10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
#2244 Alcatelt és a Sagemet értem, mert nem túl jó márkák, ráadásul a design-juk kifogásolható, a minőségüket meg nem ismerem, de a Nokiával mi a baj? Hisz van különböző árkategóriában, design-ban, és különböző vásárlói rétegeknek szánják a különböző modelleket. Van választék. Mi a gond vele? -
#2243 bármit csak Nokiat, Alcatel-t, Sagem-et ne P -
#2242 "Akkor kénytelen leszel Nokiát venni :))"
ja meg a kis szekeret amin húzom magam után na jó tsak vicceltem -
#2241 nagyobb teljesitményű aksit nem lehet venni hozzá?
lehet hülye kérdés -
#2240 Máshol alap, de máshol meg lényegesen drágább. Már ha előfizetéssel vetted. Ha Domino-val, akkor elég buta voltál, mert a prepaid kártyafüggő telefonok általában még olcsóbbak is GSM boltokban kártyafüggetlenül.
Én pl. a 7210-esemet kártyafüggetlenül vettem német használati utasítással 64 ezerért, Pannonnál Praktikummal került 70 ezerbe, előfizetéssel meg 40-be.
Tehát ez érte meg legjobban, mert ugye már egy előfizetésem van. -
#2239 a készenléti idő mint írtam: 90 óra! jó lenne ha 145 óra lenne! :P
de sajna nem annyi! :(
viszont kibírj aktív telefonálgatással (úgy napi 5-8 hívással) 3 napig, oszt töltöd 3 órát és megint tele van 3 napra... szal azt sem kell mondnai, hogy 8 óra a töltési ideje úgy, hogy tényleg bírja 3 napot...
nekem mint ítam ilyen van, szal a mellékelt kézikönyvből néztem az adatokat, és a tapasztalataim alapján írok.
ja, meg ezt nem is mondtam...
az alaptartozék: headset, autóstöltő, asztalitöltő, adatkábel, kézi töltő (vagy mi), és CD... na ebből megkaptam a töltőt...vazze magyarországon nagyon kicsi a telóhoz járó alap... :( persze ez a Westel-nél van így... haver, akinek ugyan ez van, neki volt hozzá headseat, adatkábel és CD is! ő semleges telót vett...
pedig a headseat nem lett volna rossz hozzá alapban, így viszont még 2e-t rá kell szánnia az embernek, holott az máshol alap... na mind1, nem nyavajgok tovább... ;) -
#2238 Azért kicsi a kijelző, mert a 64k-s színes kijelzők bizony kétpofára zabálják az energiát és a Samsungok sosem voltak híresek a nagy kapacitású akkumlátorokról. :) -
Gear #2237 Első ránézésre (meg másodikra is :) aránytalan a kijelző mérete a telcsi méreteihez képest . Amúgy jó kis kütyü, és jóval okosabb a V200-nál. -
#2236 Akkor kénytelen leszel Nokiát venni :))
Az én 6310-esen 12-13 napig bírja, függetlenül attól, hogy mennyit beszélek vele, naponta általában 1-2 hívást bonyolítok le és úgy havi átlagban 20 sms-t küldök el, nem játszok, és havonta max. 20 percet wapolok :) -
#2235 fenébe mégegy rossz hir P -
#2234 "Első ránézésre feltűnik a szokatlanul szép, sőt, bátran írhatom, gyönyörű kijelző, mely 65 ezer színt képes megjeleníteni!"
Tudja az ég, de nekem elsőre a szokatlanul ismerős (Nokia) menürendszer tűnik fel :) -
#2232 hát igen ez és az üziírás zavar
de az árához képest -
#2231 "Készenléti idő 145 óra
Beszélgetési idő 180 perc "
ez elég sovány, nem?
engem kimondottan idegesít ha 1 mobilt állandóan tölteni kell, eccerűen elfelejtem van más dolgom is, ha töltöm meg otthagyom stb. birjon ki legalább 3-4 napot vagy többet, plána ha még beszélgetésre is sűrűn használják -
#2230 Technológia GSM 900/1800
Méret 111x45x17
Súly 76g
Kijelzõ 128x128 pixel, 65K szín
Telefonkönyv 500
SMS/MMS memória 50/nincs
Egyéb memória 300KB
Java 300KB
Vibra funkció van
Naptár van
Ébresztés van - kikapcsolva is
Számológép van
GPRS 4+1
Infra/Bluetooth van/nincs
Prediktív T9 angol
Hangtárcsázás nincs
Hangrögzítõ nincs
Hangvezérlés nincs
Valutakonverter van
FM rádió nincs
Kihangosítás nincs
Alap akkumulátor 720 mAh Li-Ion
Készenléti idő 145 óra
Beszélgetési idő 180 perc
Fényképezõgép nincs
POP3 e-mail nincs
WAP böngészõ van 1.2.1
HTML böngészõ nincs
Játékok 2+Java
Csengõhangok 40 szólamú MIDI
-
A Samsung C100 nem összecsukható telefon. Ezért elsõ ránézésre senki nem tippelné meg, hogy milyen készülék is van a képen. Hosszú, lapos eszközrõl van szó, arányaiban a megboldogult R320-as Ericssonra emlékeztet, emberi méretû, jól markolható telefon. A dobozban sajnos gyárilag nincs se headset, se pót akksi, pedig ezt már megszoktuk a Samsungtól. Ellenben van egy csuklópánt - sovány vigasz,
A bekapcsolás a szokásoknak megfelelõen a piros gomb hosszas megnyomására történik, ha sikerül életet lehelni a készülékbe, akkor egy hosszadalmas zenélõ-animáló Samsung effekt mutatja be rögtön a kijelzõ adottságait, amelyek méltóak a dél-koreai gyártó eddigi alkotásaihoz. 65 ezer színû, tûéles, kontrasztos kép érkezik az arcunkba, fénye elég erõs ahhoz, hogy napsütésben se kelljen árnyékolni kezünkkel a kijelzõt. A kinyitható modellek nagyobb displayt kapnak, a C100 128x128 pixeles kijelzõje méretét tekintve a középmezõnybe tartozik.
A telefonkönyv 500 neves, hívócsoportokra bontogatható, egy névhez több szám is rendelhetõ. Üzenetekbõl 50 férõhelyünk van, MMS sajnos ebben a készülékben sincs. Az üzenetek írása nehézkes, mert az írásjelek összevissza vannak kavarva, máshogy jön fel nagybetû használatakor, mint kisbetû esetén. Szerencsére talán ez az elsõ Samsung, amelyben van magyar T9. Máskülönben a gombok kicsit kemények, de határozottan, jól nyomkodhatóak, erõs kék megvilágításuknak köszönhetõen pedig sötétben is be lehet õket tájolni. Az üzenet részleg legnagyobb hibája az, hogy SMS érkezésekor nem csak egyszer ad hangot, hanem 2-3 percenként újra meg újra. Egyik reggel be is szívtam ezt jól: elõször azt gondoltam, hogy milyen marha népszerû vagyok, mennyien írnak ilyen korán is, aztán mikor már tényleg kiverte az álmot a szemembõl az állandó harangozás, akkor láttam, hogy egy szem email-SMS értesítõ nem hagy aludni, persze valami hülye spam mail volt, mint késõbb kiderült... Ez a funkció kikapcsolhatatlan, esetleg a rezgés hozhat menedéket.
Ezzel észrevétlenül át is folytunk a hangjelzésekhez. 40 szólamú polifonikus szimfónikus zenekar bújik el a telefonban, kicsit még fejlesztenek a vágott szemûek és be lehet integrálni a 100 tagú cigányzenekart is... Elemi erõvel szólal meg a MIDI, de furcsa módon csak kettõ csengõhangnál hajlandó együtt rezegni a muzsikával. Persze az állapotjelzõ LED a szokásos disco fevert ismét intézi... Kihangosító nincsen, pedig ezen a hangszórón egy Elton John koncert is leadható lehetne, pláne, hogy a beszélgetés közbeni hangminõség is igen-igen jó.
A beállításokban minden beállítható, lehet például változtatni a navigációs gombhoz alapállapotban rendelt funkciókat. Beállítható, hogy mennyi idõ elteltével kapcsoljon le a display, és kapcsoljon be a billentyûzár. Kapcsolási hangot állítgathatunk, háttérképet, kontrasztot, gyorsgombokat, menüstílust. Jó dolog.
-
#2228 Naptár
A naptár egyszerűen csodálatosra sikerült - köszönhetően a kijelzőnek. Aki eddig nem használta ezt a funkciót, az most biztosan megszereti, hiszen öröm a sok teendő között barangolni, feltéve, ha nem munkamegbeszélésről van szó - igaz, ez már nem a telefon hibája. Ahogyan a többi koreai típustársnál is, itt is lehetőség van a havi nézetű naptárt háttérként kipakolni a kijelzőre, sajnos ebben az esetben viszont a bejegyzésekkel teli napok nem különülnek el a többitől.
Játékok
A kijelzőt még a készülékben, alaphelyzetben található két játék egyikénél is lehetőségünk van megcsodálni. Itt ugyanis egy háttérképből kell minél több részletet elkeríteni, anélkül, hogy a pályán mozgó lények megérintenek minket. Az egyes pályák más-más országok neveit viselik, s mindig az adott ország egy-egy nevezetességéről kell lerántanunk a leplet. ågy aztán a jól megérdemelt győzelem mámorában kedvünkre gyönyörködhetünk a svájci Alpok látképétől kezdve a Pizzai ferdetornyon át egészen a holland szélmalmokig, számtalan remek képben.
Egyéb adatok
A készüléknek van saját telefonkönyve is, melybe 500 bejegyzést tudunk eltenni, minden kontakthoz mobil, otthoni, mhelyi számokat és email címet tudunk csatolni. A neveket összesen 10, átnevezhető hívócsoportba tudjuk rendezni, melyekhez képek és csengőhangokat egyaránt játszi könnyedséggel tudunk rendelni. A C100-as mérete 111,4x45,8x17, súlya 76 gramm. Adatkommunikációja meglepően fejlett, hiszen a GPRS-en (Class 10, 4+2) és HSCSD-n kívül a telefonban találunk infra adatátviteli lehetőséget is. Sajnos a mostani trendnek megfelelően a telefonról való közvetlen csengőhang- és képküldés nem lehetséges, ám egy infraporttal rendelkező asztali géphez, vagy laptohoz csatlakoztatva az EasyGPRS szoftverrel már viszonylag könnyebben boldogulunk Az akkumulátor 3 napig bírta, igaz, az átlagosnál kevesebb telefonálás mellett. Információink szerint a gyári 90 órás készenléti idő a gyakorlatban kétnaponkénti töltést igényel.
Kijelzőjéről már elmondtuk, hogy 65 ezer színt képes megjeleníteni, felbontása pedig 128x128 képpont. Továbbá meg kell említeni a Java-támogatást is, hiszen ezzel a játéklistát is könnyen bővíthetjük, ám csak WAP-on keresztül. A beépített két játékot nem törölhetjük, és ezen felül mindössze 300 kbyte áll továbbiak tárolására. MMS nincs benne, sem beépített kamera, no de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen mit akarunk ennyi pénzért?! Asztali kihangosítást, diktafont, FM rádiót, hangfunkciókat, MMS-t, beépített email klienst semmiképp. Vagy mégis?
Vélemény
A Samsung ezzel a készülékkel belépett a középkategóriás telefonok piacára, és az előzetes árát (8-10 ezer korona kártyafüggetlenül) figyelembe véve nagy esélye van arra, hogy népszerű telefonná váljon. Hiszen tudása messze meghaladja az árkategóriáját. Egyetlen említésre méltó - és árához képest joggal felróható - negatívum, hogy a kettőskereszt hosszanti megnyomásával elérhető némításon kívül több felhasználói, környezethez szabható profil nincs a készülékben, kár. Jelenlegi 29.900 Ft-os kártyás csomagos árát nézve azonban egyáltalán nem jár rosszul az, aki megvásárolja a Samsung C100-as készülékét, mindenkinek bátran ajánlom!
-
#2227 Üzenetek
Már az előző Samsung készülékeknél is jellemző volt, hogy az üzenetekkel egy kicsit nehezebben sikerült boldogulnunk, pontosabban eltart egy ideig, amíg megszokja az ember a koreai gyártó logikáját. Nem nehéz, csak időigényes. Ezen még egy kicsit javíthatnának a tervezők. A telefon SMS írásánál vissafele számol, tehát ahhoz, hogy ne lépjünk át az összekapcsolt SMS-eknek köszönhetően a második üzenetbe kisebb fejszámolás szükségeltetik.
Sajnos a másik gond, hogy az írásjelek után (pont, kérdő-, felkiáltójel) a telefon nem kezdi automatikusan nagy betűvel a mondatot, ám mi bízunk egy jövőbeni szoftverfrissítésben. Ahogyan a koreai család többi tagjánál is, a C100 is addig üvölt percenként SMS érkezésekor, amíg el nem olvassuk bejövő üzenetünket. A kijelző képességeit elnézvén érthetetlen az MMS hiánya, reméljük, hogy egy C100m típussal a jövőben majd S300 mintára ezt a hiányosságot is javítja a gyártó. SMS-ekből 50-et tudunk tárolni a készülékmemóriában, ráadásul Nokia-kompaibilis képüzenetek és EMS-ek szerkesztésére is lehetőséget ad a telefon.
Na emiatt gondolkozom még, hogy megvegyem
-
#2226 Csengődallamok
A Samsung már nem ad ki telefont a "kezéből" 40 szólamú polifonikus csengőhangok nélkül. ågy van ez a C100-as modellnél is, mely a Yamaha MA-3 chipnek köszönhetően olyan tisztán szól, hogy csak na! Kategóriájában - csengőhangok terén - a legjobb készülék. Sőt, már sikerült orvosolni azt a hibát is, mely szerint a készülék csak bekapcsolt állapotban volt hajlandó muzsikálni az előre megadott időpontban - ébresztő. Most már olyan hangerővel, és olyan zenével muzsikál, hogy lehetetlen elaludni. Nekem nem is sikerült. Sajnos csengőhang szerkesztőt nem találtunk a készülékben (érdekes is lenne a telefon billentyűivel a 40 szólamú muzsikák szerkesztése) és az mmf formátum kizárólagos támogatása sem egy jó pont a szoftvermérnököknek. No de ne legyünk telhetetlenek, jól szól és kész.
Menü
Ami a telefont különlegessé teszi, az a menü megjelenítése. A 65 ezer szín ugyanis tökéletesen ki van használva! Nemcsak a menü neve szerepel ott, hanem mozgó képekkel színesítették az alkotók a pontokat. Az egyik kedvencem a postagalamb, mely az üzeneteknél egy postaládára száll, de nagyon aranyos a jegesmedve is, mely néha nyugodt, néha pedig keres valamit - ezt a telefon nyugalmi állapotában... A képeket a National Geographic-tól kölcsönözte a Samsung, így aki szereti természetet, annak biztosan bejön ez a telefon! Még egy érdekesség: a menüpontok között lépkedve a kijelző felső részén megtaláljuk azt, hogy mi van előtte, az alsó részén pedig azt, hogy milyen menüponthoz jutunk eggyel lejjebb. Ahogyan a V200-as Samsungban is láttuk, itt is kétféle menüstílus közül tudunk választani hangulatunk szerint. A szolgáltatások tekintetében ajánlatos elolvasni két hete megjelent Samsung S300-as tesztünket, mivel 90%-ban ugyanazon okosságok kerültek a C100-ba is, mint a miniatűr
-
#2225 Első ránézésre feltűnik a szokatlanul szép, sőt, bátran írhatom, gyönyörű kijelző, mely 65 ezer színt képes megjeleníteni! És ez az adat egy ilyen készüléknél mindenképpen figyelemreméltó. Igaz, a display mérete egy kicsit kicsi - a telefonhoz képest - de, meg lehet szokni. A készülék formája az anno sikeres N100-as vonalait követi, nem szétnyitható, ám ezüst színének köszönhetően csaknem olyan exkluzív, mint összehajtogatható előnyei. A telefon nagyon szép, határozott és pontos vonalak jellemzik, amolyan tenyérbeillő darab. Piszkosul vékony, ám annál kellemesebb kézben fogni. A középső négyirányú gomb nagyon kezes, segítségével szinte le se kell venni róla az ujjunkat a menüben való barangoláshoz.
-
#2224 ja meg annyi hátránya még van, hogy nem tud MMS-t fogadni... :( -
#2223 Samsung C-100
Felbontás: 128x128
Szín: 65k
Csengőhangok: 40szólamú (ezt nem tudom pontosan, de 40 min. megvan)
Akkumulátor: 90 óra készenlétiidő (ez tényleg hátrány, bár én nem játékra vettem a telóm, így kibírja 3-4 napig)
Hangminőség: Tökéletes tiszta hang. Eddig semmi viszhang és egyéb interferencia nem volt nekem hallható.
Nagyjából én ennyit tudok a telóról. Úgy tűnik még én vagyok a legjobban informált róla... lol -
#2222 a teló egész jó, csak a szín és a felbontás nem az igazi (4096 szín) tutommal, így a fényképező a telóra tök fölös, csak megdobja a telcsi árát... :( -
#2221 állitolag a Pannon-nál van 39.00-ért, de mondjuk a vodánál nem látom az akciósok között -
#2220 Pedig kell lennie :)) -
#2219 tudom melyik telcsi
csak a szolgáltatóknál nem találom -
#2218 Ez a Siemens MC60, akármelyik szolgáltatónál, a csomagtól függően különböző összegekért, vagy kártyafüggetlenül GSM boltban :) -
#2217 miattam :-)
ezt hol lehet kapni és mennyiért?
-
#2215 azért elég LoL ez Benchmark dolog, nem ?
-
#2214 énis ilyet akarok venni
kicsit veri a szappantartókat :-)
és feleannyiba kerül, szval jó
ittvan pár kód hozzá
*2767*JAVA# Java Reset and (Deletes all Java Midlets)
*2767*MEDIA# Reset Media (Deletes All Sounds and Pics)
*2767*WAP# Wap Reset
*2767*CUST# Reset Custom EEPR0M
*2767*FULL# Reset Full EEPR0M
*#9999# Szoftver verziószáma
*#8888# Hardwer verziószáma
*#9998*523# Kijelző kontraszt állítása
*#9998*228# Akku infó (hőmérséklet is!)
*#9998*5282# GRPS/CSD beállítások JAVA letöltéshez
*#9998*842# Vibramotor teszt
*#9998*289# Figyelmeztető teszt
*#9998*782# Aktuális idő
-
#2213 Hát igen, vannak. Bár ezek sem elég olcsók, vagyis nem annyiba kerülnek, mint amennyit érnek :) -
#2212 Nokianak is vannak gyenge modelljei. 2xxx-3xxx-5xxx széria szinte kivétel nélkül. Persze 3650, 5210, 3300 imho kivétel, de mittomén :) -
#2211 Én meg csak a Nokiákat szeretem :)
A Sony Ericsson nagyon szutyok szerintem, még a P800 is vacak műanyagokból van, nincs olyan modelljük, mint pl. a 8910, ami titán bevonatú stb.
És a régi Ericsson is nagyon rövid ideig bírta egy feltöltéssel, ráadásul szerintem elég nehezen kezelhető a menüje.
A Samsung az tényleg elég gyenge cucc, hangminőségben, akkuban stb.
A Siemens talán az egyetlen aki vetekedhet a Nokiával, csak a Siemensnek is marha sok modellje van, köztük nagyon sok szutyok.
A Motoroláról meg semmit nem tudok. -
#2210 Basszus, pont ezt akartam belinkelni. :DD -
#2209 Az enyém rengeteg ideig bírja...
Ha nem használom túl sokat akár másfél-két hét.. De volt olyan hogy beszéltem vagy félórát, előtte töltőn volt, majd visszaraktam és kiírta, hogy akku feltöltve...
Rádiót is rengeteget hallgatom. Ahhoz képest marha jól bírja. Samsungokat nem szeretem... -
#2208 Nekem az akkumlátor kapacitása az, ami leginkább riasztó. Van olyan Samsung, hogy ha alig használod, akkor 3 nap. Ha használod is, akkor 1-1.5. -
#2207 Biztos jó a samsung is... valamire...
Eddig akármelyik samsunggal találkoztam, egy ocsmányság volt a hangminősége. :(
Komolyan mondom, összehasonlíthatatlan volt a 7210-emmel... -
#2206 Hát egyszerű, de végülis jó lehet, hát én nem láttam a kijelző minőségét, ezért nem tudok pontosat mondani. -
#2205 Hali!
Csak 1 rövid kérdés lenne. Tudom lehet későn tettem fel a kérdést, de most jutott eszembe, hogy van netem...
Vettem 1 Samsung c-100-as telót, szerintetek jó vagy rossz? Véleményeket privátba várok. Thx!
Üdv. -
#2204 Benchmark mobiltelefonra -
t. Füly #2203 Honnan szoktál játékot tölteni?