10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
netfort #8953 Telefon vásárlásban kérném a hozzáértők segítségét.
1. Meglévő T-mobile előfizetésben kell gondolkodni.
Nokia telefonom volt mindig, de úgy látom az OS szar, szóval fájó szívvel, de jöhetne más is.
2. A telefon főleg telefonálásra kell, meg néha sms-re. :D
Netezés is szóba jöhetne mostantól, bár nem tudom, hogy a Go!Net L 500 megája vagy a Go!Net M 100 megája mire lenne elég. Ha semmire (100 mega aztán tényleg nem sok) akkor átgondolom ezt a netes dolgot.
3. Jöhet érintős, qwerty, bármilyen.
4. Max. 40 ezer pénz van rá, úgy hogy megint aláírok 2 évre.
Előre is köszönöm a segítséget! -
#8952 Mármint az utolsó mondatot Naruscorészére címeztem. -
#8951 Symbiant én sem javasolnék. Nem sok van neki hátra, mert a Nokia belátta végre, hogy nem megy vele semmire. Azt azért sikerült elérnie, hogy az eladások annyira lecsökkenjenek, hogy észak-amerikából ki is vonult a mobilos részleg, így ott mostantól nem lehet kapni Nokiát. Nem is nagyon volt keresett modell, főleg az utóbbi években.
A Symbian halott ügy. Ott van még a MeeGoo, de abból is kiszállt a Nokia így a rendszer még el sem készült de már hamvába holt.
Szóval maradj szerintem az Androidnál. -
#8950 A telefonon nem nagyon tudsz OS-t cserélni, szóval jól fontold meg, melyik mellett döntesz - én az Androidot tudnám javasolni, talán arra van a legtöbb ingyenes program (meg nem ingyenes is van persze bőven). A Symbian körül sok a bizonytalanság, azt semmiképpen nem javasolnám (egyébként az a mostani modellek közül az csak Nokia telefonokon van). Az általad említett Samsungok meg Bada rendszerrel vannak, de az sem túl elterjedt.
Úgyhogy ha teheted, akkor inkább az Android felé nézelődj. Kérdés, hogy mindenképpen kártyásat akarsz-e, mert ha havidíjas is megfelel, akkor az a rendelkezésre álló pénzügyi kereted mellett már jobb telefonokra is lehetőséget ad (Xperia Neo például vagy más nagyobb kijelzős, mert a kártyás 40-50 körüli okostelefonok nagyrészt 3 colos kijelzővel vannak), szóval ha havi 4-5000 Ft-ot eltelefonálsz, akkor mindenképpen megéri, márcsak a mobilnet meg a jobb telefon miatt is. -
#8949 értem,
igazából nem telefonálok sokat, így kártyás telókat szoktam venni..:DD
leginkább netezésre kell a teló, játékra és zenehallgatásra.. tulajdonképp ennyi.:)
Galaxy 3 és HTC Touch Diamond maradt, hát fogalmam sincs.. nincs nagy igényem télleg.. cserébe viszont alacsony árat is akarok.:)
Annyi szól a HTC mellett, hogy gyönyörű telefon és nagyobb a kijelző netezésre.:)
szted nagy gáz lenne ilyen igények mellett azt venni ? vagy mindenképp galaxy 3 ?:S -
#8948 De jó,hogy nem kellett nyitnom egy újat.
Szóval ott kezdeném: milyen telefont vegyek? A legfőbb szempontok GPS készség, legyen wifi benne, hogy tudjak sokat netezni telefonon is. Fényképezni is lehessen vele(lehetőleg jobb képet készítsen mint egy siemens mc60), HD videó nem fontos A kijelző minimum 240X320 de annál azért jobb lenne a nagyobb felbontás. kb 30000 Ft-ig lenne megfelelő az ár. Ó és igen Androidra vágyom :) -
#8947 én a win mobile masinákkal nem békültem ki :|
de ez ízlések kérdése...
inkább Androidos mobilt vegyél, azokra rengeteg appot tudsz letölteni, rengeteg felesleges időt tudsz velük elbaszni :DDD
esetleg még az előző telefonok mellett, a HTC wildfire S...telenornál, 5 ezres havidíjjal, 30k-ért elviheted (ebben van 200 perc, 200 SMS/MMS és 500GB adatforgalom - Red Bull Mobile csomagban) - ez csak egy opció
igazából nem tudom melyik szolgáltatónál vennéd...
nekem a fent említett tarifacsomag duplája van, de nem használom ki, sem az 1 GB-ot, sem a 400 sms-t, csak a 400 percemet :D -
#8946 igen, sikerült felnőnöm!:)
és most már hallgatok rád, vakon bízok benned.:DDD:)
TE mit ajánlasz?
Am lehet most geeknek nézel, de én néztem a HTC Touch Diamondot és kibszottul tetszik, ahogy az Omnia 1 is.:$ -
#8945 Na mi van? Samsung mégis szóba jöhet??
X8-at felejtsd el, ezt komolyan mondom, rengeteg jön be hozzánk a szervibe...
esetleg nézd meg ezt, ha Samsung is esélyes
-
#8944 pacsi,
galaxy mini vs galaxy 3 vs SE X8 ? -
#8943 szerintem HP márkaszervizben pár ezresért megcsinálják... (nálunk a Sony Ericsson márkaszervizben 3k egy függetlenítés) -
#8942 nekem ez kell, nincs alternatíva:D -
#8941 jaj, de ocsmány csórikám :DDD
amúgy mindent lehet függetleníteni, csak az a kérdés, hogyan? :D
Blackberry nem tetszik? Mert abból is van érintős, slide-os, qwerty-s verzió... -
#8940 Ezt néztem ki. Tudom, ez szerződéssel ennyi, ebayen van szerződés nélkül olcsón. Kérdésem, szerintetek lehet ezt függetleníteni? Google-ba nem találtam rá programot. -
#8939 nekem a wave I és II is nagyon tetszik, de a II-nek nagyobb a kijelzője, szebb is szerintem és nem annyira gáz az a Super Clear LCD
-
Narusco #8938 őőő az nem számit hogy 45-ért vagy 49-ért veszem. melyik tud többet? :) az I-nek jobb a kijelzője, azt tudom. a II-ben kétszer annyi ram van. -
#8937 Nem sok mindenben tér el..menj be egy kereskedésbe ahol árulják mind a kettőt(pl t-mobile) és vedd a kezedbe bekapcsolt állapotban..szerintem az a látvány amit a Wave 1 amoled kijelzője a szemed elé tár meg fog érni plusz 4ezer forintot :) -
Narusco #8936 Samsung S8500 WAVE (BADA OS)-t kinéztem, 49k gsmline-on.
viszont itt van a
Samsung S8530 Wave II 45k-ért (akciós)... nos mivel ez későbbi, jobban megéri, és ha még olcsóbb is, akkor nyilván a Wave 2-t kéne megvennem? -
Narusco #8935 üdv
telefont szeretnék venni, mert elég fontos lenne hogy néha néha felugorjak netre elintézni ezt-azt, emaileket megnézni stb, de az a gond hogy egyáltalán nem értek hozzá. nem követtem a legújabb tipusokat, mert nem érdekelt, meg igazából nem érdekel most sem, de ez nagyon fontos lenne amit fentebb irtam.
szóval kezdjük ott, hogy az android és symbian között mi a különbség? tudom hogy két OS, de a telefonra azt teszek amit akarok, vagy az van rajta ami gyári, és kész? ha az utóbbi, melyikkel érdemes telefont venni, vagy ez annyira nem számit?
jó lenne ha a nagyobb (iphone méretű) kütyü lenne, nem az x10 mini féle... inkább laposabb mint vastag, mert nem szeretem ha a zsebemben dudorodik
gyártót sem nagyon tudom hogy milyet kéne ,nokiákat nézegettem, de nem találtam konkrétot. egyetemen is jól jönne zh-khoz, vizsgákhoz...
40-50e között keresek, többet nem szeretnék rá szánni.
zenehallgatás is fontos lenne, de gondolom azt már minden készülék sozlgáltat profin... 3,5-ös jack bemenetellel
valami javaslat hogy mit kéne vennem? :D -
Bladzs #8934 telefon vásárlás előtt állok, és az a helyzet adódott, hogy kártyafüggetlenül kell megvennem. Mit ajánlotok, hogy hol vegyem meg? Írjatok többet, mert még a konkrét telefon sem biztos, hogy hol szeretném megvenni. Előre is köszi -
#8933 A Neo az a fényképezős telefon? Úgy értem, hogy tudom, hogy szinte mindegyik fényképezős, de azzal elég jó képeket lehet készíteni, nem?
Nem szeretnék ráfázni, hogy csak úgy veszek egyet, esetleg van valakinek tapasztalata vele vagy tesztképeket tudnátok mutatni? Mert olvastam, hogy ilyen jó meg olyan jó, csak nem tudom, hogy ebből vajon mi lehet igaz -
#8932 Az Xperia Neo függetlenül (nem teljesen hazai papírokkal) a GSM boltokban 70k körül van. Nem tudok róla, hogy lenne hivatalos hazai kiskereskedelmi forgalmazása, így én fenntartásokkal kezelném a független példányokat. De a Telenornál 56k-ért még akkor is jó vétel ha mondjuk hivatalosan is értékesítené az SE a független Neo-kat.
Jobb telefont én sem tudok mondani csak hasonlót, de ahogy elnézem barátnőd igényeit lehet jobb ha az eddigi elképzelésnél maradtok. -
#8931 Ez esetben hajra... (C5-00). A navigacio nem lesz egyszeru szvsz a kis kijelzo es felbontas miatt. A Symbiannal kulonosebb gond nincs par aprobb dolgot leszamitva pl. az Androidhoz kepest (ha mar szoba lett hozva) cseszettul nem user-frendly, kesz oralszex a kezelese. De utobbit erintokepernyos telokhoz talaltak ki, elobbit meg nem igazan (egyreszt ezert is lett kukazva). -
#8930 Mint említettem nekem nem kellenek appok, játékok, ilyesmik. Én csak telefonálni, sms-t írni és GPS-elni akarok. Mivel egész nap a gép előtt vagyok a FB és a mail és egyéb dolgok sem érdekelnek. Érintőképernyő szintén nem kell. Szóval eléggé leszűkültek a lehetőségek. :) -
Neoncsoves #8929 én se javaslom a Symbiant, pedig anno gondolkoztam rajta hogy Nokiát veszek. android tényleg jó, szerintem fontold meg -
#8928 ja értem... akkor no comment... értelmes válaszokat vártam... -
#8927 az a rendszer gányság, hihetetlen fos programozni rá egyébként is -
#8926 És mi baj a symbian-nal? Hogy nem trendi android amire mindenki fappol mostanában? -
#8925 ezek mind szarfos symbian telefonok :C Amelyik symbiant még valamire tartom az az egyik hd-s nokia, kurva szép videót és képet csinál, hdban. -
#8924 Sziasztok, Viewty-m touchpadja ezennek bemondta az unalmast, abszolút nem működik, új mobil kellene. Szétnéztem t-mobile-nál (flottás előfizum van).
Mi a véleményetek erről?
Nokia C5-00 5MP
Olcsón meg akarom úszni! Nem akarok játszani, appokat felrakni, oprendszert frissíteni. Legyen benne egy kamera, tudjon sms-t, esetleg email, gps, férjen bele a micro SD a viewty-ból. Kábé erre kéne...
Bármilyen ötletet/véleményt várok. -
#8923 Korábban már írtam.. [ #8914 ]
A galaxy s 2-ről mi a véleményed? ( Videókban szinte mindenki panaszkodik a wifi-re, ez frissítéssel orvosolható lesz vajon? Elég fontos lenne a wifi.. ezért is érdekelne egy hozzáértő véleménye. )
Vagy milyen hasonló kaliberűt tudsz ajánlani 90-110k körül? -
#8922 Nekem az Optimus Black van. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Sokkal világosabb a kijelző, napon is jobban látni. Viszont a galaxyban jobb az 1 GHz-es proci, de észrevehető különbség nem nagyon van. Blacken viszont van led fotófény, sötétben hasznosabb. -
#8921 sztem Optimus -
#8920 LG Optimus Black vagy Samsung Galaxy S ? -
Gergosz2 #8919 ja t mobilnál van a Like előfizetés .Abban jöhet. -
#8918 Sziasztok!
Jövőhét kedden venném meg a telót vodánál szerződéshosszabbítással de nem tudok dönteni hogy Samsung Galaxy Ace vagy Sony Ericsson Xperia mini pro, melyiket lenne jobb megvenni és miért? v630i-t váltanék le közel 3-4 év után és ez lenne az első androidos telefonom. -
#8917 Előfizu jöhet? -
Gergosz2 #8916 Sziasztok!
Okos telefont szeretnék venni , és mivel nem vagyok jártas a telefonok terén kéne egy kis útbaigazítás segítég.
Na akkor kezdjük is:
Árkategória
40-42 k ra gondoltam (50 k a legteteje)
Használt vagy új
lehetőleg új, de ha a telefon 1 hónapos és nincs baja és garanciális akkor az sem zavar
Hol vennéd meg?
lehető legjobb áron keresem a legmegbízhatóbb telefont , így nem tudom jelenleg hol vegyem meg Ha szolgáltatóra gondoltok akkor Tmobilos kéne mert minden rokon , barát , barátnő stb is tmobilos.
Hosszú vagy rövid távra tervezel
Jelenlegi telefonom most lesz 5 éves (nokia 6030) , így kb 2-3 évre kéne a telefon.
(mondjuk nagyon szeretem a mostani telefonom )
Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
leginkább androidos telefon kéne.
Mire használnád?
telefonálás , sms , ébresztőóra(ez a legfontosabb ) , zenehallgatás,néha filmnézés, pdf excell, world és ppt fájlok kezelése és internetezni is szeretnék rajta. Egyetemista vagyok szóval aki szintén az tudja , hogy néhány fölös percben jól esik egy kis lazítás 2 előadás között.
Milyen kialakítású telefont keresel?
Hát az ilyen "az egész telefon egy érintőkijelző, csak egy két gomb van rajta" telefonok tetszettek meg.
Köszönöm annak aki elolvassa a kommentemet , és annak mégjobban aki segít is.
-
Karvalics #8915 Sziasztok. Nokia x6-ról valami vélemény? -
#8914 Hali.
Szerintetek Samsung Galaxy S II vagy Iphone?
Nem vagyok valami szifon rajongó, igaz egyáltalán nem ismerem, mondjuk ez nem befolyásol semmit. Kamera, GPS, wifi ami lényegesebb lenne.( Meg leginkább, hogy "időt álló legyen.. nem 3 hétre venném ) Vagy mit tudtok mondani ezekhez hasonlót.
Valahogy az "idei" ( ilyen kategória ) SE széria sem jött be..
Köszi.