9499
Intel
  • BiG G
    "ha már 18 foknál ilyen meleg" ez tévesztett meg :)
  • kirol
    Biztos itt is van annyi, de a gépem nem az udvar közepén a napon van, hanem a szobában.
  • BiG G
    nemtom h az ország mely részén éldegélsz, de pesten 23 fok van :) bizony szépen kap a gép is melegből, nekem a prescottom már állandóan 50 fokon van, terhelve nagyjából 60-ig felkúszik a hőmérő... na sebaj, közel már a 4300-as C2D-m :))
  • kirol
    Bakker. Alig hogy kicsit jobb idő lett, a szobában is csak kb. 3 fokkal ment feljebb a hőmérséklet, de alapjáraton a CPU-m eddig 35-35 fok volt, most meg 43-42 fokosak.

Mi lesz itt nyáron 20-25 fokos szobában, ha már 18 foknál ilyen meleg.
  • Frigetrus
    alapjáratban le van szabályozva, és úgy 1100-1200rpm körül. terhelve úgy kb 1400körül megy. elég sokat besegítenek a plussz ventik, meg a táp, így nem kell negyon pörögnie, éppen ezért én nem panaszkodhatok arra, hogy hangos. :)
    fullon sose megy, ami kb 2200rpm lenne!!
  • Warpig
    Még egy kérdés: mennyit pörög a proci ventid?
  • Frigetrus
    igen,igen...
    én tuti maradok a gyári hűtőnél, teljesen meg vagyok elégedve vele. :)
  • Warpig
    És neked gyári hűtő van rajta? Az én házamban két 12 centis venti van (elől+hátul) és nekem is olyan tápom van, mint neked.
  • Warpig
    Köszi a segítséget srácok! Igen d915öm van. Tegnap levakartam végül az eredeti pasztát és raktam rá vmi fehér noname fost, ekkor felment 60-64 fokra alapból. Ma vettem rendes pasztát, visszaállt 50 körülre. Megnyugodtam egyelőre, de azért beruházok egy normális hűtőbe, biztos ami biztos alapon:)
  • Frigetrus
    ha jól gondolom akkor pentium d915-öd van. nekem gyári hűtővel, 1.3 volt körül, 3,8 ghz-en (1giga tuninggal) alapban 37-41 fokos (bár ekkor visszaveszi a szorzót, 3250mhz-en megy).
    terhelve kb 60-ig megy fel.
    egyébként a procihűtőm soha nem megy teljes sebességgel. a gépemben mondjuk elég jó kis szélvihar van, oldalt két 8centis venti, egy 8-as elől, és még a táp is szívja ki a meleget. de tényleg ne aggódj!
  • GanXstaZoleeWrk
    no para :) 85 fokig birja utanna visszaveszi az orajelet 100 felett valamivel kikapcsol a gép.

Jobb hűtővel alap feszen 30fok körül lehet tartani a procit.
  • mycso
    Igazából semmit.
    Olyan 7x fok körül elkezdi visszavenni a szorzóját/órajelét, majd ha tovább melegszik, akkor lekapcsolja a gépet.

Esetleg annyit csinálhatsz, ha nem akarsz új hűtőt venni, hogy szétkapod és levakarod azt a gyári hővezetőpasztának nevezett "szart" és raksz rá normális hővezetőpasztát --> valamennyit segít.
  • Warpig
    Megnéztem az Intel weboldalát és ott max hőmérsékletnek 62.5 fok volt megadva, főleg ezért nem vagyok nyugodt... Egyébként milyen kárt tud okozni, ha túlmelegszik a proci?
  • Inquisitor
    Nincs semmi gond, ez nem is meleg ... a régi P4-ek egy maggal is 70 fok fölé mentek gyári hűtővel. De ha sokkalod venned kell valami tuning hűtést, csak azok drágál (pl. Asus Cube és tasa), olyan 10-14K között.
    Persze vannak olcsóbbak is, csak ezek ilyen extrén 100% tuninghoz valóak....
  • Warpig
    Sziasztok!

Lenne egy nagy gondom. Vettem egy új vasat: Asus P5B lap, 2x512 800 mhz RAM, 2.8 GHz Dual Core 2*2MB proci, 7800 GT videokártya. A baj az, hogy a proci alapból nagyon meleg, bekapcs után 50 fokos (gyári hűtővel, nem nyúltam a hűtőpasztához, dobozos a proci). A házban két 12 centis venti van, az alaplap 26 fokos. Emellett kis terhelés hatására is felmegy 60 fokra, ott meg már beszól a PC probe. Vmi ötletetek van, hogy mi lehet a gond? W.
  • mycso
    Pont a wikipediát néztem énis.
    Ezt is írja meg azt is. (mindkettőnél ott van a 6300-6400)
    Egyébként lehet tényleg így van --> intelnek végülis ez egyszerű és gyors megoldás...
  • ollie
    A CPU-Z minden C2D-re Conroe-t ír, a PC Wizard meg Allendale-t. Erről ennyit.

Egyébként meg mindehol azt írják, hogy mindegyik E6000-es Conroe magos (az összes tech oldal), és az intelre hivatkoznak.

C2D
  • mycso
    Hát én mág maradnék az én állításomnál, amíg a progik Allendale-t írnak ki és az összes nagyobb hw teszttel foglalkozó oldalon is így nevezik.
    Ez az "állítólag ez az első valódi Allendale " meg majd ha tuti lesz akkor elhiszem.

Addig nekem E6400-ig marad Allendale és felette Conroe.
  • ollie
    "Minek köszönhetően olcsóbb az E4300 az E6300-nál? Először is állítólag ez az első valódi Allendale magot tartalmazó processzor. Hónapokig abban a tudatban éltünk, hogy a két lassabb Core 2 Duo már a 2 MB másodszintű gyorsítótárral felszerelt Allendale magra épül, majd kiderült, hogy ez nem így van, hiszen ezek a processzorok is Conroe magosak, csak az L2 cache felét az Intel letiltotta."[i]

Forrás: Prohardver
  • ollie
    Mindenhol azt írják, hohy Conroe.
  • mycso
    DE!!!!
    E6300 és E6400 az nem conroe, hanem allendale!!!
  • ollie
    Nem. Le van tíltva a 4 megából 2.
  • Inquisitor
    "E6300 ''Conroe'' specifikáció"
    Öööö, A most kapható E6300/6400 (meg a soha ki nem jövő E6200) az nem Allandale magos?
  • Punker
    meglessük :)
  • ollie
    Core 2 Duo cikkem.
  • Inquisitor
    Hát azért elég sok tesz van róluk szerintem. Ha jól tévedek 32 biten a húzás nélküli E6300 egy X2-4300+-nak felelne meg (ilyen nincs ugye, csak 4200+ és 4400+), na most viszont jó alaplappal jobban húzhatóak a Core2 procik mint X3.
    (Viszont jelenlegi áresés okán E6300 árában jelenleg X2-5000+ procit kapni! És ha mázlis darab az új maggal, akkor már bőven mehet 3,5GHz körül is jó hűtéssel, ramokkal, stb.)
  • mycso
    Én az E6300-ra szavaznék, bár attól függ milyen x2-vel hasonlítjuk össze...

Nem elég ügyesen kerested ;)
    LINK
  • Sephi
    Haj.

Gyerekek? Honnan tudom en aztat meg hogy melyik a jobb egy Core Duo 6300-as es egy AMD X2 kozott ?

Nem talaltam neten semmilyen infot hogy melyik a jobb..
  • ollie
    Pont most írok egy cikket az E4300-ról a logout-on. Valszeg holnap kész is lesz. :)
  • mycso
    Most olvastam, hogy milyen coolered van, azzal tuti sokkal hűvösebbnek kellene lennie.
    Nekem a CM coolerem egy full alu blokkból és egy mókuskerékből állt, egyáltalán nem egy durva hűtő volt, mondom valami 2k-ért vettem boltban.

Ilyen volt.
  • via_mala
    Igen, elég sebtében raktam be a gépbe, nem kizárt, hogy illeszkedési probléma van.
  • mycso
    Hát az lenne a kellemes, ha 70fok felé nem menne a proci hőfoka!!!

A te hőfokaid nagyon magasak, nekem a 3gigás E0 prescottom egy 2k-s CM hűtővel még 4gigán sem (~1.6v) ment még talán 55 felé sem 100%-ra terhelve.
    250FSB(3.75GHz) alapfeszen, idle volt 42 fok körül.
    Alapórajelen 35-7 körül volt.

Ugyanezzel a coolerrel a 3.2-es prescottom /a durvábbik=103.5w :(/ szintén 4 giga körül, 1.6v-al viszont már 100%-ra terhelve 65-67 fokokat mutatott és alapórajelen idle 45 fok körül volt.

Nem teljesen pontosak az értékek, mert régen volt már de kb. ilyesmik voltak.
    Tehát a te G1-es prescottodra vagy rosszul van rárakva a hűtő (kvés-sok vagy szar paszta).
  • grebber
    Nekem jó a sima E6400-is csak menne lejebb az ára!
  • via_mala
    Akarom mondani/írni C2D E6420.
  • via_mala
    Vegyél inkább C2D E4300-ast! 35 kHUF-ért már beszerezhető a PH!-n.

Vagy akkor már várd ki a C2D E6320-at, abban már legalább 4 MB cahce van! :D
  • via_mala
    Emlékezetből írom:
    3.0 GHz / 3.8 GHz
    CPU 0%-on: 48 / 52 Celsius fok
    CPU 100%-on: 66 / 72 Celsius fok

Gyakorlatilag tegnap este óta van a gépemben, úgyhogy még túl sokat nem nyúztam. Lehet, hogy a procit még lehet feljebb is vinni, csak vissza kellene osztani a memóriát 5:4-ben, majd kipróbálom azt is, habár általánosan elfogadott vélekedés, hogy akkor jó a tuning, ha szinkronban megy a memória a procival.

A 60 fok az azért durva, mert a 2.8-as Northwood-om 100%-on terhelve volt annyi. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem egy Thermalright XP-120-as 5 hőcsöves hűtő van a CPU-n, ami a nagyhírű Zalman CNPS7700-at is lepipálja. Szerintem szerezz be valami komolyabb, hőcsöves hűtést te is, lehetőleg 12 centis ventillátorral.
  • grebber
    Mikor jönnek már az új intel procik mert lemehetne már a régi E6400-as ára?
  • M@TriX
    én is most szereztem be egy G1-et mint említettem és nekem is nagyon melegnek tűnik a Norti után, kb ugyan olyan volt nekem is a Norti. Neked mennyi a G1-es prescott húzás nélkül alapon és terhelve és 3.8-on alapon és terhelve?

nekem alapon 60! ;)
  • via_mala
    Az teljesen jó, nekem egy Abit IS7 alaplapban futkorászik a proci 2x512MB Kingmax Hardcore DDR500-as társaságában.
  • M@TriX
    Abit Ic-7, szóval azzal nem gond, de azért nem értem, mert beállítás nélkül alapon 200/200 FSP/MEM, szóval akkor lehet nem 3.06-os Norti, de hogy 3Ghz-es és Northwood az biztos ;) és az FSb-je pedig 200 ;)