Internetezési \"technikák\"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Ezen mindenki el szokott csodálkozni.
Origo-ra 8-as ping az átlagos, az Indexre pedig 6 ms.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Nekem enternet adsl pl. indexet pingelve 10-20.
Játék közben 30-40 kellene hogy legyen az adsl(magyar szerveren). 50-et már isdn is eléri.
10000 -ért dupla sebesség, teljesen korlátlan.
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)
a 30-at arra írtam, ha monnyuk a kábel 90-100, akkor az adsl 30-al lassabb, nem pedig azt, hogy 30.
Vannak gyors KábelNET szolgáltatók, pl. a Tvnetwork, de az Axelero KábelNET pl. lassabb, mint az Axelero ADSL.
ADSL-bõl is van nagyon gyors, és KábelNET-bõl is.
Természetesen KábelNET-bõl is létezik 256 kbit/sec-os, és ADSL-bõl is létezik pl. 4 Mbit/sec-os.
NeoMaN: mondasz valamit! Ez a 15 GB-os határ nekem is böki a csõrömet... Az alacsony ping is szimpi, bár játékon még nem gondolkoztam. Viszont a 10-30 KBps egy kicsit kevésnek tûnik, ha a max 64 KBps lehetne. Ha nincs csomagvesztés, akkor miért ilyen alacsony az átviteli sebesség?
- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Nekem ott most az 512/128, 12.800/hó bruttó, ez 64K le ill 16K fel. Ping 10-50, packetloss 0. Minden szerzõdésben benne van a garantált sávszél (ugye biztosítékként), de az Enternet még soha nem ment el odáig, hogy 128/64-et adjon. Ha valamelyik szolgáltató ilyet tenne, azonnal elveszítené az ügyfeleit. (lásd: csellógeci).
Szal én aszondom: ADSL nyerõ.
Kábel---> változó ping (soxor nagyon rossz!), packetloss elég gyakran, ultragyors letöltési sebesség.
Persze a fentiek szolgáltatótól függnõek, de általánosságban: ha játszani is akarsz sokat, jó letöltési sebességet akarsz akkor ADSL. Ha csak a warez számít, akkor kábel (kivéve ugye upcgeci a korlát miatt).
Sztem ADSL-el mindenképp jobban jársz, fejlettebb technológia, és megbízhatóbb is mint a kábel. Picit lasabb talán (10-30K/sec), de a mindig kicsi ping és a 0 packetloss bõven káûrpótól ezért, ha jáccani is akarsz.
Taranov: Hja, pech! Felhívtam a helyi kábeltévé szolgáltatót (Novotron alias Coranet Rt), és nagy nehezen bevallották, hogy nincs ilyen szolgáltatásuk és nem is lesz.
Szóval a téma adott:
Mi a véleményetek az ADSL-rõl? Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
A szolgáltatás jelenleg Budapesten a VI., IX., X., XI., XV. és XIX. kerületben elérhetõ, míg Budapesten kivul Dorogon es Hatvanban.
Szóval nem jó.
A MatávNET-et és az Axelero-t is megnéztem már, de õk csak ADSL-t tudnak behozni, az meg drágább is, és csak 128 mbps a garantált -- hibatalosan 512 mbps --, míg a Chello-s kábelnet is 512 mbps hivatalosan - valójában pedig 752 mbps-et is tartósan elérte még legalább is a múlt hét végén.
ADSL ára kb. 13000 Ft/hó +
Ethernet hálózati kártya (PCI, belsõ) 4875 Ft
Chello ára 12000 Ft/hó
Meg mindenhol szidták az ADSL-t. Van valakinek pozitív tapasztalata vele?
Matáv KábelTV ( Axelero KábelNET)
HDSNET
A UPC (Chello) sajnos nem.
Egyébként még azt elmondom, hogy november 6-án költöztem ide, akkor megrendeltem az ISDN vonal áthelyezését.
Húzták az idõt folyamatosan, és FEBRUÁR 14-én szerelték be.
Addig nem jött a rohadt szerelõ.
Február 10-én bedobott egy cédulát, amire az volt ráírva, hogy 10 óra 30 perckor itt járt, de nem tudott bejutni a lakásba. Ezt a cédulát 10 óra 10 perckor vettem ki, tehát be sem csengetett, mert otthon voltam, csak akkor szedtem ki, amikor mentem el, tehát, ha becsönget, otthon talál.
Ezután felhívtam, és még 4 nap volt, míg fáradt újra kijönni.
Ma reggel felhívtam az 1212-t, hogy van egy hálózati csatlakozó, amibe eredetileg be van kötve a telefon, de ha rárakok egy telefont nincs tárcsahang. Az 1212-n asszinták, hogy számlatartozásom van, mégpedig az a 3 hónap ISDN havidíj, mialatt nem volt tárcsahang, mert áthelyezés alatt állt, ezért nem volt aktív. Szerintem ezt nem is kell kifizetni, sõt biztos, mert az áthelyezés miatt, még ki is kapcsolták.
És az áthelyezés a szerzõdés szerint max. 30 nap. Ez 3 hónap lett. És az 1212-s kurva még nem is mondta meg a mátyáshegyi telefonközpont számát.
Ezekután olyan dühös lettem, hogy felhívtam eezt a szerencsétlen Török Sándort, aki bedobta a ún. 10:30-as cédulát, és õ azt mondta, hogy fél óra múlva jön.
Most ment el egy órája.
Érdekes, hogy 3 hónap volt, hogy beszerelje az ISDN-t, bedobott 10-kor egy "10:30-as cédulát", de amikor maszek munka van, azonnal ugrik.
NAgy szemetek, de a legkevésbé az 1212-es "hölgyeket" bírom, mert azok még hülyék is. Az ISDN szerelõ a maszeek munkáért pénzt kap, de az ügyintézõnek fix fizetése van, nem értem, miért jó neki, hogy keresztbe tesz másoknak.
Egyébként ez egy ismert jelenség, a fatáv a konkurenseinek azt mondja nem lehet míg végsõ elkeseredésükben elmennek Suxelerohoz és jéé hirtelen már lehet. Aztán ilyenkor jön a fúú milyen szar is a nem Suxis ISP mert az nem volt hajlandó megcsinálni duma, holott csak látni kéne a fától az erdõt ki is itt a hunyó valójában.
Szerintem próbáld meg az 1212-t hátha elcsípsz egy normális helpdeskest, sajnos minden siker záloga egy normális ember a túloldalon amibõl általában kevés van. Próbáld meg kideríteni valami mûszakis telefonszámát Óbuda központba és ott mond el röviden az egymásnak ellentmondó helyzetet és kérdezd meg milyen indokkal utasítanak el téged.
\"Life is around you and in you.\"
Ezt az ADSL-es dolgot lehet még erõltetni de szerintem nincs rá nagy esély. Nem tudom hogy lehetne kideríteni Óbudai telefonközpont mûszakisainak számát, õk biztos tudják mit lehet mit nem. Talán ha ha felhívod 1212-t és elég kitartóan követeled a számuk akkor talán, de ez mind a függ a ügyfélszolgálatostól.
Az RDSL-t akihez sikerült bekötni azok elégedettek vele szóval az sem rossz választás.
Elég macera ez az egész, de már annak is örülni lehet hogy itt a környéken ennyi ISP neve és lehetõség merül föl, sok helyen a nagy semmi van. Ennyi közül valamelyiknek idõvel csak össze kell jönnie.
Egyébként az hogy lehet-e mindig a legközelebb info forrástól kell megtudni, hiába keresel suxi adatbázisban meg kérdezed tõlük ha nem saját infrastruktúrán van akkor nem igazán tudnak róla semmit. Biztos nálatok is van KA iroda, a számuk, címük talán kint van a képújságban, tõlük érdemes megkérdezni lehet-e kábelnet, õk ismerik a legjobban a saját hálózatukat.
Ha nem találod itt a mi ltp.-ünkön lévõ irodájuk telszáma: 242-0624, csak tudják a környékeden lévõ elérhetõségét vagy lehet te is ide tartozol. Asszem felváltva vannak de. vagy du. de mikor hogy azt fene se tudja.
Na most kaja aztán folytatom
A Kolostor utca nagyon határeset, de még benne van a szolgáltatási területben.
A pontos címem 1037 Budapest, Kolostor út 13.
Ez alapján van KábelNET axelero-s. Az adatbázisuk szerint. Viszont az ADSL nemkiépíthetõségét nem indokolták, és nem végeztek felmérést.
KábelNET részérõl sem.
Az RDSL az enternet szerint van itt, szerintem elég komoly.
Talán õk sietnének a kiépítéssel.
Itt Kis-Astrasat a kábeltévés, nem tudom, hogy az Axelero-val van-e szerzõdése, mert még weblapja sincs.
Köszi az új címeket.
A NETRoller nekem komolytalannak tûnt.
Nehéz ez a dolog, mert ha kiderülne, hogy van ADSL, kérdés, hogy jó-e vagy próbálkozzunk a Kábellel (axelero) mert a "szélessáv keresõ" szerint az is van.
Ha nincs ADSL, kérdés, hogy próbálkozzunk RDSL-lel, mert az enternet talán jobban csipkedi magát, és pontosabb az adatbázisa, vagy pedig próbálkozzunk a kábellel, mert az elvileg jobb, mint az RDSL.
A két elõfizetõkkel bíró és jobban bevált szolgáltatónak a HwSw-en van topicja, ott kérdezheted a bekötött usereket is. A szolgálatatók részben van Obudanet meg RDSL topic.
Elég érdekes ez a korábbi lakó ADSL-je, hisz ha már 1x ADSL képes volt a vonal annak nyoma van. Az én saját véleményem szerint nem hiszem azt az ADSL-t, a területi adottságokra alapozva, persze tévedhetek. Mi alapján mondta a fatáv hogy nem lehet ADSL, indokoltak valamivel, pl. optika HYTAS rendszer amire én gondolok?
A III.kerben csillaghegyen most csinálta a Suxi a kábelnetet, valami 4200 lakás lenne beköthetõ, eddig ezt csinálták. Korábban év végén felétek lent délen a Szõlõ utca mögötti részt csinálták, kérdés megállnak itt vagy felétek is lesz fejlesztés. Szerintem próbáld meg Suxi fórumban megkérdezni Kovács Gergõtõl milyen fejlesztés várható, neki hivatalból tudnia kellene.
http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/index.php
kábelnet alatt már van Óbudás topic (egy pár).
Ilyenkor mit lehet csinálni?
Egyébként szerinted milyen net jó még? Esetleg a NETRoller? Bár az kamunak tûnik. Lehet, hogy jó az Enternet RDSL. Légyszi segíts ebben. Köszi