INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zetorg
667-essel lehet kihasználni teljesen az 1066-os FSB-t

CzGobe
Egy 266 FSB-s intelhez (bus speed 4*266=1066) elég az 533as dual chanel ram, vagy ha gyorsabbat teszek bele attól gyorsabb lesz valamivel?

eom$

Punker
szerinted Intel topic-ban mit mondanak? amúgy AMD a játékokban jobb általában.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

rvn
Hy!

AMD athlon 64 3200+ vs Intel P4 3200 Ht

Meik jobb? Felhasználás:mindenre átlagos felhasználás

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

Zetorg
akkor már cserélj ramot is ddr2-re 😊

Attila8805
ramom van egy kingstone 512MB 400 mhz meg 2*256 400 mhz-s videókártya meg a mostani alaplapomból procimból meg videókarimból lesz megvéve😄

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Zetorg
milyen ramot meg vga-t akarsz belerakni?

Attila8805
HI alll szeretnék tõletek kérni egy tanácsot.
olyan 60-70 ezer forint körül szeretnék alaplapot és procit venni ehez kéne nekem a tanácsotok.Elõre is thx.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Zetorg
most teszteltem, hogy elindítottam egy 32M superpi tesztet, közben meg cs-ztem 😊

kb átlag 20fps-sel volt kevesebb, így minimum 50fps-sel ment a játék 😊

Zetorg
nem sietek 😊
a 805 sok is, net + film, néha egy kis cs:source...
a conroe is csak azért kéne, hogy legyen, de 50k-nál többet biztos nem fogok procira költeni.

úgy gondoltam, hogy 1-2 hónap mulva veszek valami lapot, ami kezeli, procit meg majd, ha normális áron hozzá tudok jutni.

Punker
akkor hova sietsz? kétlem hogy a tuning 805 nem elég arra amire használod 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zetorg
nem 😞
azt is venni kell.

Punker
lapod kezeli rendesen?

Zetorg
persze...
jó lenne, ha az ibm a megjelenés után conroe-val szerelné a gépeit.akkor lenne gazdaságossab beszerzés 😊

Punker
gondolom a szokásos tripla árréses szabad rablás lesz jó ideig itthon.

Zetorg
azért, mert ha olyan lesz, mint a tesztekben, akkor örülni fogunk.

amúgy ma körbekérdezõsködtem, tudnék 6600ES-t szerezni 180k-ért <#wilting>

Punker
miért? mert teljesen más 😊

CzGobe
Igen. Láttam h a teszt úgy mutatja, hogy jobb, meg minden (bár szerintem nem annyival, mint amennyit a teszt mutat, ha jobb), de a MIÉRT volt a kérdés?

eom$

Zetorg
te néztél teszteket?

CzGobe
Nem vágom miért tört ki itt olyan gyorsan a Conroe láz. Miért jobb a Conroe mint a PetiumD 9xx?
Gyárilag 266FSB-s, még vmi?

eom$

Eagle16
Hát rendben van de olyan dolgokkal mit kezdjek amihez odaírják hogy:
Opciók: Enabled or Disabled - ez így van leírva az alaplap kézikönyvébe ami pedig igen vastag<#wow3>

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Punker
alaplap leírás a gyártó oldalán

Eagle16
Hát azt a lila szmájlit félrenyomtam<#vigyor2>

Eagle16
Sziasztok!
Ma frissítettem a bioszt(most elõször windowsban) és így már felismeri az alaplap a proci mikrokódját, szóval minden tuti,csak a biosban van néhány beállítási lehetõség amit nem igazán tudok hogy micsoda.Tudtok esetleg valami oldalt amin ilyen bios-os dolgokat írnak le?Fõleg az Intel procinál van a legtöbb ilyen dolog amit nem igazán tudok. <#szomoru1><#merges2>

Zetorg
Punker
érdemes visszaolvasni az elsõ oldalra 😊

Punker
miért is?

NeoMaN
Ja, valaki cserélje már le a totyik alcímét, enyhén szólva szánalmas. 😛

Punker
1 menetet nyert az AMD de még messze a vége majd kiderül, neked az AMD jó nekem az Intel ennyi.

NeoMaN
kb 65-35% az arány az Intel javára. Csakhogy ha híreket olvasol, akkor az AMD folyamatosan nõ, az Intel pedig csökken.
Nagyvállalati szerverekben pedik az Opteron nagyon elpáholta a Xeont tudtommal.

én errõl az adott processzorról beszélek, nem úgy általánosságban az intelrõl.
Vitatkozik a fene.
Mindenki bekattant(intel rajongók) hogy kijött egy új intel proci és leveri a 2 éves FX-õt.Na látod ez a lol.
Én inkább azt tartom marha viccesnek,hogy az Intel 2 év alatt ért el erre a szintre.

Punker
én ugyan nem mert nem veszek most 😊

Punker
a piac mekkora része az intel-é? 80%? ha neked ez kuka akkor inkább ne vitázzunk.....

Conroe duo júliusi induló árai 316 dodo és 530 dodo.
egy kis matek és mindjárt kijön,hogy ez igen csak nem olyan olcsó.
És te is minimum 80.000ft ki fogsz fizetni a leggyengébb prociért.

Mit lolozol?<#wilting>
Elég szégyenletes, hogy az Intel 2 éven keresztül nem tudott normális konkurenciát állítani az AMD-nek.

Punker
hát ha te 100 ezreket költesz procira csak tessék, én nem.

dupla sebesség dupla ár.
hol ebben a hiba?

Punker
lol lol lol 😊

Punker
az AMD még ha meg is duplázza a teljesítményét akkor se lesz nyerõbb mert az ára is dupla annyi lesz, elmúlt már az az idõ hogy olcsóbb tud lenni.

ha anyi ideig meg tudja õrizni az elsõségét az Intel,mint ahogy az AMD meg tudta tenni, jó munkát végeztek.
Ha meg nem, akkor kuka.

Zetorg
remélem is, hogy az amd kitalál valamit...

de azért asszem lassan elkezdek conroe-ra fejleszteni 😛

M@TriX
pontosan 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Zetorg
azért játékokban a 30-50fps fölény nem rossz 😊
fear-ben meg több, mint 100fps-sel megy jobban...

3g prescottnál észre fogod venni a külömbséget, az biztos 😊

azt azért nem árt tudni és nem elfelejteni, hogy az fx már kint van egy jó ideje a piacon és egy jó ideig nem volt ellenfele.
Most lesz és nagyon kiváncsi vagyok, hogy meddig.
Nem hiszem, hogy az AMD hagyni fogja,de ezzel csak mi járunk jól azt hiszem.

M@TriX
na így már alakul a kép...

bár az ilyen pontok híve nagyon nem vagyok, de jelenleg ez van 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
"nem látok olyan brutális eredményeket"

de majd meglátjuk, mondjuk egy Intel 3Ghz (Prescot vagy Northwood) vs Conroe-t néznék meg igazán.

Nekem valahogy így volt sorrendben:
286 (6 hét), 386 (1-2 hét), Cyrix 200+ (ez kinyiffant egy típúshiba miatt), K6-100, Celeron 300, Celeron 600, P4 NW 2.4/533, Sempron 3000+ s939 (ez útóbbi csak átmeneti proci, de meglepõen jó a régi P4-hez képest)
Majd ha lemennek az árak, akkor veszek használt X2-t 😉
A másodlagos gépbe egyenlõre Celeron 512K van betervezve, majd késöbb Conroe-ra csere, persze alaplapcsere nélkül ... csak a saját gépemre sincs lové 😛

Zetorg
én ebben a cikkben nem találok olyan tesztet, ahol az fx60 lenne gyorsabb

M@TriX
itt-ott 😉

Zetorg
hát azért jól elveri a _húzott_ FX60-at 😊