10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • franc0
    Amire kitalálták arra fantasztikus. Fogsz találni olcsóbban is ha kitartó vagy. 70-et nem fizetnék egy használt 3G-ért.
  • sugga
    No akkor most már csak ki kéne próbálni mindkettőt, hogy vajon a HTC menüjének átgondoltsága és ügyessége felülmúlja-e a lassúságát :)
    Azt olvastam, hogy az Omniára a megjelenésekor nem volt sok program a 240x400-as kijelző miatt, de persze az elmúlt másfél-két év során ez biztosan változott, úgyhogy ettől nem félek, a néhol ujjal már-már kezelhetetlen érintőkijelzőtől viszont igen.
    3,5-es füles kimenet meg egyikben sincs, miért is lenne... De végül is ez legyen a legkisebb baj.
  • harlond
    milyen tapasztalatod van az iphoneról? én msot szinte már biztos vagyok benne hogy az lesz.. használtam 70ért már simán lehet kapni, annyit meg össze tudok hozni ha megéri, mondjuk egy omnia ellenében :)
  • franc0
    A három legutóbbi készülékem Omnia, Diamond és iPhone volt. Nekem a WM a kedvencem, ez mondjuk már csak az én bajom. De 35-ért már találni mindkettőt, ennyiért pedig abszolút verhetetlen ajánlat. Ha azt nézed, tudnak ezek is minden lényegi funkciót mint a mai csúcstelefonok (pl HD2) csak pl. lassabbak.

Én a TouchFlow3D-t nem szeretem, amellett eléggé lassítja a készüléket. Sok mindent kipróbáltam (pl Mobile Shell, PointUI stb), de végül is nekem a gyári WM6.5 felület a leghasználhatóbb. És így gyorsak is ezek a készülékek.

Ha neked kell 8+x giga tárhely akkor egyértelműen Omnia. Ráadásul valóban többet bír az akku, de nekem elég ha 1 napot kibír, amíg alszom tölthet nyugodtan...Egyébként 2 ill. 3 napig bírják átlagos felhasználással (jó rommal).
    De ha Omnia vásárlást tervezel, nagyon kell vigyázni. Nézz be az Omnia topikba.
  • franc0
    partnerogsm. Gyári garival is adnak készülékeket, úgy picit drágább mint a honlapon írt ár.
  • sugga
    Itt nézz körül, talán találsz valamit...
  • benkoszabi
    Üdv. Zalaegerszegen élek, tehát nem mondhatni, hogy annyira könnyű lenne itt helyben független telefonokat vásárolni, mert azt szeretnék. Persze van 1-2 kisebb üzlet, de ezekben nem nagyon bízok, meg van MM is, de ott sincs minden típus.

Tudnátok javasolni Online Shop-okat? Olyanokat, amelyek megbízhatók, és persze jó áron vannak a készülékek.
    Egyáltalán megéri interneten telefont rendelni, vagy nagy a kockázat a gari miatt főleg?
  • sugga
    Hát ami azt illeti, én meg épp elkezdtem az Omnia irányába tekeregni, a 8 gigás memóriája akár bővíthető is, szemben a Diamond 4 gigás memóriájával, ráadásul a több mint másfélszer akkora akksi se utolsó szempont (1440 mAh vs. 900 mAh).
    Vajon megér ennyi kompromisszumot a HTC már-már legendás felhasználóbarátsága?
  • Barnabyka
    ha már a kettő közül kell választani nálam egyértelműen a diamond a nyerő.
  • sugga
    Köszi a választ.
    Szóval egyértelműen Windows Mobile?
    Samsungból előbb kapok normálisat ennyi pénzért, viszont a HTC a TouchFlo meg sok más miatt nagyon szimpatikus kis gép.
    Akkor azt mondod, hogy ne ugorjak bele valami hülyeségbe, várjak, amíg összejön a pénz, és szerezzek egy Diamondot vagy egy Omniát?
  • franc0
    i900 Omnia vagy HTC Diamond.
  • sugga
    No most én kérek segítséget: úgy látszik, ahogy haladunk előre az idővel, egyre kevesebb lesz a telefonvásárlásra fordítható keretem, jelenleg maximum 35 ezret tudnék mobilra költeni. Az érintőképernyőt, az Androidot és a többi nyalánkságot el is engedhetjük, viszont a WiFi-hez ragaszkodom, és a GPS is jól jönne. Mivel mindenképpen oprendszeres telefont szeretnék, egyre inkább szemezgetek a Symbiannal (a Windows Mobile-t nem ismerem, így egy kicsit félek is attól, hogy ebben az árkategóriában komoly kompromisszumokat kell kötnöm sebesség terén, de igazán nem tudom, mennyire van okom a félelemre). Ezek fényében én az alábbi 3 telefont szemeltem ki, használtan mindegyikből ki lehet fogni egész jókat akár már 25 ezerért, ár szerint a sorrend a következő (a legolcsóbb a legelső):

Nokia N78
    Nokia 5630
    Nokia N82

Sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy egy
    E51-es Nokiát vegyek, de most, hogy jobban körülnéztem, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a legjobb megoldás.

A fent linkelt telefonok közül ti melyiket ajánlanátok leginkább? Esetleg egy sorrendet is felállíthattok, mert nem tudom, mi jön közbe, de nem biztos, hogy az N82-t végül meg tudom majd venni. Esetleg hasonló képességű és árú használt telefont tudtok ajánlani?
    Előre is köszi.
  • franc0
    iGO amigo van rá átportolva, a térképek tényleg jók, de maga a program nem túl acélos.
  • sugga
    Igen, igazad van, ezzel én is épp ma szembesültem.
  • harlond
    de a 3G ben van GPS. és IGo is van rá. ami sztem nem hátrány mert sztem az a legjobb térkép szoftver
  • sugga
    Bevallom, az iPhone-ba én is beleszerettem, baromi jók rajta a mozgásérzékelős játékok, meg úgy alapjában véve az egész telefon zseniális, csak épp tudtommal GPS nincs benne, ami engem egy ilyen árfekvésű kütyünél már zavarna.
    Ja és sokszor láttam olyat, hogy lefagyott az érintőképernyő, igaz, ezt ugyanazon a telefon játszotta el jópárszor, de azért érdemes utánanézni, hogy miért is lehet ez...
  • Barnabyka
    ha sok pénzed van azt vedd.
  • harlond
    Sugga, esetleg vmi nem nokiát is tudsz ajánalni? ugy döntöttem hogy megpróbálkozok egy érintő képernyőssel, de a nokiák nagyon vastagok nekem.. fogtam a kezembe egy Iphone 3g-t és az sokkal szimpatikusabb... arról van vmi tapasztalat?
  • sugga
    Ez igaz, csak 200 MHz-cel kellett túlhajtani a 2,4-es P4-est, és rögtön 30 fokkal melegebb lett a cucc a gyári hűtővel... Viszont a mostani hűtőm a 3000-es Prescottot 3600-ig húzva is stabil 48 fok körül tartja...
    Ráadásul körül lehet nézni az autók között is, a legtöbb gyári motorban bőven van még tartalék, nem véletlen, hogy egy amúgy is megpiszkált 200-250 lovas motorból jobb helyeken előcsalnak még 50-100 lovat...
    Tehát rengeteg más dolgon múlik, ráadásul mindkét telefonban ARM11-es processzor van, valószínűleg ugyanaz a modell. Más gyártók is eljátszották már, hogy alacsonyabb órajelen üzemeltették a CPU-t mint amennyi a gyárilag megadott érték.
  • harlond
    hmm?? én viszont az informatikában vagyok otthon, és ha megváltoztatjuk egy processzor gyorsaságát az pár nem elhanyagolható tényt ad...
    pl.: nagyobb fogyasztás, nagyobb hő termelés, kisebb élettartam, nagyobb instabilitás... és ha azt nézzük hogy 17%al pörgették fel... hát... :)
  • sugga
    Vagy ha nagyon nem tudsz dönteni, várd meg ezt :D Beteg egy cucc, az biztos...
  • sugga
    Hát az attól függ. Én már elég régóta nézelődök, szeretek mindent jó alaposan megrágni, hogy aztán egyszer hirtelen felindulásból a lehető legrosszabbul döntsek :)
    De hoppá! Gondoltam, linkelek egy összehasonlítást, és mit látok? Az 5800-nak is 434 MHz-es procija van. És valóban, kis utánajárással kiderült, hogy firmware frissítés után megváltozott a proci sebessége.

Tehát akkor az 5800 előnyei:
    Nagyobb méretű kijelző
    Erősebb akku
    Nagyobb memóriakártya
    GPS
    3G

Az 5530 előnyei:
    Kisebb méret
    Kisebb súly (bár ez elhanyagolható)
    Alacsonyabb ár

És így már rögtön nem is annyira biztos, hogy az 5530 a nyerő :) Ha neked nincs szükséged az 5800 extráira, akkor megspórolhatsz egy kis pénzt, ha viszont mégis az 5800 mellett döntesz, akkor is jól jársz, egész korrekt kis mindenest kapsz a pénzedért.
  • franc0
    Ebben a témában kevésbé vagyok otthon, mert direkt olyan "telefont" veszek amiben minden benne van.
    De úgy rémlik az a GPS nagyon jó, csak szoftver asszem nem jár hozzá...ráadásul valami 25 rugó egy olyan, szóval akkor már rádobok egy tízest a telefonra és ott a GPS.
    Az hogy mekkor a kijelző pontleszarom, inkább nézzétek ti is az utat ha kérhetem, és a hang alapján navigáljatok.
  • harlond
    ahham hát ezt nem tudtam szal köszi, amugy azon gondolkodok hogy esetleg egy "rendes" GPS-t vegyek a kocsiba vagy akkor igy használható lenne e ez ott is (GPS: WayteQ x920BT).
  • oliwwer
    Van olyan térkép program magyarországról, ami útvonaltervező is és ingyenesen használható? esetleg vmi java program..
  • Barnabyka
    nice!

én csupán csak az 5530 és az 5800 között elmélkedem. Azt állítod, hogy 5530 jobb lenne?(:
  • franc0
    Ha neked nem ér meg 10 ezret egy GPS, akkor egyáltalán nincs is rá szükséged...

Amúgy igo8 csak Windows Mobile-ra (vagy sima CE) van. Nokia-ra van pl Ovi Maps vagy Garmin XT.
  • harlond
    huhh... hát nagyon szépen köszi ezt az információ áradatot :) az érintő képernyő egyáltalán nem fontos, T9el igen gyors sms írást tudtam kicsikarni a telefonból amikor már ismerte a szójárásomat, ha néha érintő képernyőn kellett írnom ott meg mindig lemaradt a telefon... :)
    az E51-E52-k tetszenek nekem, de akkor már inkább E52 illetve ami nagyon szimpatikus az az 5630as. még emésztem hogy kell e a GPS +10e-ért :) IGo8 és társai rátehetőek?
  • sugga
    Harlond: néztem pár telót, most csak Nokiákat, mivel nem sokat mondtál, kártyafüggetlenül 60 ezerig kerestem, amiket találtam, abban mindben van WiFi, néhányban GPS is.
    Netezni nem hiszem, hogy túl jó hagyományos (tehát nem érintőképernyős) telefonon, kisebb is a kijelzője, ráadásul csak a gombokkal navigálhatsz, sokkal kényelmesebb, ha többet látsz a weblapból, és ha megtalálod, ami kell, akkor csak egyszerűen odaböksz, és mér nyitja is meg.
    Viszont ha mégse olyan fontos az érintőképernyő, se a GPS, akkor szerintem ez az 5130 méltó utódja. Ráadásul tudtommal az összes általam belinkelt telefon közül ennek van a legerősebb processzora (kemény 600 MHz), úgyhogy baromi gyors is.

Néhány E-szériás Nokia (gondolom, az előző telód fiatalos formája után ezek nem igazán játszanak, de azért hátha), az első kettő GPS nélkül, a második kettő GPS-szel:
    E65
    E51
    E52
    E66

N-szériás Nokiák minden földi jóval felszerelve, csak épp érintőképernyő nélkül:
    N78
    N79

Érintőképernyősek, előbbi GPS nélkül, utóbbi GPS-szel (én mégis inkább az elsőt, az olcsóbbat, kisebbet, és nem mellesleg erősebb procival megáldottat választanám):
    5530
    5800
  • harlond
    Sziasztok! sajna ellopták az előző telefonomat 5310, amit nagyon szerettem, most egy 3310est használok keményen :D a snake ezen a legjobb!!! :D
    nah de az uncsi szal ujat szeretnék venni. jó lenne ha tudátok öteletet adni mert teljesen elkeveredtem :)
    elvárások igazából ugyan az mint az 5310, csak egy wifit nyomnék hozzá esetleg GPS, de az nem fontos annyira :)
    Előre is köszi a helpet!!! :)
  • sugga
    Ha fél éve kellett volna telót vennem, komoly esélyekkel indult volna a C510 is. Nem rossz telefon az, most már egész jó ára is van, szerintem jól döntött, egyedül a lentebb már részletezett SE csatival és M2 kártyával van gondom.
  • Firerock
    nemtudom mi volt a másik de szinte biztos hogy szarul döntöttél,sony ericssonnál kevés rosszabb telefon van
  • zorrobomber
    sanyi c510 lett
  • franc0
    Jó a gsmline is, ennél még 2-3 ezerrel olcsóbb minden telefon a partnerogsm-nél.
    A feltüntetett árak általában 1 éves bolti garanciára vonatkoznak, kivéve ahol más van melléírva.
    Bolti garancia esetén nyilvánvalóan az adott bolt szervize végzi a javítást. De lehet kérni a telefonokat gyártói garanciával is, ilyenkor telefontól függően kb 5-10 rugóval drágább is lehet a cucc. Érdemes telefonon felhívni őket ezzel kapcsolatban.
    Jelenleg csak néhány gyártó ad 2 év gyári garit a telefonjaira, pl: Nokia, SE, HTC. Érdemes olyan márkát választani amelynek van magyarországi SZAKszervíze, különben eléggé elhúzódhat a javítás (olyat is hallottam Acer S200-al kapcsolatban, hogy 2 hónapig kellett várni, majd közölték hogy inkább vásárolja le)
  • sugga
    Esetleg ez is segíthet.
  • sugga
    Jó kérdés, ezt szerintem kérdezd meg tőlük, vagy majd valami nálam okosabb segít. Elképzelhetőnek tartom, hogy ők is javítják helyben, de az is lehet, hogy valami központi szervizbe kell vinni...
  • Firerock
    garancia hogy működik ezeknél?mert a vodánál beslattyogok a közeli üzletbe és már kész is
    nade itt milessz?
  • sugga
    Bármilyen SIM-kártyát bele tudsz rakni, ez akkor is jól jöhet, ha időközben szolgáltatót váltasz, de telefont nem akarsz cserélni, ráadásul ha mégis meg akarnál válni a készüléktől, valószínűleg előbb és jobb áron fog elkelni mint egy vodás mobil.
    Ja meg a Vodafone-ra és a T-Mobile-ra jellemző, hogy szeretik telerakni a mobilokat a saját cuccaikkal, amiktől legszívesebben mindenki megszabadulna, csak általában nem lehet kitörölni, vagy csak olyan módon, amivel nem csak a fájlok tűnnek el, hanem a gari is ugrik. Bár nem tudom, ennek a veszélye mennyire áll fenn az 5800 vagy a Galaxy Spica esetében.
    Viszont ahogy nézem, a Voda mindkettőt 70 rugóért adja, itt pedig kártyafüggetlenül kerül 59000-be a Nokia és 63000-be a Samsung, és én a kártyafüggetlen ellen nem tudok felhozni semmit, szemben a vodással, úgyhogy szerintem mindenképpen így érdemes megvásárolni a kiszemelt készüléket.
  • Firerock
    na ez a GSm line nagyon szimpatikus
    tudnátok nekem előnyöket mondani egy vodafonehoz képest egy kártyafüggetlen készüknél
  • sugga
    Én ezeken a helyeken szoktam nézelődni, mindegyiken kb. ugyanannyiba kerülnek a telók:
    Csakmobil.hu
    Ujmobilok.hu
    Vip-Phone (ezt dicsérik, csak ahogy néztem, a garival variálnak valamit, ugyanazt a készüléket többféle garanciával meg lehet venni)
    GSMlineGSMline (ezekkel meg a Telefonguru van leszerződve, nem tudom, ez mennyit számít)
    És igen, az is megoldás, ha beírod a telefon nevét a Gugliba, és kiad pár oldalt, ott pedig kiválasztod a legolcsóbbat (ami viszont nem mindig a legjobb...).