9499
Intel
-
#3687 állítólag a satás optikával nincs az a pár mp-es halál, amikor beraksz egy lemezt :)
de mandban van plextor és samsung, a samsung 11k körül mozog. -
Inquisitor #3686 4 cores in 1,Conroe E6600 8Mb Cache,Kentsfield result@MSI 975X
4 magos Kentsfield proci tesztecske, elvileg még fél évig nem lehet kapni boltban. -
Inquisitor #3685 Exclusive shots of DFI LANParty nForce 590 SLI Intel Edition motherboard -
Inquisitor #3684 ASRock ConRoeXFire-eSATA2 $85.99
$7.70 Three Day Shipping (Not available in HI, AK and PR)
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813157096
AsRock megint alkot, itt van az i865/AGP-s Conroe lap, és ATI X200-as Conroe lap mellé, egy olcsó i945-ös lap is :)
(Amúgy lesz Epox, Asus, GigaByte is, érdekes modon jól titkolják.) -
Inquisitor #3683 "Tehat inkabb erdemesebb dragabban venni 975X lapokat."
Másik fórum infója szerint a rev 304 vagy újabbak (elvileg!) témogatja majd a 4 magos Kentsfieldet is, nem csak a Conroet. Olyanok állítják, akik szereztek mintaprocit és tesztelték bizonyos lapokban. Ez azt jelenti, hogy i965 lapokban tutira nem fog menni, i975-ben meg akkor HA az Intel nem tesz semmi olyat a végleges procival, amitől az ne menne.
Én várok az új ATI chipsetes cuccokra, de van egy gyanum, hogy nem olcsóbb mint az I975-ös széria. :( -
#3682 lehet mire oda jutok már lesz 985 :) -
#3681 Nem ez a lenyeg Inq.
Erted mar a dillemmat, hogy mi tortenik akkor, ha RAID vezerlot ultetnek a lapra ?
No boot kettes korrol.
Sot az optikai meghajtokat nem igazan szeretik, szep kek kepernyoket lehet kapni.
Tehat vege a PATA-nak.
Ezeket szulik ezek az oszvermegoldasok.
Tehat inkabb erdemesebb dragabban venni 975X lapokat.
Csak hat ugye mi nem Nemet fizetessel rendelkezunk. -
Inquisitor #3680 Némelyik lapnál ki kell kapcsolni a Raid funkciót, hogy bootolhas a csatiról (legalább is sima raid kártyákat is elvileg vagy így vagy úgy lehet használni), de az is lehet, hogy be volt kapcsolva az a kompatibilitási marhaság, ami W98 miatt van sok Biosban, nem? -
Inquisitor #3679 http://www.pcpop.com/doc/App/132101/000252464.html
http://www.pcpop.com/doc/App/132101/000252452.html
Itt van pár kép olyan ICH8 lapról amin 0, amin 1 és olyan amin 2db PATA csati van. Az első ugye kell a francnak, az 1 csatis a buherált megoldás, de amin 2 van, azok külső vezérlővel oldották meg.
Sajnos a jó kis angol linket, ahol vagy 5 ilyen lap volt leírással, nem lelem :( -
#3678 azért egyszer megnéznék egy ilyen fejes HW tárgyalást szerintem pénzfeldobással döntik el hogy éppen melyik szabványt temessék :) -
#3677 Jaja, akkor valoszinuleg ugyanazzal a megoldassal verteztek fel a te lapodat is.
Attol akadtam en ki, hogy elmeletileg a lap kezikonyve szerint, kellett volna a BIOSban lennie egy kulon kapcsolonak, amivel lelehetett volna valasztani a masodik IDE portot a RAID funkciokrol.
Szerinted volt benne ilyen ?
Hat nem . :P Az elso IDE csatornanak megvolt benne a menupont a, masodik a kezikonyvel ellentetben sehol. (Persze kiprobaltam vagy 5 BIOS frissitest)
Szidtam is oket mint a bokrot. :P -
#3676 igazából ők szerintem úgy gondolták hogy a sok manusz már úgyis átállt sata-ra, és az egy pata elég 2 optikának, aki meg nem az p@raszt és kapja be :) -
#3675 asus-nál se tudtam a raid-ről telepíteni. -
#3674 De a 2. IDE/RAID korrol nem fogsz butulni. :P
Sot ha olyan gany megoldas mint a Gigabyte-e, akkor meg winfost se fogsz telepiteni rola. -
#3673 kénytelen leszek én is sata dvd-t venni majd, nem hiszem el hogy a megszokott 2 pata nem férne el valahogy. :( -
#3672 látod a képet elméletielg 3 csatlakozó aztán gyakorlatilag a kékről tudtam én is csak telepíteni stb mondjuk én munkaidőben csináltam a gépem szal nem zavart hogy meló helyett a saját rendszerem szedem szét x+1. alkalommal eredetielg a bekapcs/reset + kártyaolvasó lett volna legfölül persze ugye qrva rövid usb-t adnak hozzá így mehetett az legalulra, dvd-k, rack, floppy, át pakolászás dettó, de hát ez a szép a pc-ben lehet legózni :) -
#3671 Ja.
Be is fontam a szemoldokomet, nemreg egy 945os Gigabyte lapnal.
Pedig az meg nem is Conroe ready csak a 2 magos procikat tamogatja.
Na azon, 2 csatolo volt, viszont csak egyrol lehetett bootolni, mert a 2. csak a RAID miatt volt raultetve.
En meg gorcsoltem ott vele vagy fel orat, hogy mi a szarert nem tudom a DVD irot sec masterre tenni. :P
Aztan a forumok atolvasasa utan kiderult az osszes ilyen.
Azert nem szepek ezek a dolgok, hogy igy kenyszeritik valtasra a vasarlot a cegek, raadasul csak nagy fellengzos duma az, hogy a SATA mennyivel jobb megoldas.
Pedig aztan nem, hiszen az elmeleti savszelesseget ugysem tudja kihasznalni az ember, boven eleg lenne az EIDE azaz PATA. -
Inquisitor #3670 Ezért beszélek olyan lapokrol, ami NEM ICH8-as! Egy halom ICH7-es lapot adnak ki, amiken lesz külön raid vezérlővel +1 vagy +2 db IDE csati. Computexen egy csomó ilyen i965 lap volt kiállítva. Amiket leírtál lista, az a most már kapható lapok, de a gyártok 4-5-6 modellt mutattak be legalább.
Ha lesz időm, megkeresem a Computexes linkeket.
Ellenben, hogy legyen egy kis információ:
Conroe Ready alaplapok listája - Megjelent és még meg nem jelent lapokkal, elvileg frissítik ... -
#3669 mit kellett a kábelekkel bűvészkednem hogy jó legyen a sorrend és a rendszer is elfogadja a dolgokat (pedig hát ugye az asus gyári fekete kábele még csak nem is a rövid fajtából való) végülis az UV-s kábelek meg egy 90 centis megoldotta a problémát :) -
#3668 Bazz lehet kurva rossz a szemem de Albatron PXP965/PXG965 ezen pl kettő van :D -
#3667 tudom hogy mostanában már csak 1 pata csati van "persze ez a gond megszűnik majd lassan mert köv cuccokat már úgyis sata-t veszek, bár sata-s optikákkal nincs még tapasztalatom." -
#3666 1 db, nem 2 darab.
Lehet utananezni. Hanyszor mondjam, mar el neked, talan egyszer a lapok tulajdonsagat is megkellene nezni. Meg az ICH8-as megoldasokon is 1 db van.
MSI P965 Neo-F lap 1db csatlakozo. Jmicron
Gigabyte 965 lap (965P-DS4 ill 965P-DQ6)1 db csatlakozo. ICH8
Asus P5B/Deluxe i965 1db csatlakozo. JMicron
Albatron PXP965/PXG965 1db csatlakozo. ICH8
Jo lenne ha utana neznel, mielott elkezded a "hanyszor irjam le" kezdetu mokat.
-
Inquisitor #3665 "Valószínüleg sok ilyen alaplap lesz, sőt amit a legvalószínűbb dolognak tartok, hogy már most a legtöbb alaplap kezelné, ha frissítve lenne a Bios az adott alaplapban... Ha megnézed az alaplapgyártókat, akkor írják, hogy melyik procihoz melyik bios frissítés kell!"
Ezzel az a baj, hogy a Core 2 prociknak SEMMI köze a P4 procikhoz, azok nem buherált kétmagos P4 procik, nem csak az órajelük változott ám ... kb. a be és kimenő feszültésgek jó része is kisebb, és kisebb lépésben állítható. Szóval NEM fog menni sima Bios frissítéssel. -
Inquisitor #3664 Persze ezen lapok külső IDE vezérlőt tartalmaznak, nem az Inteles/Marveles gányolást.
Attól nagyon óvtak okos emberek :)
Én megvárom az ATI RD600/SB650 alaplapokat, elég jó lehet, ha a DFI kapásból két modellt is fog vele gyártani :) -
Inquisitor #3663 "Viszont a 965os Conroe lapokon nincs 2 Pata csatlakozo.
Sot..."
Hányszor írjam le, hogy a legtöbb normálisabb gyártó csinál olyan i965 alaplapot, amin igen is van 2db. Albatron, GigaByte, Asus is mutatott be ilyeneket ... és sokan mások is. -
#3662 Viszont a 965os Conroe lapokon nincs 2 Pata csatlakozo.
Sot....
Gond van a chipkeszlet Pata tamogatasaval es kulon pl. JMicron IDE vezerlochipet oszvermegoldassal raultetnek a rendszerbuszra.
Tehat marad az 50-70k-s lap neki. -
#3661 lehet azon van a DVD íróm meg a rack, annyi hogy ha nincs telepítve nem mükszik rendesen, szal nekem most úgy van hogy kék ata az winyó / dvd olvasó, piros ata (raid) rack-es winyó / dvd író, persze ez a gond megszűnik majd lassan mert köv cuccokat már úgyis sata-t veszek, bár sata-s optikákkal nincs még tapasztalatom. -
#3660 És ez a Raid hogy müködik arra is lehet ata kábelt kötni mert nemvágom? -
#3659 hát az már elég régi folyamat, alapban nekem i scsak 1 ata van a másik 2 raid. -
#3658 Gondoltam :D Csak kezdek parázni hogy el akarják tüntetni a 2 atás lapokat :( -
#3657 akkor nem a deluxe/premium lapot kell megvenni ennyire egyszerű. -
#3656 De nemkell ám felét se tudom micsodák és ennyi pénzért nem is akarom tudni! -
#3655 körítést ne feledd el! ha neked nem kell 3 firewire + wifi + sata raid stb akkor nem kell deluxe/premium lapot venni és az 55 már rögtön 30k körül van.
mikor én vettem a lapot kb 10k nettó nagyker különbség volt a sima és a premium lap között és hát ugyanaz a chipset szal a lényeg nem más. -
#3654 Nekem amik voltak eddik lapok nem volt rajta ugy mint az a kék,no de ez nembaj.
55 az nagyon de nagyon sok nekem :( -
#3653 én is a sata-kat nézem hogy betegesen szétszórták. -
#3652 A PH-n már lehet kapni ilyen lapot. Ha jól emléxem kb. 55ezerért!
Nyugodj meg! Nem csak ATI kártya műxik a lapban!
Az, h az ata csatlakozó, miért van olyan hülye helyen? Csak :D Gondolom ott volt hely. De ha megnézed a SATA csatik is összevissza vannak rajta... -
#3651 alaplapon nem szokás spórolni 40-50k a min, + a csatlakozó ezer meg 1 éve ott van.
(kb 2 éves lap az enyém)
-
#3650 és ezt te mondod? hány éve rombolod az agyunkat a gépvételi teóriáiddal? :) -
#3649 Hát aztasulyós már a nevéből is az sugárzik hogy kurvadrága lesz és nem az én buxámra van tervezve az tuti :(
Persze nyugodtan röhögjetek ki tudatlanságom végett,de most akkor pl Nvidia kari rá sem köthető vagy mi??? "Az alaplapon két PCI Express x16 bővítőhely található, melynek segítségével a felhasználók élvezhetik az ATI CrossFire technológiájának előnyeit."
Meg az a másik kék ata csatlakozo miért olyan hülye helyen van?
-
#3648 Szerintem ez lesz a te alaplapod: asus