9499
Intel
  • Inquisitor
    Elég egyértelmű, hogy az ATI-t nem a VGA piac miatt vették meg, hanem egyrészt a GPU "egyébb" célokra való használhatósága okán (lásd Terraflopsos gép), másrészt a chipset/integrált VGA egybenmegoldások miatt, amivel nagyon meg fogják tólni a saját szekerükat akár noti eladások oldalán, akár szerver/workstation alaplapoknál.
  • Inquisitor
    A GMA3000 driver töketlenkedései miatt (no meg a GMA900 userek szivatása Vista okán) majd' 10%-ot vesztett a VGA piacból, amit az ATI és NV szerzett meg. Nem véletlenül kezdtek diszkrét VGA fejlesztésébe. Viszont ha ott is elszúrják a driver részt, mint a GMA3000-nél vagy annyira lesz támogatva, mint az i740 esetében, akkor kenhetik a hajukra. Az is egy vicc, hogy az origi Intel lapok jó részén SiS chipset van és így SiS VGA ...
  • Gabesz amd64
    hát jah értem én...akkor ki kell rugni az igazgatót :D

majd kiderül hamarosan...szerintem ütös lesz a Phenom a 4x1 magjával
  • Punker
    volt 3 éve, és ahelyett hogy az akkori nyereséget a fejlesztésre költse elherdálta és most megint fut az Intel után, emlékezz vissza azt mondtuk hogy az Intel nem kapkod biztosra megy lehet pár hónapot csúszik de szinte tökéleteset fog kiadni, és az sem mellékes hogy a gyártás sokkal olcsóbb neki, hosszútávon ez a hozzáállás mindig nyereségesebb lesz, az AMD-nek volt 1 nagy ugrása, most megint készül rá, de ha elszúrja nagyot fog esni a piac megtorolja gyorsan, lásd az Athlon64 után milyen gyorsan minuszba mentek.
  • Gabesz amd64
    az Athlon 64-el mégis elérte h mindkét ágba(játékra,munkára) jó legyen...
  • Punker
    3dMark és? a nagy pénz még mindig a munkára és nem játékra használt gépekből van, mert hogy abból sokkal több fogy, ez volt az amit az AMD sose értett meg.....
  • Gabesz amd64
    volt erről szó régebben h lehetséges,de hát semmit se lehet tudni biztosra :D
  • Gabesz amd64
    hát remélem ez igaz lesz és folytatodik a harc tovább a két rivális közt :)
  • Punker
    az Intel-nek megvan a saját VGA gyára (ami ugye a legnagyobb) minek neki még1?
  • Gabesz amd64
    hát igen...azt énis furcsáltam anno

de hát ezzel az volt a célja h egy saját gépet tudjon már gyártani

az lenne a fless ha az Intel meg az Nvidiát venné meg...(de szerintem nem adja be a derekát az NV)
  • Punker
    hát pont ezért termel folyamatosan veszteséget.....
  • Gabesz amd64
    hát az utóbbi időben az árcsökkentések miatt szarban van,de én csak ugy irtam h még "bírja"= tartja magát

és még most is veszik az AMD-t mert olcsó,max nem sok haszon van rajta
  • Punker
    szerintem nagy hiba volt az ATI-t megvenni, azt a pénzt a fejlesztésbe kellett volna ölniük.
  • Gabesz amd64
    nemfogják...mert a phenom-ot se fogják abbahagyni akármilyen is lesz
  • Punker
    ott a cikk hogy nem tartja magát, én nem tudtam hogy ekkora szarban vannak :)
  • Gabesz amd64
    nem Neked szántam Livius :DD
  • Gabesz amd64
    Maszka!
    Ne erőltesd már ennyire ezt a dolgot...ugyse a procival van a gond :)
    ugyse tudod nekik bemagyarázni.

majd ha az AMD lesz megint a Best akkor majd meghuzodnak,azt nekik áll majd feljebb h intel így meg ugy :)

csak azt ne feledjük h az AMD jóval kisebb procigyártó és mégis tartja magát...le a kalappal előtte :)
  • Punker
    ma eldőlhet az AMD sorsa.....

remélem nem nyírják ki magukat, nem kell hogy felmenjenek a proci árak :)
  • MaSzKa
    hátha vkit érdekel berakom a 2 gép képeit

Régi gépem AMD:

Új gépem Intel:
  • MaSzKa
    sajnos nem lett jó 1.3 beta bios-sal se

Most néztem a legolcsóbb Intel E2140 maximális teljesítmény felvétel 99.4W
    AMD 4000+ X2 Brisbane maximális teljesítmény felvétel 65W
    mindegyik proci körülbelül 16eFT dobozosba

az amd jelen állás szerint kb 10%-al gyorsabb és még kevesebbet is fogyaszt

• ollie
    LoL a P4-nek már nincs értéke, nem tűnt fel? 25k-ért már E4400-t kapsz, ami több mint 2x gyorsabb egy 2 magos 3,4-es P4-nél.
  • MaSzKa
    Intel Pentium Dual-Core E2140 16300ft 1év
    Abit IP35 28900Ft 2év
    2x1GB Kingmax DDR2-1066 22700Ft 1év
  • _xT
    OFF:
    Nezz at a PH abit ip35 topikjaba ;)
  • MaSzKa
    én abban reménykedek elkészül 1 jó bios
  • czky
    Az én gigabyte-om nem indul duplán. Tuningnál is csak akkor, amikor beállítom a dolgokat, utánna már megy egyből.

De azért ne add fel a reményt! Talán bios szinten vmikor megoldják ezt a problémát!
  • MaSzKa
    ezt most kaptam:
    Hali,

a legtöbb p35-ös lap duplán indul, az én abitom is, valóban nem garanciális hiba. Tuning alatt szinten minden p35-ös lapnál jelentkezik a probléma, a 965-ös lapoknál még cifrább is történt.

Üdv

• Livius
    Persze a papa. Akkor nyáron mért kerestem pénzt szerinted? Talán azért mert a papa mégse fizet.
  • ates84
    Biztos?

Mert a 4400 is 200 mhz-cel gyorsabb mint a 4300, mégsem teljesen ugyanaz, hanem jobb...
    De ha ezt a logikát követjük, akkor a 4500, nyilván jobb mitn a 4400. :)
    Csak vmi teszt jó lenne vagy ilyesmi.
  • zoolee
    Uggyan azt tudja mint a 4400 csak 200 mhz vel gyorsabb.:)
  • tmisi
    A 4500-asról nem hallottam még, de azt viszont tudom, hogy az Intel-AMD párost nem az árak alapján kell összehasnonlítani.
  • ates84
    Sziasztok!

A Core 2 Duo 4500-asról van valami bővebb infótok, esetleg valami tesztféleség elérhető valahol? Kb 30 e Ft. Árban az 5200 X2 tekinthető riválisának, teljesítményben is?
  • MaSzKa
    láton neked a papa fizet mindet úgyhogy az ár nem számít

• MaSzKa
    jah bocs elnéztem hogy kinek irtad
  • MaSzKa
    tomshardware(aki szponzorál annak a termékeit hozzák ki győztesnek) tehát erről ennyit

a prohardveren kiröhögnek ha onnan linkelsz teszteket

egyébként azt nem mondtam hogy tuningolni nem lehet; pont azt mondtam ezzel a lappal lehet a legjobban tuningolni

nekem is simán ment 1600@2800 8x400 vs 8x350(alapfeszen minden-olcsó trafóval)
  • Livius
    Ohh igen? Tényleg csak vagy három különféle lapvan ott, meg chippsett és még mellé 2 333as RAM meg 2 400as Ram és két különbörő RAM gyártó, és még vagy 4 különböző X800 as hártya AGP ben is meg PCIe ben is. Ez tényleg dettó ugyan az szerintem is. Egyedül a HDD meg az XP ugyan az.
    Nah jó éjszakát. Mára elég volt.
  • _xT
    "Egyébként én Intelhez nem Abitot vettem volna."

Abit IP35Pro szerintem egy nagyon jo kis lap majdnem tokeletes felepitessel.Az eddig altalam latott lapok kozott (P35) a legjobb Sata, IDE, Cmos clear stb elhelyezesel.Tuningot is jol birja lasd lejebb...

"Semmi jót nem hallottam az Intel lapjairól. Inkább saját magadat szidjad, mér voltál ilyen hülye hogy nem néztél utána milyen lapot érdemes venni."

P35-os lapok osszehasonlitasa

Sajat eredmenyeim egy altalad lenezett ABIT termek segitsegevel ;)
  • MaSzKa
    AMD Sempron(tm) Processor 2800+ Tuning
  • NeoMaN
    :DDD
    Mondjuk pont rossz képeket dobott be, mert a Quake engine-ben a Penya nagyon erős...
    :F
  • Livius
    Ez az majd ha 15 FPS-t legalább ráver a P4 re akkor már tényleg jobb.
    És én a P4 3400 at venném meg. Most is a 3200 as vann itt. Nekem AMD-m a büdös életbe nem volt, és nem is lesz.
  • mycso
    Én egyiket sem!

Ha nagyon muszály lenne akkor a p4, bár abból is inkább egy 3 gigás E0 vagy G1 esetleg 3.2 E0.