9499
Intel
  • via_mala
    Ha 3.06GHz-es Northwood-od van, akkor az tuti, hogy 133 FSB-s, és akkor jól nézd meg az alaplapod kézikönyvét, hogy támogatja-e a 200 MHz FSB-t!
    Milyen lapod van?

Én most cseréltem le a 2.8 GHz-es Northwood-omat egy 3.0 GHz-es Prescott-ra, ami G1 stepping-es. Hát nem tudom, hogy a korábbi szériák mennyire melegedtek, de ez a Prescott kb. 10 Celsius fokkal melegebb terheletlenül és terhelve is a Northwood-omnál 0%: 40/50, 100%: 60/70.
    Nem tudom, hogy mi a maximális üzemi hőmérséklete, ami még biztonságos, de azért ez elszomorító volt elsőre. A dolgot viszont ellensúlyozza, hogy feszemelés nélkül
    3.8 GHz-en úgy tűnik stabil.

Szóval ha az alaplapod támogatja, akkor megéri lecserélni, pláne ha 0-szaldóval tudod.
  • ollie
    A proci sebességének semmi köze a steppinghez. De nyílván a nagyobb órajelű a gyorsabb, ráadásul a leggyengébb Prescottnak is legalább dupla annyi L2 cache-je van, mint a Northwood-nak.
  • mycso
    X2
  • Jobson
    Melyiket a ketto közül?

intel p d 945 (3.4ghz/2*2mb/800mhz, dual core) (s775) box

amd athlon 64 x2 4600+ cpu (sam2) box

köszi
  • mycso
    A Celeron is Intel ;)

Ha 3.06-os, akkor 133 az FSB-je.
    Viszont lehet te írtad rosszul és 3 gigás nw-ról van szó.
  • M@TriX
    hát sztem 200-as ennek is az FSB-je ha jóltom... vagy nem? ;)

ja, nem Cel-em van, hanem Intel természetesen...
  • mycso
    Hát ha valóban 3.06-os nw-od van, akkor annak 133-as az FSB-je.
    Egy 3.4-es prescott (200FSB) mindenképpen gyorsabb lesz nála.
    G1 stepping: ez valami nemrég kiadott proci lehet (asszem a tavaji évben jöttek ki a g1-esek.)--> nagy tuningpotenciál és kisebb melegedés.
  • M@TriX
    0-szaldóvaal az elsőkategóriás 3.06Ghz-es Northwood-omat úgy tűnik lecserélem egy Prescott 3.4Gz-es, G1 steppinges procira.

megéri? a G1 steppinges mennyivel jobb, mondjuk programfutás, stb. szempontjából?

Érezhető sebességnövekedés várható?
  • ollie
    Akkor nézz meg egy kompatibilitás listát, és meglátod, hogy rengeteg 32 bites program el sem indul (főleg játékok).
  • CzGobe
    16 bitet már a 32es XPben is elfelejthetted... (jó persze, meg lehet oldani :P, csak kicsit körülményes) de én nem hellottam olyanról h nem futnának a 32bites progik 64es XPn
    Nem ajánlom felrakni, csak ha nem próbálgatni akarod, mert jelenleg teljesen felesleges (pár mpes gyorsulás)...
  • LittleMole
    kösszii
  • ollie
    Amennyire tudom, nem minden program fut 64 bites windows-on. A 16 bitet meg el is felejtheted.
  • LittleMole
    vki használ-e 64bit win-t, csak h érdemes-e felrakni vagy nem !? riszpekt
  • CzGobe
    4*200, 4*266, 4*333 ilyen fsb-i lesznek/vannak a C2D-knak
  • grebber
    Most ezt nemvágom 1066,1333 ezek valami szorzatból jönnek ki nemvagyok képbe?
  • CzGobe
    gyorsabban komunikál a mermóriával, ezért gyorsabb (persze a srácok a 00-ás C2Dket nem 333fsb-re, hanem kb 500asra is fel tudják húzni)
  • grebber
    De mire jó ez az fsb mert nemértek ezekhez :( ?
  • CzGobe
    fsb 333MHz, qsb v hogy hívják ezáltal 1333MHz
  • grebber
    Már megvan

Az érdekesség az 1333 megahertzes külső órajel megjelenése.

Ez mit is takar mert nemnagyon kenem ??
  • grebber
    Ez az 50-es nekem új van valami infó róluk mert sehol semmit nemtaláltam :(?
  • CzGobe
    És az 50esek???
  • grebber
    Tényleg semmi bajom 3 d markokkal mert jok szép új gépvételre izzitják a népet meg azé jó érzéssel tölt el embereket hogy huha azé vannak nálam szarabb gép egyének is.

Nálunk Magyaroszágon mikor lesznek kaphatóak 20-as core 2 duok,mármint az E6320 és az E6420-asok?
  • bertino
    :DDDDDDDD
    pedig mennyien csinálják... :DDDDD
  • grebber
    Ne a rohadt 3d markból induljál ki.
  • VTomi75
    Na, azért a 3DMark06 még ezen is megfekszik helyenként, szóval őszintén szólva kicsit csalódás, amit ez a gép ennyi pénzért nyújt.
  • VTomi75
    Köszi. Én se aggodalmaskodom tovább, mert időközben feltoltam rá egy XP-t és maradt 56 fokon, csak a lap ment fel 38-ra. Köszi még egyszer. Most megyek és feltolom rá a 3DMark06-ot, miután egy Asus 8800GTS is ücsörög benne. Asszem lesz szívfájdalom meg nyálcsorgás :)))
  • mycso
    Szió, nekem asus p5ld2-se + E6300 --> Q-Fan silent módban, gyári coolerrel /~820rpm/ és nálam idle 51-2 fok körül van.
    Én így használom már lassan egy éve, terhelve is max 60-65 fok körül szokott lenni.
    Tehát teljesen jó, illetve elfogadható.
  • VTomi75
    Jah, igen: a hűtő jól van rárakva, a ház pedig jól szellőzik (Aerocool, 25 centis oldalsó, 14 centis első venti, perforált hátlap).
  • VTomi75
    Sziasztok!

Adott egy Core2Duo E6700-as. Nincs húzva, gyári a hűtője és egy ASUS P5B-E lapban tanyázik. A kérdésem: normális az, hogy "alapjáraton" a BIOS hardvermonitora szerint 56-56.5 fokos? Az alaplapra 34 fokot ír. Sürgős és fontos lenne, köszi előre is.
  • LittleMole
    Intel rulZ már 2 hete nyúzom
  • ollie
    Keress valami segédprogramot, ami csak az egyik virtuális magon futtatja.
  • Karabiner
    Azért írtam hogy veszély forrásként. Mert amikor a programot indítom először a haverkulcsot vizsgálja meg. És ekkor jelenti be a hibát. Valószínűleg amikor érzékeli a két processzort úgy véli hogy két gépen akarják futatni és ezért áll le. Egyébként A Welcom nevű himzőprogram szerkesztőről van szó. Sajnos kicsit öreg már 5-6 éves a program, úgyhogy valószínűleg nem készítették föl többprocesszoros futatásra. Csak ez sajnos most utólag derült ki.
  • ollie
    Honnan veszed ezt a veszélyforrás dolgot? A védelmi hiba tök más. DE jobb lenne, ha pontosn bemásolnád a hibaüzenetet (szó szerint), mert így nehéz kitalálni, hogy mi a baj.
  • ollie
    Honnan veszed ezt a veszélyforrás dolgot? A védelmi hiba tök más. DE jobb lenne, ha pontosn bemásolnád a hibaüzenetet (szó szerint), mert így nehéz kitalálni, hogy mi a baj.
  • Karabiner
    Sziasztok!
    Egy olyan kérdésem lenne. Hogy hogyan lehet kikapcsolni egy Core 2 duo egyik magját. Hogy csak egy magosként fusson. Sajnos ilyet kéne tennem evel a jó kis procival mert egy tervező program a magot veszély forrásként érzékeli és védelmi hibát okoz. Van e ennek valamilyen módja?
    Köszi előre is.
  • ollie
    Viszont csak akkor működik a 64 bit, ha 64 bits Windowst teszel fel, ami nem biztos, hogy jelenleg jó ötlet.
  • Frigetrus
    igen azok
  • mardal
    ezek a pentium d procik is 64bitesek?
  • Frigetrus
    oks, akkor maradjon a kétmagos pentium, nekem is az van, és nem bántam meg
  • mardal
    Sajna annyi pénzem nincs most,meg olyan 20-25körül akartam szánni procira.