INTEL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"az új lapkák továbbra is 90 nanométeres csíkszélességgel készülnek, azonban 2 megabájt másodszintû gyorsítótárat tartalmaznak, emellett támogatják a 64 bites utasításokat (EM64T), valamint az EDB (Execute Disable Bit) biztonsági technológiát. A magas hõtermelésnek a noteszgépekbe szánt processzorokból már ismerõs Enhanced SpeedStep aktiválásával szeretné elejét venni az Intel."
szóval valszeg még hagyom simán a prockómat egy ideig... jó lesz ez még egy ideig.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kellene egy kis help.Van 1 3ghz Intel Ht proci,gyári ventivel.Alapon 75 fokos.Sokszor fagy is a gép.Lehet ettöl?Mennyinek kellene lenni egy ilyennek?Lehet kevés neki a gyári venti?És milyen ventit érdemes rátenni erre a procira?Elöre is köszi a válaszokat.
( Egyébként asszem 533 NW-kben is benne a HT, csak le vagyon tiltva)
Egyszó mint száz, az NW cerka és az NW HT nélküli P4 között óriási különbség van, egy lapon nem említhetõ a két proc!
amúgy áttérni szerintem azért nem lesz annyira egyszerq, elpasszolni még a jövQben egy HT nélküli P4et de ez majd akkor kiderül.
Amúgy abban igazad van, hoghy a PIV1.7 cerkánál minden jobb, sok gépbe azt nyomtak bele, pedig még az én akkori PIII 1.4-es Tualatinomnál jóval lassabbak voltak és most is. Az csak arra jó, hogy elmondhasd, hogy PIVed van, de most komolyan....
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
dvd tömörítés + 5.03 winamp és proci 56-57 fokos, rossza szavam nem lehet rá. nagyon kitalálták ezt a ht-t. egyszerüen isten.
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Amúgy 7200es vinyó persze. De nekem nincs is HT -m...😛
7200-es a vinyõd? Vagy 5400-es, mert a HT kihasználáshoz tényleg jó ha 7200-es a winyó, hogy ne az legyen a gyenge pont.
A RAM sztem elégnek kellene lennie, de sajnos ehhez nem tudtok konkrétan hozzászólni, mert 1GB RAmom van és 7200-es winyóm. De annyit talán, hogy így minden király 😊
És a vinyós gond hogy hidalható át?
Vagy csak nálam az 512Mb ram miatt kerregteti a vinyót, ha mindjuk nyomok egy Lock ON -t, letöltést, meg feltöltést?
Játék (The Chronicles Of Riddick) + DVD írás + letöltést nem igazán érzi meg egyszerre a CPU.
De röviden errõl van szó:
Ennek az a lényege, hogy a CPU-t az operációs rendszer és az alkalmazások is két processzornak látják, és párhuzamosan tudják használni. Így a különbözõ, egyidejûleg futó alkalmazások - internetelérés, víruskeresés, tömörítés stb. - jobb hatásfokkal használhatják ki a processzor erõforrásait. Tesztek szerint a hiperszálas technológiával azonos órajelnél a normál processzorokhoz képest 20-30 százalékos teljesítményjavulás érhetõ el.
Nem kell vmi szoftver támogatás neki?
Nem igazán értem ezt a dolgot, én ha mondjuk elindítok egy kemény videó tömörítést, és közben egy videó lejátszást is, akkor a proci még vinné, de szerencsélen vinyó folyamatosan kerreg, és emiatt lassú a dolog.
Szal nekem sose a proci miatt lassú ha több kemény dolog fut, hanem a vinyó nem bírja az iramot, és ezen a HT mit tud változtatni?
Szigorúan csak az én véleményem, de én várnék, ha nincs meg a megfelelõ pénzmag addig, hogy egy HT-t kezelõ lapot és egy HT-s prockót vegyek.
De ez az én véleményem. Csak ha most veszel egy procit aztán meg lenne zséd alaplapra, akkor ott vagy HT nélkül ami meg jó dolog.
Lehet kapni már bazi olcsón is HTs alaplapokat, esetleg Sulinetbe is megjátszhatod a dolgot. és akkor még felezõdik is a dolog.
HT: Hyper Trading, a Windowsod 2 processzornak látja a HTs procidat, így mondjuk egy kemény videótömörítés és CD írás egyszerre sem kizárt, ami ugye egy nem HT procinál nem ajánlott, meg haosnló jó dolgok, ha valami processzor mûvelet van, te meg elindítasz valami sofvert akkor az elindul nem pedig vár és lassan bedöcög.
Persze ez a HTnak nem ez a tudományos magyarázata. de a lényege ez. 😊
gar van rá?
ebben van HT igaz, mert szerintem akkor igazán érdemes megvenned. Az sokat javít a géped kihasználhatóságán. Saját tapasztalat.
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad Q9550 - MSI HD4890 OC - GEIL 4x1024M/800 - SB Live! 5.1 - Seagate 750 GB + 750 GB, Samsung 1024 GB - Icon7 Z500 - Samsung 710T, HP LP2475w
17000-et írtam.szerinted az jó ár?
mert ahogy néztem újonnan 30-35000 FT...
vettem egy P4-es gépezetet 3.0Ghz-es a technika
ez az elsõ és nem nagyon tudok róla semmit. pl a proceszzor hõmérséklete hány fokon jó? nekem 40-45-50 között mozog
Szerintem is jobban járnál egy használt sima p4el, azért az gyorsabb akkoris mint a Celeron D. a sima p4-et azér fogadja az alaplapod, mert az nem prescott magos. de az 1,7es cerka az télleg nagyon lassú játékra... (tudom mer nekemis volt) még anno az nfsu 1 is akatt alatta, igaz akkor 9100es radeonom volt, nadeakkoris...
akkor egy ideig így maradok...
na mindegy,köszönöm a segítséged!
Szóval akkor már neked olcsóbb egy használt P4 beszerzése. Egy 2.4B proci használtan 18-20k.
a 9600 XT-hez szerinted elég egy 2400 MHZ-es Celeron D vagy inkább már P4 kéne?<#szomoru1>#szomoru1>
Most állítattam össze ezt a konfigot egy havrenak, mert viszonylag kevés pénze volt:
Abit IC7
Celeron D 2600
Radeon 9600 (sima)
512MB ram
Na ez elég szépen muzsikál, még NFSU alatt is (1024x768, minden maxon, csak nincs AA és AF), akadás nélkül megy. Mondjuk szerintem egy Ti4200 jobb lett volna (mert a sima 9600-nál gyorsabb), de az nem volt.