10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Barnabyka
    Erre én is kíváncsi lennék. Nekem az a telóm van, és sokkal megbízhatóbb, mint előtte a samsung vagy sony telóm volt.
  • karajjj
    miért nem jó a huawei? :D
  • precision
    a kettő közül a One X

itt meg tudod nézni, hogy melyik milyen képet készít (meg úgy érdemes elolvasni a tesztet is amúgy)

One X
    Desire 600

mindkettőben 8 megapixeles kamera van, a minőséget ellenőrizd le saját magad :) de ezen kívül a One X mindenben jobb amúgy
  • lippet
    Hát még mindig nem sikerült dönteni! Huawei-ről meg a Windows Phone-ról lebeszéltek, így azért már nem "sok" választási lehetőség maradt.
    Két telefon közül ti melyiket választanátok? Szerintetek melyik csinál jobb képet? Az Androidot lehet frissíteni a legújabb verzióra, ha nem az van a telefonon alapból?

Nos HTC One X vagy HTC Desire 600?
  • Dobronski
    én ma puskázásnál a lassu x8am miatt buktam le :D jönne már meg az új telefon. :)
  • bardocz
    Az utolsó mondat alapján hülyét kapnál egy olcsóbb android-tól. Nekem Se Xperia Mini pro-m van, akárhányszor csináltam rajta gyári resetet, mindig belassult. Amúgy egy jó telefon, de azért másodperceket várni, hogy valami történjen...
  • precision
    Na ja, az tény, hogy hajlamos lepattogni ha nem vigyáz rá az ember. Én használtan vettem az enyémet, srác mondta, hogy a keret eredetileg ezüst volt, de miután kb fele lejött leszedte a többit is. Azt mondta nagyon könnyen lejött. Ha nem mondja, én észre sem veszem. Most teljesen fekete a keret, így szerintem még jobban is néz ki.
    De amúgy ja, ez egy gyártási hiba az S2nél, más gyártónál is előfordul az ilyesmi.
  • Dobronski
    nekem az ezust szinu kerete a kedvenc ami lepereg rola
  • precision
    utolsó hsz mára, aztán megyek aludni :)

alap dolgok amikhez nem nagyon kell számítási teljesítmény: telefonálás, sms, zenehallgatás, fényképezés, alap szoftverek (mint pl számológép, ébresztő, hangrögzítő...stb.stb.)

ezekhez valóban nem kell feltétlen a 4 mag és a sok ram... ezzel szemben amiket írtál, azok már eléggé erőforrás igényes dolgok
  • precision
    az S2 az egyik legjobb Samsung telefon, szerintem... nem azért mert nekem is az van :) az anyagminősége hibátlan, és legalább nem az a szappantartó fröccsöntött műanyag kinézetű hátlapja van
  • precision
    bocsánat, rosszul tudtam... az mtek nem kínai hanem Taiwan -i... http://en.wikipedia.org/wiki/MediaTek
    de nyugodtan nézz teszteket, keress rá google -ben :) ugyanazon az órajelent az mtek procik mindig rosszabbul teljesítenek... nyilván véletlen :)

ez a "CSATTRA UGYAN AZ" dolognak pedig nézz utána még egyszer... mert egyáltalán nem ugyanaz a proci van bennük

és soha nem mondtam olyat, hogy nem elég két mag egy "telefonra"... azt mondtam, hogy a komolyabb dolgoknál (amiket te tévesen alapnak hiszel) akadozhat... nem kicsit...
  • Dobronski
    elofizuval 10-30ezer kozotti keszulekek, persze ezek kedvezmenyes arak.

S2 anyagminosege meg siralmas. samunak az s3 az elso jo keszuleke
  • Mr_no_NaMe
    Mégegyszer írom, nem kötekszem, csak vitatkozom.

Megértem amit írsz, de könyörgöm, ne mond már hogy egy telefonra 2 mag nem elég, mert csak 4-el megy röccenésmentesen.

Ráadásul utána is néztem, konkrétan CSATTRA UGYAN AZT a processzort használja az S4, és a ZTE Blade Q mini: Cortex-A és Cortex-A7

Tehát a processzor is ugyan az, nem értem miért mondod, hogy kínai. A samsung alapból kóreai.
  • precision
    kérdés, hogy milyen samsungokról van szó... mert az én S2 -mmel semmi baj nincs, és a super amoled kijelzője szerintem odab*sz

de nem vitázom :) kinek mi ugye...
  • Dobronski
    családban 6 csamcsung van. most lesznek 1 évesek. telefonálni nem lehet velük a kezdetek óta. a 3 éves x8-ammal semmi gond. nem beszélve arról, hogy sokkal jobb kijelző van ebben a kis fosban mint a samukban.
  • precision
    hát nem tudom... a Samsung azért házhoz megy és ott szervizel ha olyan probléma van... egy ZTE ezzel szemben... de te tudod persze :)
  • Dobronski
    hagyjuk már a samsung buziságot. ugyanolyan hulladék mint bármelyik gyártó.
  • precision
    hát ezek a dolgok pont nem nagyon alap dolgok, a telefonáláson kívül persze
    a játékoknak kell a cpu, gpu és ram, főleg ha egy kicsit komolyabb 3D -s játékot szeretnél játszani
    filmnézésnél nagyon nem mindegy, hogy mekkora és milyen felbontású kijelzőn filmezel
    internetnél megint jól jöhet a gyorsabb cpu és a több ram, főleg nagyobb weboldalak betöltésénél, zoomolásnál, scrollozásnál...stb.,

meg tudsz mindent csinálni a ZTE -n is, de akadozni fognak a kicsit komolyabb feladatok (vagy el sem indulnak pl. a komolyabb játékok)

szóval a ZTE -n nem fognak ezek gördülékenyen menni :) ellenben az S4 -el :)

a másik dolog pedig gyártói minőség és a garancia kérdése... azért én jobban bíznék egy Samsungban mint egy ZTE -ben... volt ZTE Blade I -esem, az első pixelhibás lett, cserélte a szolgáltató, a másikban a hangszóró ment ki, arra már azt mondták hogy sorry... alkatrészként tudtam csak eladni :)

de te tudod persze, mi nem akarunk rábeszélni semmire... elhiheted, hogy nekünk aztán teljesen mindegy mire költöd a pénzed, mi nem leszünk attól gazdagabbak...
  • Mr_no_NaMe
    Van abban is valami amit mondasz, csak kérdés, hogy annyival jobb e az S4, mint amennyivel drágább? Hogy ellenpéldát mondjak ott az Xbox.

Egy 60 gigás xbox legyen 70 ezer, egy 120 gigás xbox legyen 100 ezer. Nagyjából ekkora a különbség, még is mire fizettél ötvenezret? +20 giga hddre?

Itt nyílván más a tészta, mert sokmindenben különbözik, csak kérdés, hogy érnek a különbségek annyit, mint amennyivel drágább az S4. A kijelzőt tartom talán a legnagyobb negatívumnak.

Játékra, internetre, filmnézésre, telefonálásra lenne használva, semmi extra. Csak ne fagyjon állandóan, ne legyen lassú, és ezek az alap dolgok menjenek gördülékenyen.
  • precision
    tényleg döntsd el egyrészt hogy mire akarod használni és hogy mennyi a keret

nem véletlen, hogy annyival drágább egy S4 mint egy ilyen kis ZTE :)

de a kettő között is vannak telefonok amik jók lehetnek... de először írd le, hogy mik a legfontosabb dolgok amire használnád és mennyi a keret amit rá tudsz áldozni
  • precision
    ne higyj a számoknak teljesen...
    az hogy dualcore és 1,3 ghz nem túl sok mindent jelent... mediatek cpu van benne... kínai cucc :) persze attól még lehet, hogy gyors, de ugyanazon az órajelen gyorsabb egy cortex vagy egy snapdragon proci
  • Barnabyka
    Az nem csak "egy tepsi kijelző".. a kijelző nem csak a fizikai méretből tevődik össze. Kicsit kaotikus a te telefonvásárlásod.. egyik pillanatban S4 utána előrukkolsz egy ilyen semmilyen 30ezres telefonnal.. Mielőtt telefont veszel elkéne dönteni mennyi pénzed van rá, mire szeretnéd használni, utána dobálózni a lehetőségekkel.
  • Mr_no_NaMe
    Hát ne haragudj, de hálisten, hogy nem egy akkora tepsi mint az S4. Jó az a telefon tényleg, de hatalmas, és inkább tablet mint telefon. Ennek legalább akkora kijelzője van mint egy Galaxy Acenek, ami szerintem közel sem kicsi, elvégre ez egy telefon. A minősége viszont megegyezik az S4 minőségével ahogy innen látom.

Nem kötözködni akarok, csak ész érveket, mert +2 proci magért, +1 giga ramért egy tepsi kijelzőért és több megapixeles fényképezőgépért hagy ne adjunk már ki +90 ezret.
  • precision
    a kijelző felbontása pl... nevetségesen kicsi
    de a többi is sokkal-sokkal gyengébb mint az S4 -ben
  • precision
    ja meg annyit a "hardver" részhez, hogy a hardver nem csak a cput, gput és a ramot jelenti... ott a kijelző is :) azt is nézd meg azért :)
  • Mr_no_NaMe
    meg tudod indokolni az állításod? Azon kívül, hogy kisebb a proci, a ram, és csak 5 megapixeles képet csinál?
  • precision
    negyed annyi az ára de kevesebb mint negyed annyit tud :) nem jó vétel...
  • Barnabyka
    Ezt konkrétan össze s elehet hasonlítani az S4-el.. ez egy maximum egy alsó-közép kategóriás telefon, az S4 pedig egy csúcsmodell.
  • Mr_no_NaMe
    Erről mi a véleményetek?

Konkrétan kevesebb a hardver, de negyed annyi az ára mint az S4.
  • Mr_no_NaMe
    Azt is nézegettük, asszony konkrétan majdnem meg is vette ma, de alig olcsóbb az S4nél, viszont legalább fele olyan erős. Egyedül a mérete tetszik.
  • karajjj
    s4 mini is teljesen korrekt, ha nem akar akkora tepsit
  • Mr_no_NaMe
    Igazából egy Galaxy Minit váltana, tehát bármilyen 2 éve megjelent telefon már "aztakurva" effektust válthat ki, de azért még is a legjobb kéne.

Iphonet nem akarok, nagyon nagyon szűrik a tartalmat, és nem Iphone telefonra nem is tudok adatot küldeni...én itt le is álltam az olvasással.

precision kösz, hogy felsoroltad a telókat, ezek közül lesz valamelyik.
  • pike011
    Nagyon hamar merul es marhara melegszik. Mas sotet oldala nem nagyon van egyelore.
  • precision
    sötét oldal talán a samsung féle android felület a touchwiz, ha az nem jön be neki akkor vegyen más gyártó telefonját... ezen kívül nincs vele baj :) de ez sem probléma, hanem egyéni ízlés kérdése
    amúgy egy jó telefon nagyon, sokáig még ki fogja szolgálni... esetleg próbáljon ki Samsungtól egy Note3 -at, hátha bejön neki az S-Pen (tud vele rajzolni és csomó egyéb dolgot)

ha a touchwiz gond akkor más márkát kell nézni... ott van pl a HTC One, az LG G2, a Nexus 5, esetleg a Sony Z1, Asus Padfone 2, iPhone 5S... csakhogy mindegyik nagyobb márka meg legyen említve :) Nokia Lumiát nem ajánlok mert szerintem a windows nem annyira jó rendszer mint az android vagy iOS
  • Mr_no_NaMe
    Sziasztok! Barátnőm régóta tervezi a telefonja lecserélését, és most jutott el odáig, hogy mostmár mindenképpen le akarja bonyolítani!

Galaxy S3-4 buzi mint én, ő kicsit forró fejű de én kicsit azért szeretnék utánaérdeklődni ezeknek a dolgoknak, elvégre nem két hétre vesz telefont az ember.

Samsung Galaxy S4-et nézett ki, nekem is tetszik, imádom a színeit, bika processzor van benne, sok ram, legújabb android. Nem találok benne buktatót, pedig biztos van (azon kívül, hogy péklapát tenyér kell hozzá).

Tudnátok ájánlani más telefonokat? Esetleg rávilágítani az S4 "sötét" oldalára?
  • LeWyTy
    hát ami jó ès nem szar.. ez olyan ki mit ajánlana kèrdés
  • electroger
    Tavaly még itthon is lehetett kapni újan,csak lassan elkoptak.Nem tudom mikor álltak le a gyártásával,de ez tény.
  • precision
    nehéz lesz újat találni egy 2007ig gyártott telefonból... :)
    a mostani telefonok közül egyik sem tetszik?

az ebayes témához nem tudok hozzászólni... így képek alapján nem lehet megmondani, hogy eredeti vagy klón e :)

szerintem a legjobb itthoni apróhirdetéssel jársz, vagy veszel valami más, mostani telefont
  • electroger
    Újat szeretnék,ha kapok.
  • precision
    apródon is szétnézhetsz