326
CSD, HSCSD, GPRS, DSL, KábelNET, Mikrohullám, Lézer, Satellite és a többi...
-
#246 Aha, megpbálom köszi.
Egyébként még azt elmondom, hogy november 6-án költöztem ide, akkor megrendeltem az ISDN vonal áthelyezését.
Húzták az időt folyamatosan, és FEBRUÁR 14-én szerelték be.
Addig nem jött a rohadt szerelő.
Február 10-én bedobott egy cédulát, amire az volt ráírva, hogy 10 óra 30 perckor itt járt, de nem tudott bejutni a lakásba. Ezt a cédulát 10 óra 10 perckor vettem ki, tehát be sem csengetett, mert otthon voltam, csak akkor szedtem ki, amikor mentem el, tehát, ha becsönget, otthon talál.
Ezután felhívtam, és még 4 nap volt, míg fáradt újra kijönni.
Ma reggel felhívtam az 1212-t, hogy van egy hálózati csatlakozó, amibe eredetileg be van kötve a telefon, de ha rárakok egy telefont nincs tárcsahang. Az 1212-n asszinták, hogy számlatartozásom van, mégpedig az a 3 hónap ISDN havidíj, mialatt nem volt tárcsahang, mert áthelyezés alatt állt, ezért nem volt aktív. Szerintem ezt nem is kell kifizetni, sőt biztos, mert az áthelyezés miatt, még ki is kapcsolták.
És az áthelyezés a szerződés szerint max. 30 nap. Ez 3 hónap lett. És az 1212-s kurva még nem is mondta meg a mátyáshegyi telefonközpont számát.
Ezekután olyan dühös lettem, hogy felhívtam eezt a szerencsétlen Török Sándort, aki bedobta a ún. 10:30-as cédulát, és ő azt mondta, hogy fél óra múlva jön.
Most ment el egy órája.
Érdekes, hogy 3 hónap volt, hogy beszerelje az ISDN-t, bedobott 10-kor egy "10:30-as cédulát", de amikor maszek munka van, azonnal ugrik.
NAgy szemetek, de a legkevésbé az 1212-es "hölgyeket" bírom, mert azok még hülyék is. Az ISDN szerelő a maszeek munkáért pénzt kap, de az ügyintézőnek fix fizetése van, nem értem, miért jó neki, hogy keresztbe tesz másoknak. -
shabba #245 Ha ennyire állítja akkor meg kell rendelni. És ha elutasítanak megint akkor addig kell őket verni amíg nem mondanak megfelelő indokot. Mert az kevés hogy a fatáv csak annyit mond nem lehet, mondja meg konkrétan miért. Ha optikás akkor tiszta ügy, akkor viszont aki korábban ott lakott annak sem lehetett. Ha csak kapacitáshiány van akkor az idővel elmúlik és akkor jelezniük kellene az ügyfél felé hogy most már lehet. Szóval az hogy simán nem lehet kevés indok nélkül.
Egyébként ez egy ismert jelenség, a fatáv a konkurenseinek azt mondja nem lehet míg végső elkeseredésükben elmennek Suxelerohoz és jéé hirtelen már lehet. Aztán ilyenkor jön a fúú milyen szar is a nem Suxis ISP mert az nem volt hajlandó megcsinálni duma, holott csak látni kéne a fától az erdőt ki is itt a hunyó valójában.
Szerintem próbáld meg az 1212-t hátha elcsípsz egy normális helpdeskest, sajnos minden siker záloga egy normális ember a túloldalon amiből általában kevés van. Próbáld meg kideríteni valami műszakis telefonszámát Óbuda központba és ott mond el röviden az egymásnak ellentmondó helyzetet és kérdezd meg milyen indokkal utasítanak el téged. -
#244 Az EnterNET válltig állítja, hogy itt van ADSL. Nemtom, hogy higgyek-e neki, de jó lenne, ha igazat mondanának, mert most március 1-től nőtt a sebessége, és olcsóbb is lett, tehát nem lenne rossz. -
#243 Az ADSL-t hívtam! vagyis az ADSL miatt. -
Xboxman #242 Mért az 1212-őt hívd a Matavkabelt! -
#241 Felhívtam az 1212-t, de nem tudta megmondani a hülye kurva a mátyáshegyiek számát. -
atee #240 Sok szolgaltato es megis sok lehedetlen terulet........
-
#239 Jaja, meg sok jó kis szolgáltató van Budapesten. -
shabba #238 Szerintem előbb kérdezd meg a KA-t lehet-e kábelnet, ha igen akár ott az irodában is meg lehet rendelni a többit elintézik Suxival. Elég jó a Suxi kábelnet szolgáltatása.
Ezt az ADSL-es dolgot lehet még erőltetni de szerintem nincs rá nagy esély. Nem tudom hogy lehetne kideríteni Óbudai telefonközpont műszakisainak számát, ők biztos tudják mit lehet mit nem. Talán ha ha felhívod 1212-t és elég kitartóan követeled a számuk akkor talán, de ez mind a függ a ügyfélszolgálatostól.
Az RDSL-t akihez sikerült bekötni azok elégedettek vele szóval az sem rossz választás.
Elég macera ez az egész, de már annak is örülni lehet hogy itt a környéken ennyi ISP neve és lehetőség merül föl, sok helyen a nagy semmi van. Ennyi közül valamelyiknek idővel csak össze kell jönnie. -
#237 a Margit utca 2-ben vannak nekünk, de a telefonkönyvből ki tudom nézni asszem. Minden segítséget köszi, de azért asszem lesz még kérdésem hozzád... -
shabba #236 Jaj ott is Kis-Astrasat van mint nálunk? Egyébként ők is fatávkábel érdekeltség. Viszont a kábelnetet eddig csak a saját maga által üzemeltetett területeken csinálta a fatávkábel KA-sokon nem. Ezért nem lett nekünk jó 2 éven át kábelnetünk csak ígéretek voltak hogy jővő hónapban már tuti biztosan, nekem ebből lett elegem. Azóta megcsinálták de csak mert ide jött konkurencia, kérdés a többi területükkel hogy bánnak.
Egyébként az hogy lehet-e mindig a legközelebb info forrástól kell megtudni, hiába keresel suxi adatbázisban meg kérdezed tőlük ha nem saját infrastruktúrán van akkor nem igazán tudnak róla semmit. Biztos nálatok is van KA iroda, a számuk, címük talán kint van a képújságban, tőlük érdemes megkérdezni lehet-e kábelnet, ők ismerik a legjobban a saját hálózatukat.
Ha nem találod itt a mi ltp.-ünkön lévő irodájuk telszáma: 242-0624, csak tudják a környékeden lévő elérhetőségét vagy lehet te is ide tartozol. Asszem felváltva vannak de. vagy du. de mikor hogy azt fene se tudja.
Na most kaja aztán folytatom -
#235 a mikroweb is elég komolynak tűnik, lehet, hogy tényleg szeretnének internetet szolgáltatni, nem csak a weblapszerkesztési tudásukat gyakorolják.
A Kolostor utca nagyon határeset, de még benne van a szolgáltatási területben. -
#234 szörnyű cucc az egész... -
#233 Az Óbudanetet ismertem, azt mondták, hogy a Mátyáshegyen egyáltalán nincs.
A pontos címem 1037 Budapest, Kolostor út 13.
Ez alapján van KábelNET axelero-s. Az adatbázisuk szerint. Viszont az ADSL nemkiépíthetőségét nem indokolták, és nem végeztek felmérést.
KábelNET részéről sem.
Az RDSL az enternet szerint van itt, szerintem elég komoly.
Talán ők sietnének a kiépítéssel.
Itt Kis-Astrasat a kábeltévés, nem tudom, hogy az Axelero-val van-e szerződése, mert még weblapja sincs.
Köszi az új címeket.
A NETRoller nekem komolytalannak tűnt.
Nehéz ez a dolog, mert ha kiderülne, hogy van ADSL, kérdés, hogy jó-e vagy próbálkozzunk a Kábellel (axelero) mert a "szélessáv kereső" szerint az is van.
Ha nincs ADSL, kérdés, hogy próbálkozzunk RDSL-lel, mert az enternet talán jobban csipkedi magát, és pontosabb az adatbázisa, vagy pedig próbálkozzunk a kábellel, mert az elvileg jobb, mint az RDSL. -
shabba #232 A Netroller nagyon leragadt belső Óbudán és a fejlesztés terén sem remekelnek. Enternet RDSL-je sokaknak bevált, de csak 1 bázisállomásuk van ami korlátozott hatósugárral bír. Létezik még Obudanet.hu, ez is sokaknak bevált és jobban terjeszkednek, nekik már több bázisállomásuk van a kerületben. Pár hete hallotam egy 4. micros cégről mikroweb.hu az oldaluk de róluk szinte semmit nem tudok.
A két előfizetőkkel bíró és jobban bevált szolgáltatónak a HwSw-en van topicja, ott kérdezheted a bekötött usereket is. A szolgálatatók részben van Obudanet meg RDSL topic. -
shabba #231 Tvnetwork is szolgáltat kábelneten, Chello, Suxi kábelnet, Tiszanet igaz az is Suxis, Fibernet is kábelen szolgáltat, HDSNet és még biztos vannak további lokális szolgáltatók de ezek mind adott kábeltv szolgáltatóhoz köthető hálózaton adnak netet.
Elég érdekes ez a korábbi lakó ADSL-je, hisz ha már 1x ADSL képes volt a vonal annak nyoma van. Az én saját véleményem szerint nem hiszem azt az ADSL-t, a területi adottságokra alapozva, persze tévedhetek. Mi alapján mondta a fatáv hogy nem lehet ADSL, indokoltak valamivel, pl. optika HYTAS rendszer amire én gondolok?
A III.kerben csillaghegyen most csinálta a Suxi a kábelnetet, valami 4200 lakás lenne beköthető, eddig ezt csinálták. Korábban év végén felétek lent délen a Szőlő utca mögötti részt csinálták, kérdés megállnak itt vagy felétek is lesz fejlesztés. Szerintem próbáld meg Suxi fórumban megkérdezni Kovács Gergőtől milyen fejlesztés várható, neki hivatalból tudnia kellene.
http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/index.php
kábelnet alatt már van Óbudás topic (egy pár). -
#230 Milyen KÁBELTV net szolgáltató van a TVNET-en kívül? -
#229 Igazad volt, shabba, nem kiépíthető az ADSL, legalábbis a matáv szerint. Az előző llakónak azonban ADSL-je volt, én elhiszem, hogy nem hazudik.
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Egyébként szerinted milyen net jó még? Esetleg a NETRoller? Bár az kamunak tűnik. Lehet, hogy jó az Enternet RDSL. Légyszi segíts ebben. Köszi -
t. Füly #228 Ezt bucskutol kérdeztem -
t. Füly #227 Milyen rendszered van? -
#226 Én nem tudom, nem értek hozzá... -
bucsku #225 upc-chellom van ,és két gép három halokártya szeretném ha mindkettön lene net hogyan kel megcsinálni ?? -
#224 Oké, köszi szépen, hogy mondtad, be fogok menni... -
#222 És az EnterNET-nek mondtál, hogy nem élő a vonal. És az EnterNET-esek felhívtak, hogy asszonta a Matáv, hogy nem él a vonal. De igen, hisz ezen beszéltem az EnterNET-tel. -
#221 Nem, állítólag az EnterNET intézi. A matávosok nálam nem, csak az EnterNET-nél jelentkeztek. -
#219 Nem, nem volt -
#217 III. kerület, Óbuda, Mátyáshegy a Szépvölgyi úthoz közel -
#215 Gondolod, hogy ha az axelerotol renedtem volna, nem köcsögösködnének, azzal, hogy nem élő a vonal?
Egyébként megáll az ember esze. Azon a vonalon internetezek, faxolok, telefonálok. Még az EnterNETesek is azon hívtak. Akkora fasság, hogy nem élő.
A qrva anyjukat. -
shabba #214 Kezdődik a szokásos, persze ha Suxilerótól rendeltél volna akkor minden tökéletes lenne. A fatáv csoportban soha nem fogsz csalódni. Vajon hogyan is sikerült nekik 50% részesedést elérni? Hát pl. így is. Meg a mostani "25%" is egy hasonló tisztességtelen eszköz. -
#213 Nem találja ki senki mi történt a leendő ADSL-emmel.
Az EnterNET-nek, azt pampogták, a sza×h××i matávosok, hogy nem élő vonal, amire rendeltük.
PErsze ezt a telefonbeszélgetést is ezen a telefonvonalon rendeztük le.
Elég furcsák. -
#212 Szerinted a Matáv ADSLe jobb, mint a kisebb szolgáltatóké? -
#211 Jó, köszi, lehet, hogyha nem szerelik be, akkor az Axelerora fizetek elő, hisz az talán biztosabb, mert az matávos. -
atee #210 Ha csak az adatbazis lenne kalap szar...akkor semmi baj nem lenne! -
shabba #209 Szerintem ezt már leírtam párszor, ah kicsit visszaolvasol láthatod hogy az az adatbázis egy kalap szar, szóval kezeld is úgy.
Március í-től nem nagyon lesz itt semmi, egyedül Suxeleronál mivel a fatáv ezt akarta. A többi ISP-t szivatja, szóval lesz még itt bortány habár már most is van rendesen.
A szerződésben benne van mennyi idő alatt kötelesek bekötni, addig hiába reklamálsz, max rákérdezhetsz hol tart az igénylésed elbírálása, tovább küldték-e már fatáv felé. -
#208 Az Axeleronál a keresőben pedig azt írják, hogy nem lehet, de levélben azt írták, hogy lehet... ez is érdekes... -
#207 Egy érdekes dolgot vettem észre. a www.csucs.net ADSL keresőjében, beírtam a saját címemet (ahol nincs ADSL), és azt írta, hogy valószínűleg kiépíthető, mer van működő előfizetői állomás a környéken.
Ezután beírtam egy haverom címét, aki a Kunigunda útján lakik, és ADSL-t használ.
Itt azt írta ki, hogy Valószínűleg kiépíthető az ADSL, de a Matáv szakembereinek helyszíni felmérést kell végezniük.
Hogy lehet, hogy mást írt ki kettőnknél? Vagyis ahol ADSL-t használnak, nem írja ki, hogy van működő előfizetői állomás a környéken. Ezt jelent valamit vagy jelentéktelen? -
#206 1.,Nemrég jelentette be a matáv a március 1-jei árcsökkentést/sávszélességnövelést.
Szerintetek ez azt az előfizetőt is érinti aki március 1-je előtt is ADSL-t használt, vagy a kedvezmény csak az új előfizetőket célozza meg?
2.,Megrendeltem már vagy másfél hete az ADSL-t, de még nem szólt vissza az EnterNET. Sürgessem őket vagy csak a Matáv og jelentkezni, hogy beszerelné???
Köszi mindenkinek... -
shabba #205 Az biztos hogy pl. ADSL-hez képest drága, modemhez képest viszont olcsóbb, persze csak akkor ha az többet netezel mint egy átlag netező. Ha mondjuk napi 2 órát használnád du 6 és éjfél között akkor már azonos az ár ha napközben is kell a net sokkal hamarabb megéri. Szerintem a korlátozás nem olyan komoly mint ahogy kinél, elvégre ez egy teljes fél hónapnyi idő. Szerintem kérdezd meg tapasztalataikról azokat akik használják, talán már azóta ketten is van de egyvalaki már biztos vagy 2 hónapja.
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9074449&uq=29
Adatoknál ott mailcím. Nem mondom hogy már holnapra, de az Enternetnek is az a célja hogy a szolgáltatás folyamatosan átalakuljon a Bp.-en már bevezetett RDSL szolgáltatássá nagy sávszélességen. Bp.-en 1xűbb volt, közelebb a BIX nagyobb a választék olcsóbb bérelt vonalhoz jutni, azért remélem 1x ez is reális alternatíva lesz. -
atee #203 Ja es meg hozzateszem, hogy a 3/4 gepet nekem koszonheti... amit persze nagyker aron kapott tolem...
Azert nem az egeszet mert kozbejott ez a keresem..:) es kicsinyes bosszum miatt felmentek az arak! :( :) -
atee #202 Na igen ahogy te azt elkepzeled... meg mondjuk minden normalis ember gondolna!
Nem akar maganak chellot bekotni mert sokalja szoval nem lenne osztozkodas! Sot osztozkodni en sem akarnek senkivel meg ilyen inseges idokben sem! Kb. 40 m kabel kene es athuzhatnam de neki problemat jelent... es nem tudja ervekkel alatamasztani.. a legbantobb az egeszben ,hogy gyakorlatolag 1 gyerekkori baratomrol van szo nemcsak egyszeru szomszed .. mert meg az is megegnedne szerintem!
Az egesz barati korunk rajta csodalkozik mennyire rugalmatlan vagy felos vagy csak mekkora gec....
Legutoljara azt mondta nem akar nekem jogi problemat belole... eleg jo?