10995
Melyiket érdemes megvenni? Ár, technikai háttér, stb.
  • Zoldalma
    Nem, nincs benne, es nem is kell (egyesek szerint, es szerintem is eleg nagy hulyeseg egy vibra ebbe a bata'rba). Mivel is jobb? Hmm, ha jol emlexem a spec.re:
    WLAN, GPRS(EDGE), Bluetooth, nagyobb memo, 65k display kint/bent. Fenykepezogep mar beepitett, nem plugin...usb-s connect a PCvel. Symbian 7.0 (Series 90 v 80, passz most igy).
    Alapveto mozgo iroda.
  • Taranov
    Aha, értem.
    Akkor miért jobb pl. a 9500? Pl. az EDGE-n kívül? Mert az nekem asszem nem fontos.
    A 9210i-be lehet rezgő aksit venni? Vagy abban már van rezgő? Mert én úgy olvastam, hogy nincs.
  • Zoldalma
    A memoriaja bovitheto :o) Alapban 16 megas MMC van benne, de persze ez cserelheto, szal a memo csak rajtad all. Alap memo 9210esnel 8Mega (asszem, nincs kedvem most megnezni), 9210inel 40MB.
    9500 tenyleg jobb, de nem a bovitheto memo miatt, mint mondtam az mar a 9110esnel is megvolt, az is MMCs.
  • Taranov
    Én 9210i-t láttam újonnan 130-ért, nekem bejön, csak nincs benne rezgő hívásjelző, meg rádió. Ez hiányzik. Viszont MP3 van, ez jó, de a memóriája nem bővíthető, ez rossz.
    A IV. negyedévben jön a 9500, amiben lesz bővíthető memória, meg minden ami szemnek szájnak ingere, csak FM rádió nem. Jó, nem baj, az nem olyan fontos, de az meg drága lesz.
  • Anee
    Élj csak a Te beszűkült kitalált világomban emgem nem tudsz meggyőzni..ha nem naponta használnék infrát....
    jó akkor nem kell nagyobb tudás vedd így, de ha megnézed V300 45 újonnan V500 meg 65 s a kettő összvissz dizájnban meg bluetoothban tér el, utóbbi javára....
    "Foleg hajat tepni, mikozben keresed hova is tuntettek el a megszokott helyrol a billentyuket"
    az ilyenre meg tudod mit lehet csak csinálni:

ezt lassan amit folytatsz fanatizmusnak vagy lassan idiotizmusnak nevezik
    a másik válaszodra detto....
  • tajfun
    "de akkora felár egy telefonnál hogy igazából eddig nem is érdekelt/nem is fog érdekelni, főleg ha egy 30ezres telefonon van infra akkor minek adjak ki 60-at egy bluetooth-os telefonért"
    Nem a bluetooth a felar, hanem a nagyobb tudas. Jobb kijelzo (felbontas, szinmelyseg - +kulso is), tobb memoria, kamera, ilyesmik.

"3650esen és SE telefonon mindent lehet csinálni"
    Foleg hajat tepni, mikozben keresed hova is tuntettek el a megszokott helyrol a billentyuket.

"szabálytalan megbíthatatlan: tévhitben élsz, ez már nem szabálytalan és végképp nem megbízhatatlan"
    Dehogynem. Eleg 1 kicsit megmozditani a telefont, maris viszlat kommunikacio.
  • Zoldalma
    Multkor 80 korul ajanlottak az N9210 listan, volt v 10 darab a sracnal...sztem az az ar nem is rossz erte.
  • Zoldalma
    :D Majd nezz utana tulkeppen mi is az az egy lab...nem hiaba SD (Secure Digital) a neve...de attol fuggetlenul kompatibilis.
  • ReTeK
    működnie kell ?
    csak megemlítem hogy az SD kártyán 1-el több csatlakozó van ... vagy szerinted az csak dísz ?
  • Taranov
    A 9210i mindenben jó lenne nekem, csak az ára nem túl barátságos :(
  • Zoldalma
    N6650ben is 5iranyi es nem mai keszulek, de ott nagyon jol megoldottak, a 6230e valahogy unfranko :o(
  • Pheel
    Volt szerencsém többször is T610-hez. Hááát, nekem sokadikra sem volt egyértelmű a használata. A joystickos telefonokról még annyi kiegészítés, hogy még nem láttam olyan megvalósítását, ami tetszett volna. Mondjuk 6230-ban meg már 5 irányú a 4 irányú gomb, mert megnyomni is lehet középen. Az sem lett a szívszerelmem.

Anee:
    6230 kijelzője azért már nagyságrendekkel jobb, mint 7250-é.
  • Anee
    voda live menü is létezik az nem csak portál...saját voda szoftvert töltenek telefonokra...sajnos, de mostmár T-Mobile is saját szoftverével fog adni egy pár telót.....
    Nem járok passzos gatyába mert akkor bevágna a combomba:-)
    Egyszerűen zavar ha nagy cucc van a zsebembe, maxx oldalzsebbe férne
    joy vs négyirányű -tény és való megszokás igénye, de könnyen megszoktam a joyt négyirányú után és nem akarok visszatérni...
  • Zoldalma
    Passzos gatyaban jarsz v mi? :DDD Sztem belefer siman egy normal gatyazsebbe.. nade mondom izlesek es pofonok
    A joystick helyett meg jobb a negyiranyu gomb de ez is izlestol fugg...eleg hulyen nez ki az a kis pocok ott kozepen.
    A Voda Live meg tudtommal egy wap oldal, szal akkor ott a wappal lehet vmi.
  • Anee
    design/menu/hasznalhatosag szempontjából nekem meg a S40-es nokiák nem jönnek be...nem mitha a többi jól nézne ki..joystick meg majd úgy 2 év múlva talán már alap lesz minden nokiánál...
    T610 fél év alatt még nem fagyott.....bár a voda live! osokra mondják hogy fagy de az nem gyári szoftver..
    a nagysága ellen kondizzak?Nem fér be a zsebembe....nyakba meg hülyén nézne ki:-)
  • Zoldalma
    Jah meg annyit, nem egy telcsirol iteltem meg, design/menu/hasznalhatosag szempontjabol nekem nem jon be az SE
  • Zoldalma
    Masfel ora alatt megvan a 6310 akksi :D Ugyanugy van LiIon ill. LiPolymer akksi :D
  • Zoldalma
    Hmm....az N6650em meg osszevissza 1szer fagyott szinten masfel ev alatt. :o))
    "Ez olyan mintha a nokia ott ásta el magát, hogy nem fejleszti a kijelzőjét.....érdekes hozzááállás"
    Figyeld, vegulis Te allitasz egy rangsort a keszulek tulajdonsagairol amikor veszel. Nalam ha telefon akkor akksiido...a kepernyo nagyon masodlagos. Ezert mondtam h 6310 mint telefon, a legjobb...ahhoz h telefonalhassak nem kell 65k kijelzo.
    Amugy ha nehez es nagy a 6310es akkor tessek kondizni :D 9210 sem a legkisebb sulyu, megsem szar...
  • Anee
    amúgy meg nézd azt, hogy hogy az új aksik kevesebbet bírnak de legalább 1-2 óra alatt totál fel tudod tölteni......6310-nek emlékeim szerint több idő kell.
    2-3 naponta meg felőlem lehet 2 órát a töltőn a telefonom.
  • Anee
    hát egy telefonról megitélni egy gyártót....érdekes....t300-am kb 5x fagyott le eddig majd 1.5 év alat....
    Ez olyan mintha a nokia ott ásta el magát, hogy nem fejleszti a kijelzőjét.....érdekes hozzááállás
    végülis egy bramac tégla is tud kézreálló lenni, súly még tényleg elmegy-méretéhez képest-
  • Zoldalma
    Hat amennyit en beszelgetek a 3310 birta 2 napig, a 6310i meg 1 hetig...
    SE ott asta el magat h a T68i szetfagyogatott...volt h bekapcsolat utan egybol, nem is egyszer.
    Nezopont kerdese h az N6310 nagy v kicsi. Szerintem epphogy kezreallo, sulyra nem nagy.
  • Anee
    nállam meg a n6310 van hátul a sorban a mérete miatt
    komolyan mondom egy dezodor spray kisebb:-)...legalább a SE az arany középutat választotta: 1 hét és még nem is nagy
    meg érted a minőségnek ára van...ha jó képet akarsz akkor adj kráftot....valamit valamiért
    Ha csak telefon kell akkor még a 3310 is isten....az is birja 4-5 napig....nem teccik?:-)
  • Anee
    Jó én adok egy ezres, vágj már hozzám nokia és se adatkábelt és meglátod hogy nnem jön ki..
    bluetooth: jó lenne, de akkora felár egy telefonnál hogy igazából eddig nem is érdekelt/nem is fog érdekelni, főleg ha egy 30ezres telefonon van infra akkor minek adjak ki 60-at egy bluetooth-os telefonért...................
    3650esen és SE telefonon mindent lehet csinálni, a többi gyártó meg akkor fos -tipikusan siemens amúgy ezért nem lesz SOHA siemens telefonom..-
    szabálytalan megbíthatatlan: tévhitben élsz, ez már nem szabálytalan és végképp nem megbízhatatlan....függ attól is milyet forrsztassz...mert lehet szart is csinálni de lehet olyat is ami fél méterről is fogja a jelet...minden csak tőlled függ hogy milyen alkatrészekből forrasztassz...
    Pheel:na igen aza kijelző fölött már eljárt az idő...de annál alig szebb a 6230-asé
    Mike:...én úgy emlékeztem hogy be lehet tenni csengőhangként is mp3-mat, nem csak lejátsza
    Na akkor marad a P900 az tudja minden általad igényel szolgáltatást...sd-támogatásra meg ne építssok gyártó megy majd más vonalon...
  • Zoldalma
    HA 9210en gondolkozol, inkabb dobj hozza, es legyen 'i', mivel a simanak van par erdekes bugja...en szivtam vele eleget. :D De amugy baromi jo :D
  • Zoldalma
    Nem hinnem h a rovid akksiido lenne a legnevetsegessebb. Egy telefonnal epphogy az akksiido az egyik legfontosabb szempont. Nezd, a 6310i is emiatt (is)a legjobb MINT TELEFON, egy normalis nokia akksival baromi sokaig huzza.
    Mas dolog h most "multimedias kozpontot" akarsz hordozni a zsebedben v szimplan telefonalni. GX30nak a kepernyoje szepen lehuzza az akksit. Ettol meg mas szempontbol lehet jo a telcsi, de mint telefon, nalam elegge hatrebb all a sorban a pici akksi miatt.:o)
  • tajfun
    "inkább odfordítom hogy meglegyen egy ezresből"
    Hany ezresbol? Annyibol kabelt is vehecc, vagy meginkabb bluetooth adot, es akkor nem kell szabvanytalan, megbizhatatlan infrakkal tokolni (arrol nem is beszelve hogy telefonon kivul sokminden massal is kommunikalhacc vele).

"Amúgy meg MINDENT amit adatkábellel meg lehet csinálni, azt meg lehet infrán is csinálni"
    Assezm ebben a topicban irta regebben vki hogy netezni, vagy adatot letolteni, vagy mittomenmit nem lehet infran.
  • Pheel
    És most mit csináljak veled? Nem tetszik, ne vedd meg. :-P

Más: ma közelebbi ismeretségbe keveredtem egy N7250-nel. Na annak tényleg ótvar a kijelzője. Ugye ugyanez a kijelző van a 6610, 7210 szériában is. Nem találok rá szavakat, annyira béna. :(
  • Mike at home
    GX30 szep es jo, csakhogy mp3 csengohang nincs

• Taranov
    Köszi. Azt hiszem akkor várok még, mert ezek közül nem jön be egyik se nagyon, a 9210 meg iszonyat drága.
    POP3 van a 7210-ben is, de nem nagyon érdemes használni, mert egy e-mail küldése 1 sms árába kerül. Akkor már érdemesebb wapról küldeni a Pannon POP3 szolgáltatással.
    Csak ugye nekem kéne még HTML is.

Köszi a segítséget.
  • Anee
    még talán a régi motorola accompli volt ilyen, de azon se sznes kijelző se polifonik csengőhang...de már 30körül megvan.DE nem vagyok benne biztos hogy megy minden
    Pop3 e-mail még a T300-ba is van:-)Csak soha nem használtam
    és talán a symbianos cuccokkal is lehet nézni rendes html oldalakat -3650/3660/7650/6600-
    zoldalma: tudom jól hogy más sokkal nagyobb baja van a gx30-nak de te a legnevetségesebbjét hoztad fel, erre csak így lehetett reagálni:-)
  • Taranov
    Hellosztok!

Van olyan telefon, amin lehet nézni HTML oldalakat, és el lehet érni pop3 és smtp szervert, és nem Sony Ericsson P900 vagy Nokia 9210 vagy egyéb drága kommunikátor szerű készülék?

Mert nekem pont olyan kéne, amin 1-1 weboldalt meg tudok nézni, és e-mailt is tudok küldeni bárhonnan.
  • Zoldalma
    Nem engem kell meggyozni, lattam, hasznaltam, eleg volt....nem tudott meggyozni h osszehajthato telefont hasznaljak :D
  • Zoldalma
    oda-vissza mukodik...hw specifikaciok miat mukodnie KELL!
  • Zoldalma
    Lehet h a megoldas szokasos de Te kerdezted mi vele a baj? :D Es meg lehetne hasonlo dolgokat sorolni ugyanis orokolt a felmenoitol egyparat...mindazonaltal a kepernyo nagyon korrekt.
  • Anee
    inkább odfordítom hogy meglegyen egy ezresből, minthogy minden mobilhoz más kábelem legyen
    Mivel nem csak T300-hoz használjuk, hanem T610hez és Nokia 3650-hez havernak ezért már két kábl kellene, ami pedig nem lesz, mert nincs se szabad usb-m s ha lenne se kötném rá mind2-t egyszerre, mert idiotizmus lenne, cserélgetni dett.....
    Amúgy meg MINDENT amit adatkábellel meg lehet csinálni, azt meg lehet infrán is csinálni
  • Tufa16
    A GX 30 nem tud kommunikálni Bluetoothon más telókal... Infra is csak dísznek van. Amugy azért mert a voda lekorlátozta. Bluetooth csak headsettre van...
    Ezért nem cserélem le a V600amat...
  • ReTeK
    sd belemegy, csak hát minek ha nem működik (sd cucc olvassa az mmc-t, fordítva viszont nem müködik a dolog), vagy a tied működik sd-vel is ?
  • tajfun
    Fe'ltegla suxx.
  • tajfun
    Vagy ez.

• tajfun
    Nehez? Majd megnezed legkozelebbi polforumoson. :)