Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
jé, én is pont most olvastam el 10 perce, szerintem rossz az elõfizus és a kártyás része is. A kártyás fõleg 😊

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

czky
djuice:
www.gsmport.hu
www.pgsm.hu (pdf formátum)

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Taranov
Prezi: Westelnél elõfizuval Ericsson T610 9900 Ft, az kell neked!!!

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Nem tudtam, akkor vegyél akármilyet, hogy legyen.
De mondjuk én a SonyEricsson T610-et ajánlom.
Az 30-ból megvan a Westelnél. Vagy nézd meg szerintem a www.pannongsm.hu-n az árlistát vagy a westelnél vagy a vodánál, és vedd meg amelyik tetszik, mert nagyjából mindegyik jó, amit most árulnak.

PResident Evil
tudod jól h nincsen

Munch
Ez a telefon-hálózatos dolog örök vita lesz. 😄 A lehetõ legkevesebbet beszélõ (havi 1 perc) és a sokat beszélõ is érvel valami mellett... Aki rengeteget beszél az szarik a számlájára mert a cég úgyis kifizeti, aki keveset, az meg a számára legkedvezõbbet fogja választani (ha nem hülye).
Na mindegy, a kérdésem az más:
HOGY LEHET 7210-RE OPLOGOT TENNI INFRÁVAL????????

czky
Hogy 6310i-n hogyan kell, passz. De itt 1 leírás 6210-hez. Talán tudsz kezdeni vele vmit.

6210 -> 6250

Tehát 6210-böl 6250.

Annyit tudni kell, hogy a 6250 fele annyi sms-t és telefonszámot tud tárolni... ennyi a hátránya.
Az elonyei: Lesz benne idozitheto automata jelszóval védheto billentyuzár, zajszintméro, automatikus hangerosségállitás,
és egy szerintem jól használható munkanapló.

Na akkor lássuk, hogy is kell mindezt megcsinálni...

Kellékek:
1db Flashprogram... nekem mindegy, mivel csinálod, és személy szerint a régi DOS-os Dejan Flasher 1.00b-t szoktam használni.
1db Knok vagy Rolis NokiaTool 1.7b vagy nk_calc (és NSE IMEI changer az original IMEI-hez.) (a másik két progi mindekettöt
átirja rögtön...)
1db régi (034 vagy 035) NokiaTool
1db 6250-es flash (külön MCU és PPM, vagy egyben MCU-PPM)
1db 6250-es eeprom

1. Valamilyen flash progival készitesz egy full mentést a telefonodról 200000-600000-ig, ha baj lenne, akkor is vissza
lehessen állitani... (mielött bármit is csinálnál, nézd meg, hogy a lementett fájlban mi van. ha sok pont és kocka
akkor válassz másik f_loadert (a 5580-as biztos rendesen olvassa, iráshoz 6176-os kell.), vagy csináld lassabb gépen.
ha mindenféle krix-krax van benne, akkor jó.)
2. töltsd fel 200000-töl a 6250-es szoftot. Ha egyben van az MCU és a PPM, akkor 200000-töl 5A0000-ig.
Ha külön van az MCU és a PPM, akkor az MCU-t 200000-töl 530000-ig, a PPM-et pedig 530000-töl 5A0000-ig.
3. Ezután a korrekt müködéshez kell egy 6250-es eeprom, amit 5A0000-tól 600000-ig kell irni.
4. SIM nélkül kapcsold be, ha azt irja, hogy kéri a kártyát, akkor minden oké. Ha nem kapcsol be, vagy CONTACT SERVICE-t ir
akkor vagy rosszak a flash file-jaid, vagy rossz cimektöl irtad a flesseket.
5. A következo lépés a FAID számolás, nk_calc esetében F1 (Calc FLASH), Knok-ban Phone settings -> Quick set FAID,
Rolis NokiaTool 1.7b-ben Update FAID mellett van egy pipa, bepipálni, Update FAID gombot megnyomni.
6. Ha szükséges, akkor egy gyors eepromos függetlenités, nk_calc F3, Knok modify locks -> Reset SP lock,
Rolis Tool Clear SPLocks
7. A MATRICÁN LÉVO EREDETI IMEI VISSZAIRÁSA. nk_calcot nem javaslom. Knok-ban Phone settings -> Set new IMEI, vagy
RolisToollal beirod a megfelelö helyre az IMEI-t a Change IMEI gomb mellett lévo pipa legyen bepipálva, megnyomod a
Change IMEI gombot.
8. régi nokiatoollal mindet bepipál, Apply SFS.
9. SIM-et berakni és nagyon örülni... :-)

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
Flash kábel kell hozzá! Adatkábellel szart sem ér az egész.

Valaki helpeljen!
Nokia 6310i hogy tudok szoftver-t frissíteni!
Van telefon, adatkábet, laptop.
Gondolom kell valamilyen szoftver és maga a frissítés!
Valaki foglalja már nekem össze légy-szi!
Leg-elõre is köszi!

Taranov
Nagyon csúnyán leszóltam a Pannont mikor átszoktak félpercalapúra másodpercalapúról, pedig azzal egy bizonyos mértékben valóban kiemelkedett a másik két szolgáltató közül.

Taranov
Durva ez a Vitamax DUO, az SG-n meg csak dícsérik, de azt nem írják, hogy csak akkor éri meg, ha hosszan beszélsz.

Egyébként erre a tarifacsomagra, vagy a Rock 'n' Roll Csúcs Pluszra akkor megérné elõfizetnem (ha már a saját mobiltelefonálási szokásaimat veszem figyelembe), ha vezetékes telefonom nem lenne, és a hosszabb csevegéseket is mobilról intézném.

Taranov
Meglehet, a Bee tényleg szar.

Pheel
Mert a többi perc vagy félpercalap mirõl szól? Ha leszólod, szólj le mindent!

Mellesleg nem lenne, ha nem érné meg embereknek és nem vennék meg. Ne gyere azzal, hogy a sok hülye nem gondol bele és késõbb jön csak rá, mert ez nem csak a Vodánál van így. Ha van eszed, olyat veszel, ami neked a legjobban megfelel, de attól még nem szar a többi sem, csak max a te igényeidnek nem felel meg. Uff.
Taranov
Jaja, szánalmas, a Vitamax Csúcs Plusz és a Vitamax DUO, az egész arról szól, hogy mérd a perceket, ha rosszul méred, vagy egy másodperccel elszámolod magad, akkor már jobban megérte volna a másik két szolgáltató

ollie
napi 8 órában a gép elõtt ülök (kevés kivétel)

Ja, bocsi, eltértünk a fórumtémától.

Szóval azért vagy most gép elött...
Én meg infó szakos vagyok, de ehhez képest nem mondhatnám, hogy széleskörû tudással rendelkezem.
De ami késik, nem múlik.

ollie
Gépjármû elõadó, ami többnyire adminisztrációs és statisztikai munkát takar.

Mi a munkád?

ollie
nem tudom, én se nagyon telepítgethetek a munkahelyemen

Ez valószínü, lehet elsõre jól hangzik majd, de ha belegondolsz...
Pl. vodás linkem #1944ben...

Nem, mert gépteremben ülök. ide nem telepíthetek semmin. Pen drivera raktam, otthon megnézem, csak vasárnap este tudok irni, milyen.
Amúgy hogy müxik???

Pheel
"Ez meg olyan lesz gondolom, mint a Bee, remélem jobb lesz, mint a voda "

A bee is valami iszonyatszar lett, nem hiszem, hogy azóta okosabb embereket ültettek a döntéshozó karosszékekbe...
ollie
hát nem tudom mi értelme volt...

amúgy kipróbáltad a logo vault-ot?

Gondolom, ezt már mindenki olvasta. Aki nem, tegye meg!
De érdekes! Mérd stopperrel a perceket, hogy minden percet kihasználj...
Sztem többet szopsz, mint a perces számlázással, összességében nézve, nem?

Ja, közben megjöttél, tuti!

Én meg majdnem pattogtam a Pannonnál, hogy miért nem adnak cdt...
Végülis mindegy, ingyen le lehet tölteni a www.nokia.hu-n.

Taranov
Már nálam se jön be, tegnap bejött

Taranov
Pontosan. Az egyik reklámnál azt hittem, hogy Philishave borotva, a másiknál meg azt, hogy új pia.

Ez meg olyan lesz gondolom, mint a Bee, remélem jobb lesz, mint a voda 😊

Letöltöttem, megnézem, köszi.

Nekem bejött. (Még az elöbb, most nekem is azt irja ki.)Amúgy a Djuice áll. a pgsm új reklámkamányával kapcsolatos, vagy vmi ilyesmi. De a Pannon ezt nem erõsítette meg.

ollie
hmmmmm, nekem ez jön be:

A keresett cikk nem található!

ollie
Nokia Logo Vault
4,000 logos, 1,348 picture messages and 70 startup logos for Nokia phones. Jazz up your dull looking screen, replace that drab Nokia operator logo. All you need is a data cable and a shareware program to make use of any of these logos.
(1.5meg)

Megint haza kell mennem.
Majd jövö héten kifejtem, ha vkit érdekel.

Igen, ezt már én is olvastam. Elõször azt hittem, vmi újabb piát hirdetnek...
Egyébként a reklámnak kicsit nagy a manipuláló ereje.
Gondoljátok csak el, kényszer szinjén elsajátíttatják az emberrel ezt a szót...
Ez majdnem olyan, mint régen a "bevillanó" reklámok.
Pl. az áruházban automatikusan a persil mosóport vette el mindenki, de nem tudta megmondani, miért...

Taranov

Taranov
Nem, nem adtak hozzá CD-t, de szerintem nem is jár, mert Munchnak (aki szokott néha ide írni) szintén 7210-ese van, de neki sem adtak CD-t, szintén a Pannonnál.

Szóval nagyon beszoptam a telefonvásárlással, de nem szeretem, ha kinézem, megvan a pénz, elmegyek és utána telefon nélkül jövök haza, szóval megvettem kártyafüggetlenül.

Anyagilag elég rosszul jártam, mert pontosan 24 ezerrel vagyok rövidebb, de legalább megismertem egy jó GSM boltot, meg kimutatta a Pannon a foga fehérjét.

De durva...
Én is szoptam már így életemben. Amúgymeg, nemhogy kinyalnák a seggem azért, hogy náluk vegyek telefont, nem?
A boltban ott adtak hozzá cdt??

Taranov
7210-em van, igen. Én is Pannonnál akartam, csak már volt egy elõfizetésem (illetve mutter nevén, csak otthon az enyém volt), de nem voltam jogosult Partnerprogramra, mert mindig rossz helyre küldték a számlát, mert volt egy számlázási és egy állandó cím, és õk mindig az állandóra küldték, pedig a számlázásinál laktunk.
Mikor mentünk venni a telefont, azt mondták, hogy 3-szor volt késedelmes fizetés, ezért nem vagyok jogosult.
Én meg mondtam, hogy ne szórakozzanak, hát õk küldték rossz helyre.
ÉS erre megszólal a Don Juan a Pannon bemutatóteremben, hogy akkor miért az az állandó cím.
Aztán mondtam neki, hogy annyira nincs fogalma a dolgokról, mint Juliskának a marhák párzási szokásairól (természetesen nem ezt mondtam 😊, mert ugyeaz állandó cím az ami a személyi igazolványban van, nem az, amelyiken lakik az illetõ, ugye akik gyakran költöznek, vagy évszakonként költöznek, vagy akármi, azok a személyit nem újítják meg minden alkalommal.

Tehát ez a pannonnál egy gyökér volt, gondoltam, hogyha nem lenne még 1 év a szerzõdésbõl, meg nem lenne elõfizetve a PannonPlusz egy évre, akkor átmennék a Westelhez, de most, hogy lett ez a Horizont tarifacsomag, már jobb lett a Pannon ára.

Tehát függetlenül megvettem GSM boltban, ahol nem gyökerek legalább, és olcsóbb is volt, mint a Pannonnál lett volna partnerprogram nélkül.

Én pannonnál vettem, de ott is akartam. Azért kérdeztem, mert érdekelne, hogy Neked adtak-e hozzá cdt, vagy az nem jár hozzá, csak ha a NOKIAnál veszed?
Ja, ugye 7210ed van?

Taranov
Én a Drégelyvár GSM-ben újonnan kártyafüggetlenül.
Te?

Zsír lenne, majd megírom. Ja, Te hogyan vetted mobilod??
Szolgáltatónál? Újan v. használtan?

Taranov
Aha, hát nem tudom, reménykedjünk, hogy kivetíti.

Neki 6610ese van, és mondta, hogy nem. De lehet, hogy csak be kell állítani, és ahhoz meg lehet, hogy nem ért. Ez furcsa lehet, de én ismerem. Nem az az ember, aki szenved a dolgokért, inkább ráhagyja...

Taranov
NEm lehet, hogy a képernyõre vetíti ki?

Egyébként egy "irtó pici lyukba" kell belenézni és onnan "navigálni, ezt monta haverom, akinek van a kamcsi.
Ez máshol is igy van? Tök gázul hangzik.

Taranov
Biztos jó, miért ne lenne jó?

Asszem, hétvégén kipróbálom. Lehet, hogy nem is jó...

Taranov
Talán úgy.
Mondjuk lehet, hgoy ráteszed a kamerát, akkor be lehet lépni egy kamera üzemmódba és ott a menü gomb = exponálás.

De ez csak képzelgés, nem tudom 😊

Tudom, de tudok kölcsönkérni, a barátnõmet akarom lekapni vele, hogy be tudjam tenni háttérnek, de amúgy meg semmi menüpont nincs neki. Szal hogy müxik?
Ráteszem telóra, kattintok, majd kiirja, hogy kép érkezett és mentsd el, ha akarod??