9499
Intel
  • zvaragabor
    Én úgy tudom, hogy a Celeron az egy alsókategóriás proci márka az Intelnél, és a Pentium a jobb. Tehát pl egy Celeron 2,66GHz gyengébb mint egy Pentium 2,66GHz. És hogy kb mennyivel?
  • Punker
    mi van?
  • zvaragabor
    Hali! Egy Intel Celeron 2,66 GHz hány gigaherces Intel Pentiumnak felel meg kb?
  • bertino
  • GanXstaZoleeWrk
    a többmagosoknal igen :)eddig simma 1magos A64em volt. :) ott nem volt ilyen.
  • bertino
    ez AMDnél is így van xD

persze inkább csak a többmagosoknál
  • GanXstaZoleeWrk
    Beszarás ez a dual proci fut 1 komoly alkalmazás és task váltás ilyesmi hipp hopp nincs felperces várakozás stb.
  • ttc2
    Sziasztok!

Mi a különbség az Intel Core Duo és a Core 2 Duo között? Hány procinak látja a gép?
  • grebber
    Még akkor is simán mmegéri!!
  • Inquisitor
    (48.755 + 600) * 1.2 áfa = 59226
  • grebber
    Ready-be eléggé olcsón adogatják az Intel E6400 Core2 Duo-t (BOX) 57.600,FT áfával!!!!
  • [Jakuza]
    Ne koszond ingyert volt. :P
  • kisviku
    Köszönöm, időközben kiderült, nem a táppal van gond, hanem a "lefagyaszthatatlan,tökéletes XP-vel". :)
    De egyébként asszem egy 300-as vagy 350-es Chieftek.
  • izb
    Milyen tápod van?
  • kisviku
    Ez igen köszönöm.Ott követtem el a hibát, hogy újrarakom az XP-t, állandóan újraindítja magát, de mivel még egyszer sem tudott normálisan újraindulni, ezért mindig visszajön a telepítő és kezdi el folyamatosan, mint egy örökmozgó körforgás...
    Megnézem a javaslatod, ha nem megy, akkor még próbálkozom és legvégső esetben egy paranccsor + del c:\windows...
  • [Jakuza]
    Ha nem sikerul mukodokepesse tenni, mert pl megserult valamilyen rendszerfajl, akkor hasznald a startmenubol az sfc /scannow parancsot.
    Ehhez kell a Windows telepitoje, ugyanis ez a windows System FileChecker, ami leellenorzi az eredeti meghajtoprogramokat es a megvaltozottakat visszacsereli.
  • kisviku
    Hmmm,köszönet.Ez nagyon gyors volt.Megyek és csinálom.
  • [Jakuza]
    Ez nem hutes problema.
    Inditsad el csokkentett modban a wint es probald leszedni azt a szoftvert amit legutoljara tettel fel. Szerintem esetleg valamilyen driver lehetett.
    Esetleg ha tobb volt az utolso ujrainditas ota (amikor meg mukodott), azokat is.
    Amugy a P4-ek igen ennyire melegedos tipusok.
  • kisviku
    Sziasztok.
    Lehet, hogy ezt a Hűtés topicban kéne kérdeznem, de mivel Intel prociról van szó, hátha tudtok reá választ adni.
    Mennyi a normál üzemi hőmérséklete egy 478-as foglalatú Celeron 2.8-nak?
    Mert, érdekes dolog történt.
    Az XP tökéletesen megy csökkentett módban és semmi hibát sem jelez ki, minden a helyén van, minden hardver üzemel, de normálisan egyszerűen nem indul el.
    Már újratelepítettem és semmi.Eljut az XP logóig,tölt, aztán elsötétül...
    A procira gyanakszom, mert a BIOS 55 fokot mutat 2500-as ventillátor fordulatszám mellett.Gyári Intel hűtés van rajta.
    A saját gépemben egy "sima" P4-es van 2.6-os 10%-os overclock-kal és 33 fokos.A szobahőmérséklet ugyanaz.
    Sok az 55 fok?
    Előre is köszönöm, de szerintem berakom ezt a hűtés topicba is.
  • [Jakuza]
    6300-al sosem.
  • Inquisitor
    Szárazjéggel 4,5GHz felett voltak. Annyira engem nem izgat, még olyan alaplap + ram kombinációra is csak lottónyeremény segítségével lehetne pénzem, amivel 30%-os tuningot lehetne produkálni :D
  • [Jakuza]
    Szarazjeggel eppenhogy elertek a 4GHzet, de leghutessel mar kozeljarnak a 3,8GHz-hez.
    Tudod ilyet csak a hivoknek lehet bemeselni. :PPPPP Aki realisan gondolkodik annak nem.
    Szoval ezt a kamu eredmenyt jobb ha elfelejted.
  • Inquisitor
    Na jah, de ez alaplap és ram függő is.
  • Inquisitor
    "Meg azt, hogy a busspeed hogy lehet 2140,7 MHz."
    Hát ha kb. 100%+ tuning, akkor kb. annyinak kell lennie 4x535MHz-nek ... vagy nem ennyi van FSB-nek megadva?
    Amúgy beszéld le a HOC-os arcokkal ők csinálták ezt is meg a szárazjeges megoldást is, és mindkettő kint van az Xtremesystems.org fórumában is.
  • [Jakuza]
    Peldany fuggo.
    Van aki panaszkodott, hogy nem ment neki 2,6GHzet sem, mert olyan peldanyt fogott ki, van akinek meg megy 3GHz folott.
  • GanXstaZoleeWrk
    ezaz hogy nekem se :)
  • Punker
    nem tom nincs tapasztalatom ezekkel :(
  • GanXstaZoleeWrk
    ha mar erről beszélünk kingmax 800as rammal esszerüség határain belül egy 6400-as core2öt meddig lehet huzni? :)
  • Punker
    nem csak az, ha extra tuningot akarsz akkor drágább hűtés ram stb kell, de én pont azért húztam a régi prociaim mert nem volt akkor éppen nagyobbra pénzem a gyári intel hűtő pont elég volt az 1,6@2,1-hez és kész, éveken keresztül nem volt gondom vele.
  • GanXstaZoleeWrk
    szvsz a 30-40% is szép eredmény én örülnék ha a 2,2-es procim ha végre megjön az alaplap :) 3 gigán elketyegne.
  • [Jakuza]
    Mert annyi is a korulbelul elerheto tunning, leghutessel ugyanis a fizika nem hazudtolja meg magat. :P
    Neha elerheto 50% de az mar a tureshatar vege.
  • [Jakuza]
    Na ja birom ezeket a kamu teszteredmenyeket. :P
    Leghutessel, ami nem is volt rajta a huton elertem 300%-os tuningot, mert en vagyok a Fredi-Beni. :P
    Amugy igy nez ki egy valamit magara ado teszter adatlapja a procijarol.

• Punker
    amúgy értelem nincs az ekkora tuningnak, max az ilyen rekord döntögetésnél ami 5 percig tart, tartós használatnál a 30-40% az ideális saját tapasztalataim szerint :)
  • Punker
    "mindezt úgy, hogy a processzorhűtő a fórumozó elmondása szerint még csak nem is volt stabilan rögzítve a CPU-ra."

jaj ezen behaltam, cerka alap hangon nem tűri az ilyet :)
  • [Jakuza]
    Marhasag.
    Kamu hir nem illik ilyen marhasagot megennie egy magat valamire is meltato medianak.

De a legjobb ez "mindezt úgy, hogy a processzorhűtő a fórumozó elmondása szerint még csak nem is volt stabilan rögzítve a CPU-ra."
    Foleg miutan feszemeles nelkul 60C korul vannak az E6400asok 3,2GHz-en leghutessel.

Aki hisz a mesekben az elhiheti.
    Amugy nem azert de az 1.36os CPU-Z kiirja a feszultseget az E6300 procinak.
    Ami itt eleg fura modon hianyzik. Vajon miert ? Tedd fel ezt a kerdest magadnak.
    Meg azt, hogy a busspeed hogy lehet 2140,7 MHz.
    Gyerek meg szamolni se tudott.
  • Inquisitor
    Még a PH is kihírezte ...
  • Inquisitor
    "Amugy nem erheto el 100%os overclock."
    Én is ebben a tévhitben voltam, de mit szólsz akkor a HOC srácok léghűtéssel 3.74Ghz-re húzott E6300 procijához??? :)
    (Igaz a ram árán egy komplett gépet összerakok)
  • GanXstaZoleeWrk
    A 100%hoz mindenkeppen vmi különleges hűtés kell ez egyertelmű, de elviekben pl egy 2,13-as core2böl 3 gigát jó ramokkal ki lehet hozni, (40-50% tuning) meglátom ha megjön minden végre amit rendeltem mi lesz a max. Azért röhej hogy proci már van de hozzá való normál alaplapot nem lehet kapni :D
  • [Jakuza]
    Azzal sem erik el.
    Sot egy leghutessel sem.
    Ezeket a tuningeredmenyeket, csak extem korulmenyek kozott lehet megoldani, valamilyen fagypont alatti homersekleten. Amugy nem erheto el 100%os overclock.
    Tehat viz es leghutes kizarva.
  • Inquisitor
    Léghűtés lehet egy Asus Kocka is, arról elhinném, hogy bírja, kitölti a ház felét :P