INTEL

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sland
ok

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

mycso
Ha olvastad a cikket, akkor mit nem értesz?
Az új kód immár lehetõvé teszi, hogy az Intel új revíziójú, 1333 MHz-es rendszersebességet kívánó Core 2 Duo CPU-i is használhatók legyenek, most kiadott BIOS besütése után az alaplapok felismerik a Conroe E0 revízióra épülõ kétmagos processzorokat (ezek a típusok egyelõre még nincsenek piacon)
Mivel egy E6300-ad van ezért abszolult nincsen rá szükséged ;)

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Sland
Szevasztok!

Van nekem egy ASUS P5B i965 LGA775 4xDDR2 PCI-E 1xIDE 5xSATA2 GbLAN 7.1 Alaplapom.

Prohardver.hu-n olvastam egy CIKKET, "Asus P5B: már az 1333 MHz-es FSB sem akadály" címmel.
Azt írják, hogy az Asus P5B-szériás alaplapjaihoz készült új BIOS-ok elérhetõk a vállalat terméktámogatási oldaláról.

Érdemes letölteni? El tudná valaki nekem mondani normálisabban, úgy hogy megértsem, hogy ez az új BIOS mire jó és hogy kell-e ez nekem?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

ollie
szóval i945-ösbe csak 2 magos jó?

Kérdés akarsz e tuningolni, vagy akarsz e majd 4 magos procit bele?
18-30K között kismillió i945-ös lapot kapnim de ha valami jobb kell, akkor az drágább, egy normális tuningolható salangmentes i965 lap az olyan 30-35K között kezdõdik. Abból pl. a GigaByte deszkák elég jók.

mycso
Van kismillió, kicsit szûkíthetnéd.

ollie
Hi,
tudtok mondani olyan alaplapot, ami még jó minõségû, intel chipsetes, és kezeli mind a P4-et és a Core2Duo-t is, és nem túl drága?

Zetorg
azok a ház tartozékai...
#4430: a két szélsõre kell, ja.

kirol
Az alaplapon a kis kábelcsatiknál (bekapcs, reset, stb.) a kis hangszórónak a házaban 4 tût ír, de nekem csak 2 jön ki a hangszóróból.
+5V Ground Ground Speaker
Akor itt a 2 szélsõre kell rakni nem? Nem kell ezt földelni.

Guer
semmi
50 ezresnek valszeg beragadt az ára

Hello.

Nekem olyan kérdésem volna a 630as procival kapcsolatban hogy az egyik boltban meg kapom 18ezerét egy másik boltban meg ugyanaz 50ezer fotint.
Mi köztük a különbség?

kirol
Na gondoltam beszerelem az alaplapot a házba, de egy deka csavar, kis kiemelõ rögzítõcsavar nincs az alaplaphoz.

Ennek nem kellene lennie? Még müanyag bigyók sincsennek?

Honnan lehet olyat szermányolni?
(Mondjuk van pár a régibõl (IS7, ahhoz adtak), de az ehhez kevés.)

mycso
Én a 630 vagy 631-est venném, azaz a 2.-at.

Hello.
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
1.intel p4 3200/800 1mb
vagy
2.intel p4 3000/800 2mb

kirol
Hát most úgyis XP-lesz egy darabig, kitudja mikorra lesz Campus -os Enterpise Vistám. Addig meg csak lesz jó Audigy 2 driver.

Így van, átvariálták a DS3D-t a Vista alatt, ami szabvány DS3D-t használ, az mûködni fog, EAX nem. Most heggeszti Creative a fordítóját, de elsõ körben csak X-Fi-hez ...

kirol
Vista alatt akkor hiába rakom fel Creative drivert, nem megy EAX?
Nem mintha fel akarnám rakni, de a magyart azt majd igen.

kirol
Hétfõn remélhetõleg már be tudom majd kapcsolni.

mycso
LoL, hát én megis õrülnék, hogy itt az új gép és nemtom egy vga miatt bekapcsolni.
Régebben énis voltam ilyen helyzetben --> nálam elfogyott a pénz, aztán vga-t nem vettem.
Gyorsan összepakoltam a cuccot, aztán másnap vettem egy doboz kékmultiért egy 2MB-os PCI S3-at. <#buck>

"Szóval nincs EAX, meg ilyenek. Vagyis nem tud semmit, csak 8 csatorna, de minek."

EAX (elvileg) van, de csak max 2.0 vagy se, de ez nem a gyártó hibája, Creative játsza az agyát a liszencekkel. De DS3D van benne!
(Hehehe, viszont a Vista meg nem támogatja az EAX-ot, ezért Creative-nak most kell heggesztenie egy OpenAL-es EAX fordítót Vistához, ennek minden hátulütõjével. Sok év után csak megszívták, hogy "saját" DS3D szabványt csináltak ...)

kirol
Hát csak nincs VGA-m még hozzá, így nem tudom bekapcsolni. :) Így meghallgatni sem.

Szóval nincs EAX, meg ilyenek. Vagyis nem tud semmit, csak 8 csatorna, de minek. Na mindegy.
Hát akkor meghagyom az Audigy 2-t, bár azért meghallgatom.

GanXstaZoleeWrk
Nagyon jó a p5w dh kártyája, nekem audigy1em van és nem volt rá szükségem, 5.1-et it tökéletesen kiadja digi kimeneten házimozira.

GanXstaZolee#2709

mycso
p4w???

Gondolom p5w-t akartál írni.
Szerintem az audigy-d szebben szól, de már látom ilyen lapod van, úgyhogy hasonlítsd össze. ;)

Egyébként:
Realtek ALC882M High Definition Audio 8-channel CODEC
Support Multi-streaming, Jack-sensing and Jack-retasking functions
Anti Pop Function
Coaxial, Optical S/PDIF out on back I/O port
Features Dolby Master Studio technology
- Dolby Prologic IIX
- Dolby Headphone
- Dolby Virtual Speaker
- Dolby Digital Live

GanXstaZoleeWrk
Bejön az xp is majdnem 4 giga felett is :) de kevés a hûtésem, (vízhûtés project folyamatban) baszottul melegszik minden a lapon, a proci egyaltalan nem, 60 fok körül van terhelve, ha nagyon megfektetem ortossal pl akkor 70ig felmegy. (85nel van órajel csökentés, 100 körül kapcsol le a gép)

GanXstaZolee#2709

Sland
köszi

sb1
Itt találsz árat+részletes leírást a monstrumról :-)

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

kirol
Az Asus P4W DH Delux-on milyen az integrált hangkártya?
Jobb, mint az én Audigy 2-m?
Abban is van EAX, meg ilyenek?

Sland
Ez mennyibe kerül?
Biztos én vagyok a vak, de nem találtam árat...

kirol
Bakker! Neked 3,8-on megy az E6600-ad?
Mivel hûtöd, sima Asus SilentSquare -val, vagy Pro -val?

Iszonyat mehet az a CPU!<#guluszem1>

GanXstaZoleeWrk
Jól gondolod, ha nem kell feszt emelni akkor a gyári is elviszi még némi tuningal is. Ha szerencséd van simán megy 3 gigán a 6600as alap feszen. Késõbb pedig a silent square kitûnõ választás :)

GanXstaZolee#2709

mycso
Csatlakoznék, mondjuk én egy E6300-at használok gyári coolerrel, nálam is idle állapotban 48-49 fok körül van, és egyáltalán nem hangos /jelenleg silent módban megy, ~850rpm fordulaton/. Ja és némi tuning is belefér [email protected] pl ezt még simán elbírja, max a fordulatot feljebb kell venni 1200 környékére, de még az is halknak mondható.

kirol
Na most találtam képet róla, és olyan kis gagyinak néz ki az a hûtõ.

Most nem akarom úgyse húzni egy ideig. Gondolom jelenleg egy E6600 alapon is brutál lehet.
De késõbb úgy is kipróbálom mit tud, mert a kisördög úgyis ott bujkál majd bennem. Valószínûleg majd egy Asus Silent-Square Pro -t veszek rá. Talán ez elég jó lesz.

Ha nem akarod húzni akkor nem is érdemes hûtõt cserélni mivel szerintem nem hangos.Az én E6400-om használat alatt is csak 47-fokos a gyári hûtõvel.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

kirol
Akkor jó. Mert egyenlõre nincs zsém új hûtõre.
Most olvasom a PH-n a Nagyteljesítményû CPU-hûtõk -et, innen majd késõbb választok egyet.

Aki olvasta melyik ezek közül a legjobb vétel?
A gyári hûtõ milyen? gondolom azért jól hût, csak hangos?

mycso
A dobozos procikhoz mindíg is adtak coolert, attól dobozos.

kirol
Az intel Core 2 Duo E6600 Dobozos verzióhoz ugye adnak hûtõt?
A neten csak olyan képeket találtam, ahol a doboz van csak, és nem látni semmit a hûtõbõl, ha egyátalán van.

Gabesz amd64
akkor menj át a másik topicba(Milyen gépet vegyek most),mert ott jobban tudnak segíteni

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

sopi
Procit,alaplapot,ramot,de ha ezek közül egy is olcso akkor olyan oldal is jo. :)

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

Gabesz amd64
mit akarsz?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

sopi
Hi mindenkinek.
Tudnátok nekem mondani valami jo kis boltot ahonnét tudnék rendelni és nagyker...olcsó netán... :) nagyon megköszönném(a readyt ismerem)

\"Rejoice o young man in thy youth...\"

petee
jóvan,én nem tudtam hogy 5 ide eszközöd van,akkor egyértelmû hogy más kell. Nálam egy vinyó egy író felállás van,ezért elég.peace

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

grebber
És akkor mivan ha elterjedt a Sata nemrohanok egybõl satás cuccokat venni.
Van 5 Ide-s eszközöm azokkal vigan elvagyok és elleszek még amig be nem mondják az uncsit.

Next PC upgrade: 2022

Igen, de az az egy meg gányolt, sok író nem bírja a jMicronos gányolt IDE-t. :(

petee
Egy,de hát mire kell?Ma már elég elterjedt a sata:)

grebber
Mert azon ha jól tudom 1 ide csati van az meg vajmi kevés.

petee
és AB9 30-ért nem jó?<#smile>
nekem is olyanom van:)

grebber
Hu na végre kapható az Abit IB9 2 IDE csatival mindössze 27 ezerért!<#worship>

petee
ABIT AB9 vagy AB9 PRO

CzGobe
asus p5b (deluxe)
giga ds3, ds4

eom$

grebber
Konkrétabban kéne szerintem leirnod hogy segíteni tudjanak.

Mire kéne tuningra? Mennyit szánsz rá ...?