10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
-
#2734 Elég csúnyák! -
#2730 idéztem, baj? P -
#2729 Nekem speciel egyik sem hiányzik. Baj?
-
#2728 "Olyan alapvető funkciók hiányoznak belöle, ami ma már az alap kategóriában is megtalálható.
Pl infra, a JAVA és a naptár" -
Zoldalma #2727 Talan koracell -
steweee #2726 újraformázott akksi?nem is hallottam ilyenről.
nem szeretnék az 1% lenni.de valószínűleg utángyártott lesz a vége.de van abban is több márka.tud vki vmit ajánlani? -
Zoldalma #2725 Utangyartott sem 100% h robban...neha van 1-1 eset, de nagyon kis szazalek/ezrelek.
-
Zoldalma #2724 Hat eredeti nokiabol is van 2-3 ezerert egyes mobilboltokban...ujraformazottak...persze nem olyan mint a gyari uj, de jol huzzak. -
steweee #2723 többek között van két régi 3210-em.szeretem őket, mert munkába(éjszaka)vagy edzésre ezeket hordom.ha megsérül vagy ellopják sem nagy kár értük.viszont már mindkettőnek pusztul az aksija.gyári újat nem akarok venni bele, mert az darabonként 10e, akkor inkább veszek egy új telcsit 16e ért.de sajnálnék is megválni tőlük, tökéletesen működnek.viszont óvtak az utángyártott aksiktól.pedig azok csak 3-4 be kerülnek, ami még meg is érné.valyon tényleg annyira rosszak?mire kell figyelni, melyiket nem szabad megvenni? -
Zoldalma #2722 Jo a beszamolo, gyakrabban kellene ilyen :o) -
Zoldalma #2721 Sok idod lehet ;o))) -
Zoldalma #2720 Sok idod lehet ;o))) -
#2719 Múlt hét szombaton vettem egy SE T230-ast, djuice kártyásat, 24,900-ért. Némi tapasztalat:
Előzőleg Panasonic GD50-es és Siemens C45-ös cuccaim voltak, azokhoz képest ez ég és föld, bár a GD50-es súlyát és masszív tervezését, klasszikus elrendezését mindmáig hiányolom az alsóbb kategóriás telefonokból. A T230 képen kicsit gnómnak néz ki, de kézbe fogva, próbálgatva már egészen elviselhető kinézetű. Hosszú ujjaim vannak, de a billentyűzet még nekem is kézre esik, könnyen kezelhető (ellenben vaskos ujjúaknak nem ajánlom). A háttérvilágítás sárgás színű, emiatt világosban a fehér/ezüstszín billentyűk felirata kissé nehezen olvasható.
A kijelző az alap téma alapján elég hülyén néz ki, mintha csíkozódna, de a másik témát kiválasztva (kettő gyári van benne) és a kontrasztot belőve ez eltűnik. Úgy vettem észre, a kijelző sötétebb tónusú képek esetén adja a legtisztább, legszebb képet, de egyébként csúnya pixelezettséget, vagy torzítást nem tapasztaltam. Az induló és kikapcsoló animáció teljesen lelőhető (ezt már régóta hiányolom; a C45-ben is ki volt kapcsolva, de egy rövidített verzió akkor is futott mindkettőből), de a képernyőkímélőre semmi behatásunk nincs (ami egyébként alapból egy mezei kontrasztos digitális óra (óra:perc)).
A hangja fél hangerőn is erőteljes, tiszta, a C45-öt leveri. Érdekes, hogy ha a csengőhangok (max. 32 csatornásak, elvileg midi formátumúak) között böngészünk (van vagy tizenöt gyári), a hangerő sokkal kisebb. A dallamszerkesztő viszont csak egyszólamú és elég fapados, szerintem használhatatlan. Remélem lesz valami PC-s szoftver ehhez is.
A rezgő funkciója elég gyenge, kabát belső zsebén keresztül nem érezhető, de mivel sokkal erősebb a hangja, ez nemigen okoz problémát.
A szoftver elég gyors - már az SE/E "standard"-hoz képest -, egyedül az SMS írásnál tapasztaltam pici késést a kiválaszott karakter és a megjelenített között. A játékok is elég lassan töltődnek be. Egyébként két játék van benne, az egyik, a V-Rally 2 egész pofás és jó szórakozást nyújt (jók a hangjai is).
A menüje egyszerű, jól kezelhető (beépített magyar nyelv is van). A menüben nincs naptár (sokan hiányolták; én nem érzem akkora problémának), van viszont emlékeztető, amely többek állításával ellentétben (más fórumokon írták) igenis ad ki hangot az előre beállított időpontban (több opció is van, az esemény előtti öt perctől az egy óráig).
A telefonkönyv nagyon összeszedett, egy névhez három számot (mobil, munkahely, otthoni), plusz egy emailcímet tárolhatunk, külön képet és csengőhangot rendelhetünk hozzá. Ami zavart, hogy a beírómezőkbe nem lehet közvetlenül írni, először rájuk kell lépni, majd a "Yes"-szel előhívni a külön beíróablakot. A C45 ebben a tekintetben felhasználóbarátabb volt. Az SMS-en kívül MMS-t, EMS-t, és email-t (POP3/IMAP egyaránt) is teljeskörűen tud kezelni.
A kijelző karaktermérete három fokozatban állítható, még a legkisebb is jól olvasható (alapból a középsőn van).
Modem/bluetooth nincs a telefonban, lehet viszont wap-ozni (nem próbáltam, de azt írják, ezzel sincs különösebb baj). A telefon PC-hez is csatlakoztatható soros, vagy usb kábellel (egyelőre még csak egy képszerkesztő és egy üzenet/MMS szerkesztő, szinkronizáló szoftver van az SE oldalán). Az előfizetéshez nem jár kábel, azt külön meg kell venni. Az adatcsatolóhoz kétféle SE mobilkamera is csatlakoztatható.
A kijelző tanúsága szerint az öcsém telójához (az is Ericsson, de nem tudom a típust, valami flip-es régebbi modell, asszem' T28 :) ) képest a térerő erősebb. Néhányan panaszkodtak, hogy belső zsebben, nadrágzseb mélyén elvész a térerő, én ilyet nem tapasztaltam.
Egy szónak is száz a vége: aki ebben az árkategóriában keres szolid, de nagytudású telefont, annak elég jó alternatíva lehet a T230 is.
-
AMD rula #2718 Ja, ha nem fix 5 jegyű akkor valóban nem :D
De megfelelő összegért korlátlan idő alatt megfejteném ;) -
Zoldalma #2717 hat ha 8jegyure valtoztatja pl, akkor mar nem szazezer... -
AMD rula #2716 Csak százezer... -
#2715 #2693? -
#2714 +l -
#2713 Nincs mit , de ezt csak végső esetben alkamazd! -
dapter #2712 Lehet, hogy az lesz.
Azért kössz a segítséget. -
#2711 Esetleg tudok egy alternatív megoldást: Kösd rá a kábelt jó erősen és néhány pörgetés után csapd a földhöz. -
dapter #2710 Nem én használtam utoljára, így nem tudom, hogy megváltoztatták-e vagy sem sajnos. Valami trükkje nincs a megkerülésének? Van egy kábelem is hozzá. -
#2709 Akkor ebben hogy tudna valaki is segíteni?
Emlékezz vissza mire változtattad meg, vagy próbáld meg az összes variációt, nem lehet sok, csak pár százezer, millió. -
dapter #2708 valami más lehet:) -
#2707 Alapba: 12345 -
DecenS #2706 sziasztok,
2003. oktobereben vasarolt Westel fuggo
Sagem My X 3d
tipusu mobiltelefon elado.
Akit erdekel, irjon; arban megegyezunk -
dapter #2705 Sziasztok
Előkerült a szekrény mélyéről egy nokia2110
Szeretném feléleszteni, de biztonsági kódot kér bekapcsoláskor. Tudja valaki hogyan lehetne életre kelteni, esetleg valami más fórumcím vagy valami ötlet? -
Zoldalma #2704 Hat a T610esrol aztan komolyan nem lehet elmondani h tegla :o))))
Pl. abban tud tobbet egy 3650/3660/N-Gage/6600 hogy belerakhatsz MMC kartyat igy nem vagy lekorlatozva a beepitett memoriara....meg melle kapsz egy viszonylag stabil oprendszert.
Designre visszaterve meg mindenkinek szove joga mit szeret. T610et is lattam recsegni ropogni... -
Zoldalma #2703 Nekem ez a mondat tetszett:
"a Symbiant meg nem tudja"
:o)))))))))))) -
#2702 Valaki erre? -
#2701 Ajánlom figyelmedbe a 6230-at! -
Balli #2700 Bár az igaz, hogy a symbinra sokféle progit lehet rátölteni. De mit? Minek? Bár hát akinek erre van szüksége az vegyen bohóctelcsit. Nekem bőven elég (szerintem másnak is) amit a T610 nyújt és még jó is néz ki -
Balli #2699 Ok azt tudom, hogy abba van de könyörgöm ki vesz meg egy ilyen bohóc téglatelefont? Én csak ránézek és röhögnőm kell :) Ok, hogy sokat tud, de szerintem az is fontos szempont hogy nézzen is ki valahogy. A kijelzője is csunya ezt legalább orvosolták a 3660-ban. Amelyik meg szép lenne 6100=0, 7210+6610=0.
Egyébként kiváncsi lennék hogy mi az amivel többet tud a a 3650-ven T610-nél, persze olyan dologgal ami hasznos is (biztos van ilyen!), csak tényleg kiváncsilennék
Azt, hogy kamerázni lehet vele azt el lehet felejteni, mert semmit nem ér: használhatatlanul sz*r minőségben kameráz -
#2698 Én csak kiemeltem, hogy jobban látszódjon.
Mellesleg 3650-ben van Bluetooth.
Az utódja a 3660 pedig már minden földi jóval el van látva, ami csak kellhet. -
Balli #2697 Mind a kettőt odaírtam ha nem tudnál olvasni :P
Egyébként tényleg elfogult az tény
De szerintem az, hogy legtöbb NOKIA recseg ropog, s még mindig azt az elavult 4096 színű kijelzőt erőltetik (ok.: mostmár lassan elkezdenek átálni ők is a 65000 színűre lásd.: legújabb tojás telcsi )azért magáért beszél. A legtöbből hiányzik a blútúsz:) is, van egy vacak infrája amivel még egy ugyanolyan NOKIA-nak se tud egy képet, csengőhangot elküldeni, esetleg a telefonszámukat:) a haverok igy szivnak azzal, hogy MMS-ben küldözgetnek egymásnak :)
Kamerájuk nincs, vagy ha van qrva szar képet csinál (lásd pl.: 3650) Nyilván az új megjelenő NOKIA-k már szebbet csinálnak, jobb a kijelzőjük, okosak leszenk, de azok még megfizethetetlenek -
#2696 "a Symbiant meg nem tudja, kevés memória van benne"
ELLENTÉTBEN A NOKIÁVAL, ha már azzal hasonlítgatod :-P
Kissé elfogult volt az a jellemzés, de én már meg sem szólalok... -
Balli #2695 Én a T610-est ajánlanám.
Nekem is az van nagyon meg vagyok vele elégedve:
Mérete jó, esztétikus, fémes bórítás (ellenben pl.: 3650-nel)
Kijelzője jó, kameréja elfogadható (ellenben pl.: 3650-nel)
Komunikációs képesség, kompatibiltás más telcsikkel KIVÁLÓ (ellenben pl.: a Noikákkal)
Számítógépről tucatnyi játékot, csengőhangot, képernyőkímélőt, képeket rakhatsz rá.
Több ezer témát tölthetsz le s akár te is szerkezthetsz ezzel kicsit feldobva a telcsi menüjét (ellenben a Nokiákkal)
Szép polifónikus csengőhangok, akár te is szerkeszthetsz a telcsiben.
Naptár, jegyzet funkciója Kiváló!
Tudja a JAVA, a Symbiant meg nem, de a 3650-es tudja- mondjuk ez engem hidegen hagy, nem érzem hiányát
Szóval én mindenképpen csak ajánlani tudom!
Talán egyetlen hátránya az, hogy kevés memória van benne: de mondjuk ez nem olyan zavaró, nekem pl elég ennyi
-
#2694 Méret, súly, kapacitás, kinézet, kommunikációs képesség, kompatibilitás más telefonokkal, bővíthetőség, PC-s szoftver minősége, meg még ezer más, ami nekem eszembe sem jutna. :) -
#2693 Siemens c62-ről:
Másnak is nagyon halk, és előfordul, hogy a főoldalra visszatéréskor elfelejti a kontraszt beállítást? -
#2692 asszem csak a tudás... miért ... még mi számíthat... nem értek hozzá...
csak egy jó font szeretnék... :)
de ha felnyitod a szemem, hogy mi számíthat... akkor lehet, hogy másra is szükségem lesz...