INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
nem sok:
"az új lapkák továbbra is 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, azonban 2 megabájt másodszintû gyorsítótárat tartalmaznak, emellett támogatják a 64 bites utasításokat (EM64T), valamint az EDB (Execute Disable Bit) biztonsági technológiát. A magas hõtermelésnek a noteszgépekbe szánt processzorokból már ismerõs Enhanced SpeedStep aktiválásával szeretné elejét venni az Intel."

szóval valszeg még hagyom simán a prockómat egy ideig... jó lesz ez még egy ideig.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Punker
64-es cuccról valami új infó van?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ollie
Igazából valszeg nem is a HT a gond, hanem hogy nem kezelné a 800-as FSB-t.

PLackó
akkor jó.megnyugodtam.thx.

ollie
Az NW-t igen. Csak akkor lehet HT-s, ha 800 FSB-s, vagy 3.06 GHz.

PLackó
ajjaj.és azt honnan tudom hogy HT-s-e?
a northwood magos procit fogadja a lap?

ollie
Ez sok. Milyen a ház szellõzése? Van rendszerventi?

Joczika
Sziasztok:
Kellene egy kis help.Van 1 3ghz Intel Ht proci,gyári ventivel.Alapon 75 fokos.Sokszor fagy is a gép.Lehet ettöl?Mennyinek kellene lenni egy ilyennek?Lehet kevés neki a gyári venti?És milyen ventit érdemes rátenni erre a procira?Elöre is köszi a válaszokat.

ollie
Azért jó az a HT, de játékokban semmit sem számít.

tomsh
Tökéletesen igazad van. NW magos 533 no HT P4-et én is lecseréltem HT-s 800 FSB-s procra, de megbántam, mert 1xerûen nem érte meg. HT ide vagy oda. De, játékok alatt nagyon brutál volt a NorthWood noHT 2.53@3G/533 P4 is, semmivel sem jobb a mostani 3G/800FSB HT-s...
( Egyébként asszem 533 NW-kben is benne a HT, csak le vagyon tiltva)
Egyszó mint száz, az NW cerka és az NW HT nélküli P4 között óriási különbség van, egy lapon nem említhetõ a két proc!

ollie
Figyelj. Nekem volt 1800-as celeronom, utána meg egy 2.4 P4-em, amiben nem volt HT. Tudom mirõl beszélek. A 3 gigára húzott HT nélküli P4 eleve gyorsabb volt, mint a mostani 3 gigás HT-s P4-em. Ne próbáld már bebeszélni neki, hogy nincs nagy különbség. Olyan nagy a különbség teljesítményben az NW cerka és az NW HT nélküli P4 között, mintha egy 1 gigás procit egy 3 gigásra cserélnél.

M@TriX
írtam, hogy erQsen saját vélemény 😊
amúgy áttérni szerintem azért nem lesz annyira egyszerq, elpasszolni még a jövQben egy HT nélküli P4et de ez majd akkor kiderül.

Amúgy abban igazad van, hoghy a PIV1.7 cerkánál minden jobb, sok gépbe azt nyomtak bele, pedig még az én akkori PIII 1.4-es Tualatinomnál jóval lassabbak voltak és most is. Az csak arra jó, hogy elmondhasd, hogy PIVed van, de most komolyan....

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

ÁjjLe BoBBi
kicsit komolyabb melónak vetettem alá a technikát, meg csináltam minden mást közben hogy a HT -t is beteszteljem.
dvd tömörítés + 5.03 winamp és proci 56-57 fokos, rossza szavam nem lehet rá. nagyon kitalálták ezt a ht-t. egyszerüen isten.

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

ollie
Hát figyi. A Cerkához képest a HT nélküli P4 is óriási elõrelépés. NEhogy már lebeszéljétek róla, csak mert a mostani lapja nem isemri a HT-t... Késõbb is áttérhet rá, és nem is kell sokat ráfizetnie.

M@TriX
de ha szépen lassan felépíti a gépet, akkor igen. De mint írtam sima INtel P4-be szerintem nem nagyon érdemes beruházni... #2762

B@dsector
Meg Hyper-Threading Technology-t támogató alaplap is kell hozzá. 😞
Narancs
Szal ahoz, hogy ki tudd használni a HT -t, kell gyors HDD + gyors és sok memory...szvsz akkor Plackónak nincs sok értelme HT -s cuccot venni, ha nincs hozzá 1Gb ramja, meg elég gyors vinyója...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

B@dsector
Teljesen egyetértek M@trix-al itt, ami befolyásoló tényezõ lehet a HDD fordulatszáma, és a lot of memory.
Narancs
Egész jó kis dolog ez a HT...azt hittem nincs sok gyakorlati haszna, csak jól hangzik hogy 2 procit lát.
Amúgy 7200es vinyó persze. De nekem nincs is HT -m...😛

M@TriX
Az oprendszer mivel két procit lát ezért tudja kezelni. Vannak olyan szofverek amelyek ki tudják használni a HT-t, azaz lefoglalják mind a "2" procit, de ez még ritka.

7200-es a vinyõd? Vagy 5400-es, mert a HT kihasználáshoz tényleg jó ha 7200-es a winyó, hogy ne az legyen a gyenge pont.

A RAM sztem elégnek kellene lennie, de sajnos ehhez nem tudtok konkrétan hozzászólni, mert 1GB RAmom van és 7200-es winyóm. De annyit talán, hogy így minden király 😊

Narancs
Nem rossz...szal nem kell, hogy az adott progi támogassa a HT -t, és 2 procit lásson? Megy az magától is?
És a vinyós gond hogy hidalható át?
Vagy csak nálam az 512Mb ram miatt kerregteti a vinyót, ha mindjuk nyomok egy Lock ON -t, letöltést, meg feltöltést?

B@dsector
Nekem ilyen van, és tényleg királynak mondható a HT:
Játék (The Chronicles Of Riddick) + DVD írás + letöltést nem igazán érzi meg egyszerre a CPU.

De röviden errõl van szó:

Ennek az a lényege, hogy a CPU-t az operációs rendszer és az alkalmazások is két processzornak látják, és párhuzamosan tudják használni. Így a különbözõ, egyidejûleg futó alkalmazások - internetelérés, víruskeresés, tömörítés stb. - jobb hatásfokkal használhatják ki a processzor erõforrásait. Tesztek szerint a hiperszálas technológiával azonos órajelnél a normál processzorokhoz képest 20-30 százalékos teljesítményjavulás érhetõ el.
Narancs
És mûködik?
Nem kell vmi szoftver támogatás neki?
Nem igazán értem ezt a dolgot, én ha mondjuk elindítok egy kemény videó tömörítést, és közben egy videó lejátszást is, akkor a proci még vinné, de szerencsélen vinyó folyamatosan kerreg, és emiatt lassú a dolog.
Szal nekem sose a proci miatt lassú ha több kemény dolog fut, hanem a vinyó nem bírja az iramot, és ezen a HT mit tud változtatni?

M@TriX
az lehet, erre nem gondoltam, viszont szerintem intel procit csak HTsat érdemes venni, mert az igazán elõrelépés.

Szigorúan csak az én véleményem, de én várnék, ha nincs meg a megfelelõ pénzmag addig, hogy egy HT-t kezelõ lapot és egy HT-s prockót vegyek.
De ez az én véleményem. Csak ha most veszel egy procit aztán meg lenne zséd alaplapra, akkor ott vagy HT nélkül ami meg jó dolog.
Lehet kapni már bazi olcsón is HTs alaplapokat, esetleg Sulinetbe is megjátszhatod a dolgot. és akkor még felezõdik is a dolog.

HT: Hyper Trading, a Windowsod 2 processzornak látja a HTs procidat, így mondjuk egy kemény videótömörítés és CD írás egyszerre sem kizárt, ami ugye egy nem HT procinál nem ajánlott, meg haosnló jó dolgok, ha valami processzor mûvelet van, te meg elindítasz valami sofvert akkor az elindul nem pedig vár és lassan bedöcög.

Persze ez a HTnak nem ez a tudományos magyarázata. de a lényege ez. 😊

ollie
Várj csak a te alaplapod szerintem nem kezeli a HT-s procit ,szóval csak régebbi P4 2.4B-t vegyél, ami 133 FSB-s.

PLackó
HT az mi?
a game-ek meg maga a gép gyorsaságán is lenne javulás?

PLackó
😄

M@TriX
jah az egy elég jó proci még, 20as alatt mázli ha megkapod, még most is.

gar van rá?

ebben van HT igaz, mert szerintem akkor igazán érdemes megvenned. Az sokat javít a géped kihasználhatóságán. Saját tapasztalat.

Wanax
akkor mondd neki hogy adja 18ér 😊

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

PLackó
visszaírt az emberke,de sajnos azt mondja hogy semmiképpen nem adja 17-ért..

Wanax
jah, az bõven jó... én kb 1 éve vettem az enyémet, akkor még 20 fölött vettem használtam... ugyanigy vettem a videokarit is 😊 csak meg kell találni a megfelelõ embert...

ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w

ollie
Szerintem jó.

PLackó
most írtam egy mailt egy gyreknek akivel 15 km-re lakunk egymástól.P4 2.4 GHZ-es procit árul,azt mondjam meg mennyit adnák érte.
17000-et írtam.szerinted az jó ár?
mert ahogy néztem újonnan 30-35000 FT...

ollie
Olyan embertõl vásárolj, akinek sok hozzászólása van.

PLackó
és megbízhatók?

ollie
Látogass el a prohardver hardver piacára, mert ott lehet olcsón használtat szerezni.

PLackó
köszi,akkor P4 lessz 😉

ÁjjLe BoBBi
igen terhelten. akkor király! thx 😊

ollie
Terhelten 50? Mert az teljesen jó.

ÁjjLe BoBBi
hi!
vettem egy P4-es gépezetet 3.0Ghz-es a technika
ez az elsõ és nem nagyon tudok róla semmit. pl a proceszzor hõmérséklete hány fokon jó? nekem 40-45-50 között mozog

Wanax
Hali!
Szerintem is jobban járnál egy használt sima p4el, azért az gyorsabb akkoris mint a Celeron D. a sima p4-et azér fogadja az alaplapod, mert az nem prescott magos. de az 1,7es cerka az télleg nagyon lassú játékra... (tudom mer nekemis volt) még anno az nfsu 1 is akatt alatta, igaz akkor 9100es radeonom volt, nadeakkoris...

PLackó
köszi,csak elõbb még nem volt ennyi odaírva 😄D
ezekszerint a P4-et még fogadná?az jó.
nah,jó8

ollie

PLackó
hát új deszkára már tényleg nincs túl sok pénzem.<#szomoru1>
akkor egy ideig így maradok...
na mindegy,köszönöm a segítséged!

ollie
Biztos, minimum i865PE chipset kéne, mert a celeron D Prescott magos.
Szóval akkor már neked olcsóbb egy használt P4 beszerzése. Egy 2.4B proci használtan 18-20k.

PLackó
pffff.
komolyan?biztos hogy nem fogadná?<#wow2>

ollie
Elég szerintem, de akkor már inkább 2600-os, van kb 1-2 ezr Ft különbség. De a mostani alaplapod nem jó hozzá.

PLackó
nálam meg az 800*600 mediumon nagyon akad 😞

a 9600 XT-hez szerinted elég egy 2400 MHZ-es Celeron D vagy inkább már P4 kéne?<#szomoru1>

ollie
Ez attól függ. Egy VGA limitált játékhoz tök mindegy, hogy Celeron D vagy P4 (de a sima NW cerka már ekkor is kevés). Egy proci limitált játékhoz viszont nem árt a P4. Manapság a játékok egyre jobb AI-val rendelkeznek, tehát ha valakinek van pénze P4-re, akkor mindenképpen azt javaslom. De ha mellé csak egy gyenge VGA jutna, akkor már inkább a cerka D, és egy jobb VGA.
Most állítattam össze ezt a konfigot egy havrenak, mert viszonylag kevés pénze volt:

Abit IC7
Celeron D 2600
Radeon 9600 (sima)
512MB ram

Na ez elég szépen muzsikál, még NFSU alatt is (1024x768, minden maxon, csak nincs AA és AF), akadás nélkül megy. Mondjuk szerintem egy Ti4200 jobb lett volna (mert a sima 9600-nál gyorsabb), de az nem volt.

PLackó
hmm.akkor szerintetek nem kellene azt a qrva drága P4-et vennem hanem elég a celeron D?game-ekhez elég?