INTEL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég csúnyán átvertek, mindenképpen vidd vissza!!!!!
[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol
elõször is én már törzsvásárló vagyok abban a boltban😄
úgy kezdtem hogy 6600GT-t vettem még akkoriban 35.000 FT-ért.
aztán elromlott, csíkos lett a kép, visszavittem helyette adtak egy 7600GS-t amire még pluszban rákelett fizetnem 2-3e ft-ot...
(persze a 6600GT 1évig bírta)
aztán kiírta mindig a kari h nemkap elegendõ áramot,visszavittem,és kicserélték 7300GT-re úgy, hogy a boltban sokkal olcsóbb volt ez a kari mint a 7600GS..
és én rákérdeztem a csávónak hogy ez a kari ugyanannyit tud, és ugyanannyiba is kerül?? õ persze röktön azt mondta hogy igen egy árban van a 2 kártya és a teljesítménye is ugyanolyan.<#wow2>#wow2> érdekes..<#gunyos1>#gunyos1>
az zavarta õket ha 2-3 ezer forintal drágább de az hogy 5-10 ezerrel olcsóbb az nem 😄<#confused>#confused>
Ha a 7600GS-ed DDR2-es volt és most DDR3-as 7300GT-t kaptál akkor teljesítményben közel azonosak. Ellenkezõ esetben reklamálj ezerrel.
A másik dolog a VGA-k ára --> szal ha a 7600GS drágábbmint a 7300GT (már pedig általában így van)akkor vissza kellene fizetniük a különbözetet.
azzal a problémával hogy szarabb karit adtak helyette? <#szomoru1>#szomoru1>
ez lesz a gépben 😛
jah és azt meglehet oldalni hogy az alaplapban AGP meg PCI-os videókari csatlakozó legyen?<#wow2>#wow2>
mert ha meg lehet oldani akkor az mennyi pluszba lenne?sokkal drágább?
tulajdonképpen eléggé átvertek mert nekem egy 7600GS 256MB-os volt amit garanciába cseréltek ki nekem egy 7300GT 256MB-osra<#rinya>#rinya>
amúgy a 7600GS-nek a baja az áramellátással volt <#buck>#buck>
pedig a tápegységem elég volt <#wilting>#wilting>
Vicces vagy.
Így próbáljon neked az ember segíteni máskor.
Legyen neked igazad.
Ezt a "LoL"-t meg be lehet fejezni.
Téma lezárva.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
E6300 --> 266FB, tehát a ram 1:1 beállítás mellett 533MHz-en megy.
De sok boltban nem lehet kapni,kompatibilitási problémái miatt.Itt a fórumon van egy-két embernek,õk majd elmondják a véleményüket.
Ja és a másik,hogy csak 667Mhz-ig kezeli a ramokat,ez lassitja a procid teljesítményét.(E6300)
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
én keresek egy olyan alaplapot, ami Intel Socket 775, Core 2 Duo támogatás, DDR2 támogatás, AGP-s videókártya-csatlakozó van.
és egy Intel Core2 Duo E6300 processzort szeretnék csatlakoztatni hozzá.
elõre is köszönöm a segítséget.
olvass vissza belinkeltem oldalt ahol leirja milyen cpu-kat teszteltek benne de elvileg mennie kell még benne annak is amit inquisitor írt
és megy benne cerka bios frissítés nélkül is csak beszól gépindulásnál hogy cpu blabla de F1 és megy tovább a gép (ettõl függetlenól még mindig azt mondom hogy ne vegyél bele cerkát mert kalap sz*r)
Intel Socket 478 Pentium 4, up to 2.6GHz (400MHz FS😎
Intel Socket 478 Pentium 4, up to 2.8GHz (533MHz FS😎
Intel Socket 478 Pentium 4 Celeron, up to 2.0GHz
Bár teljesen felesleges, mert úgysem tudod kihasználni az FSB korlát miatt.
Hogy érted azt, hogy hynix ramot már nem nagyon találsz????? /van egy csomó/
Tehát szerintem ebbe a konfigba nem éri meg márkás komolyabb ram vétele.
Egyébként: BD7 II --> itt mindenre választ találsz, nemis értem, hogy eddig miért nem nézted meg.
És mennyiért lesz kapható nálunk majd, mert kint 183 dollár -> ~32000FT??
Next PC upgrade: 2022
És a lapod nem kezeli a prescott magos CPU-kat.
Ertem, akkor a Prescott magos P4-et nem "kezeli" el! Eddig ok... Intel Celeron D 533MHz 256Kb Socket 478 procit miert nem "kezelne" el!? A biosban es a konyvben is irjak, hogy egy FSB 533MHz-es proci hasznalhato. Biosban be is lehet allitani. Csak az a kerdes, hogy biztosan hany GHz proci a max ami hasznalhato a BD7II-vel?!
akkor mindannyian eggyetértünk ez csodás 😊
akkor már 3an gondoljuk úgy hogy nw-t kéne vennie a srácnak...
lol 😄 (mivel ugye ennek kapcsán merült fel az egész)
A régebbi C0, D1 prescott p4-ek valóban iszonyatosan melegedtek!!!
Viszont az újabb steppingesek E0, G1 nem "forrósodnak"!!!
Egyébként ha valakinek a prescott p4-e gyári coolerrel alapon 70 fok feletti hõmérsékletet produkál, az csak egyet jelent --> rosszul van rajta a cooler.
Én a régi E0 3gigás prescottomat egy buta coolermaster 2k-s coolerrel használtam /alu/: alapon 34 fok körül volt, 4G-re húzva 4xfok, itt 100%-ra terhelve 5x fok. 😊
Másrészt nem vagyok benne biztos, hogy létezett abból a steppingbõl s478.
Azt írtam nehéz szerezni s478 procit, nem azt hogy nem is lehet. Viszont az meg ugye nem jelent semmit ha árlistán van ... ezer éve nem gyártják.
Gyári hûtõvel 70 fok felett az túlzás? Hmmm.
Jó stepping? Jah, csak az már Pressler magos 😉
Ezért írtam, hogy olvass majd értelmezz!!!
1, Inquisitornak, csak válaszoltam, hogy hol lehet celeront venni s478 tokozással /nem buzdítottam senkit, hogy azt vegyen/
2, egy szóval nem mondtam, hogy a celeronok erõsebbek a nw p4-eknél /prescott p4 és nw p4-ekrõl írt Inquisitor és én arra válaszoltam/
nem kell túlbonyolítani
veled csak annyiban nem értek eggyet hogy a cerka erõsebb lenne egy nw-nél
meg nemkéne erõltetni senkre sem a cerkát ha ugyanannyiért (vagy olcsóbban) kap sokkal erõsebb procit....
ez, hogy forróbb a prescott kicsit túlzás /ha jó steppiget választ az ember, akkor talán néhány fokkal melegebb/
hogy a nw gyorsabb, én ezt is vitatnám --> fogalmazzunk úgy, hogy a nw lehet 1-2 dologban gyorsabb.
keress egy 2.4 es northwoodot nekemis ez a kombó volt régebben , kb ez a max amit ki lehet hozni belõle de a procit azóta odaadtam egyik havernak õ használja a mai napig és teljesen jól elvan vele...
http://www2.abit.com.tw/abitweb/webjsp/test_report/BD7II/BD7II01.php
szerk: sry most nézem elvileg 2.8 ig bírja de 2.4 az tuti
/mármint 512kb cache-el/
Ha sima BD7, akkor csak 400MHz-s P4-et (256/512k cache) lehet beletenni (olyan asszem max 2,2GHz-ig van, de már nem kapható)
Ha BD7II vagy BD7III, akkor 533-asat (512k cache) is, ez van egészen 3.06GHz-ig.
Szóval mindenképpen Northwood magos P4-et keress, de kétlem, hogy manapság találsz ilyet boltban. Használtan mér elõfordulhat.
Vagyis belelehet, csak nem fog mûködni 😉
Egy Abit BD7 2 alaplapba be lehet tenni egy Intel P4 3.0 GHz (S478) FSB 800MHz, 1MB L2 cache OEM /Hyper-Threading/ procit? THX
Next PC upgrade: 2022