10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • enigma2
    Azt en se. :)
  • enigma2
    Pl. ugy hogy te megtetted az elso lepest a "nemkellszineskijelzo"-vel.
  • enigma2
    Sztem ha ujra elolvasod a valaszom, rajossz.
  • enigma2
    "Ne legyél már ennyire naiv"
    Ezt pont az mondja aki szerint nem jo a szines kijelzo???

Hogy idezzelek:
    "A TV más, hisz az _csak_ szórakozási eszköz, ráadásul a képernyője a lényeg.
    A telefonnál meg nem ez a helyzet."
    Ez eleg megmosolyogtato mikor olyan jatekok koszonnek vissza telefonon mint a Prince of Persia, Frogger...

Persze nem kotelezo a szines, de ugyanugy nem kotelezo az e-mail se. Lehet postan is feladni a leveleidet, senki nem kenyszerit az emailre ugyanugy ahogy a szines kijelzore se. De nagy elony.
  • Taranov
    Ne mondj már ilyen butaságokat, hát lejáratod magad.
    A magyar billentyűzet megint más, hát régen még nem volt ilyen, csak angol. Van benne valami, hogy magyar fórumon magyar betűket írjunk, de a színes kijelzőt ne forszírozd már, szerintem teljesen logikus amit Zöldalma és én írtunk.
  • 0ppika
    Latom hogy nem csak a szines kijelzot, hanem a magyar billentyuzetet sem szereted.
  • Zoldalma
    Ugy latszik vkinel visszatero tema
  • 0ppika
    Még mindíg itt tartotok?
  • Zoldalma
    De hogy segitsek:
    Oppie mondta: "Ha meg szerinted a színes kijelző felesleges, akkor nem is kéne egyáltalán semmilyen kijelző!"
    Erre reagaltam hogy kisse szelsoseges a vagy szines vagy semmi gondolkodas. Hogy ebbol Te hogy jutottal el a barlangig....
  • Zoldalma
    Elolvastad mibol indult ki ez az egesz, vagy csak az utolso hozzaszolasra reagaltal?
  • Taranov
    Ne legyél már ennyire naiv, a telefon azért jó, mert ugyebár lehet vele telefonálni házon kívül is, meg lehet nézni vele az e-maileket házon kívül is, ha viszed a laptopodat, lehet netezni is vele. A többit meg nem részletezem, mert már olyan buta hasonlat.
  • enigma2
    Motorola MPx300

• enigma2
    A mobiltelefon se letszukseglet, sot, a villany, auto, lakas se, lehet barlangban is lakni...
  • Taranov
    Igen, azt hiszem, hogy elmondtam a véleményem, fölösleges tovább folytatni :)
  • Zoldalma
    Hagyd :o)
  • Zoldalma
    Ebbol szurtem le amit mondtam:
    "Ha meg szerinted a színes kijelző felesleges, akkor nem is kéne egyáltalán semmilyen kijelző!"
  • Taranov
    A polifonikus csengőhangot, az MMS-t, a színes kijelzőt, a háttérképeket nem tartom fontosnak, nem tudom velük megnézni az e-mailjeimet, mint pl. a wapon.
  • 0ppika
    Kössz, pont ezeket vártam.
  • Taranov
    Valóban, de nem érted, hogy azért kell kijelző, hogy tudj SMS-t írni, illetve a mobiltelefon többi szolgáltatását tudd használni? Wapozni, a számológéppel számolni, az időt nézni stb. stb. stb.
    A vezetékes telefonon meg nagyszerűen lehet telefonálni, csak nem tud annyimindent, mint a mobil.
  • Taranov
    Szerintem egyáltalán nem néz ki jobban a színes, engem inkább zavar a színes, mint boldogít.
    A monitorom meg természetesen színes, hisz szoktam filmet nézni a gépen, weblapokat nézni, játszani, szóval ez elég hülye hasonlat volt :)
  • 0ppika
    AKKOR MEG MONDTAM, MINEK EGYÁLTALÁN AKÁRMILYEN KIJELZŐ??? IGAZAD VAN A TELEFONNAL CSAK TELEFONÁLNI LEHET, NEM KELL KIJELZŐ. A VEZETÉKES TELEFONOKON (NAGYRÉSZÉN) SINCS, MÉGIS HASZNÁLJÁK!!!
  • 0ppika
    Szerinted nem néz ki szebben a menü, meg minden színesben (főleg egy Nokiánál)???
    Újabb kérdés: Minek a színes monitor? Neked milyen van? Talán monokrom?
  • Taranov
    A TV más, hisz az _csak_ szórakozási eszköz, ráadásul a képernyője a lényeg.
    A telefonnál meg nem ez a helyzet.
  • 0ppika
    Mire fel ez a nagy jókedv? Ilyet nem mondtam hogy a 2 évvel ezelőtti telefonok nem jók semmire,én most cseréltem le a 3,5 éves 3210-esemet. Csak ha már veszek új telefont, akkor biztos színeset veszek (már vettem is). Kérdés: fekete-fehét TV-d van? Mire jó a színes kijelző? Pl: arra hogy kirakjad a barátnőd fényképét háttérnek, vagy akármilyen képet (legalábbis nálam)
  • Zoldalma
    :o)))))) Hat igy tenyleg gyorsan lezarult.
    De aruld mar el nekem, szerinted miert olyan nagy letszukseglet a szines kepernyo....mert akkor eszerint 2 evvel ezelottig a telefonok nem voltak jok semmire.
  • 0ppika
    Erre inkább nem mondok semmit, tök fölösleges, sokára érne véget a vita!
  • Taranov
    Ez tényleg nagy butaság volt, ahogy Zoldalma is mondja, kijelző kell, de színes nem. Minek is kéne színes? NYilvánvalóan azért, hogy több pénzt lehessen elkérni egy telefonért, meg azért, hogy az emberek a régi telefonjaikat lecseréljék.
    Nekem az 5110-esem 2000-től 2003 elejéig üzemelt, akkor sajnos ellopták, de sajnáltam, mert az jóllehet nagy volt és nehéz, de a célnak megfelelt és megbízható volt.
    Persze a többi is, amit utána vettem, csak a mostani 7210-esemet pl. a rádió miatt vettem, nem kellett volna a színes kijelző. Most se kéne, ha új telefont vennék.
    A 6250-esben lévő decibelmérő is csak annak fontos, aki használja, de jobban ellennék vele a buszon, mint a színes képekkel :) (Mert ugye csak erre jó mezei felhasználónak)
  • Zoldalma
    Ezt kar volt leirni, regi telefonok sokkal jobban birtak mint a mai vackok...anno egy 2110es eleg sokaig kiszolgalt egy embert es megbizhato volt...5110essel is sok ember maszkal.
    Telefonalashoz nem kell szines kijelzo, felesleges, csak lezabalja az akksit....szal ez az egyaltalan nem kell semmifele kijelzo eleg hulyen fest....
  • Zoldalma
    A nagy akksi ellenere sok beszelgetest kibirt, eleg hosszan...szal nem lebecsulendo. Kis, konnyu telefon, infraval, es meg mindig jo a designja (szerintem).:o)
    Nem kell leszolni
  • 0ppika
    De a 6310i-t kivéve mind elég régi már! Ha meg szerinted a színes kijelző felesleges, akkor nem is kéne egyáltalán semmilyen kijelző!
  • 0ppika
    Énis majdnem erről beszélek!
  • Taranov
    A 8210 az kimondottan egy drága, divatos, lifestyle kategóriájú telefon (volt). Semmi panasz rá, de nem arra való, mint pl. a 6310.
    Én is színeset vennék most, csak Nokiát, de azért szerintem a 8910, a 6210, 6310, 6250 voltak a Nokia legspécibb telefonjai, de sajnos ezeket kisodorják a piacról (talán még a 6310i-t kivéve) a színesek, amelyeknél a színes kijelző végsősoron fölösleges, csak ugye most ez a divat.
  • 0ppika
    Persze hogy nem attól jó mert színes, de én biztos nem vennék ma nemszínes telefont. Az lehet hogy majdnem mindenk színeset vesz, de ettől miért szar a piac? (Mondjuk én csakis Nokiát vennék, semmi mást, de nem a színes Nokiáktól megy tönkre a piac, hanem az ócska utánzatoktól, nem írok márkát, mert nem akarok senkit megsérteni, gondolom lehet sejeni mikre gondolok) Ha meg tényleg csak telefonálni kell akkor meg 8210-est nem vennék. Ilyen kicsi telefonba nem fér valami nagy akksi, nagyon kicsi a készenléti ideje.
  • Taranov
    Nem attól jó egy telefon, hogy színes kijelzős. Sőt, teljesen elromlik a telefonpiac ezektől a színesektől, hisz az is azt vesz, akinek nincs szüksége rá.
  • Zoldalma
    Szines kijelzo nem mindig jo, foleg ha telefonalni akarsz csak, akkor nem eri meg, foleg mert jobban lehuzza az akksit. Nezz meg egy 6310est akksiidore pl. Es 2 eve tartja szinte az arat.
  • Zoldalma
    8210rol annyit h 2t nyuztam 2 evnel tovabb, idovel a kepernyo gumierintkezoje beporosodik, kikopik, ilyenkor a kepernyo eleg darabos lesz, osszevissza kijelez pixeleket....amugy jo telcsi
  • Pavlo
    Most mennem kell, de este, úgy 8-9 körül benézek a ide fórumba!
  • Pavlo
    "...részben igazad van..."
    Miben nem értesz egyet velem?
  • Pavlo
    "...csak ez senkit nem érdekel és nem tartozik ide..."
    Tudom, épp ezért írtam külön.

Most van egy Sony J7-esem, azt szeretném becserélni valamire, mert meguntam. Kb 5-8 ezer Ft különbözetet szánok telefonra. Így még mindig jobban kijövök, mintha vennék egy újat, és azt használjam két évig (ennyi idő alatt akármilyen csúcsmodellnek tropára megy az akksija).
  • 0ppika
    Nem értem félre, részben igazad van. Nálam is hasonló a helyzet, csak ez senkit nem érdekel és nem tartozik ide.
    Persze új telefon a 8210-es, csak már 5 éve is az volt.
    Én a helyedben akkor is színes kijelzős telefont vennék. Kérdés, hogy mennyi pénzed van?