INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pink Tiger
igazad van de néha "magától" kicsúszik, legalábbis nekem...
ez pedig mégsem az igazi

Egy igazi jóbarát segít költözni és elrejteni a holttesteket! :)

hát jah, szerintem pont a táp az amviel nem érdemes sporolni...

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

hali
😊)

www.napisajto.hu

ollie
Na akkor használd egészséggel, de mi figyelmeztettünk...

hali
dvdolvaso, cdiro, 4-5venti, 4vinyo, p43.0, 9700pro, (meg egyket pci-os eszkoz)
ja bocs, 350es a táp

www.napisajto.hu

ollie
na, mi van a gépedben?

hali
nemtom mi baja van mindenkinek a codegennel (300W), nekem kb fel eve van, es gond nelkul meg, pedig van egy keves cucc a gepben.

www.napisajto.hu

ollie
Na de van olyan ventilátor, ami kinyomja a meleget a házból? Ha nincs, nem nagyon fog kijönni az a meleg... Ja és a tápot felejtsd el, hamar meg fog halni a géped vele, ugyanis a 300W Codegen jó esetben tud kb 180W-t produkálni, és csak a Prescottnak kell vagy 100W ebbõl...

ollie
Persze hogy kijár, mert a SATA támogatja a hot plug-ot, ami annyit tesz, hogy ki lehet cserélni a vinyót a gép bekapcsolt állapotában is. Na most ha nehezen lehetne kihúzni a tápcsatit, akkor nehezen lehetne ezt megoldani.

nem midnig elég a szellõzõ lyuk, tot tesz neki ha nem csak tápventi van hanem még min 1
codegen meg tudtommal nem jo, chieftec, enermax van a toppon bár az áruk is

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

Pink Tiger
egyébként kösz a segítõ kezet😊

Pink Tiger
lehet hogy hibás a procim?
akkor nem is menne, nem?

Pink Tiger
azt hittem codegen az jó..hm

Pink Tiger
a ház oldalt és hátul is tele van szellõzõ lyukakkal...
ha felteszem a ház oldalát akkor leáll a gép egy idõ után ha leveszem csak ninó-ninó van...
azaz a melegedés elég extra

Pink Tiger
aham
nos a hûtõ elméletileg jól van felrakva, de leveszem felteszem újra, jó ötlet

amugy 300W codegenbõl nagyon kevés..., még egy chiefteck szintüböl esetleg de codegen...

nem lehet hogy bénán van feltéve a hütõ? vagy nem szellõzik a ház rendesen?

Pink Tiger
na lenne nekem egy hülye problémám srácok😞

a P4 presc magos 3Ghz(800)1Mb-os procim ha durva játékot használok túlmelegszik egészen 75 fokra és az alaplapom ninó-ninó figyelmeztetést nyom, majd kikapcsol a gép
/ha kilépek a játékból abbamarad a ninó és minden megy tovább rendesen/

a hûtõm egy armor2-es, azaz ahogy írtam kurva hangos de ha jól tudom elégnek kell lennie
IS7-es alaplappal
a tápom 300wattos(codegen)elméletileg gondolom elég
videokártyám csúcs

próbáljak ki egy nagyobb tápot? próbának költséges...
vagy bios frissítés segíthet?
vagy próbáljak ki egy nagyobb hûtõt?
/szerintem lehetetlen hogy egy armor2es max rpm-mel nem elég.../

nincs valami ötletetek?

Icebird
Némelyik laphoz adnak átílakítót is. Zalmanak láttam már SATA-val felszerelt tápot. Nálam még nem akart elmászni a tápcsati.😊 Örültem hogy végre legalább ennél elfelejthetem az õskori csatlakozást, amit néha fogóval kellett kiráncigálni.😄D Mondjuk igazán megcsinálhatták volna ennyi erõvel hogy SATA kábelen kapja a tápot.

Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8

Pink Tiger
van átalakító hozzá, de egyelõre érdemes olyan satás vinyót venni amin van normál táp bemenet is, mert a satás táp elég szar...kijár...😊 szívok is néha vele rendesen

Pink Tiger
köszi, presc magos, kipróbáltam nem volt elég a régi spire 3,
így vettem egy coolinket, állítható a fordulatsz, és elég is a procinak szuuuuppper, CSAK olyan hagnja van mint egy szobai ventillátornak😊))

ollie
Figyi, neked van Sata-s csati a tápodon, vagy valami átalakítóval nyomtad be a vinyóba?

Russ!an
Nekem bejott a Zalman. szerintem simán elég az ALCU nem kell a ful réz. halk, viszont iszonatosan porosodik, és igy soron kell takaritani. Bár ez legyen a legkevesebb. 😄

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

ollie
Ja azzal a teszttel kezdtem. Asszem Zalman lesz belõle...

Icebird
Ezt azért nézd meg
teszt

Az Aero jó hûtõ, de csak magas fordulatszámon. Ár/Teljesítmény figyelembe véve, és ami halk is, amit ajánlottam

ollie
Aha, köszi.

Most utánanéztem néhánynak és valszeg vagy Cooler Master Aero 4, vagy Zalman CNPS 7000A AlCu lesz belõle.

Icebird
Cooler Master IHC-L7I
2.4@3G alap 33C°
20dB

ollie
Na ajánljatok nekem jó P4 hûtõt. Lecseréltem a 2.8-at 3.0-ra és alapból kb 8 fokkal melegebb. Tudom hogy a Zalman 7000A Cu nagyol jó hûtõ, de van más is ami jó és halk?

Ramore
😞
ollie
azt nem ismerem

Ramore
Abit IS7-E
ollie
Milyen alaplap?

Ramore
Bios-on belül merre lehet az Usb2.0 beállítása, mert én átnéztem, igaz felületesen, de nem találtam.
Ramore
oké, köszi a segítségeteket, pontot teszek az ügy végére.
M@TriX
mondjuk sztem ezt a "Milyen videokártya?" c. topicba kellene megvitatni. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
Ez tökkéletes, az inno3D nem rossz. Nekem eddig azok voltak. 😉 Persze van jobb márka is tõle.
Viszonyítás képpen: egy Abit 64MB-os az Aqua-ban nettó: 21920 Ft
Használtan egy Asus-t találtam ami 128-as, 24 eFT.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Ramore
Köszi mindenkinek, ez jó márka, vagy mégsem?

Inno3d Geforce4Ti 4200 128Mb

Mennyi a reális ára szerintetek kb?
Gerry
Értelek, én is csak a félreértések elkerülése miatt írtam le, amit írtam, nehogy valaki azt higgye, hogy egy 9600XT olyan mint egy 9700... Ugyanis vannak olyan emberek, akik ha meglátnak egy 3DMark pontszámot, abból olyan téves következtetéseket vonnak le, hogy hopp, ez is 4900, az is 4900, akkor ez ugyanolyan mint az... Sajnos nem egy ilyen emberrel találkoztam már!

ollie
Persze, de én nem is állítottam hogy jobb a 9600XT.

Gerry
No azért egy 9600XT-t sosem vennék egy kalap alá még egy sima 9700-al sem, mert igencsak jól kimutatható, hogy a 9600-as 4 pipeline-ja és 128bit-es memója sokkal gyengébb mint a 9700 8 pipe-ja és 256bit-es memója, hiába van az 9600 órajele az egekbe felhúzva, akkor sem tud olyan teljesítményt nyújtani mint egy 9700, még ha a 3DMark03 hasonló pontértéket ad akkor sem. Ja, és nem elfelejtendõ, hogy a 9700-as alapból ad annyi pontot, mint a 9600XT "üveghangon" járatva, tehát ha a 9700-at elkezdjük tuningolni (mert ugye azt is jól lehet), akkor esélye sincs még egy ûbertuning 9600XT-nek sem.

Gerry
Sem az 1GB RAM, sem a 3GHz-es proci nem kell, nekem minden grafikai beállítás maximumon van (kivéve AA és AF), és tökéletesen fut mind a multi, mind a single (és ezt úgy kell érteni, hogy nem szaggat abszolút, mert én nagyon allergiás vagyok a szaggatásra, és a lassúságra FPS játékoknál). A konfigom pedig ez: Chaintech 7NJS, Athlon XP 2400+, 2*256MB Kingston HyperX PC4000-es RAM, Radeon 9800Pro/128MB, a többi nem lényeg a játék szempontjából... A leglényegesebb az a VGA, a proci és a RAM, az csak másodlagos!

ollie
Amúgy nem semmi, hogy a Far Cry-hoz High grafikai beállításokon már KELL a 128M-es videokari, az 1Gb ram és 3GHz proci... Viszont tényleg sirály! Ja és el sem tudom képzelni hogy mi kell a very high beállításhoz 😊)) Bár nekem most majdnem minden very high-on van benne és sirályul megy.

M@TriX
Ez igaz, mivel GPU-ilag még medium low-on az új játékok is elmennek majd és akkor jól jöhet a 128MB.

M@TriX
na ébrendeznek már a hardver szekciósok. 😉

ollie
Felejtsd el. A Gef4ti meg király, de szerintem legyen 128M, mert manapság már a legtöb játék kihasználja a 128M-et, fõleg ha full detail-ben akarod nyomatni a sok textúra miatt.

ollie
Hát szerintem érdemes gyûjteni 9800 pro-ra, bár egy másik fórumon épp azt olvastam, hogy valakinek a 9600 XT-je egy zalman hûtéssel 4900 pontot hozott 3dmark03-ban, ami már 9700 pro szint. Persze nyílván a végletekig volt a cucc tuningolva.

ollie
Na ezzel én is egyetértek.

M@TriX
az egy jó kártya, ha márkája van, akkor már ok. 😉 Csak noname ne legyen. Amúgy mi a márka?
64 DDR is elég, persze ha 128 van rajta nem árthat. 😉
De nem kell ragaszkodnod hozzá sztem.
(Legfeljebb majd megcáfolnak. 😉)

Ramore
Számomra kéz alatt összejöhet egy Gef4 Ti 4200-as esetleg. Sokat számít a márkája a kártyának? Elég a 64DDR, vagy ne adjam 128-alá, ha egy mód van rá? Mire kéne még figyelnem vásárláskor?
Ramore
Tehát érdemes elfelejteni az FX sorozat 5200 és 5600-as verzióit?