9499
Intel
  • Frigetrus
    Szerintem inkább a kétmagos pentiumot, persze csak ha nincs pénz C2D-ra.
  • ollie
    P-D 2 magos, elvileg jobbnak kell lennie.
  • mardal
    hello

szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni?
    p4 3000 2mb vagy
    pd 2800 2*1mb
  • grebber
    Akkor jó lesz a 667-es is mert 2GB esetén már 6000 ezret sporoltam és minden fillér számít.
  • mycso
    Mivel 266MHz a proci FSB-je, ezért elméletben elég hozzá az 533-as ram is, hiszen alapértelmezetten a rendszer 1:1 arányban fogja hejtani.

Viszont ha szeretnéd majd húzni a procit, vagy a ram órajelet feljebb állítani akkor bizony elkél egy 800-as ram.

No meg mostanság sok gyártónál nemsok eltérés van a 667-800-as ramjaik között.
  • grebber
    Az elkövetkezendőkben majd szeretnék új gépet összerakni kérdésem azlenne hogy E6400-as procinál érezhető lenne a lassúlás ha nem ddr2 800mhz-es hanem csak 667mhzes ramot veszek mellé?Vagy számít-e ez egyátalán?
  • mycso
    Jelenleg elég kevés 64 bitre írt progi van, tehát igazából nem lehet megmondani a sebesség növekedést.

Átlagban 64 bites oprendszer + 64 bites proci + 32 bites progik = 2-3% -os sebességnövekedés /1-2 proginál akár 10% is/

Ha min3 tag 64 bites, akkor kb. 20-25% sebességnövelés érhető el, tehát nem kell itt eszméletlen gyorsulásra számítani.

Idéznék 1-2 PH-s kollégától:

"Vegyük észre, hogy ''64bites'' rendszer alatt manapság kifejezetten az x86-64 architektúrát értik az emberek. Ez pedig több, mint egy egyszerű 32-64 bit váltás.
    Az egyik fontos dolog az, hogy kétszer annyi regiszter van. Ezt pedig a fordító simán kihasználja, és biztos, hogy gyorsít. Viszont a 64bites címek miatt a programok több memóriát használnak, ami rontja a cache és általában a memória hatékonyságát." by Jester01

És egy egyszerűsített válasz a 32-64 bitre:

"a 64 bit előnyét igazából úgy kell felfogni, hogy van egy autópálya, amit kiszélesítenek.
    gyorsabb nem lesz a közlekedés de csúcsforgalomban sem lesz dugó." by moonman
  • bertino
    most még semmi
    4-5 év mulva már szinte biztos, hogy dupla olyan gyors lesz
  • mycso
    Fogalmam sincsen.

De egy pár nap múlva tudok rá válaszolni.
    Jelenleg 32 bites vistám van /gyorsnak mondható/ de jövőhéten feltolm a 64 bitest is --> bár asszem ennek még elég rossz a támogatottsága.
  • zoolee
    És ha én 64 bites vistát rakok fel akkor mennyi a gyorsulás a 32 bites vistahoz képest????
  • zoolee
    öööö... (2 perc 27 mp nél)
  • mycso
    Igen.
  • zoolee
    Hali.....

Ugye a core 2 duo azik már 64 bitesek???
  • mycso
    Nem vicc az.
    Volt hidegebb is, olyan -130 körül video

LN2
  • Humesz
    -77???? :))) Jó vicc
  • mycso
    Teljesen jó, talán még picit sok is.

Túlhűtve????

• ollie
    ??
    Mi az, hogy túlhűtve?
    Egy proci sosem lehet elég hideg, ha erre gondolsz.
  • Noe7
    Sziasztok, nekem egy Northwood 2GHz-s procim van és az Everest Ultimate Edition azt írja hogy CPU : 38 fok; Alaplap : 37 fok-os 3500-as fordulatnál, 2 óra üzem után ... nincs túlhűtve?
  • ollie
    Nekem terhelve, olyan 50 fok körül van, de Zalman CNPS 7000A hűtővel.
  • Inquisitor
    Ha ez egy Northwood, akkor egy normális de átlag hűtővel 55-60 fok között. Szerintem. Ha Prescott akkor 70+, ha Pressler, akkor meg nem tudom, de az is hűvös. A cache alapján ez NW lesz :)
  • Inquisitor
    Nem tudja valaki mennyire van butítva az NForce 650i a 680i-hez képest?
    Csak mert ugye majdnem felébe kerül az alaplap vele ... én meg az Inteles NForce-okat nem követtem eddig.
    A 680i-ről annyit tudok, hogy piszok drága és bírja az 500 feletti FSB-t, bár állítólag egy Asus Commandoban (i965P) valaki csinált már 618-as FSB-t is ...
  • Humesz
    3.0 Ghz-es P4 (512) procinak hány fokon kéne úgy általában működnie? Ha mondjuk 60 fok vagy több játék közben az már baj?
  • bertino
    ööö... én csak simán le szoktam törölni :D
    persze ugy, hogy semmi ne maradjon rajta
  • Golyo69
    köszi
  • mycso
    Hővezető pasztát!!!
    Abból is ha lehet az ezüstöt, viszont azzal csak óvatosan!!
    Nagyon oda kell figyelni a mennyiségre, nehogy kinyomja a borda a procira, mert tud érdekes dolgokat csinálni.
    Bár ez a mostani kupakos prociknál már nemigazán tud galibát okozni.
    DE a letakarítást is kellő odafigyeléssel kell az ezüst paszta esetében végezni.
  • Golyo69
    mit ajánlotok a proci és a hűtő közé ?? hűtőlapkát vagy hűtőzsírt ?? :D
  • mycso
    A C0-ok durvák voltak nagyon, de steppingen belül is voltak eltérések, a D1-esek már jónakmondhatóak viszont nem voltak valami tuningbajnokok, az E0 és G1 steppingesek általában elég hűvösek voltak /simán hozták a nw-k hőfokait/ és szanaszéthúzhatóak voltak.
    Egyébként meg ez a forrósodó proci kérdés elég relatív, ugyanis a régi steppingesek is egy nagyongagyi hűtővel megálltak 5x fok környékén --> mivel 70-ig semmi gáz ezért nem nevezném rossznak.
    Ez egy ilyen felépítésű proci és ennyi --> amd vel és a mostani intel procikkal nem lehet összehasonlítani, mert teljesen más a procik felépítése, stb...
    Tehát a gyári normát simán teljesítette.
  • Inquisitor
    Lehet rosszul emlékszem, de tán csak utolsó két stepping volt pár fokkal, de csak pár fokkal hűvösebb. Értelmes hőmérsékletű procik Pressler magosak voltak, nem?
  • bertino
    akkor nem samsung, tökmind1 milyen, nem az a lényeg, de ne offoljunk
  • mycso
    :D
    Tehát olvasd el a válaszaimat, majd értelmezd.
    Továbbra is azt az állítást tartom fenn, hogy nem értesz az intel procikhoz --> tehát ne irogass hülyeségeket.

A c2d úgy jött ide, ahogyan a te értelmetlen hozzászólásod is:
    Valaki írt valami intel király szöveget, majd te válaszoltál valami áramszámlás marhaságot. --> erre írtam, hogy c2d

Prescott: te írtad, hogy jól megjárja vele, mert az egy forró proci
    Van 1-2 stepping, azon belül is 1-2 változat, ami jobban melegszik az átlagnál /ezek voltak az első szériások --> és ezért a buta emberek agyában ez a kép maradt meg róluk/ a többivel semmi baj nincsen.

Magyarán a lényeg még1x: ha nem értesz hozzá, akkor ne írj inkább semmit tényszerűen mert azzal másokat is félrevezetsz. Ha valamit nem tudsz inkább kérdezz és ha tudunk válaszolunk rá.

Ja és mielőtt vádaskodsz hülyeségekkel, kicsit utánajárhatnál a dolgoknak /de minimum egy bocsánatkérést elvárok/. NINCSEN ELADÓ 17-ES SAMSUNG MONCSIM ÉS AZ EMLÉKEZETEM SZERINT SOHA NEM IS VOLT!!!
  • bertino
    lol :DDDDDDDDd
    hogy ez most, hogy jött ide... :D
    asszed mindenki c2d-t használ, mert telik rá ? hoppá :D
    kár erőltetni, ha meg te is tudod, hogy igenis forrodosik jo részük, akkormeg nem tudom mit akadékoskodsz

másrészt nem nagyon kéne kötekedned, mert aki színhibával akar eladni egy 17es samsung monitort hibátlan címszó alatt, nem tudom mit érdemelne...
    :)
  • mycso
    Nem.
    Illetve nem mindegyik.
    Sőt az áramszámlás poénodat sem értem --> olyan procit kell választani aminek nagy a teljesítménye és kicsi a fogyasztása. /pl.: c2d/
  • ollie
    te csak menj movie-t szerkeszteni
  • bertino
    miért, tán nem forrósodik a prescott ? :DDDDD
  • mycso
    Csak azt nem értem, hogyha nem értesz az intel procikhoz akkor miért írkálsz ide hülyeségeket????
  • bertino
    nekem AMDm van... :D
  • ollie
    tegyél rá normális hűtőt
  • Zetorg
    vazzeg, úgy beszélsz, mintha képtelenség lenne lehűteni...
    amúgy meg 70 fokon is elmegy bármeddig.
  • bertino
    prescott ? azzal jol megjárod még :)
    bizony az egy forró processzor
  • Golyo69
    a napokban cseréltem le Celeron 2,6 Ghz-es procimat egy Intel Pentium
    3-ghz esre és egy ilyen hűtő van rajta !!
    és nekem egy kicsit sok a hőmérséklete--alapból 50 C körül van!!
    nem sok ez egy kicsit ?? Prescott-magos !!