INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

M@TriX
itt egy másik teszt, itt már nem látok olyan brutális eredményeket vagy csak rossul látom?

teszt2

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
én nem éreztem, hogy még a dualok annyira nagy dobások én a HTvel nagyon jól elvagyok még 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Punker
nekem 1,6-os NW volt (az elsõ perctõl 2,1-en ment) aztán az alaplapom megfáradt így gyorsan váltottam 775-re de nem bántam meg 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

M@TriX
pontosan ezt teszem én is 😉 Cel Tualatin 1.4 után váltottam már jópár éve 3Ghz Nortwoodra, de azóta sem láttam ami olyan nagyon sokat ráverne.

nekem az a felfogásom, ha duplázni tudok akkor cserélek, ha nem vagy nem kell akkor nem.

úgy látom a Conroe az megint odab@szós

Punker
én meg pont azért vettem 630-ast mert bõven elvagyok vele amíg a dual cuccok beérnek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

M@TriX
valszeg már láttátok, mert pár képet láttam beszúrva, de ha nem:

Conroe teszt

szép eredmények. de miont itt írjátok természetesen az ár is igen fontos lesz, d emint olvashattuk az INtel el akarja terjeszteni a procit hátha valami jó marketinget választ

Punker
én általában 2-3 évre veszek procit így nem az a lényeg hogy a legolcsóbbat vegyem amúgy szerintem jó árban lesz Intel megteheti hogy olcsóbban adja mint az AMD 😊

M@TriX
úgy olvasom alaplapcsere kell majd ehhez a procihoz is 😉
még jó, hogy a jelenlegi szériát én kihagytam 😉

éppen ebbõl a megfontolásból, mert ez a széria szerintem nem lett annyival jobb, mint az S478, hogy érdemes legyen cserélni.

De úgy látom a Conroe-ra már lehet érdemes lesz, hogy megint hosszabb távra bebiztosítsam magam.

"miért ne?"
Ára miatt? Ha ilyen jó a teljesítménye, ilyen keveset fogyaszt, és ennyire húzható, akkor minden lesz, csak ólcsó nem. Valószínüleg ár/érték arányban nem nyomja le az AMD-t.
Szerintem. (Attól még fáj rá a fogam nekem is.)

Punker
mi lenne? a procim jelenleg bõven elég nekem (P4 630) tehát ha jövõre cserélek (ha) akkor valszeg valami dual procit veszek már, addigra ezeknek lemegy az ára is szal logikus lépés lesz majd 😊

NeoMaN
Talán jövõre.
Punki bazzm, honnét tudod mi lesz jövõre? 😊))

M@TriX
jónak tûnik de azért még érdemes teszteket várni.

Punker
miért ne? én biztos maradok Intel oldalon és ha cserélek majd (talán jövõre) akkor ez lesz 😊

NeoMaN
Télleg durva, de ameddig nem láttuk élõben, és nem láttuk az AMD választát erre, addig szvsz hüleség kijelenteni, hogy ez lesz a köv. procid.

Sheltem
Azért ez a conroe nagyon durva lesz én már biztos vagyok benne, hogy ez lesz a következõ fejlesztésem:

http://www.iamxtreme.net/coolaler/conroe/E6800/air3800_3.gif

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Zetorg
alapon ~6k

ollie
A kártyád mennyit nyom 3dmark05-ben?

Zetorg
persze, semmi sem olcsó, amikor megjelenik...
az 1066-os fsb kihajtásához meg elég a 667-es ddr2

C2D
E6700
2.67GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $530
C2D E6600
2.40GHz / 1066MHz 4MB 23-Jul $316
C2D E6400
2.13GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $224
C2D E6300
1.86GHz / 1066MHz 2MB 23-Jul $183

Punker
olcsóbb lesz mint az AMD 😊

Hát az ára se lesz gyenge a 3GHz-s Conroe-nak, meg ugye a 1-1.2GHz-s DDr2 is állati ólcsó 😉

Zetorg
conroe 5ghz-en:

nem lassú <#vigyor>

ollie
Lehet hátrányos mondjuk úfgy, hogy nem a megfelelõ feszültséget adja a procinak, ami káros is lehet. Persze az is lehet, hogy minden oké. De hogy ne kockáztass, mindenképpen frissítsd a bios-t.

Zetorg
nincs mit

Eagle16
Értem, de azért köszi hogy segítettél!<#worship>

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Zetorg
azt nem tudom

Eagle16
Hûha,és ez valamilyen szempontból lehet nekem hátrányos???(teljesítmény pl)

Zetorg
frissítsd a BIOS-t.
nem tudja a lap a proci mikrokódját, ezért kell F1

Eagle16
Sziasztok!
A múltkor beszereltem az új procit(2.8Ghz 511+) az új alaplapba(asus p5vd1-x)
minden rendben is ment azon kívül hogy csak 2. alkalommal ment föl rá rendesen az xp,beállítottam a biosba mindent, kettõt csipogott aztán meg ezt dobta ki:
CPU uCode loading error aztán nyomtam egy f1-et és ment minden rendesen de mindig ezt meg kell vele csinálni,fogalmam sincs ez a hibaüzenet mit takar de ha valaki tudja légyszi írja már be köszike!!!<#lookaround>

ollie
az 10-15 fok akar lenni

ollie
Az én gépemben (i878 platform, P4 3.00C, tehát NW és 512k cache) kb fél éve kipróbáltam egy prescott magos, 1 mega cache-es procit. Nos, nem érzékeltem számottevõ sebességnövekedést, de a proci hõmérséklete 10-05 fokkal magasabb volt. Inkább úgy döntöttem, hogy marad az NW...

Az igazsághoz tartozik, hogy halál nem értek a procikhoz, ez csak találgatás.
Ha tényeket akarsz, akkor valamelyik HW cikkírót kérdezd a PH, SG, Hwsw vagy HWOC oldalán. Õk tudnak értelmes érveket is 😊

Nehéz kérdés, a Celeronokban mindíg is atomlassú volt a cache, míg a Sempronokban meg nem, másrészt AMD-nél totál más a cache kezelése (van aki szerint jobb) és nem kicsit rátesz a lapátra a prociba integrált memóriavezérlõ ...
A cache mennyisége elvilge megdobhatná a sebességet, de ha ugyanolyan lassú, mint a régebbiekben ...?
Kéne egy teszt egy 1 és egy 2MB-os P4-rõl, hogy mennyit "gyorsult" a több cachetõl, na annyit vagy annál kevesebbet profitálhat az új Celeron szerintem.
De szkeptikus vagyok, mert a Prescottnál is csak dísznek volt az 1MB ...

Narancs
Ja, ezt kérdeztem a múltkor asszem tõled, hogy az 512es celók mit mennek. De egy 128as Samót csak lenyomnak 4X annyi kessel, nem?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Vagy Pressler magos. 😊

Mint tudjátok jóideje 2MB-os P4 procikat gyártanak, újabban Pressler maggal.
Itt volt hát az ideje az új (utolsó!) Celeronnak.
Íme valuá, látjátok szemtükkel mik vogymuk ...
Celeron D (Pressler 65nm) 352 és 356 procik (3.20Ghz és 3.33GHz órajelen) 512MB cachel! Nagyjából 18.000 és 21.000 forint körüli árakon.
Mondjuk a dupla cache a "szokásos" okokból NEM teszik olyan gyorsá a procit, mint akár egy Northwood, viszont a mag miatt valószínüleg állatira lehet majd húzni.

Köszi.

Csak halkan, mert ez illegális...

Narancs
Celeron D az csak prescott magos lehet.

Sziasztok!

Az Intel Celeron D350-es procik northwood vagy Prescott maggal készülnek?
Vagy létezik mindkét változatban?

Csak halkan, mert ez illegális...

Punker
tökéletesen fog futni

Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha én veszek egy 64 bites Intel-t, akkor a 32 bites Xp-m jól fog futni? A játékok normálisan fognak rajta menni (nem lép ki, beszaggat stb.)?
A válaszokat elõre is köszönöm!

Narancs
Szal aszondjátok P4 márkanévvel a Celeron is búcsúzik? És lesz egy magos proci olcsón, meg kétmagos drágábban? Végülis logikusan hangzik...

Punker
szerintem igen, és igen 😊

Azt honnan tudjam? Az új "Celeronból" (bármi is lesz a neve) még nem teszteltek egyet sem. Mivel full más az architectúra, így még kisakkozni se tudom.
Még az is lehet, hogy az lesz a Celeron proci, amiben "csak" 1 mag van?
Ellenben ha az volt a kérdés, akkor a prescott-os celeronban is éppen olyan lassú volt a cache, mint elõdjében szerintem.

Punker
úgy legyen.

[Jakuza]
Gyartjak.Megsem allitottak le meg a gyartasat.

"Az Intel állítása szerint villámgyorsan fel fogja futtatni a Core 2 processzorok gyártását, amely a 13 éve velünk élõ Pentium család közeli kimúlását vetíti elõre. Az Intel úgy véli, 2007 elsõ negyedévében a leszállított közép- és felsõkategóriás asztali processzoroknak már 85 százaléka lesz kétmagos és 40 százaléka már a Conroe magra épül. Ez azt jelenti, hogy 45 százalék jut a jelenleg is kapható kétmagos Pentium D-nek, és a szegmensben mindössze 15 százalékot tesznek ki az egymagos Pentiumok.

A Core 2 Duo megjelenésével csökkenni fog a jelenleg piacon levõ egy- és kétmagos Pentiumok ára. Ha hihetünk a pletykáknak, az alsóbb árkategóriás Pentiumok hamarosan már a Celeronok áráért lesznek kaphatók, az olcsósága miatt az utóbbi idõben amúgy is közkedveltté vált Pentium D 805 a Core 2 Duo megjelenése után már 100 dollár alatti listaáron elérhetõ lesz.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punker
805D árát érdekesen csökkenti ha nem is gyártják 😞

[Jakuza]
Nincs ertelme Narancs ilyesmire pazarolni a szurkeallomanyodat, az Intel bejelentese szerint a 805D-s procik arat a mostani Celeroncsok arara fogjak csokkenteni.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Narancs
Szal azt mondod az új 512es celók se lesznek sokkal gyorsabbak mint a 256osok? És a core duo/solo celók?

És Celeront ne keverjük ide, mert ott nem (csak) a cache méretétõl lassú, hanem attól is, hogy a nagyedelt cahe sávszélessége a negyedelés miatt is sokkal kisebb, egyetlen kivétel a Tualatin Cerka, na de ott meg is látszott a sebességén 😊

"Na de ha csak 512Kb lenne a Prescottban (mint ahogy az új Celeronokban) lasabb lenne..."
Na igen, de így se gyorsabb. 😄