10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • fifi
    na ha minden jól megy, 6303 lesz.
    van tapasztalata vele valakinek?
  • sugga
    Egyre inkább kezdem rávenni magam a K550 lecserélésére, de csak nézek, hogy az elmúlt másfél éve mennyi új telót kihoztak.
    Ott kezdődött a dolog, hogy WiFis mobilt szerettem volna venni, de már hetek óta bújom a netet, és minél többet látok, olvasok, annál jobban összezavarodok.
    Közben gondoltam, hogy ha már egyszer úgyse úszom meg 45 rugó alatt, akkor legyen benne GPS is. Viszont 70000-nél többet nagyon nem szeretnék rá költeni, ennyit is csak akkor, ha tényleg van valami verhetetlen tulajdonsága a készüléknek.
    Most az LG KM900 Arenát nézegettem, szép és jó, de van egy óriási problémája: zárt oprendszere van, így a GPS-t csak a nettel együtt tudom használni a beépített program miatt. Vagy mégis van valami offline megoldás a dologra?
    Samsungokat is nézegettem, az S8000 Jet úgy vettem észre, hogy nem sokkal jobb az Arenánál, viszont drágább, kisebb a memóriája, tehát ott még egy 4-8 gigás kártyát is be kéne szerezni. Csak azt nem tudom, hogy mennyivel jobban bővíthető a szoftvere.
    Aztán itt van az I5700 Galaxy Spica, minden szép és jó, androidos is, úgyhogy ott az alkalmazások terén biztos nem lesz gond, csak drága, a memóriája (nekem) kicsi, tehát ahhoz is kell kártyát venni, mivel tudtommal alapból ahhoz se adnak. Ráadásul rádió sincs benne, ami meg szintén fontos lenne.
    Régebben a Nokia 5530 is tetszett, csak abban ugye GPS nincs, az 5800 nekem túl nagy, ráadásul sokszor láttam már megakadni, lefagyni.
    A HTC-kről csupa jót hallottam, csak azok az általam megszabott felső árhatárnál indulnak, ráadásul a "belépőmodelleknek" elég kis felbontású kijelzője is van.
    Szóval a lényeg, hogy legyen benne WiFi, valami erősebb proci és RAM, hogy ne kelljen percekig várni az oldalak betöltését, rádió, nagy memória, vagy legyen olcsó, hogy a keretbe beleférjen a kártya is, a kijelzője is legyen nagyobb felbontású 240x320-nál, lehetőleg kapacitív legyen.
    Van valami alternatívája ebben az árkategóriában az általam kinézett készülékeknek? Vagy kezdjek el használt mobilokat is keresni?
  • oliwwer
    viszi jah, csak nem alapból, programot kell feltenni rá. Nekem k508i volt ez előtt, és teljesen meg tudtam szokni, így 4 nap után, persze nyomkodtam is rendesen. :)
  • gabo91
    Értem...
    Köszönöm a válaszokat,
    formája, billentyűzet forma nem tetszik (bár hasonlít, meg olyan pici mint k508i-n volt,),de szerintem meg szoknám. Teszteken olvastam, teljesen fém és hézagmentesen van összerakva.
    talán még a kiképzést is bírná.
    3000-3500Ft körül mozog a wh-205 füles, veszek egyet hozzá.
    Köszönöm a válaszodat, megfogott a telefon...
    Még annyit kérdeznék, hogy word excel pdf filokat kezeli-e?

Fekete nekem sem tetszik, a szürke tényleg jobb!
    Üdv.
  • oliwwer
    Szia
    3 napja van 6303 classic-om. Feketét vettem, a szürke sztem szebb, de nemvolt tmobilba másik. Kijelzője nagyon szép, nekem elég nagy is, ajándék gigás kártya. Javas cuccok faszán futnak rajta, nokiaprogramok.hu-ról tölthetsz le cuccokat is. Kamera képe szép időben nagyon jó képet csinál, és sötétben is (a többi nem vakushoz képest). szükületben gázos kicsit. Videója jó, 640x480ba vesz, 15 képkocka, szoftverfrissítést fel kell tenni, mert kicsit hullámos a videó. Hangja szerintem nagyon szép, nem kell állítgatni sem. Hívás közben is elég hangos a hangja, bőven megfelel. Gombok faszául kezelhetők, esetleg annyi hátrányát tudnék mondani, hogy hiányzik a kameragombja. Tehát válaszolva a kérdésedre, java-t viszi faszául, zene szép, kijelző nagyon szép. A sony-t nagyon szidják, hogy szar a fülhallgatója, mert egy idő után nem beszi be a csatlakozót. 6303-on jack dugós van. Én is SE-ről váltottam Nokiára, de megérte.. sokkal több mindent lehet állítani, szerkeszteni rajta. Lehet rajta frissíteni szoftvert.
    Ha kérdésed van, jöhet.
  • gabo91
    Helo!

Telefonom megadta magát, sürgősen kellene vennem valamit.
    W705 jó lenne de picit húzós az ára.
    Nokia X3-at nézegettem. Olvasgattam itt a topikban 6303 -at ajánlottátok többeknek is.

X3:
    -Jobb (gumis) füles
    zenetelefon

hátránya, hogy fémutánzat, ami kopik

6303: fotófény, elvileg szebb kijelző (16m szín)
    ("Nokia térképek"
    Ez egy nagy szarság igazából. )

Akinek van 6303 classic -a az írjon róla, hogy jawa-s dolgok futnak -e szépen , zenelejátszás hangzás és a kijelző milyen.

Nagyából egy árban van a két telefon, szerintetek melyiket érdemesebb?
    Vagy esetleg valamit tudnátok mondani 30k környékén.

Eddig SE voltam, nokia-kat nem ismerem. Lehet ezeken is frissíteni a softvert?

Köszönöm előre is!
  • fifi
    beejtettem a Nokiámat a vízóraaknába.
    kérdés: nem jampizni, csak pofázni, néha fényképezni, rendeltetésszerűen használni megér-e 17ezret egy 2700 classic 1GB-s memkártyával zsír újonnan?
  • redmonk
    így már más köszi
  • Benny04
    kliens van benne...
  • redmonk
    Sziasztok

Mobilt szeretnék venni az LG GD510 POP ideálisnak tűnik nekem a T-mobile-tól. Egy olyan kérdésem lenne, hogy: link ebben a hírben van ez a mondat "...közvetlen Twitter, MySpace és Facebook eléréssel kecsegtető...". Ez mit jelent? Anélkül felmehetek ezekre, hogy venne le pénzt?

Bocs a hülye kérdésért csak olyan fura ez a mondat.

Köszi
  • PLackó
    Oké,köszi.
    bocsi az offért.
  • acm689
    nem tudjátok véletlen, hogy a GSM line-nál alapban hány gb-os memóriát adnak az omnia 2-höz? nem rendelt valaki ilyent onnan?
  • franc0
    Ja, nem tudtam hogy Pesten vagy. Először a MOM-ot próbáld aztán az Arenában.
  • PLackó
    Az a baj, hogy a Mammutban próbáltam T-pontban,de akkor ellátogatok másik T-pontba is.
    A legjobb,hogy semmilyen adatot nem kértek,szóval nem bediktált adat alapján mondta a kisasszony :(
    De próbálkozok,nem akarom annyiban hagyni.
  • franc0
    Elviekben azért van ez, mert a bediktált adatok alapján kockázatos ügyfélnek számítasz.
    A gyakorlatban viszont nem egy esetről hallottam, amikor ugyanazon adatokra egy másik üzletben simán kiadták a készüléket az eredeti feltételekkel. Legfőképp azok az üzletek szopatnak, amelyek partnerek (tehát nem a főfő T üzemelteti, hanem pl. egy Bt.). Magyarul gecik, én kerülöm is a T-t mint állat.
    Próbálj meg egy nagyobb üzletet.
  • PLackó
    Bocsánat a kissé off-ért,de most jöttem vissza a T-mobileból ,eredetileg azzal a szándékkal hogy megvegyem 60e Ft-os áron 2 év hűséggel az Iphone-t.
    Nos, ott közölték velem,hogy le kell még emellé tenni 75 000Ft előleget, amiből majd az előfizetést finanszirozzák.
    Ez tényleg igy müködik? Elég kiábránditó..
    Azt mondta hogy le is van irva a honlapon,ahhoz képest én egy betüt nem láttam erről. bár valószinüleg én vagyok a vak.
  • Pipör
    +1 Samsung
  • Tigristank
    Szerintem a Samsung jobb. :)
  • joshua
    Sziasztok.
    Két telefont néztem ki magamnak. Nokia n97 mini és Samsung i8910. Ezek közül melyik telefon a "jobb"? Árban szinte ugyaolyanok, de valahol azt olvastam, hogy a nokia, valahol azt ,hogy a samsung. Minden tapasztalat vagy tanács jól jönne. Előre is kössz.
  • oliwwer
    megoldottam.
  • Benny04
    jogos
    mindegy :D
  • oliwwer
    Sziasztok
    Most jött meg a nokia 6303 classic-om, és nem tudom hogy kell rajta szoftvert frissíteni. Segítene valaki? előre is köszi
  • acm689
    Jah, azt hittem neked is Samsungod van. Még csak hagyján a fólia, most komolyabb fejtörést is okozott valami, méghozzá az, hogy nincs magyar menüje :S Egyedül a csakmobil.hu-n találtam magyar menüs változatot, de gyanús nekem egy kicsit... Megkérdeztem emailben, de még nem válaszoltak. Rendelt már valaki innen? Tapasztalatok?
  • vass17
    Nem, az applerol beszeltem.
    Ha viszont foliat veszel, ne vegyel olcso, kinai cuccot, mert eleg sok fejfajast tud okozni. Nezz utana az Invisibleshield dolgoknak, allitolag az egyik legjobb, nagyon eros anyag es a rogzitese sem a hagyomanyos ragasztas.
  • acm689
    Neked Omnia 2-d van vagy esetleg Pro-d?
    Video - itt nézd meg 10:07-nél, a srác mutatja a karcolást, amit állítólag 1 hét (!) után szerzett, ez ijeszt meg egy "kicsit".
  • vass17
    Nem néztem utána, egy ismerősöm mondta, akinek Omnia-ja van, úgy látszik tévedett.
    Nem kétlem, képződhetnek karcok üvegen is, de kb egytizede (akár százada) a hagyományos műanyaggal összehasonlítva, arról nem is beszélve, hogy "pixelösszefolyást" nem okoznak, mert annyira hajszálvékonyak. Én csak saját tapasztalatból beszéltem, hiába fordítom a fény felé, nincs rajta egyetlen karc sem, maximum nagyítóval találnék.
  • Bal0924
    Tudna valaki segíteni nekem? tanácsot adni, stb..
    Nagyon kellene 1 kis(nagy) segítség a telefonomhoz. (Nokia N97 mini)
  • franc0
    Tévedés.

Az OmniaII és az OmniaPRO is rezisztív technológiájú panellal készül. Az ilyen típusú kijelzők nem készülnek üvegből.
    A kapacitív kijelzők (pl iPhone, Nexus One) készülhetnek üvegből, és ezek is karcolódhatnak. Eddig 2 iPhone vizsgáltam meg alaposabban karcokat keresve, és mindkettőn volt. Más kérdés, hogy bekapcsolva nem látszik a háttérvilágítás miatt. De ha kikapcsolva a nap fele fordítod, látni fogod a karcokat.
  • vass17
    Úgy tudtam, hogy üvegből van ez a része, mint pl. az iphone-nak, az pedig nem igazán karcolódik.. tapasztalatból mondom, úgy, hogy elég intenzív használatban van:D. Elég neki egy alapos törlés és olyan mint újkorában.
    Persze, ezt ki kell tapasztalni, de szerintem az üvegre teljesen felesleges a fólia.
  • mateus33
    Fordítva is ugyanazt jelenti :D
  • Benny04
    hagyjuk.
  • Firerock
    ezt ki tudnád fejteni?
  • Benny04
    na szerintem meg fordítva
  • Bal0924
    Sziasztok!

Segítség kellene.
    Most vettem 1 N97mini-t és tanácsok kellenének..

Kell rá vírusirtó(és ha igen, 1-2 tipp jó jönne.)
    És még 1-2 dolog jól jönne. aki tudna segíteni az írjon...
  • dragon11
    +1
  • rooney8
    samsung? 1 ft-ot nem adnék értük :D:D
  • knightbali
    Köszi a segítséget, akkor leszűkítem e52-re és 5530-ra, aztán majd valamelyik felé billen a mérleg.
  • Firerock
    tapasztalatból írom amúgymeg
  • Firerock
    nokia,esetleg a komolyabb samsungok
  • dragon11
    És melyik a jó maistro?^^