INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
LAssult? Ezt hogy érted? Sztem gyorsan állísd vissza eredetire (load bios defaults)...amúgy ilyet még nem hallottam...😊

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

oneal1
valaki help!!!!

!Forza Ferrari!

oneal1
mást nem kell állítani hogy jó legyen??

!Forza Ferrari!

oneal1
van hûtõm
kihuztam 3.36 ghz ig de de nemhogy gyorsult volna tõle hanem lassult..
de a memoriát nem állitottam...
nemtom hogy kell
help lécci!!

!Forza Ferrari!

oneal1
jah és most 2953 mhz

!Forza Ferrari!

oneal1
még1x lécci!!!😊
most kapott +5% ot
3dmark 2005 után 49 fokos lett
aztán visszament 39-43 ra

!Forza Ferrari!

ollie
mert kilökted a válaszomat

oneal1
hmm
nemtom miért ment kétszer bocsi

!Forza Ferrari!

oneal1
amugy thx a tippeket
csak megvárom még mit mondasz a memoriára..addig nem bántom
jah és alap hûtõvel meddig lehet elmenni?
mer akarok venni hûtõt cooler master jet 4 vagy mi a neve
ismeri valaki?

!Forza Ferrari!

oneal1
400 as a memoriám..
hogy tudom 320 rakni a memoriát??
és akkro nem is kell õket vissazállitani vagy mi?😄

!Forza Ferrari!

ollie
Ha mondjuk 466 vagy 500-as memóriád van, akkor elég csak az fsb-t állítani a biosban. Próbálkozz eloszor 220-al (ez 10%-os tuning). Aztán egy kis teszt (pl 3dmark), utána meg megint emelheted 10-el és így tovább. Ha nem indul a gép, vagy lefagy bármikor, akkor indítsd újra, és a biosban vedd vissza 5-el az fsb-t. Ha a memóriád 400-as, akkor eloszor vissza kell állítanod a memcsit 320-ra, majd ugyanígy állítgatni az fsb-t. A 433-as ram is még el fog menni 220-as fsb mellett, de a felett már nem biztos (tehát 220-nál még nem kell visszavenni a memória sebességét, de 400-as ram már nem valószínu, hogy megy alapon 220-as fsb mellett).

ProSatanos
P4P800-ba is benne van egy gyári 5%,10% 30%(?) huzási lehetõség .... de kézzel is lehet nyuzni ... és nagyon elcseszni se lehet mert ha nagyon elállítod visszaáll defaultra 😊

94c800okon a biosban alapból benne van a huzás (százalékosan) p4p800-akat nem ismerem de szeritnem ott is igy lehet

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

oneal1
alaplap asus p4 p800
memoria nemtom majd otthon emgnézem...
madzagos móódszer király máe 200km/h val is ment😄DD

!Forza Ferrari!

ollie
Kösd egy madzagra, úgy könnyû húzni!

Egyébként írj részleteket (alaplap pontos típusa, memória pontos típusa), hogy tudjunk segíteni).

Metwork
Jó és halk hûtõ nekem is jól lenne egy 3 gigás Prescott-ra.

I will use google before asking stupid questions.

oneal1
haller!
van egy p4 2.8 ghz 800 fsb Ht s cuccom!
ezt szeretném húzni csak fingom nincs hogy kell😄
lécci segitsetek!!
jah és valami jó hûtõ ajánlat is kéne mer nem akarok megsütni szegényt!
thx

!Forza Ferrari!

Narancs
de intel állítólag csomagolja majd a procijaihoz...

ilyet csaj elvétve olvashattál, ami ott van az egy sanyo hûtõ 😛

Narancs
Tom's hardveren...

Olvastam az túlzás, belepillantottam...😊

hol olvastad?? :-) link?

Narancs
most olvastam, hogy lesz Intel gyári vízhûtõ a Prescott -hoz...
szal inkább fejlesszenek úgy, hogy ne kelljen vízhûtés a normális hûtéshez...

Punker
inkább fejleszgessék tovább úgy hogy ne kelljen turbina a lehûtéséhez 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
2 éve meg 1 is elég volt...

most 3 is elég...😊

Punker
4-5 giga? minek? otthoni használatra jelenleg 3 giga is bõven elég

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
Elvileg 5Ghz környékéig akarták nyomatni a Prescottot, ha jól tudom, szal télleg meglepõ, hogy 4ig se jutnak.
2 magos proci hamarosan jön, csak épp az AMD -tõl...(ennyit a lépés elõnyrõl...)
Sztem intel nagyon rákefélt ezzel a prescott dologgal, ha amd adott volna ki egy ilyen cuccost, sztem egy darab se kelt volna el, pláne ilyen áron. De hát a név kötelez...😛

Persze ez csak az én véleményem...

ui: ez mindez csak a szerény véleményem 😊

a 2magos procira meg még sokat kell várni sztem...

sztem egyszerûen csak nem érdeke a korai bevezetése a technológiának... elõbb meg kell szabadúlniuk a még piacon lévõ készletektõl, ami egyébként még ma is megállja a helyét a számítástechnikában!
melleslegha összehozzák a 64bittel és 2 mega cacheel a 3,8 GHz-et akkor az amd a közelébe sem fog érni... ((lehethogy az amd-nek megvan a 64 bite, de én az intelt lépéselõnyben érzem))

Narancs
Utolsó mondat kérdés, csak lemaradt a '???' a végérõl...

Narancs
Intel fölhagy a GHz hajszolással?
Helyette 64bit és 2 mag?

Fura.

Kár hogy AMDsek kicsit elõbb rájöttek erre...😊

UI: amúgy nem azért jött a Prescott, hogy majd 4Ghz körül milyen baró teljesítménye lesz? (ezek szerint nem lesz)
Mert alatta a jó öreg NW is otthagyja...

Punkerwork

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

ollie
Annyi elõnye van, hogy legalább nem olyan kétségbeejtõen lassabb az NW-nél...

Met
Szerintetek van elõnye a mega cachenek?
Mert most ugyan annyiért láttam 3gigás 512-est mint 3gigás 1024-est. Csak ugye utóbbi Prescott magos amihez hangosabb venti kell mert jobban melegszik.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Bucser
Hát hidd el, hogy az USA-ban ez a 100K-s tétel nem akkora nyomás félévente mint itthon kishazánkban... Kölök zsebpénzbõl összegyûjti😞

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

De ez az álom valóra válhat, és "csak" pénz kell hozzá 😉

CoolStuff
Álmodik a nyomor!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

ollie
Te is simán megvennéd, ha sok pénzed lenne. 😛

Wanax
ha sok olyan hülye van aki megveszi annyiért is,akkor a helyükbe énis annyiért adnám 😊 és télleg elhiszem hogy megveszik majd annyiért is sokat... igaz nem magyarországon 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

Pedig akármilyen olcsó is lesz, a kezdõ ára nem lesz olcsóbb, mint a mostani csúcskategóriás prociknak. És várhatóan új csúcskategória születik, így a csúcs tartó procinak meg is marad egy ideig az ára, mivel még így is vinni fogják, mint a cukrot...

Punkerwork
én is, nem lesz 100+k-m procira

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Reménykedem benne, hogy valóban nem lesznek megfizethetetlenek.

Szerintem:
3800=90ezer
3600=70
3400=60

Punker
az új procik szerintetek milyen áron lesznek?

Gondoltam bele lehetne tenni a 3200-as 800-as procit. Most egész jó áron meg lehet kapni. Vagy lehet nem éri meg. Inkább egy új konfig kelene oda is. 256 rambusz az nem épp egy nagy erõgép. Kapni is arany árán lehet még használtban is.

2400-ról van asszem 2700-ra húzva. A mem meg kb ugyanilyen arányban lehet gyorsabb.

ollie
Akkor az arány lesz, a proci fsb-jéhez képest. Ha a procid húzod, akkor mindenképpen lassabbra kéne állítanod a memot.

Most nem vagyok gépközelben, de úgy emléxem, hogy memória sebességet csak annyit lehetett állítani bios-ban, hogy 3 vagy 4, és ebbõl asszem 3-al ment gyorsabban. Máshogy szinte biztoshogy nem lehett állítani a frekvenciáját...

ollie
Hát az ki van zárva, hogy a 1066-os memo 1600-on menjen. Nézd meg a biosban, hogy a memcsik sebességét vissza lehet e állítani. Ha be tudod fix 1066-ra lõni, az lenne a nyerõ.

Lehet, hogy hülyeség... esetleg 1066MHz helyett 800 MHz-en menne??