meg kapsz hozzá egy intel inside matricát, ami a lényeg 😊))

ollie
Érdemes, amíg bírja, szerintem olyan 3GHz-t fog vinni simán (egyébként meg minden procit érdemes húzni szerintem 😊)

Ramore
Amúgy a 2.4-es celeront érdemes húzni és ha igen meddig?
Ramore
Árban mindenképpen szerencsésebb, ha a hûtõ+proci duót együtt venném, mintha külön.
Ramore
Tehát vehetem, szerinted nem lesz baj?
ollie
Vedd a box-ot! Nekem a P4 2.4B ment a gyári hûtõvel 3GHz-n ASUS lapban úgy, hogy csak 1-2 fokkal volt magasabb a hõmérséklete, mint húzás nélkül!

M@TriX
nekem Abit IC-7 van, de ilyet véletlenül sem mondtak. 😉
Persze egy nagyobb/jobb hûtõ sosem árthat. 😉

Ramore
Azt kritizálták, hogy szerintük a gyári intel procihûtõ jó, de CSAK intel alaplaphoz. Más alaplap típusokhoz õk ezért nem ajánlják, inkább más típusú procihûtõt keressek.
Így mondták két üzletben is.

Mivel én egy Abit IS7-E (Intel Celeron P4 2,4GHz Northwood 4x100 128K) lapot tervezek megvásárolni, ezért érdekelne, hogy akkor mit tegyek. Szóval bátran vegyem meg a box verziójú procit?
Ramore
köszi!
ollie
Jól belenyúltál a jóba! Nekem max 225-ön megy alapfeszen...

ollie
a gyári intel cooler kell neked, hidd el

M@TriX
ezt majd kipróbálom... simán lehet emeleni a voltot?
Mennyi az ajánlott? 1.55 simán lehet, vagy ha szükséges 1.6? nem hinném csak kérdezem, hogy tudjam a megfelelõ lépéseket. 😉

M@TriX
nem rossz, használhatónak tûnik...

M@TriX
egyet értek, nekem sincs gond a nagy hûtõvel, amúgy meg inkább a többi ventire költs, nekem jól beválllt egy hátsó szívó venti, mondjuk elõre is beraktam egy 3-as ikreket, de ahátsó nagy az nagyon jó. (2-t is berakhatsz hátra. 😉)

Wanax
Miért nem jó neked a gyári Intel? és mit kritizáltak rajta? akkor azok balfaszok... (saját véleményem szerint...)