9499
Intel
  • grebber
    Ha van sok pénzed vegyed csak, szerintem bőven elég lenne egy E6400-as is tuningmestereknek meg egyértelmű E6300 mert kurvasokat kilehet belőle hozni.
  • kirol
    Most nézem, ahonnan Ctrl+V -ztem, hogy nincs is már olyan.
    Vagy egyátalán E6660, vagy csak 6600 van?

A #4122 hsz -es oldalon, ezt a CPU-t egy ASUS P5W DH Dlx lappal hajtják a legtöbben, ami rohadt drága.
  • izb
    simán.
    annál a játéknál inkább a videókártya lesz a szűk keresztmetszet
  • kirol
    Bár itt, hogy működik a Ghz?
    Ha egy progi 3 Ghz-t igényel, akkor az a Core 2 Duo -nál mennyi?
  • ollie
    jó lesz
  • kirol
    Mivel lassan már 3,5 éves lesz a CPU-m, nem túl gyors már.
    Jövő év eleje felé szeretném lecserélni.
    Kiindulásnak egy procit kerestem, én erre gondoltam:

- Intel Core 2 Duo E6660

Ez elég erős lesz, mondjuk egy Crysis -hez?
  • B@dsector
    The Conroe Overclock Database
  • Sland
    Kezdetben 1db 1GB-os de 1 hónapon belül jön hozzá még egy 1GB-os.
    Tehát akkor 2GB lesz
  • Inquisitor
    Van egy Core topik a HWSW-n (illetve már kettő, mert első X oldalt archiválták), ott érdeklődj vagy a PH-n hasonszőrű fórumon, esetleg az alaplap saját topikjában. Igazából a fő difi lapok között, hogy mekkora FSB-t bírnak. Ha húzni akarod, akkor viszont nem árt tuning ram is ...
    (Remélem az az 1GB, az 2x512MB, mert vétek lenne single chanelen vegetáltatni a procit.)
  • Sland
    ASUS P5B i965 LGA775 4xDDR2 PCI-E 1xIDE 5xSATA2 GbLAN 7.1
    INTEL CORE2 DUO 1866 MHz LGA775 (E6300)
    Hűtő: Gyári INTEL
    1GB DDR2 667MHz KINGMAX
    GAINWARD GEFORCE PCX 7900GT GS 256MB
    ATX TÁP 400W

Így lenne...
  • Inquisitor
    Alaplap, ram és mázli kérdése. Jó esélye van (drága) tuninglapban léghűtéssel 2,4-2,5GHz-nek, spéci hűtéssel 2,9-nek. Utóbbihoz elkell pár ram, ami bírja az 1200+MHz-et ...
    Ja és ki az a marha aki Pentiumot írt eme proci elé? Melyik árlistán van így? :)
  • Sland
    Csáó!

INTEL PENTIUM4 1866 MHz LGA775 CORE2 DUO (E6300)

Ezt meddig lehet felhúzni?
  • Inquisitor
    Hát ha megnézed ez alapján alap bios-al még az sem :)
    Amúgy passz, ezt ma rakták ki az OCWorkbenchen, volt mellette egy link a GigaByte oldalára, ahol megnézhető, hogy melyik alaplap mit támogat.
  • Pharaoh
    Nem úgy volt ,hogy csak a DQ6 fogja támogatni a Quad Core-t?
  • Inquisitor
    Hátha valakit érdkelhet ...

GIGABYTE Quad Core Bios Versions
    Intel P965 Express Chipset Intel G965 Express Chipset
    Models BIOS Version Models BIOS Version
    GA-965P-DQ6 F6 or later GA-965G-DS4 F2 or later
    GA-965P-DS4 F6 or later GA-965G-DS3 F5 or later
    GA-965P-DS3 F7 or later GA-965G-S2 F2 or later
    GA-965P-S3 F6 or later
  • Inquisitor
    Nem t'om volt e már:
    First Benchmarks for Intel's Kentsfield Quad-Core Processor
    The first benchmarks of Intel’s quad-core Kentsfield processor are here, and the chip is showing some impressive speed in multithreaded applications. As with the Core 2 Duo launch, Intel supervised testing at its preview events this week, so we’ll have to reserve our final take on performance until we can get a Kentsfield sample in our lab for testing with PC World’s usual slate of benchmarks.

Intel’s test setup pitted a 2.66-GHz Core 2 Extreme QX6700 (Kentsfield) chip against a 2.93-GHz Core 2 Extreme X6800 chip–the company’s previous high-end desktop processor. Both systems used a preproduction D975XBX2 motherboard, 2GB of Corsair memory running at DDR2 800 speeds, a 320GB Seagate hard drive, and an eVGA GeForce 7950 GX2 graphics board.

Forrás: http://www.pcworld.com/article/id,127315-c,intel/article.html
  • Inquisitor
    Az az E4200 lehet, hogy T4200, csak már én se tudom követni a megnevezéseket (lásd Meromok E5xxx sorozat, meg új Xeonok E7xxx, stb.)
  • BiG G
    nemtudom pontosan milyenek lesznek az olcsóbb core2 procik, de az biztos hogy lesz egy olyan alváltozat amiben minden marad, kivéve azt hogy 2 helyett 1 magos lesz, és 2x1mb L2 kess helyett csak 1mb lesz benne

persze aztán jöhetnek a celeronokat felváltó darabok is, nem kizárt hogy az intel az egész termékpalettát ezekkel váltsa fel
  • BiG G
    nekem még a 'jóöreg' 478-as, melegszik is ahogy kell :D ram pedig Samsung brand (lószar magyarul) 2x512, de ezzel is jól megvagyok.. nyáron meg platformváltás x)
  • Inquisitor
    Lehet rosszul tudom, de az olcsóbb Core procikban a virtualizáció, a cache mérete és az FSB lesz csökkentve. Tehát mondjuk 1066 helyett 800-on megy, nuku virtualizáció és "csak" 2x512 cache lesz benne. Már valahol van is árlistán Core 2 Duo E6200 (1600MHz), meg ugyanennek a csökkentett verziója (E4200?), ami szintén 1600MHz.
    Állítólag lesz egy Celeron potló egymagos széria Core-L néven?
  • Punker
    igen az 775-ös, meg van mellette 2*1024 ram úgyhogy elvagyok :)
  • BiG G
    nekem egy lassan őskövület 3.2E prescottom van, tuningpotenciál nemsok, ramjaim úgyse bírnák, de ebben végre van HT -előző egy ht nélküli (hátéstalanított-.-) 2.4-es volt-, és dvd-ből xvid-be konvertálásnál nagyon szépen muzsikál

ez a D630-as már 775ös tokozású igaz?
  • BiG G
    *rohan:)
  • Punker
    igazából most örülök hog ynem cseréltem le a 630-as procimat, már alig játszok viszont hetente csinálok rövid videket, és bőven elég.
  • BiG G
    na persze akkor jön majd a hidegzuhany, amikor a vista megjelenik, és egyre több progi fogja már támogatni érdemben a 2 magot, akkor aztán mindenki rohat a dual/quad core procikért :)) de kispénzűeknek akkor is sokáig a legjobb megoldás az egy magos core2 lesz az ász
  • BiG G
    persze hogy nem akadozik semmi, a két mag többek között pont ezért van, de a core2 egy magja önmagában is irgalmatlan gyors, egy kis HT-vel megspékelve a legjobb alsó-középkat választás lesz fél éven belül. Addigra kijönnek a 4 magosak is, tehát amíg azokat százezrekért adják, ezeket vicc összegekért fogják vesztegetni, és még 1 maggal is simán lekörözik az összes P4, Pentium D procit...

hajlandó vagyok nagy összegben fogadni is erre :)
  • Inquisitor
    Természetesen mindkettőt 2 procinak látja az OS.
  • Inquisitor
    "Mi a különbség az Intel Core Duo és a Core 2 Duo között? Hány procinak látja a gép?"
    A Core Duo az 32 bites kétmagos proci, és Socket 479-es lábkiosztása van (notiba és spéci alaplapba), a Core 2 Du meg 64 bites és Socket-T (s775) foglalatba megy bele ... már ha a lap támogatja. Mindkettő piszok gyors az órajelhez képest.
  • Inquisitor
    Azért én erre állatira nem vennék mérget, a jelenlegi helyzet nem jelent semmit, ráadásul a többmagos procik tulajai állítják, én meg elhiszem, hogy gyakorlatilag sose akadozik a gép XP-n se, hála a több magnak.
  • BiG G
    legzsírabbak a Core2 egymagosak lesznek, nagyon olcsón adják majd őket, és a Vistán+1-2 programon kívül semmi nem használja ki rendesen a 2 magot, tehát majdnem ugyott lesznek mint a Core2 Duók, fele áron :-)
  • zvaragabor
    Hát jah, az biztos. De monnyuk nem is én vettem hanem apum szette össze az egész konfiguráciot sulinetben. Én csak álltam és lestem hogy mit csinál mert akkor még egyáltalán nem konyitottam semmihez ezen téren.
  • BiG G
    [jótét lélek] x)
  • bertino
    hát legközelebb már tudod, hogy ne vegyél ilyet :)
  • zvaragabor
    Javítok: (1-2 éves) sok lesz az a 4 év.
  • Punker
    nincs az annyi.....de pasziánsz elfut rajta egy excel mellett.
  • zvaragabor
    Intel Celeron D 330 2,66GHz L2 gyorsitotár: 256Kb az érintett proci. Tavaly vettem, persze sulinetesen, amit már vagy 100x megbántam. Örülök, ha találok ojan régebbi(2-4 éves) játékot, ami megy is normálisan. Szal 2GHz. Aszittem jobb. Nah, azért köszi szépen, ezt akartam tudni.
  • Punker
    azt se tudja milyen procija van, minek foglalkoztok vele ?:)
  • BiG G
    1.6-1.8 GHz-nek feleltethető meg egymagos Intel P4-ben.
  • Eagle16
    Sztem ha az a celeron LGA775-ös akkor LGA775-ben számolva kb. egy 2ghz-s pentium,de ez függ attól hogy miben nézed pl. játékokban annyival nem lassab hogy lehessen érezni,videókódolásnál és egyéb dolgokban érezhető a kevés L2-es cache(256kb).Ha a celeron 478-tűs akkor az nagyon gyagyi 128kb L2-es tárral,nekem is ilyen volt és minden játék szarul ment.
  • zvaragabor
    Illetve nem alsókategóriás márka, hanem alsókategóriás termék...